JP vapaat

todella tietämätön

Osaako joku kertoa kuinka tulisi toimia seuraavanlaisessa tilanteessa:

ravintolatyöntekijällä on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus, jonka mukaan hän on "tarvittaessa töihin kutsuttava", ei siis ole mitään sovittuja tuntimääriä. Työntekijä on työskennellyt yritykselle n. 6 vuotta ja tehnyt keskimäärin 100-110h/3 vko töitä.

Nyt työntekijä haluaisi käyttää kaikki ansaitsemansa/käyttämättömät JP-vapaat ennen vuoden vaihdetta. Mutta haluaisi myös tehdä mahd. paljon töitä. Pyysi siis laittamaan vapaapäivät JP-vapaina.
Voiko näin tehdä?
Ja kuinka JP-vapaat tulee sijoittaa työvuorolistaan? Tuleeko kyseisellä henkilöllä olla jokaisella viikolla työpäivien ja JP-vapaiden lisäksi vapaapäiviä (x,v)? Ja voiko JP-vapaan laittaa sunnuntaille, jos tuolloin ei ole kyseiselle työntekijälle töitä tarjolla?

voiko hänen viikkonsa olla esim. näin:

ma tv 8h
ti tv 8h
ke JP
to JP
pe tv 6h
la tv 9h
su Jp

6

1477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • r

      Viikossa oltava myös v ja x-vapaat, laita peräkkäin JP-päivät tulemaan useampi. Onhan tässä pari listaa käytössä....

    • ..*

      vaikka PAMin nettisivuilta työehtosopimuksia, sieltä löytyy todella hyvin tietoa noista, nyt en nimittäin muista mikä noissa on käytäntö..tai että voiko normaali viikkovapaita paikata JP vapailla..sen tiedän ja muistan että JP vapaitahan kertyy koko vuoden ja tammi-kesäkuussa kertyneet vapaat annetaan ko. ajanjakson jälkeen vuoden loppuun mennessä ja vastaavasti kesä-joulukuussa kertyneet annetaan työntekijälle kesäkuuhun mennessä..tai näin se on ainakin ennen mennyt..kannattaa tarkistaa, reilumpi molempien kannalta niin ei tuu riitoja sitten väärin toimimisesta..

    • Helenia

      Ravintola- ja majoitusalan tessissä ei voi paikata JP-vapailla X- ja V-päiviä, tai työnantaja joutuu maksamaan jostain vuorosta sen 1-5 ja toisesta 2x palkan, mut jos sulla ei oo kk-palkkaa, sä voit pyytää jp:t suoraan rahana.

    • .

      Muutama asia tilanteestasi. Ensinnnäkin työntekijän pitäisi saada uusi työsopimus. Kertomasi perusteella työntekijää ei voida pitää tarvittaessa töihin kutsuttavana. Tarvittaessa töihin kutsuttava tekee muutaman vuoron silloin tällöin, aina erikseen kutsuttaessa. Ilmeisesti työntekijälle laaditaan työvuorot normaalin käytännön mukaan työntekijältä kysymättä. Tarvittaessa töihin kutsuttavalla on myös oikeus kieltäytyä tarjotusta työstä.

      Työsopimukseen tulisi kirjata työaika/3 viikkoa. Lisäksi työntekijän tulisi olla kuukausipalkkainen, mikäli työaika on keskimäärin yli 102 tuntia/ kolme viikkoa.

      TES 10 § 2 mukaan JP-päivä ei vähennä antamisjakson muita työpäiviä.

      TES 7 § 2 mukaan työntekijä ansaitsee 5 työpäivää sisältävää viikkoa kohden kaksi vapaapäivää. JP-päivä rinnastetaan työpäiväksi.

      • .

        pieni korjaus edelliseen.

        TES 10 § 2 mukaan JP-päivä ei vähennä antamisjakson muita työpäiviä.
        pitäisi olla ... muita vapaapäiviä ei työpäiviä.


      • Helenia

        Paitsi jos on henkilöstövuokrausfirman kautta, jolloin tavallaan ne vuorot on tehty vain sille firmalle, joka sattuu antamaan ne ko. tyypille. Mutta totta kyllä, että tuolla työkokemuksella ja työmäärällä *kannattaisi* pyrkiä hankkimaan parempi soppari.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe