Uhoajien palsta

Tosi on

Täällä näppiksen ääressä uhotaan kuinka kostaisi, todellisuudessa ei tekisi yhtään mitään, korkeintaan nyrkkiä puristaisi taskussa. Tilastot sen kertovat, oman käden oikeuteen turvaudutaan hyvin harvoin, nekin todella lieviä tapauksia. Ne mistä täällä uhotaan ovat mielikuvitusta, ei Suomessa sellaista tapahdu ja hyvä niin.

Jos nyt kuitenkin joku olisi niin tyhmä että jotain tekisi, ottaisi oikeuden omiin käsiinsä ja murhaisi kylmäverisesti jäisi hän kiinni ja saisi elinkautisen. Ei häntä minään sankarina pidettäisi vaan surkeana murhaajapaskiaisena joka omaa pahaa oloaan yritti helpottaa murhalla. Kahdesta väärästä ei tule yhtä oikeaa!

4

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I­­

      Suomessa on ehkä piirun verran korkeampi moraaliaste kuin monissa maissa, mutta kyllä täälläkin esim. lapsiinsekaantujan hakkaaja tai tappaja saisi sankarin maineen tavallisen kansan keskuudessa hyvin nopeasti.

      Venäjällä, rakkaassa naapurissamme, jossa kostokulttuuri elää vahvempana... Esimerkiksi tämä perheenisä, Vitaly Kaloyev, on saanut sankarin maineen sen jälkeen kun hän murhasi sveitsiläisen ilmailuvalvojan, jonka virheen takia hänen perheensä (vaimo ja lapsi) kuolivat lento-onnettomuudessa. http://www.neatorama.com/2008/02/03/in-russia-revenge-gets-you-glory/
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      In 2002, Vitaly Kaloyev’s wife and children were killed in a plane crash. He stalked the air traffic controller who was on duty all the way in Switzerland, knocked on the man’s front door, and stabbed him to death.

      Today, after serving just 5 years of a prison sentence, Vitaly goes back to Russia and is welcomed there as a hero:

      "I don’t really take offense at people who call me a murderer. People who say that would betray their own children, their own motherland," Kaloyev said. "I protected the honor of my children and the memory of my children."

      Within two days of the crash, he had tracked down the air traffic controller’s name and neighborhood. He knew that Nielsen had two children, and that his wife was pregnant with a third child.
      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      En tässä tilanteessa olisi itse kallistunut tapon puoleen, sillä uskon että lentovirkailija oli tehnyt vilpittömän virheen, eikä tapattanut hänen perhettään tarkoituksella.

      Tarkoitan vaan että sinä olet vieraantunut todellisuudesta, jos luulet että näitä ihmisiä ei kunnioiteta. Oikeudenmukaisia kostoja tekevät, pedofiilien murhaajat jne. saavat jopa vankilassakin VIP-kohtelun, ja kuten tässä tapauksessa, hyvin alhaiset vankeustuomiot (hänet päästettiin vapaalle jo 5 vuoden jälkeen murhasta).

      Perusihmisen oikeustajuun on vahvasti iskostunut oikea ja väärä. Ihminen tietää vaistonvaraisesti milloin toinen on tehnyt oikein. Äiti ei koskaan tuomitse vierasta miestä joka pahoinpitelee henkilön joka uhkaa äidin lasta tätä suojellakseen. Isä ei tuomitse tyttären poikaystävää joka rampauttaa henkilön joka on yrittänyt raiskata tyttären.

      Kansa on oikeudenmukainen, ja tulee käyttämään oikeutta kuten monissa maissa on jo käynyt, mikäli tuomiot säilyvät yhtä lepsuina.

      • mie vua

        Tässäpä kaikki se mitä tarvitsee tietää. En voi käsittää miksi kansaa pitäisi paimentaa kuin lehmälaumaa joka ei tajua eikä osaa muuta kuin olla lehmiä. Oikea ja väärä on ihmisten selkärangassa. Lapsikin tietää milloin on tehnyt väärin. Sitä ei tarvitse hänelle kertoa. Pahinta on kun sanotaan että joku ei "voi" tehdä jotakin. Juuri äskenhän hän teki! Voida=kyetä. Se sanahan loukkaa jo ihmisen terveyttä ja järkeä. Jos lapsi heittää äkkipikaistuksissaan kivellä ikkunan rikki ja joku sanoo "et voi tehdä noin" on sama jos väittäisi ettei lapsi ole kykenevä heittämään mitään esineitä.
        Kun suomalaisista saisi karsittua "niinku", "et voi" (vaikka voi), ja "vittu" niin ainakin puhutun ymmärtämisestä tulisi helpompaa.


      • voitto kotiin.....

        virkamies sai kuollettavan laukauksen päähänsä keskellä kirkasta päivää. Virkamies oli kännissä ajanut kuoliaaksi lapsen ilman sen suurempaa tuomiota osakseen. Lopulta kansanoikeus voitti.


    • kovat rankaisut

      Olet oikeassa siinä, että monet vain uhoavat eivätkä tee mitään. Sen on kuitenkin yhteiskunta aiheuttanut rangaistuksilla peloittelullaan: oman käden oikeuteen tarttuvia rankaistaan! Luonnollisesti lepsujen rangaistusten maassa kuten Suomessa ylipäätään rankaisemisella pelottelu ei pelota ketään muuta kuin rehellisiä ja uhrin asemaan joutuvia syyttömiä ihmisiä, jotka ovat vihaisia yhteiskunnan saamattomuuden edessä. Rikolliset nauravat yhteiskunnan lepsulle rankaisemisella uhkaamiselle tai eivät yksinkertaisesti välitä edes pohtia koko aihetta. Mikäli rangaistukset olisivat tuntuvasti kovempia tai hyväksyttäisiin paremmin oman käden oikeuden käyttöönotto, voisivat rikolliset höristää vihdoin korviaan.

      Oikeuden omiin käsiinsä ottajat eivät yleensä lähettele tietoja tapauksista tilastoitavaksi. Esimerkiksi nyt jo edesmennyt sukulaiseni kertoi tapauksesta, jossa koko hänen taloyhtiönsä päätti kollektiivisesti "oikaista" automurtautujia. Voro tai vorot (en muista enää kuinka monta niitä oli) olivat vaivanneet samaa aluetta jo pidemmän aikaa tehtaillen murtoja autoihin ja näpistäen niistä irtainta, autoradioita ja bensaa.

      Asukit järjestivät "talovahdin" ja kerran vorojen taas ollessa puuhissaan erään taloyhtiön asukin auton parissa, purkautuikin taloista pihalle toistakymmentä asukkia mukanaan kättä pidempää. Voro juostiin kiinni ja annettiin vähän kovempaa koivuniemen herraa kyytipojaksi. Siinä oli pesäpallomaila ja vastaavat soineet railakasta selkämarssia. Poliisille ei jutusta luonnollisesti koskaan ilmoitettu, mutta eipä sen jälkeen todella pitkään aikaan tuossa pihapiirissä ollut automurron murtoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe