Susien suojelusta

luonnon ystävä

Vastaus to 22.10.2009 Länsi-Suomen kolumnissa olleeseen Sami Lyytisen kirjoitukseen otsikolla ”Sudet eivät kaiken pahan takana”

Susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen yrittää kääntää julkisuudessa käydyn keskus­telun kohdis­tu­maan hirvivahinkoihin. Välttääkseen näin vastuun kantamisen oman johtamansa järjestön Luonto-Liiton su­si­rymän toiminnan lainmukaisuudesta.
Sami Lyytisellä on kuitenkin velvollisuus antaa kansalle ja oman järjestönsä jäsenille to­tuu­den­mu­kais­ta tietoa siitä mitkä ovat Luonto-Liiton susiryhmän todelliset tavoitteet?
Vetoatte perustuslain 20§ eli niin sanottuun luontopykälään, jossa määrätään vastuun luon­nosta ja sen monimuotoisuudesta kuulumaan kaikille ja iskulauseena teillä näyttäisi ole­van, ”susi kuuluu Suomen luon­toon”. Suden kuulumista suomen luontoon en ole kuullut ke­nen­kään epäilevänkään.
Valtion korkein laillisuusvalvoja Oikeuskansleri on tulkinnut päätöksellään 20.12.2004 perustuslakia ja määrännyt seuraavaa. Erämaaluonnon suurpedot eivät kuulu asuttujen seu­tu­jen luonnon oloihin ja sisäasi­ain­ministeriöllä on oltava erittäin nopeat ja tehokkaat keinot, erä­maaluonnon suurpetojen poistamiseksi polii­si­lain alaisuudessa, ihmisten asuttamilta alueilta. Luu­lisi Sami Lyytisellekkin olevan itsestään selvyys, että erä­maaluonnon suurpetojen kesyt­tä­minen ihmisten asuttamille alueille, on luonnonsuojelurikos, eikä suin­kaan luonnonsuojelua.
Samassa luontopykälässä, jopa samassa lauseessa, määrätään tasa-arvoisesti suojele­maan myös kult­tuu­riperinteitä. Kuinka olette huomioineet kulttuuriperinteistä varmaan van­him­man, eli koiran kanssa met­sästyksen suojelun?
Samassa perustuslain 20§ eli luonnonsuojelupykälän 2 momentissa, määrätään julkista valtaa tur­vaa­maan jokaiselle oikeus terveelliseen ja turvalliseen asuinympäristöön. Mitä lasten lähi­ym­päristössä ja koulu­matkoilla liikunnan estäminen, vaikuttaa heidän verisuoni-, liikun­ta­elin-, sydän- ja diabetes- ja elinkaariennus­tei­siin? Mitä tapahtuu Suomen luonnon marjoille sen jälkeen, kun sudet ovat levittäneet Suomen luontoon vaa­rallisimman Ekinokokkiloisen? Kuin­ka Sami Lyytisen mielestä erämaaluonnon suurpedot edistävät ter­veel­listä ja turvallista asuinympäristöä?
Samassa 20§:ssä määrätään myös jokaiselle oikeus, ottaa osaa omaa elinympäristöä kos­kevaan päätök­sentekoon. Siis Sami Lyytiselläkin, vain omassa asuinympäristössään, on käy­tet­tä­vissään vain hänen oma, siis yh­den henkilön äänioikeus.

Minun käsitykseni mukaan Luontoliitto ei täytä yhtäkään perustuslain 20§:n määräystä ja on näinollen vain terroristijärjestön eräänlainen huomion puoleensa vetäjäjärjestö. Jonka tar­koituksena on saada kansa syyt­tämään ainoastaan viherpiiperöitä ja EU:ta. Näin todelliset rikolliset ministeriössä voivat rauhassa tehdä rötöksiään ja lepsut ministerit allekir­joituk­sil­laan, antavat petoksilleen valtakunnan oikeuden antaman syyte­suojan.
Toiminta on järjestelmällistä ja todisteet on netistäkin kansanedustajien kirjallisiin kysy­myksiin halli­tuk­selle, saatuihin vastauksiin todettavissa.
Jokaisen Suomen kansalaisen, tulisi tietää se, kuinka Suomen perustuslaki takaa sen, ettei kenenkään tarvitse alistua erämaaluonnon suurpetojen määräämään järjestykseen. Eikä yhdelläkään henkilöllä tai jär­jes­töllä EU:ssa tai Suomessa, ole valtaa määrätä erämaaluonnon suurpetoja hyväksyttäviksi ihmisten asuttamil­le alueille ja pihapiireihin.
Paavo Lipponen ei liene ainut jota on yritetty pestata Neuvostoliiton agentiksi. Onnistu­misiakin on to­den­näköisesti tapahtunut huomattava määrä, siitähän kertoo myös 2007 julkais­tu Jukka Seppisen tutkielma.
Kuinka muutoin on ymmärrettävissä apulaisoikeusasiamiehen lausunto 612/4/04, jossa apulaisoikeus­asi­amies määrää erämaaluonnon suurpedot hyväksyttäviksi myös ihmisten asut­tamille alueille ja jopa liik­ku­maan yksittäisissä pihoissa ja poliisipäälliköt sulkemaan silmänsä ihmisiin kohdistuvista vaaratilanteista.
Tätä apulaisoikeusasiamiehen, omina mielipiteinä esittämää lausuntoa, Sisäasiainminis­teri Anne Holm­lund pitää perustana Suomen Petopolitiikassa, siitäkin huolimatta, että Oikeus­kanslerin perustuslakiin oikeudenmukaisesti ja totuudenmukaisesti perusteltu, ainut voimassa­o­leva päätös, kiistattomasti kumoaa ky­seiset apulaisoikeusasiamiehen omina mielipiteinään esittämät lausunnot.
Erämaaluonnon suurpetojen määräämisellä hyväksyttäväksi liikkuminen, jopa yksittäi­sis­sä pihoissa, ei ole mitään yhteyttä EU:hun tai Suomen perustuslakiin. Voiko näin röyhkeät ihmisoikeuksia ja perustuslakia loukkaavat vaatimukset, olla peräisin mistään muualta, kuin ministeriössä toimivilta Venäjän agenteilta. Ai­heut­taahan Suomen petopolitiikka juuri Venäjän toiveiden mukaisesti suurta EU vastustusta ja ristiriitoja EU:n sisällä. Suomen petopolitiikka näyttää todistavan Jukka Seppisen tutkielman aivan todenmukaiseksi ja käytännöksi myös pre­si­dentti Halosen aikakaudella. Niin, että valtion korkeimpiin virkoihin pääsee vain palve­le­malla Venäjän agentteja.

V. Kokko & P. Ketonen

2

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nkvd

      Aivan näin, pieni metsästyksen vastainen hihhuli porukka tehtailee lakeja ja yrittää luoda kansalle omanlaisia mielikuviaan,ja mitä hullumpia skenaariota.Koko peto politiikka on täysin kotikutoista skeidaa.Taitaa apulaisoikeusasiamiehellä sekä holmlundilla olla samat intressit ?.

    • -kätkäläinen-

      Näin siinä käy kun ei saada puolueetonta ihmistä päättäviin elimiin,,, kuuluuhan alkuperäispedot suomen luontoon,,, mutta ei kyllä asutusten lähettyville,,, tai joku päivä se ensimmäinen isompi susi konflikti ihmisen kanssa on vääjämättä tosi asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1412
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1193
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe