lihansyönti ja tehotuotanto

silmiä ummistamatta

ennen vanhaan lihansyönti ei ollut niin paha asia kuin nykyään. Eläimet elivät paremmissa oloissa. Nykyajan lihansyönti perustuu kylmälle rahanahneelle kiduttamiselle. Maailmassa hyvinvointi makaa sokean tietämättömyyden varassa. Maailma on valtava eläinten keskitysleiri. Kaikki tapahtuu kulissien takana. Jalostaminen ja teurastaminen, eläinten kasvatus jne. eivät ole eettisellä pohjalla. Siksi ihmettelen, että lihansyönti ei ole itsestään selvästi buddhalaisten parissa tapa, jota tulisi välttää.

4

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • boodhipaksa

      Eikö ensimmäinen viidestä moraaliohjeesta ole ihan selvä."Pyrin aina toimimaan niin, että en vahingoita mitään elävää olentoa."
      Munkit jotka kerjäävät ruokansa taloista syövät mitä saavat. Jotain opetuspuhetta lainataan tässä yhteydessä tavallisimmin näin: Sanon, että on kolme tilannetta, jossa voi syödä lihaa, silloin kun ei nähdä, ei kuulla eikä ole syytä epäillä, että eläin on munkkia varten tapettu. Tosin tämän kohdan on väitetty olevan väärennös, jonka lihaa syövät munkit ovat myöhemmin lisänneet tekstiin.

      • sanghazen

        yli viiden vuoden kasvissyönnin jälkeen en aio lihaa enää syödä. ensin jäi punainen liha pois, sitten noin vuosi-puoltoista vuotta kanaa ja kalkkunaa. harvoin syön kalaa ja hyvin menee. joskus olin grillillä ja tuijotin meyytä aikani...vain kasvis hampurilainen kiinnosti. kai se oli joku hetki jolloin joku muutos oli tapahtunut ja voisin sanoa , että entisenä pitkän linjan paistettu jauheliha kaikki pastat-kinkku-metukka-makkara-miehenä ruoka valioni on monipuolistunut ja lopulta yksinkertaistunut. tunnen olevani terveempi ja kunto tuntuu säilyvän helpommin parempana. elämä on edullista jos saa eväänsä itse tehtyä tai kerättyä metsästä. talvisin itujen tekeminen on helppoa ja halpaa sekä hyvää ja tulee tehtyä leipäkin sillon tällöin.
        jos tekee raskasta ruumiillista työtä niin on syötävä toki sen mukaan. soija rouhe antaa proteiinia , kun taas jos henkiset harjoitukset on elämän aiheena , niin kasvissyönti on hyvä mielen ja kehon kannalta edesauttaen mielenrauhaa ja myös helpompi siirtyä paastoon jos siltä tuntuu.


    • Liha on hyvää, nam!

      Jo Buddhan aikana hänellä oli harhaoppisia oppilaita, jotka kritisoivat Buddhaa sen johdosta, että tämä ei kieltänyt lihansyöntiä. Nämä moralistit pyrkivät perustamaan oman uskonlahkonsa ja saivatkin kerättyä suuren joukon seuraajia, mutta loppujen lopuksi kaikki heidän seuraajansa palasivat takaisin Buddhan luo.

      • hhhmm

        jossain määrin toisen ihmisen asemaan, lemmikin asemaan ja villieläimenkin asemaan, mutta ei lihantuotantoa varten kasvatettavan eläimen asemaan. Se ei ole mitään moralisointia vaan totuus, että maailmassa on paljon silkkaa puolustuskyvyttömien olentojen kärsimystä. Eläimiä kohdellaan kuin ne olisivat jo elävinä pelkkää kuollutta lihaa. Ne erotetaan emoistaan lähes heti syntymästä kasvamaan yksin tehotuotantosellissä esim. lihakarja. Sarvia katkotaan ilman puudutusta mikä on hyvin tuskallista. kukonpojat tapetaan kuin roska. Televisiostakin olen nähnyt uutisissa miten eläviä eläimiä kohdellaan, kuten kettuja tai tapettavia kananpoikia ja kanoja lintuinfluenssatapauksissa. pitäisi aina varmistaa mistä liha on peräisin ja onko se sellaisista maista, joissa harjoitetaan raakaa menettelyä. Mitä suurempia tuotantolaitoksia sitä suurempia ongelmia. Lehmilläkään ei ole helppoa. Ne on jalostettu tuottamaan niin paljon maitoa, että niiden luusto haurastuu 4.ssä vuodessa ja ne sananmukaisesti romahtavat. Ennen vanhaan lehmät elivät yli 10 vuotiaiksi. Ne synnyttävät joka vuosi vasikan joka erotetaan heti. Ajatelkaa jos ihmisille tehtäisiin niin tai apinoille tai koirille ja kissoille. Lisäksi vasikat ovat aina liian isoja, koska ne on tarkoitettu lihantuotantoon. Pelkkää kylmää rahanahneutta. Emme ole sen sokeampia kuin saksalaiset aikoinaan natsisaksassa, jossa oli ghettoja. Muurien takana tapahtuu kaikenlaista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe