Cavalieruroksemme räksyttää

blenheimmm

Miten räksytys kitketään pois? Ikä on 1vuosi ja 5 kuukautta, on viimeiset pari - kolme kuukautta räksyttänyt ohikulkeville ihmisille ja koirille lenkillä.
Alle vuoden ikäisenä hänen kimppuunsa hyökkäsi pari kertaa pikkukoira ja sen jälkeen koiramme alkoi räksyttää. alle vuoden ikäisenä ei haukkunut kenellekään ulkona.
Onko kyseeää se , että puolustaa omaa reviriiään? Kuuluuko koiran villeihin vaistoihin haukkuminen muille koirille lenkkipolulla?

4

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cavavavava

      Koira ei puolusta reviiriään vaan itseään, koska olet antanut jonkin koiran hyökätä sen kimppuun. Tästä koirasi päättelee, ettet pysty puolustamaan sitä, joten sen on tehtävä se itse; haukkumalla muille.

      Oma cavalierini ei hauku lainkaan lenkillä, eikä paljon muutenkaan..

      En osaa oikein sanoa tuosta kitkemisestä, mutta se voi olla hankalaa. Kannattaa aina kun joku tulee vastaan, ottaa koira vierelle ja houkuttella jollain (lelulla/herkulla) koira katsomaan itseesi, ja näin unohtaa vastaantulijan. Jos et ole koirallesi seuraamista opettanut niin tuo on hankalampaa silloin..

      • alkuper. kirj

        Kyllä tilanne oli se, että kesämökillämme naapurin koira oli vapaana ja syöksyi meidän tontille koiramme kimppuun, ärhäkkä terrieri on kyseessä. Isäntänsä puuskutti koiransa perässä mutta koira oli nopeampi ja hyökkäsi cavamme kimppuun. Minä kaappasin koiramme syliin, onneksi ei kuitenkaan tullut fyysisiä vahinkoja koirallemme.


    • koirakuisk.

      Voi olla, että on epävarma ja räkyttää siksi muille lenkillänne ja voi olla että tuo aiempi tapaus järkytti koiran itseluottoa (trauma), mutta voi olla myös että sillä on nyt vain murkkuikää ja siihen kuuluvaa "mörkökäytöstä"/murkkuilua.

      Oli miten oli, mutta sosiaalistumisella muihin koiriin ja niistä positiivisia kokemuksia saamisella voit saada koiran suhteen muihin koiriin ookooksi. Koirapuistoon käyntiä ja valkkaile käynnit nyt alkuun niin, että siellä olisi vain rauhallisen oloisia koiria, muista kommunikoida portilla ja käytä koirasilmää. Myös isojen koirien puolella on mukavasti lempeänluonteisia, että kannattaa sosiaalistaa sekä pieniin että isoihin koiriin.
      Lisävinkki: henk.koht. tuntuma ja kokemus on, että pienistä koirista vältä jakcrusselinterrieriuroksia, parsonuroksia ja varauksella mäykkisurosten kanssa - näillä on usein dominoivuutta ja ko. terriereillä nitistämishaluja. :D

      Ja muista kiinnittää suurta huomiota omiin energioihisi, asenteeseesi, eleisiisi - jos olet hermostunut ja ylisuojeleva, koira reagoi tähän ja luulee tilanteissa olevankin jotain hermostuttavaa jo heti kärkeen.

      Tsemppiä :)

    • kakva

      Meillä samanikäinen uros. Räksyttää myös ovikellolle telkulle ym. Aiemmin oli hiljainen. Mielestäni kyseessä ei ole sen kummempi kuin teini-ikä, ja siihen tepsii selkeä kielto, lisäksi kosketus jos ei muuten auta. Meillä on pärjätty ihan tällaisella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe