Viekö mikroaaltouuni vitamiinit ruuasta?
mikroaaltouuni
19
9809
Vastaukset
- Juska¤
Mikroaaltouuni vie kaiken ravintoarvon ruoasta. Siksipä ruokaa kannattaakin mahdollisimman harvoin lämmittää mikrossa, jos mielii pysyä terveenä.
Jos kuitenkin haluaa mikroa käyttää edes joskus, silloin parhaiten lämmittää pullat ja makkarat siellä, sillä niissähän nyt ei muutenkaan ole juuri ravintoarvoa.- piippola
että mikro vie kaikki vitamiinit ym??kiinnostaa itteänikin kun ajan puutteen vuoksi lämmitän aika paljon ruokaa mikrossa..onko jotain faktatietoa vai omasta päästä?
- Kainuu
piippola kirjoitti:
että mikro vie kaikki vitamiinit ym??kiinnostaa itteänikin kun ajan puutteen vuoksi lämmitän aika paljon ruokaa mikrossa..onko jotain faktatietoa vai omasta päästä?
Luen useita lehtiä ja olen jostain lukenut tutkimusta ko. aiheesta. Oli verratttu eri vihannesten kypsennysmuotoja: mikroaaltouuni, höyrykattila, vedessä keittäminen ja paistaminen. Eniten vitamiineja "hävisi" mikroaaltouunilla ja muistaakseni höyryssä kypsentäminen oli paras.
- Juska¤
piippola kirjoitti:
että mikro vie kaikki vitamiinit ym??kiinnostaa itteänikin kun ajan puutteen vuoksi lämmitän aika paljon ruokaa mikrossa..onko jotain faktatietoa vai omasta päästä?
Olen lukenut sen jostakin. Ja sanoohan silkka, terve järkikin, ettei mikron pikakuumennus voi olla hyväksi ruoan ravintoarvolle.
- pöperö
Juska¤ kirjoitti:
Olen lukenut sen jostakin. Ja sanoohan silkka, terve järkikin, ettei mikron pikakuumennus voi olla hyväksi ruoan ravintoarvolle.
Mistähän kummasta olet moista saanut päähäsi. Ei mikrossa ruoan lämmittäminen ole yhtään huonompi tapa lämmittää ruokaa. Ehdotatko mieluummin ruoan lämmittämistä pannulla vai millä???! Mikrossa saa lämmitettyä ruoan ilman lisärasvaa ja monesti mikrolla lämmitys kuluttaa vähemmän sähköä. Ja mikro ei kyllä hukkaa niitä ravintoarvoja yhtään sen kummemmin kuin mikään muukaan lämmitystapa! Tiedätkö edes millä periaatteella mikro lämmittää ruoan???
- tri
pöperö kirjoitti:
Mistähän kummasta olet moista saanut päähäsi. Ei mikrossa ruoan lämmittäminen ole yhtään huonompi tapa lämmittää ruokaa. Ehdotatko mieluummin ruoan lämmittämistä pannulla vai millä???! Mikrossa saa lämmitettyä ruoan ilman lisärasvaa ja monesti mikrolla lämmitys kuluttaa vähemmän sähköä. Ja mikro ei kyllä hukkaa niitä ravintoarvoja yhtään sen kummemmin kuin mikään muukaan lämmitystapa! Tiedätkö edes millä periaatteella mikro lämmittää ruoan???
Paras tapa kypsentää ruoka on höyrystämällä, lämmittämiseen taas sopii tavallinen uuni vaikka se hitaampi onkin. Se aika mikä säästetään mikrolla taidetaan menettää moninkertaisesti lyhentyneenä elämänä.
- Intoilija
tri kirjoitti:
Paras tapa kypsentää ruoka on höyrystämällä, lämmittämiseen taas sopii tavallinen uuni vaikka se hitaampi onkin. Se aika mikä säästetään mikrolla taidetaan menettää moninkertaisesti lyhentyneenä elämänä.
Näistäkö täysin älyttömistä keskusteluista johtuen kotiäidit nyt lämmittää pilttiä vauvoilleen paistinpannussa?? Äly hoi!
Kaikki liika kuumentaminen tuhoaa vitamiineja aivan yhtä paljon, ideana onkin kuumentaa sopivasti.
Syökää monivitamiinia niin elätte pitempään hienojen ajatustenne kanssa..... - johtuen
tri kirjoitti:
Paras tapa kypsentää ruoka on höyrystämällä, lämmittämiseen taas sopii tavallinen uuni vaikka se hitaampi onkin. Se aika mikä säästetään mikrolla taidetaan menettää moninkertaisesti lyhentyneenä elämänä.
siitä syystä että keittämällä vesiliukoiset vitamiinit yms. liukenevat keitin veteen. höyrystämällä tai mikrottamalla tätä liukemista tapahdu jolloin esim c-vitamiinin määrä ruuassa säilyy korkeampana.
- tri
Totta on, että mikrouuni tekee ruoasta roskaa. Mikroaallot aikaansaavat molekyylien värähtelyä, jossa molekyylit värähtelevät tuhansia kertoja sekunnissa. Tämä aiheuttaa ruoka-aineissa varsinkin valkuaisaineissa epävakautta, joka aikaansaa vapaitaradikaaleja muistuttavan ilmiön elimistössä. Eli vapaa radikaali on atomi josta puuttuu yksi elektroni. Tällainen vapaaradikaali sieppaa puuttuvan elektronin sieltä mistä se sen helpoimmin saa, eli solusta. Joka pahimmillaan aiheuttaa häiriöitä solun jakautumisessa. Tästä ei sen enempää koska asiaa tutkitaan ja on epävarmaa voiko tuloksia koskaan julkaista. Mutta varmaa sensijaan on se, että mikroaaltouunissa kaikki terveellinen muuttuu täysin hyödyttömäksi, tyhjäksi energiaksi.
- tapsa
Mikroaaltouuni todellakin saa molekyylit värähtelemään. Se muuten on juuri sitä lämpoä. Jäikö ns. "brownin liike" lukion fysiikan kurssilla epäselväksi käsitteeksi? Ihan samaa värähtelyä molekyyleihin tuottaa myös paistinpannu ja tavallinenkin uuni.
Mikroaaltouuni on muuten se kaikkein "hellävaraisin" tapa saada ne molekyylit värähtelemään, kokeilepa vaan miten saat esim. jäätyneet mansikat sulamaan ehjinä! Huomioitavaa on toki se, että paistinpannussakaan ei aina ja kaikkea lämmitetä täysteholla.
Ja se elektronin "sieppauskin" tapahtuu tietysti sitten justiinsa siitä ihmisen solusta, kun ei siinä ruuassa mitään soluja ole, eihän? Vai suoraan sieluunkohan se elektronin sieppaus mahtaa tässä tapauksessa kohdistua? - tota...
tapsa kirjoitti:
Mikroaaltouuni todellakin saa molekyylit värähtelemään. Se muuten on juuri sitä lämpoä. Jäikö ns. "brownin liike" lukion fysiikan kurssilla epäselväksi käsitteeksi? Ihan samaa värähtelyä molekyyleihin tuottaa myös paistinpannu ja tavallinenkin uuni.
Mikroaaltouuni on muuten se kaikkein "hellävaraisin" tapa saada ne molekyylit värähtelemään, kokeilepa vaan miten saat esim. jäätyneet mansikat sulamaan ehjinä! Huomioitavaa on toki se, että paistinpannussakaan ei aina ja kaikkea lämmitetä täysteholla.
Ja se elektronin "sieppauskin" tapahtuu tietysti sitten justiinsa siitä ihmisen solusta, kun ei siinä ruuassa mitään soluja ole, eihän? Vai suoraan sieluunkohan se elektronin sieppaus mahtaa tässä tapauksessa kohdistua?"kokeilepa vaan miten saat esim. jäätyneet mansikat sulamaan ehjinä" Kokeilepa vesihaudetta. Menee kauemmin, mutta eipähän sula epätasaisesti.
- kun vain etsii
tapsa kirjoitti:
Mikroaaltouuni todellakin saa molekyylit värähtelemään. Se muuten on juuri sitä lämpoä. Jäikö ns. "brownin liike" lukion fysiikan kurssilla epäselväksi käsitteeksi? Ihan samaa värähtelyä molekyyleihin tuottaa myös paistinpannu ja tavallinenkin uuni.
Mikroaaltouuni on muuten se kaikkein "hellävaraisin" tapa saada ne molekyylit värähtelemään, kokeilepa vaan miten saat esim. jäätyneet mansikat sulamaan ehjinä! Huomioitavaa on toki se, että paistinpannussakaan ei aina ja kaikkea lämmitetä täysteholla.
Ja se elektronin "sieppauskin" tapahtuu tietysti sitten justiinsa siitä ihmisen solusta, kun ei siinä ruuassa mitään soluja ole, eihän? Vai suoraan sieluunkohan se elektronin sieppaus mahtaa tässä tapauksessa kohdistua?Viimeaikainen tutkimus osoittaa, että mikroaaltouunin avulla valmistettu ruoka kokee vakavia molekyylitason vaurioita. Tällaisen ruoan nauttiminen aiheuttaa epänormaaleja muutoksia ihmisen veressä ja immuunijärjestelmässä.
Ei ole yllättävää, että suurelta yleisöltä on pimitetty näiden merkittävien terveysvaarojen yksityiskohdat.”.
http://www.curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp
http://www.health-science.com/microwave_hazards.html
Lisää löytyy kun vain viitsit etsiä. Ruokaa voi valmista helposti muutenkin. Parsakaalin palaset kypsyvät höyrykeittimessä 5 minuutissa sopiviksi. Eikä kaikkea ruokaa tarvitse aina edes lämmittää.
Kokeile silputa juures- ja kasvispalat (esim. palsternakka, selleri, varsiselleri, porkkana, valkosipuli, kaali jne.) tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehua, hienonnettua merisuolaa ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja anna tekeytyä jonkin aikaa. Siitä tulee helposti sulavaa, maistuvaa, ravinteikasta ja emäksistä evästä. Mainio vaikka töihin otettavaksi ja variaatioita, mausteita ja lisukkeita voit itse keksiä. - kknn
kun vain etsii kirjoitti:
Viimeaikainen tutkimus osoittaa, että mikroaaltouunin avulla valmistettu ruoka kokee vakavia molekyylitason vaurioita. Tällaisen ruoan nauttiminen aiheuttaa epänormaaleja muutoksia ihmisen veressä ja immuunijärjestelmässä.
Ei ole yllättävää, että suurelta yleisöltä on pimitetty näiden merkittävien terveysvaarojen yksityiskohdat.”.
http://www.curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp
http://www.health-science.com/microwave_hazards.html
Lisää löytyy kun vain viitsit etsiä. Ruokaa voi valmista helposti muutenkin. Parsakaalin palaset kypsyvät höyrykeittimessä 5 minuutissa sopiviksi. Eikä kaikkea ruokaa tarvitse aina edes lämmittää.
Kokeile silputa juures- ja kasvispalat (esim. palsternakka, selleri, varsiselleri, porkkana, valkosipuli, kaali jne.) tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehua, hienonnettua merisuolaa ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja anna tekeytyä jonkin aikaa. Siitä tulee helposti sulavaa, maistuvaa, ravinteikasta ja emäksistä evästä. Mainio vaikka töihin otettavaksi ja variaatioita, mausteita ja lisukkeita voit itse keksiä.ekassa linkissä mainittiin sveitsiläinen tutkimus, mutta siinä oli osallisena vain 8 (!) ihmistä.. tosi luotettavaa :)
ja salaliittokorttikin käytetty
- ja samalla
säteilyttää sen ruuan pilalle mokoma
- mikkkoko
Mikro on paras!!!
https://www.google.fi/search?client=firefox-a&hs=R1K&rls=org.mozilla:fi:official&channel=rcs&sclient=psy-ab&q=Retention of nutrients in microwave-cooked foods&oq=Retention of nutrients in microwave-cooked foods&gs_l=serp.12..0i22i30.277452.277452.0.281964.1.1.0.0.0.0.320.320.3-1.1.0.ekp,kpns=1000,kpnss=100...0...1.1.43.psy-ab..0.1.308.DmdXF-cq3qE&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.66917471,d.bGE,pv.xjs.s.en_US.lWyIqsoLSsU.O&biw=1280&bih=685&ech=1&psi=3ux0U9uXAeuL4gSYmIBo.1400171744003.3&emsg=NCSR&noj=1&ei=3ux0U9uXAeuL4gSYmIBo - mikroaaltouuni the
Several studies have shown that microwaves negatively impact food's nutritional value.[27] Other studies show that, if properly used, microwave cooking does not affect the nutrient content of foods to a larger extent than conventional heating, and that there is a tendency towards greater retention of many micronutrients with microwaving, probably due to the reduced preparation time.[28] Microwaving human milk at high temperatures is contraindicated, due to a marked decrease in activity of anti-infective factors.[29]
Any form of cooking will destroy some nutrients in food, but the key variables are how much water is used in the cooking, how long the food is cooked, and at what temperature.[30] Nutrients are primarily lost by leaching into cooking water, which tends to make microwave cooking healthier, given the shorter cooking times it requires.[31] Like other heating methods, microwaving converts vitamin B12 from an active to inactive form. The amount inactivated depends on the temperature reached, as well as the cooking time. Boiled food reaches a maximum of 100 °C (212 °F) (the boiling point of water), whereas microwaved food can get locally hotter than this, leading to faster breakdown of vitamin B12. The higher rate of loss is partially offset by the shorter cooking times required.[32] A single study indicated that microwaving broccoli loses 74% or more of phenolic compounds (97% of flavonoids), while boiling loses 66% of flavonoids, and high-pressure boiling loses 47%,[33] though the study has been contradicted by other studies.[34] To minimize phenolic losses in potatoes, microwaving should be done at 500W.[35]
Spinach retains nearly all its folate when cooked in a microwave; in comparison, it loses about 77% when boiled, leaching out nutrients. Bacon cooked by microwave has significantly lower levels of carcinogenic nitrosamines than conventionally cooked bacon.[30] Steamed vegetables tend to maintain more nutrients when microwaved than when cooked on a stovetop.[30] Microwave blanching is 3-4 times more effective than boiled water blanching in the retaining of the water-soluble vitamins folic acid, thiamin and riboflavin, with the exception of ascorbic acid, of which 28.8% is lost (vs. 16% with boiled water blanching).[36]
lähde: wikipedia
jokainen voi tarkistaa itse wikipediassa mainitut lähteet - 3+3
Kukaan ei tiedä, kun asiaa EI ole tutkittu.
Mutta maku ja koostumus muuttuu järkyttäväksi, joten lämmitän uunissa tai pannulla.
Äidinmaidonkorviketta EI saa lämmittää mikrossa.
Mutta niitä purkkiruokia sinne kyllä lykätään, vaikka niissä nyt mitään superfoodia edes ole.
Valkoista vehnää, ravintoköyhää perunaa jne...- Anonyymi
Tutkittiin paljon 1980-luvulla,mikrossa vitamiinit säilyy jos ei kuumenna liikaa. Ncbi englanniksi paljon tutkimuksia.
- Anonyymi
Vanha totuus:
Jos haluat kaikin tavoin huonoa ruokaa, niin valmista se mikrossa.
Ja , avot, saat silkkaa sont…….. syödäksesi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1377689Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde381925Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena
Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja251880- 911623
Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1801555Tunnekylmä olet
En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p104988- 49920
Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik4839Odotathan nainen jälleenkohtaamistamme
Tiedät tunteeni, ne eivät sammu johtuen ihanuudestasi. Haluan tuntea ihanan kehosi kosketuksen ja sen aikaansaamaan väri28820- 33783