ILVES LUVAT????

Pettynyt!!!

Ollaan seuran kanssa jo toisena vuonna haettu ilveksen pyyntilupaa pohjois-hämeessä. 3000ha metsästysalueella on talviaikaan tehty säännöllisesti jälkihavaintoja sekä aikuisista että pennuista. On ollut täysin kesyjä ilveksiä jotka ei tahdo lähteä karkuun kunnolla edes hätistelemällä, kissoja tapettu, peura ja kauriskanta heikentynyt ja ruokinta paikat toimivat lähinnä ilvesten ruokintapaikkoina sillä hirvieläin raatoja on löytyny ruokinnan läheltä.
Lupia on haettu kaksi molempina vuosina. Viime vuonna hylätty ja tänä vuonna hylätty. Viime vuonna aikuis havaintoja oli paljon ja vaadittiin enemmän pentueita. Tänä vuonna oli useampia pentue havaintoja lumella sekä näköhavaintoja pentueista ja tänään tulleessa hylky perusteessa oli että ei tarpeeksi aikuis havaintoja mutta pentuja hyvin. En enään osaa sanoa mikä on tarpeeksi sillä tänä kuin viimekin vuonna aikuisia havaittiin kolmisenkymmentä. Paljonko on sitten tarpeeksi? Mielestämme alueella olisi pikaisesti pyydettävä edes se yksikin ilves jolla tosin kanta ei harvene juuri lainkaan sillä viime vuonna eräänäkin jänis jahti viikonloppuna oli maillamme meillä kahdeksan eri ilvestä motissa kun jälkiä tarkkailtiin ja laskettiin mottiin.
Lupia kuulemma myönnetään nyt herkästi mutta eipä tuo kovin herkkää tunnu olevan edes tarpeellisille alueille. Kaikenlisäksi naapuri porukka sai viimevuonna luvan käytännössä ilman seurantaa ja kummempia havaintoja sillä havainnoista suurimmalla osalla seuran jäsenistä ei ollut tietoakaan. Lupa oli haettu ja saatu. Tosin luvan hakija on tekemisissä paljon paikallisen riistanhoitoyhdistyksen kanssa joten taitaa olla tässäkin asiassa niin että pärstäkerroin tai suhteet on ne joilla luvat saadaan. Todella törkeää mielestämme. No olemme päättäneet lopettaa riistan ruokinnan koska karhunpalvelus se on peuralle ja kauriille joita lähes jo kesyyntyneet ilvekset tappaa kuin ruokapöytään. Koska lupia ei näköjään saa vaikka alue olisi ilveksiä väärällään emme myöskään näe enään tarpeelliseksi lupia hakea jatkossa sillä pärstäkerroin suhdetta ei porukassamme ole kellään rhy.n herroihin.
Että näin toimii suomalainen suurpetopolitiikka.

3

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lynx lynx

      Alueenne on yksin liian pieni,jotenka pitäisi hakea naapuriseurojen kanssa yhteislupaa.Yli 10000ha pitää löytyä.

      • Mää eiku mie

        tarvi olla viittätuhatta ha ennenkun lupa irtoaa että tuo luku on tuulesta temmattu. Nimimerkillä jahdissa ollut. Se että mitkä on lopulliset pyyntilupa perusteet en tiedä.


    • -kätkäläinen-

      Suuret laivat kääntyvät hitaasti, aluksi meilläkin oli tappelun alla lähes se yksi lupa..,mutta kun porukka aktiivisesti on liikkunut metsässä ja tehnyt suurpeto havainnoista ilmoituksia, ja varsinkin niistä pentueista niin luvat on alkaneet hiljaksiin lisääntymään ja nyt niitä onkin jo kolme. luvat ei lisäänny hetkessä. onneksi muutoksia parempaan tässäkin tapahtuu, nyt kun rktl:kin siirtyy nykyaikaan ja havainnot merkitään nettiin niin ovat huomattavasti paremmin ajantasalla kuin ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe