mielisairaan perintö

hätääntynyt

Kysyn miten voisin varmistaa ettei mielisairas tyttäreni hukkaisi saamaansa lakiosaa pernnöstään.Hän menee aika ajoin psykoosiin ja vie tavaransa roskiin ja pyytää kierrätyskeskusta hakemaan loput mitä ei muuten saa vietyä.Maksaa laskut pariin kertaan jos on rahaa.Päästyään suljetluta tyhjään kotiinsa,ei muista mitään mitä on tapahtunut.Mitenkä saisi turvattua pernnön ettei hävittäsi saman tien.

10

1209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvo..

      ei osaa hoitaa nytkään asioitaan hae hänelle edunvalvoja. Ei kai voi muuta tehdä.

      • 123456789

        Holhoojan valvonnan alaisena tytön pitäisi tuossa tilanteessa olla (siis juridisesti määrätyn) kun ei kykene omasta elämästään huolehtimaan.


    • nix nax

      ... on holhousviranomainen. Käy keskustelemassa siellä tyttärellesi määrättävästä edunvalvojasta. Edunvalvojaksi voidaan määrätä virkaholhooja tai joku sinun ehdottamasi henkilö, vaikkapa sukulainen, joka tehtävään suostuu.

      Edunvalvojalla on oikeus saada tehtävästään kohtuullinen palkkio. Hän on velvollinen tekemään päämiehensä omaisuuden hoidosta vuosittain tilin maistraatille.

      Jos haluat, että tyttäresi saa sinulta perintönä vain lakiosan (joka on puolet lain mukaisesta perintöosasta), sinun tulee antaa määräys testamentissa.

    • tuolta...
    • 19+20

      pankin kautta järjestyvä varallisuudenhoitopalvelu? Tai perusta säätiö. Semmoinen sydeemi säilyttää/sijoittaa omaisuuden ja antaa esim. kuukausittain henkilön tilille pienen siivun? Jos seuraavan sukupolven perijöistä ei tartte huolehtia niin hommanhan voi mitoittaa niin että kun ko. henkilö joskus kuolee niin sillon tilit on melkein tyhjät (sen verta jää että hautajaiset tulee kuitattua).

      Paljonhan tietty merkkaa onko perintö rahaa ja arvopapereita vai jotain kiinteää omaisuutta.

      Jos on vaikka metsää niin joltain metsänhoitoyhdistykseltä vois kysyä neuvoa.

      Jos on kesämökki niin ko. paikka voi olla ko. henkilölle tulevaisuudessa rauhoittava henkireikä - toisaalta kun napsahtaa niin sehän voi tuikata sen vaikka tuleen...

      Onko henkilöllä omistusasunto? Jos ei ole niin voisi olla fiksua muuttaa perintö asunnoksi. Että henkilöllä on aina joku paikka mihin päänsä kallistaa vaikka muuten kaikki menisi päin persettä. Silloinkin olisi joku rahasto hyvä joka maksaisi vastikkeen automaattisesti ettei unohdu. Itse asiassa jos joku semmonen rahsto /säätiö /varainhoito hoitaisi kaikki pakolliset laskut niin henkilön ei tarttis niitä edes ottaa laskuja vastaan ja jäisi tuplamaksut tekemättä.

      Joku hoitokotikin vois olla mahdollisuus mutta voi olla kallis.

      • Jos minä kuolen!!!!!

        Miksi varata itse rahaa omiin hautajaisiinsa.Minä en ainakaan ole kuullut,että ketään olisi pintaan jätetty sen vuoksi,että oli kuollessaan persaukinen.Tosin voivat haudata sen verran matalampaan,että polvet jää koukkuun maanpinnan yläpuolelle siitä saa markettien pihaan hyvän pyörätelineen.


    • eikä korjaannu

      edes niinä selkeinä kausina? Huolestuttavaa että tilanteen täytyy aina päättyä psykoosiin asti ennen kuin saa jonkinlaista apua. Ehkä liika yksinäisyys, omien ajatusten pyörittäminen ja ylianalysoiminen antaa kimmokkeen toimia tietyn kaavan mukaan sairastaessa. Edunvalvoja kuulostaisi hyvältä mutta eihän se mielestäni kuitenkaan ole mikään ratkaisu tyttäresi tilanteeseen.

      • omainen

        Suoraveloitus säännöllisiin maksuihin.
        Edunvalvoja.
        Asuuko joku sukulainen lähistöllä, voisi seurata tytön touhuja.
        Hoitokontaktien kautta seuranta 1xvko.
        Mikä vastuu on kierrätyskeskuksilla jos vievät kamat??

        Omaiset mielenterveyspotilaan tukena järjestö.


    • aaasssdddfff

      Tyttäresi tarvitsee kunnollista lääkitystä. Nythän lääkitys ei joko toimi tai hän ei syö pillereitä. Kierrätyskeskukselle voisi ilmoittaa, että eivät hae hänen tavaroitaan, vaikka soittaisi, ehkä numeron voisi jotenkin estää. Jos hän heittää arvokkaita tavaroita roskiin, niin kaikki irtain kannattaa varmaan myydä aikaisemmin pois ja antaa perintö rahana jollekin ihmiselle hoidettavaksi, joka maksaa hänen tililleen jonkun tietyn summan kuukaudessa.

      Psykoosipotilaat ovat vaikeita. Otan osaa.

      • mää*

        Itselleni asia on ajankohtainen toisesta syystä, joten tiedän, että MYÖS jompikumpi tytön vanhemmista voi hakea itseään tytön holhoojaksi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      181
      10717
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      140
      1914
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      237
      1315
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      940
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      880
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      828
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      717
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      679
    9. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      669
    10. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      25
      655
    Aihe