Paholaisen alkuperä?

implacable

Heti alkuun tahdon pyytää anteeksi sanaa "paholainen." Ainakin minua vituttaa tuo sana, joten uskon, että en ole ainoa. Kuitenkin tuo jollain tapaa on "kattokäsite" sille mitä nyt kysyn.

En nyt väitä olevani esittämissäni asioissa täysin oikeassa, ja bla. Siksi otsikossa onkin kysymysmerkki. Tarkoitukseni on herättää keskustelua, eikä päteä tai muuta sen sellaista.
Lähdetään liikkeelle aluksi aivan yksinkertaisesti.

Vanhassa Testamentissa oli Jumalalla enkeli nimeltä Lucifer, jonka tehtävä oli koetella vanhurskaita, että lankeaisivatko he syntiin. Sitten lankeaminen ja lopuksi Lucifer olikin enemmän lohikäärme kuin enkeli.
Eli juutalaisten keksintöä. Mutta sitten taas se käärme paratiisissa. Siihen ei tietääkseni pahemmin vastauksia anneta.

Mutta Lucifer ei tullut juutalaisten uskoon täysin heidän omana keksintönään, vaan pahan "jumalallisti"/määritteli/ruummillisti profeetta Zarathustra kutsuen pahaa henkeä nimellä Angra Mainju. Tämän "pahan hengen" juutalaiset kopioivat omaan uskontoonsa.

Mutta sitten egyptin mytologia. Seth, joka iltaisin söi auringon. 3000 - 600 eaa oli siis tämä voimissaan, kun taas zarathrustalaisuus syntyi joskus 1400 eaa - 600 eaa. Että ehkä "paholainen" kopioitiinkin sieltä.

Mutta taas jos ajattelee vasemman käden polun syntyä. Niin tulee tosiaan mieleen se paratiisin käärme, joka lupasi Aatamille ja Eevalle, että he ymmärtävät hyvän ja pahan, jos syövät kielletyn puun hedelmää ja näin tapahtui. Se, että Saatana symbolisoi viisautta on ihan Raamatun synnyttämä asia. Mutta menenpäs asiaan. Gnostilaisuudessa tuo käärme kuvataan hyvänä pelastajahahmona. Paha luojajumala on rakentanut paskan kaaottisen maailman, jossa Aatami ja Eeva elää typerinä ja kaikesta tietämättöminä. Mutta hyvä Jumala siirtää viisautensa puuhun ja käärme neuvoo syömään tästä ja "tieto" siirtyy Aatamin ja Eevan jälkeläiselle Set´ille. Myös Juudas esitetään hyvänä hahmona gnostilaisuudessa. Kuitenkin gnostilaisuus on siis luojaa vastaan, ja on sen jumalan puolella, joka asuu meissä kaikissa. Anarkia ja kyseenalaistaminen on läsnä. Asioihin vaikuttaminen ja muutoksen halu. .. Tarkoitan, että eikös gnostilaisuus kuulosta varhaisimmalta vasemman käden polulta? Ja pitää mainita, että Set, jolle tieto perityi, esiintyy gnostilaisuudessa myöhemminkin, sillä Jeesus on hänen eräänlainen reinkarnaatio. Hassua on huomata, että egyptin auringonjumala Ra ´n vastustajan nimi oli sama (tai lähes sama.) Gnostilaisuus on ollut olemassa yhtä kauan kuin juutalaisuuskin ja siityi sitten kristinuskon alalahkoksi.

Ja onhan olemassa kaaos gnostilaisuus. Siitä en juuri ole perillä. Se pitää myöntää. Mutta siis Set vastusti kaaosta, jonka jumala oli luonut. Niin palvotaanko kaaos gnostilaisuudessa sitten jumalaa? Ajatellaan, että "nöyristely on kivaa. Paska tämä maailma on, mutta enpä tee mitään asian eteen. Lisäksi tieto on tyhmää." Olisi aika epä vasemman käden polkumaista. Vai mitä. Eli ollaanko kaaos gnostilaisuudessakin Set´in puolella, vai onko koko lahko ihan omissa sfääreissä?

Vaikka kysymyksiä heitin aika niukasti, toivon, että täydennätte, kumoatte, korjaatte, sun muuta. Ja ihan vapaasti saa keskustella "paholaisen" alkuperästä ja näistä (myös muista) uskonnoista ja käsitteistä, mitä mainitsin.

Vastatkaa edes tähän. Menikö edes lähelle käsitykseni siitä, mistä nyky satanismin Saatana juontuu?

1

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Carnamagos

      "The figure of Satan Himself is commonly held to derive from the religion described in the Hebrew 'Old Testament', with the word "Satan" being regarded as derived from the Hebrew word for "accuser". In fact, the Hebrew word is itself derived from another word - an ancient Greek one. This Greek word - an is [aitia] - that is, 'an accusation', [See, for example, its use by Aeschylus - aitiau ekho.] and also 'cause' or 'foundation' or 'origin' of some-thing. In essence, Satan as a word represents (a) the prime cause of change, of human evolution; (b) 'Adversary' in the sense of opposing norm, the accepted, and this sense is still retained in the usage of 'Devil' (e.g. Devil's Advocate). The word 'Devil' is derived from the Greek word -[diabolos] - via the Latin "diabolus". The figure of Satan is thus seen to be not a Hebrew invention, as hitherto supposed, but in fact a representation of opposition, of Heresy: and a symbol of creative change.

      From opposition there is a synthesis - the process of dialectical change which governs evolution."

      Anton Long, A Basic Introduction
      http://en.calameo.com/books/000094984f734e85c63e9

      ----------

      "As explained in the booklet ONA: An Introduction for Prospective Adherents, "Satan" derives from an ancient Greek word meaning an "an accusation" (and also "foundation" or "origin" of something). The Hebrew "accuser" is in turn derived from this source. Thus the symbol predates the Hebrew, and has a truly Western origin: it did not come into being specifically as a response to the Nazarene distortion, but as a symbol of opposition - to what is the accepted, to what enervates. Thus Satan (and the Sinister - one is the other) is a symbol of creative change, and is concerned with opposition not in the mis-understood sense of "dualism" (i.e. that which is based on an abstract morality), but in the sense of countering whatever is the "norm". This is the real secret of Satanism: that it restores to a society and individuals, at any given point in history, that which is lacking."

      Thernn - An Introduction to Natural Septenary Magick, Order of Nine Angles

      -----------

      "Satan" is the herald of change, both within the individual and civilization as a whole. Satan, or Satanas, is the image in which we place on something that ultimately cannot be contained in any purely causal understanding. Satan is representation, or a way of identifying, something very real, a part of that primal chaos which is beyond our perceived dimensions. Thus Satan represents those forces of consciousness and cosmos which we seek to bring to surface, to cause change. This involves both a confrontation with the Shadow-self (leading to an eventual synthesis of those "dark energies" in individual consciousness - a step towards balance), and the presence of real darkness within the current social climate - Chaos. To put it simply, Satan is a gateway to what lies beyond, to the acausal - a causal representation of the acausal, through which we increase the amount of acausal energy present on earth, via the rites and practices of Sinister Tradition. This is important since the intrusion of the acausal upon our world brings the change ultimately needed to progress, to achieve the next step in human evolution on a widespread scale."

      Vilnius Thornian, ONA
      http://en.calameo.com/books/0000949846b29b700a193

      Lisää tietoa löytyy esim:

      http://nineangles.wordpress.com
      http://www.mediafire.com/?dmzey1dj2yz
      (Vanha ONA sivusto vuosien takaa)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe