näin se on vaikka moni

ei usko

Vauva 3 kk rokotteen jälkeen (johon reagoi voimakkallaa väsymyksellä) oikeastaan lopetti jokeltelun eikä katsonut silmiin enää samalla tavalla kuin aiemmin vaan väisti katsetta. Sanoin asiasta 4 kk neuvolassa ja minulle sanottiin että ehkä vauvalla on muuta katseltavaa. Nykyisin hän taas katsoo silmiin hieman paremmin mutta iloista jokeltelua ei edelleenkään kuulu. Muuta ääntelyä kyllä. Motorisesti hän on hyvin kehittynyt.
Nyt netistä olen löytänyt viitteitä siitä, että muillakin on käynyt samoin, mm.http://www.amazon.com/review/R1TJ0TFDMX3C3L
http://www.mothering.com/discussions/showthread.php?t=780691
http://www.breathing.com/articles/vaccine-dangers.htm
http://vaccinesexposed.blogspot.com/2009/02/vaccines-dont-trigger-autism-bullshit.html
Vauvani ei saanut 5 kk rokotetta, koska en halua autistista lasta. Luin myös, että todellisuudessa DTaP rokote pitäisi antaa vasta lähempänä 1,5-2 v ikää.

12

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annin äiti

      niin olisin hyvin hiljaa asiasta. Jos kaikki innostuisivat toimimaan kuin sinä, niin vaaralliset lasten taudit olisivat täällä tuossa tuokiossa. On siis erityisen fiksua levitellä tuollasta täällä ja samalla asettaa oma lapsensa vaaraan, jos muidenkin lasten vanhemmat jättäisivät rokotukset väliin.

      • =?=

        Miten niin? Jos rokotteen antaa lapselle myöhemmällä iällä, ei se käytännössä vähennä väestön kokonaisimmuniteettia.


    • ********

      Siis tuohan on luonnollinen vauvan kehitys muutenkin. Kiva levitellä huhuja ja kohta kaikilla sormeensa haavan saaneilla lapsilla on jäykkäkouristus tms.....

    • ...

      vauvalla on ihan selkeästi kausia, jolloin on kiinnostuneempi vuorovaikutuksesta ja sitten taas muusta. Samaten jokeltelussa on kausia, jolloin on oikein aktiivinen ja välillä paljon hiljaisempi. Motoriset taidotkin tuntuvat tulevan kausittain, eli välillä liikkuminen tuntuu olevan se ykkösjuttu ja välillä jokin muu. Minäkin ensimmäisen lapsen äitinä olen herkkänä tarkkailut kaikkea lapsen tekemisiä ja välillä ollut huolissani milloin mistäkin. Myös helposti näen yhteyksiä asioiden välillä. Juuri tuolloin kolmen kuukauden jälkeen meidän pojalla myös silmiin katsominen ja jokeltelu väheni selvästi ja olin huolissani. Samaan syssyyn oppi sitten kuitenkin kääntymään selältä mahalleen. Pian vauva taas kiinnostui kovasti vuorovaikutuksesta ja jokeltelun tauon jälkeen mukaan tuli nauraminen ja sitten tavujokeltelu. Vauva on nyt 7 kk ja ihan normaali, hurjan huumorintajuinen ja äänekäs kaveri. On saanut kaikki rokotukset. Uskon, että toisen lapsen kanssa osaan itsekin nauttia vauva-ajasta enemmän, enkä huolestu ihan joka päivä jostain.

    • ...............

      No ne ensimmäiset rokotteet eivät kyllä minkään lähteen tai tutkimuksen mukaan aiheuta/lisää riskiä autismiin tms, vaan nyt sekoitat vissiinkin aiheen tuohon 1,5-vuotiaana annettavaan MPR-rokotteeseen, josta on kiivaasti käyty vääntöä jo vuosikausia juuri siksi, että monella on sen jälkeen todettu autismia tai muita häiriöitä.

      Itse jätimme juuri siitä syystä MPR:n antamatta pojallemme ainakin toistaiseksi. Mutta en ikinä ole kuullut vihjaustakaan, että ensimmäisistä rokotteista(kurkkumätä, hinkuyskä, joku...) mitään vakavampaa ikinä olisi kenellekään tullut. Pienelle vauvalle voi sen sijaan käydä hyvinkin huonosti, jos niitä ensimmäisiä ei saa.

      Jokainen toki tekee itse valinnat lastensa rokotteiden suhteen, mutta edelleenkin, paljonkin juuri rokotteiden ja autismin välistä yhteyttä tutkineena, voin sanoa, etten ole koskaan törmännyt mihinkään tutkimukseen/kokemukseen, joka tukisi väitettäsi, autismin ja muiden kuin MPR-rokotteen välillä.
      Pikkuvauvat muutenkin välillä ottavat etäisyyttä ja keskittyvät muihin asioihin, jolloin katsekontaktia ei välttämättä samalla tavalla johonkin aikaan synny. Todennäköisimmin tilanne palaa pian ennalleen, enkö sinuna olisi huolissaan sen enempää. Jos oikeasti haluat ottaa varman päälle rokotteiden suhteen, jätä vasta se MPR-rokote lapseltasi väliin. Siinä saattaa olla liian tuju yhdistelmä pienelle.

      • iijjhh

        Ystäväni on työssä autistien parissa ja heille oli koulutuksessa juuri esitelty uusin tutkimus jonka mukaan tuo MPR-rokote ei ole syynä autismiin vaan tämä kyseinen autismin alalaji puhkeaa juuri niihin aikoihin kuin tuo rokotus annetaan. Olisi tosi hyvä kun neuvolassa antaisivat uusimpaa tietoa näistä tutkimuksista eivätkä vain jättäisi ihmisiä itsekseen miettimään ja pohtimaan näitä asioita ettei tule väärinkäsityksiä.


    • ..........

      Tän on pakko olla vitsi...

    • auringonpaiste_

      Hei, tämä on hyvin vanha viesti, mutta meillä kävi samoin ensimmäisten rokotuksien jälkeen ja olen lukenut vastaavia kirjoituksia. Nyt jokeltelu on ollut pois 2.5kk ja muutenkin motoriset taidot jäljessä. Jos ap luet tämän, kiinnostaisi kuinka kehityksenne eteni?

      • Pompula_

        auringonpaiste_ ja ap: poikamme sai 3 kk rokotteet vajaa kuukausi sitten ja on ollut jo jonkin aikaa omituinen. Ei ota katsekontaktia ja välillä vain tuijottaa kattoon. Lampuille sun muille nauraa ja jokeltelee. Mikä teidän tilanne on?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe