Antennin kanavapaketeista?

mmri

Mitä enemmän olen eri firmojen sivuilla seikkaillut, sitä sekavammaksi tulen :)

Olen ajatellut joidenkin lisäkanavien hankkimista, lähinnä elokuvapainotteista (mahd. mukaan musiikkia, Discoveryä...). PlusTV tuntuisi olevan (ainoa?) mahdollisin vaihtoehto, saisi sieltä mukavasti koottua ainakin Canal plussan kaksi filmikanavaa.

Tilanne on siis sellainen, että kerrostalo on antenniverkossa, mutta QAM-järjestelmässä, eli digiboksi on kaapelimallinen. Tästä löytyy Conax-kortinlukija, ilmeisesti tältä osin kaikki on kunnossa? Minkäänlaiselle lautaselle ei siis ole mahdollisuutta koska on kerrostaloasunto.



Kertokaahan viisaammat, olenko ymmärtänyt oikein:

- Suoraan Viasatin kautta tilattaessa tarvisi myös antennitaloudessa (niinkun myös satelliittiin?) lautasantennin pelkän kortin lisäksi? Jos totta, niin miksi näin on?

- Ja jos oikein ymmärsin, niin Canal digitalilla taas antennitilauksiin vaaditaan samalla myös digiboksin ostaminen?



Myös hyviä ehdotuksia ja muita kommentteja otetaan vastaan. Kiitoksia jo etukäteen :)

7

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viritin

      -" Suoraan Viasatin kautta tilattaessa tarvisi myös antennitaloudessa (niinkun myös satelliittiin?) lautasantennin pelkän kortin lisäksi? Jos totta, niin miksi näin on? "
      - Viasat ei lähetä antennin kautta ohjelmia , kaapelihan on toinen vaihtoehto.
      Lienee tarkoitit kysymyksellä sitä että satelliittin kautta Viasat vaatiin "oman boksin" , eli korttin toimii vain heidänomissa bokseissaa . Ks. linkitys , jonka tarkoitus on estää laittomia salauksen purkua .

      - Ja jos oikein ymmärsin, niin Canal digitalilla taas antennitilauksiin vaaditaan samalla myös digiboksin ostaminen?
      Ei tarvitse , jos sinulla on ennestään PlusTv -kortti , tarvitset vain aktivoida se .
      Boksissahan pitää olla Conax -kortinlukija .

    • Viasatilla tarvitset satelliittiantennin siitä hyvin yksinkertaisesta syystä, että Viasat lähettää kanavansa satelliitin kautta. Viasatilla ei ole lähetyksiä antenniverkossa. Canal Digitalkin nykyään lähettää vain satelliitin kautta. Oma boksi tarvitaan tämän takia. Satelliittiantenni on riippumaton muusta TV-verkosta, joten jos antennin saa esim. parvekkeelle, käy se kerrostaloon. Markkinoinnissa Viasat mainostaa kanavia antennoikoteihin eikä satelliittikoteihin laskeakseen kynnystä tilata. EIhän se koti ole mikään satelliittikoti ennen tilaiusta.

      Jos puhutaan harava-antennilla vastaanotettavista lähetyksistä, niin Plus-TV on nykyään ainoa vaihtoehto. PlusTV:n sivut ovat kamalan sekavat. Niissä puhutaan kaikista 13 kanavasta, ja kuitenkin siellä lisäksi on ne Canal Plus kanavat, jotka ovat hieman erillään muista.

      Varmista, että näet tarvitsemasi kanavat, esim. katsomalla, että ne on viritetty boksiin ennen tilaamista. Noissa QAM-systeemeissä voi aina olla erikoisuuksia. Teillä ei talossa ole satelliittiantennia, josta saisi ilmaiskanavia (joissain QAM-taloissa näin on)?

      • antenniverkko

        Se, miksi talon antenniverkko käyttää QAM-järjestelmää johtuu vain siitä, että taloyhtiö ei ole viitsinyt korjauttaa antenniverkkoa tai antenniverkon korjaus olisi tullut yksinkertaisesti liian kallliksi. Eli QAM-järjestelmällä voidaan ajaa antenniverkon kanavat huomattavan paljon alemmas. Toisinaan automaatihaku ei pakolla toimi.

        Ennenkuin lähtee asennuttamaan satelliittilautasta, kannattaa kysyä tosiaan mitä mieltä taloyhtiö on, ettei tule jälkikäteen ongelmia.

        Kannattaa pyytää Canalia/Viasattia toimittamaan pykälää isompi satelliittilautanen. Niiden tarjoama on 60cm lautanen kyllä toimii hyvällä kelillä, mutta jos tulee pahempaa sadekeliä, kanavat pätkivät.


    • sju_

      onhan sulla vielä sekin vaihtoehto että tilaat laajakaistan kautta, esim:
      http://www.sonera.fi/TV/Laajakaista TV#Hinnat

      en sitten tiedä miten hyvin tuo käytännössä toimii. aikanaan kävin päijät-hämeen puhelimen myymälässä ihmettelemässä systeemiä kun se oli juuri tullut markkinoille. siinä esittelyn aikana boksi jämähti kahdesti niin jäipi hankkimatta :)

    • Anonyymi

      Kerrostaloihin saa asentaa antennilautasen...Lain mukaan taloyhtiöt voivat kieltää lautasantennin asenatmisen mutta ei ole lain voimainen.Suomessa antennilautasen asennus saa tehdä jokaiseen kerrostaloon. taloyhtiö voi toki rajata minne lautasantenni saa asentaa ja lautasantenni ei kuitenkaan saa peittää naapurin ikkunoita tai parveketta. yleensä taloyhtiö onkin tehnyt sopimuksen että asennetaan katolle tai muu erillinen tolppaan....

      samoin suihkussa käyminen esimerkiksi yöllä tai muu yö aika ei voida taloyhtiön säännöillä millään estää. Tämäkin on toisissa taloyhtiöissä pyritty kiletämään mutta rikkoo törkeästi lain säädäntöä. Tämä perustuu siihen että jos olet vaikka yö ttai ilta töissä ei ole kohtuullista vaatia että henkilön on mentävä likaisena nukkumaan

    • Anonyymi

      Vanha ketju mutta jos jotakuta muuta kiinnostaa niin antenniverkossa olevien kannattaa hankkia esim. Elisa Viihde tai Dna TV Hubi jolloin kummallakin saa paljon leffakanavia, dokkareita, uutisia ja musiikkikanavia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      196
      4592
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      261
      2627
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1391
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1293
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1057
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe