Koiran syömättömyys huolettaa

-_-

Meillä on kotona vuoden ikäinen bokseri narttu, joka ei syö mitään! Nappulamerkkiä olemme vaihtaneet useasti, mutta mikään ei kelpaa. Tällä hetkellä syötämme 1st Choicen aikuisruokaa makuna lammas riisi. Olemme myös koittaneet sitä, että jollei syö kuppi pois ja seuraavalla kerralla sama ateria naaman eteen, mutta silloin tyttö alkoi näyttää jo niin luurangolta, että ihan pahaa teki. Söi siis ehkä desin verran nappulaa joka toinen päivä, niin että juuri ja juuri pysyi hengissä.

Muutaman kuukauden ajan koira söi jopa kohtuu hyvin, aamusin ei melkein mitään mutta illalla kuppi oli lähes aina tyhjä. Tällöin koiramme oli edes hieman kauniimman näköinen kun ei kaikki luut törröttänyt joka suuntaan (säkä n. 63 ja paino 28kg) Nyt on taas alkanut syömättömyys, koira vaan haistaa kuppia ja lähtee pois. Nappulan joukkoon laitamme välillä kotiruokien jämiä ja syötämme koirallemme myös NEU makkaraa. Ei kelpaa tällä hetkellä nekään. Koira on taas laihtunut noin kilon verran. Kasvaako koiramme edes normaalisti? jääkö se tuollaiseksi laihaksi ruipeloksi? tällä hetkellä koira painaa noin 26-27 kg. Massaa pitäisi todellakin saada lisää, mutta miten se on mahdollista jollei koira syö mitään??

olen todella stressaantunut tämän asian takia ja toivon että joku voisi auttaa. Kiitos vastanneille jo etukäteen!

9

1650

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johtavat syömättömyy

      Miten juoksut ajoittuvat, nekin aih toisilla syömättömyyttä? Jos sairaus poissuljettu, suosittelisin kokeilemaan barf-ruokavaliota, en ole koskaan kuullut että sen harrastajilla olisi syömättömyysongelmia. Moni koira kieltäytyy syömästä nappulaa, ne eivät kertakaikkiaan sovi kaikkien vatsalle, mutta koska omistajalle ovat helppoja, niin harva viitsii vaivautua koiransa vuoksi.

    • haukku_

      meillä oli sama ongelma pitkän aikaa. kylläkin chihu nartulla. mikään ei kelvannut ja rahaa meni lähes joka viikko uusiin ruokiin jos vaikka jokin olisi kelvannut mutta ei. kotiruokaa hiukan näykittiin. koira oli iloinen ja reipas, ei mitään sairauden merkkejä. itsellä ihan järjetön stressi. ajauduin ihan järjettömään oravanpyörään ruokinnan kanssa. kunnes yksinkertaisesti päätin lakata murehtimasta. hankein mielestäni hyvän ja laadukkaan ruuan ja päätin että tätä meillä nyt syödään mikäli sopii koiran vatsalle. pienensin annoksia siitäkin entisestä vähästa ja annoin aamuin illoin saman määrän. söi tai ei. koiralle ei annettu MITÄÄN herkkuja eikä "välipaloja". jonkin aikaa kului mutta rupesi ruoka maistumaan. koira oppii älyttömän nopeasti nirsoksi ja pystyy helposti paastoamaan päiviä. miksi ihmeessä se söisi pelkkiä kuivia nappuroita jos on mahdollista saada maksalaatikkoa saunapalvilla??=) mutta mitä kun tämäkään ei riitä? toki kannattaa seurata koiran tilannetta eikä pois sulkea sairautta. nartuilla voi myös ollu kausia esim juoksut jolloin ruoka kiinnostaa vähemmän. voit myös koittaa antaa ruokaa vain kerran päivässä, ehkä se kiinnostaa enemmän kun sitä ei koko ajan tyrkytetä=) onnea ruokailuhetkiin, toivottavasti rupeaa ruoka maistumaan!

    • NIR/SIS

      näitä joko koirasi on sairas tai sillä on ahdistuneisuushäiriö jälkimmäisessä syömättömyys voi olla aivan totaalista. Koiralle pelkotilanteet voi myös aiheuttaa syömättömyyttä.
      Koirasi on nuori ja ikänsä puolesta se voi myös nirsoilla.

    • Sama täällä!

      Mun koirakaan ei syö eikä oo juonu 4 päivään ja se on tärissy jatkuvasti!
      Alkaa vähän huolestuttaa! Pitäskö mennä lääkäriin?! Eikä se jaksa oikeesti enää mitään kun ennen aina on ollut kunnon ilopilleri.Ja ei oo ollu oksentelua joten mitä se vois olla?Sen lempparii on nakit mut ei se oo syöny nyt niitäkään.

      • sama kuin ylempi

        Ja mun koira on 11 et tietääks joku mitä on tekeil?


    • tnthugj

      No vie nyt kiireesti lääkäriin, sairashan se on!

    • Koiranparhaaksi

      Meidän koiralla on sama juttu. On tosin ollut jo aiemmin yhden kerran. On vain syömättä ja laihtuu. Ensimmäisellä kerralla olin aivan paniikissa että onko koira sairas. Hyvin pian selvisi että se vain nirsoilee. Jätin siltä kaikki herkut pois ja kun ei parempaa ollut tarjolla, koira ryhtyi syömään. Tosin myös koiran mielentila voi vaikuttaa. Meidän koiralla alkaa vähän mennä huonommin kun on tavallista enemmän kiirettä eikä voi tehdä enää niin paljon yhdessä ja harjoitella kuin ennen. Toivottavasti on apua.

    • eienääruipelo

      Meillä koira on oksentanut nälkäänsäkin ruokakupilla, hengissä tuo on ja ei ole laiha tms. Eli syö kun no nälkä, nuoret koirat usein näyttävätkin laihoilta, kyllä se siitä "massakausi" alkaa taas. Ja kyllä vielä 4 vuotiaana on näitä syömättömiä kausia.

    • NOTFORREAL333

      Voi herran jumala näitä juttuja! Viekää nyt ne koiranne lääkäriin jos syömättömyys jatkuvaa/toistuvaa tai jos koira ei juo/ syö ollenkaan !! Mikä näitä ihmisiä vaivaa !? Seuraava kysymys sitten : " Mun koira ei hengitä ollenkaan, mikähän sitä vaivaa?" :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe