näin se on vaikka moni

ei usko

Vauva 3 kk rokotteen jälkeen (johon reagoi voimakkallaa väsymyksellä) oikeastaan lopetti jokeltelun eikä katsonut silmiin enää samalla tavalla kuin aiemmin vaan väisti katsetta. Sanoin asiasta 4 kk neuvolassa ja minulle sanottiin että ehkä vauvalla on muuta katseltavaa. Nykyisin hän taas katsoo silmiin hieman paremmin mutta iloista jokeltelua ei edelleenkään kuulu. Muuta ääntelyä kyllä. Motorisesti hän on hyvin kehittynyt.
Nyt netistä olen löytänyt viitteitä siitä, että muillakin on käynyt samoin, mm.http://www.amazon.com/review/R1TJ0TFDMX3C3L
http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=780691
http://www.breathing.com/articles/vaccine-dangers.htm
http://vaccinesexposed.blogspot.com/2009/02/vaccines-dont-trigger-autism-bullshit.html
Vauvani ei saanut 5 kk rokotetta, koska en halua autistista lasta. Luin myös, että todellisuudessa DTaP rokote pitäisi antaa vasta lähempänä 1,5-2 v ikää.

12

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annin äiti

      niin olisin hyvin hiljaa asiasta. Jos kaikki innostuisivat toimimaan kuin sinä, niin vaaralliset lasten taudit olisivat täällä tuossa tuokiossa. On siis erityisen fiksua levitellä tuollasta täällä ja samalla asettaa oma lapsensa vaaraan, jos muidenkin lasten vanhemmat jättäisivät rokotukset väliin.

      • =?=

        Miten niin? Jos rokotteen antaa lapselle myöhemmällä iällä, ei se käytännössä vähennä väestön kokonaisimmuniteettia.


    • ********

      Siis tuohan on luonnollinen vauvan kehitys muutenkin. Kiva levitellä huhuja ja kohta kaikilla sormeensa haavan saaneilla lapsilla on jäykkäkouristus tms.....

    • ...

      vauvalla on ihan selkeästi kausia, jolloin on kiinnostuneempi vuorovaikutuksesta ja sitten taas muusta. Samaten jokeltelussa on kausia, jolloin on oikein aktiivinen ja välillä paljon hiljaisempi. Motoriset taidotkin tuntuvat tulevan kausittain, eli välillä liikkuminen tuntuu olevan se ykkösjuttu ja välillä jokin muu. Minäkin ensimmäisen lapsen äitinä olen herkkänä tarkkailut kaikkea lapsen tekemisiä ja välillä ollut huolissani milloin mistäkin. Myös helposti näen yhteyksiä asioiden välillä. Juuri tuolloin kolmen kuukauden jälkeen meidän pojalla myös silmiin katsominen ja jokeltelu väheni selvästi ja olin huolissani. Samaan syssyyn oppi sitten kuitenkin kääntymään selältä mahalleen. Pian vauva taas kiinnostui kovasti vuorovaikutuksesta ja jokeltelun tauon jälkeen mukaan tuli nauraminen ja sitten tavujokeltelu. Vauva on nyt 7 kk ja ihan normaali, hurjan huumorintajuinen ja äänekäs kaveri. On saanut kaikki rokotukset. Uskon, että toisen lapsen kanssa osaan itsekin nauttia vauva-ajasta enemmän, enkä huolestu ihan joka päivä jostain.

    • ...............

      No ne ensimmäiset rokotteet eivät kyllä minkään lähteen tai tutkimuksen mukaan aiheuta/lisää riskiä autismiin tms, vaan nyt sekoitat vissiinkin aiheen tuohon 1,5-vuotiaana annettavaan MPR-rokotteeseen, josta on kiivaasti käyty vääntöä jo vuosikausia juuri siksi, että monella on sen jälkeen todettu autismia tai muita häiriöitä.

      Itse jätimme juuri siitä syystä MPR:n antamatta pojallemme ainakin toistaiseksi. Mutta en ikinä ole kuullut vihjaustakaan, että ensimmäisistä rokotteista(kurkkumätä, hinkuyskä, joku...) mitään vakavampaa ikinä olisi kenellekään tullut. Pienelle vauvalle voi sen sijaan käydä hyvinkin huonosti, jos niitä ensimmäisiä ei saa.

      Jokainen toki tekee itse valinnat lastensa rokotteiden suhteen, mutta edelleenkin, paljonkin juuri rokotteiden ja autismin välistä yhteyttä tutkineena, voin sanoa, etten ole koskaan törmännyt mihinkään tutkimukseen/kokemukseen, joka tukisi väitettäsi, autismin ja muiden kuin MPR-rokotteen välillä.
      Pikkuvauvat muutenkin välillä ottavat etäisyyttä ja keskittyvät muihin asioihin, jolloin katsekontaktia ei välttämättä samalla tavalla johonkin aikaan synny. Todennäköisimmin tilanne palaa pian ennalleen, enkö sinuna olisi huolissaan sen enempää. Jos oikeasti haluat ottaa varman päälle rokotteiden suhteen, jätä vasta se MPR-rokote lapseltasi väliin. Siinä saattaa olla liian tuju yhdistelmä pienelle.

      • iijjhh

        Ystäväni on työssä autistien parissa ja heille oli koulutuksessa juuri esitelty uusin tutkimus jonka mukaan tuo MPR-rokote ei ole syynä autismiin vaan tämä kyseinen autismin alalaji puhkeaa juuri niihin aikoihin kuin tuo rokotus annetaan. Olisi tosi hyvä kun neuvolassa antaisivat uusimpaa tietoa näistä tutkimuksista eivätkä vain jättäisi ihmisiä itsekseen miettimään ja pohtimaan näitä asioita ettei tule väärinkäsityksiä.


    • ..........

      Tän on pakko olla vitsi...

    • auringonpaiste_

      Hei, tämä on hyvin vanha viesti, mutta meillä kävi samoin ensimmäisten rokotuksien jälkeen ja olen lukenut vastaavia kirjoituksia. Nyt jokeltelu on ollut pois 2.5kk ja muutenkin motoriset taidot jäljessä. Jos ap luet tämän, kiinnostaisi kuinka kehityksenne eteni?

      • Pompula_

        auringonpaiste_ ja ap: poikamme sai 3 kk rokotteet vajaa kuukausi sitten ja on ollut jo jonkin aikaa omituinen. Ei ota katsekontaktia ja välillä vain tuijottaa kattoon. Lampuille sun muille nauraa ja jokeltelee. Mikä teidän tilanne on?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe