Aina vaaditaan työkokemusta!

Niiskuttaja:.:

Suoritin vastikään lukion loppuun. Hakiessani niin yliopistoon, amk:hon kuin ammattikouluunkin, huomasin, että monissa paikoissa lisäpisteitä haussa sai jos oli joskus ollut töissä jossakin. Itse en ole koskaan tehnyt kesätöitä tai muitakaan töitä. Puistattaakin kuulla, kun jotkut ovat aloittaneet työnteon 12-vuotiaana. Itse olen alaikäisyysajan ollut vain lapsi, opiskellut ja lomilla nauttinut lomasta. Mutta nyt saan kärsiä siitä.

Työharjoittelupaikkoja hakiessa minulta on tiedusteltu, mitä töitä olen tehnyt. Siis häh! Minähän opiskelen, jotta saisin työpaikan, jotta sitten voisin tehdä töitä, kun olisi ammatti! Minusta on niin outoa, että ihmiset olettavat, että 19-vuotiaalla olisi jo liuta työkokemusta takana. Vastahan minä 18-vuotiaaksi asti asuin kotona ja vanhemmat minut ruokkivat ja vaatteet ostivat.

Tuntuu todella pahalta, kun ei pääse haluamiinsa työharjoittelupaikkoihin, koska moneen paikkaan ne selvästi valitsevat ne hakijat, joilla on lista upeista työpaikoista, joissa ovat olleet. Olisinpa vain tietänyt, että minun pitää jo tähän ikään mennessä olla käynyt töissä, vaikka vasta ammattia olen hankkimassa :(

6

841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hj,hjk

      joilla on työkokemusta ja mahdollisimman paljon osaamista muutenkin, koska näin työnantaja saa näistä täyden hyödyn irti. Sellainen taas jolla ei ole kokemusta/osaamista joutuisi _oikeasti_ harjoittelemaan eikä pystyisi heti tekemään tuottavaa työtä, mikä on työnantajan ajasta ja tilipussista pois. Turha siis ihmetellä.

    • dipsas

      Peestä se on minunkin mielestäni. -_- .. jos olisin työnantaja, antaisin mahdollisuudet kokemattomille oppia. Ja jos ottaisin työharjoittelijoita antaisin heillekin palkkaa vaikkei tarvitse.
      Kaikki vaan ei ole yhtä reiluja kuin minä..valitettavasti, itekkäitä rahanahneita "rahaa ja nopeasti tänne!"...
      Oksennus.

      • epäonnistunutt

        Itse taas kävin neljä vuotta turhaan amk:ta. Ei ollut ikinä varaa mennä ilmaiseksi "oikeisiin töihin" joten jouduin tekemään elääkseni hanttihommia kesät mikä ei tukenut koulutustani lainkaan. No nyt valmistuttua on mukava selitellä miksi minulla ei ole päivääkään työkokemusta. Kuvittelin lapsellisesti että koulutuksellani olisi edes sellainen arvo, että sillä pääsisi aluksi vähän vaatimattomalla palkalla töihin ja se sieltä sitten nousisi kun kokemusta karttuisi mutta olin väärässä.

        Hävettää ja itkettää.


    • tsitsing

      Sun VANHEMPIEN olis pitänyt tajuta tuo ja ohjata sut hakemaan kesätöitä. Sinä nyt et sitä mistään voinut tietää. Kyllä muaki sillo vitutti ku frendit oli kesät kotona ja minä töissä. Mut voit arvata, et kumpaa vituttaa nyt kun muilla ehkä yks aiempi työpaikka ja mulla 5. Eikä muuten ole tarvinnut koskaan edes kaupan kassalla olla.

      • 3+9

        No eipä se inssi tai diplomi-insnööriopiskelija tee paskaakaan niillä junnuiän kesätöillä. Tai jos tuntuu siltä, että niillä on jotain merkitystän(ei ole) niin lisäilee sinne listaan. Ei työnantajaa kiinnosta.

        Se mikä niitä kiinnostaa on oikeat alaan liittyvät työt. Joita on harvalla. Se että et pienellä palkalla ollut junnuna myymässä jäätelöä tai kaupankassalla ei tee eroa.


    • --------------

      Ei niillä junnuiän ruohonleikkuu -ja moppausduuneilla olekaan mitään yhteistä insinööri -tai kaupallisen alan koulutuksen kanssa, mutta onhan siitä nyt etua jos on jotain käryä niistä ihan alkeellisimmista asioista kuten työsopimukset, veroehdotusten luku ja muut niin onhan se jo yhden asian opettelusta pois.

      "Minähän opiskelen, jotta saisin työpaikan, jotta sitten voisin tehdä töitä, kun olisi ammatti!"

      Lukiolainen ei ole ammatti, jos sitä tarkoitetaan. Mutta niin se maailmassa vaan menee, kokemus ratkaisee, ei se mikä on sosiaalisesti hyväksyttävää. Vertauskuvallisesti voisi verrata autoiluun. Eräs tuttu ajo-opettaja on kahden kesken myöntänyt että helpoimpia ja mukavimpia ajo-oppilaita ovat ne haja-asutusalueen pojat jotka ovat ajelleet autolla 12-vuotiaasta asti. Vaikka se on laitonta, siinä kuitenkin oppii sen itse asian, ajamisen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2007
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1470
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      99
      1413
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1154
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      51
      982
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      933
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      882
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      856
    Aihe