Koiran muisti

hmmmm**

Sanotaan että koiralla on hyvä muisti. se voi muistaa jonkun joka on käynyt kylässä vuosia sitten ja tuntee vierailijan jos se tulee vuosien päästä kylään. koira muistaa myös paljon muita asioita.
Mutta: miksi koiranpentu unohtaa minuutissa jos on pissinyt/kakannut lattialle? ainakin sanotaan että turha on moittia jos löytää jätökset myöhemmin, pitää torua itse teossa.
Kyllä ainakin meidän pentu muistaa kun on tehnyt asiat lattialle ja löydän ne myöhemmin; menee häntä koipien välissä ja korvat luimussa piiloon.
Missä iässä koiran muisti sitten alkaa kehittyä? =)

15

1453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dsd

      Kyllä se mielestäni muistaa, mutta koiralla ei ole samanlaista päättelykykyä kuin ihmisillä.
      Eli jos torut sitä asiasta jonka se on tehny tunti sitten, niin ei se tiedä mistä sinä sitä torut.

      • norsunkoiranmuisti

        komppaan ja muistaa niin kuin ihmiset.


    • 35v.koiria

      Miksi sitä ylipäätään pitäis torua luonnollisen tarpeen tekemisestä ?
      Sehän on omistajan moka jos lattialle tulee.....

      • jdngghfl

        ai jos muutaman viikon ikäinen pentu päästää lattialle se on omistajan vika?
        sellainenhan päästelee kokoajan, ei kukaan ihminen pysty vahtimaan joka sekunti.


      • uhkarohkea
        jdngghfl kirjoitti:

        ai jos muutaman viikon ikäinen pentu päästää lattialle se on omistajan vika?
        sellainenhan päästelee kokoajan, ei kukaan ihminen pysty vahtimaan joka sekunti.

        Taisi kirjoittaja meinata vähän vanhempaa pentua, ja sitä jos omistaja ei ole tarpeeksi tarkkana ja kuskaa tarpeeksi ulos.
        Mielestänikään ei pentua voi torua siitä, että se hädät sisällä, jos sillä kerran on hätä ja ulos ei pääse.
        Jos pentua toruu kun sen saa kiinni hädän teosta sisällä, saattaa se tosiaan luulla, että hädän teko on kiellettyä. Ja tästä seuraa se, että koira alkaa tekemään hätänsä omistajalta piilossa sisällä ja ulkona ei ollenkaan, kun omistaja on siinä hihnan päässä.


    • K

      Jos yritän opettaa koiraa vaikkapa istumaan, minun täytyy kehua sitä juuri silloin, kun se istuu; ei sekuntia myöhemmin, kun se haistelee maton kulmaa. Kyse ei ole siitä, etteikö koira välttämättä muistaisi juuri äsken istuneensa, se vain yhdistää kehut juuri tapahtuvaan toimintaan.

      Koiran käsityskyky on tietysti erilainen kuin ihmisen, mutta voit silti miettiä asiaa niinkin, että jos joku molkottaa sinulle täysin tuntemattomalla kielellä jotain kehuvasti juuri kun olet tiskaamassa, arvelet luonnollisesti tekeväsi oikein juuri sillä hetkellä. Koska et ymmärrä sanaakaan tyypin puheesta, et voi mitenkään tietää, että hän kehuukin aiemmin piirtämääsi kuvaa. Luultavasti erotat kuitenkin puheen hyväksyvän sävyn, ja niin tekee koirakin.

      Kuten moni tuossa jo aiemmin huomautti pentua ei kuitenkaan kannata torua kakka- tai pissivahinkojen yhteydessä edes silloin, kun saa sen kiinni itse teossa. Toruminen voi kyllä toimiakin varsinkin jos pentu pääsee tarpeeksi usein ulos ja jos sen pidätyskyky on jo ehtinyt kehittyä, mutta yhtä hyvin koko sisäsiisteysopetus ja jopa pennun ja sen omistajan välinen luottamus saattaa vaarantua. Koirasta kasvaa kyllä sisäsiisti positiivisella opastuksellakin, kunhan se on johdonmukaista; kuka siis edes tahtoisi ehdoin tahdoin pientä pentua torua täysin luonnollisesta toiminnasta? Ei minulla ainakaan ole ollut mitään hinkua luoda suhdetta koiraani negatiiviselta pohjalta, vaikka melkoisen tiukkaa kuria sille muuten pidänkin.

      • 18

        Meidän collie uros on jo 6 -vuotias. Pentuna opetin sen 2,5 viikossa sisäsiistiksi sen tultua taloon 8 viikon ikäisenä. Jos pentu teki vanhingossa sisälle tarpeensa niin en kommeintoinut asiaa mitenkään, vaan pyyhin pissit/kakat huolellisesti pois ja pesin kohdan pesuaineella, joka häivyttää hajuja. Joka kerta kun pentu teki pihalle kakat tai pissin, niin kehuin välittömästi, annoin makupalan ja sen jälkeen leikittiin riehakkaasti. Ulos lähdettiin joka kerta kun pentu oli herännyt, syönyt tai leikkinyt sisällä pidemmän aikaa tai näytti muuten siltä että kohta saattaisi olla tulossa jotain.. eli toisin sanoen ravattiin ulkona hyvin tiheään tahtiin, mutta se kannatti. Tuon ensimmäisen 2,5 viikon jälkeen sisälle ei ole tullut kuin vahinko kakat kun koira on ollut ripulilla.

        Tämä vaatii sinnikkyyttä ja vapaa aikaa (itse tein tuolloin opinnäytetyötä ja pystyin olemaan kotona)..mutta systemaattisella otteella ja kärsivällisyydellä asian saa hoidettua. Pennun rankaisemisella mennään vain koulutuksessa monta askelta taakse päin.. ei eteenpäin.


    • epskula

      jos koira pissaa, tai kakkaa sisälle, siihen ei saa reagoida mitenkään. ei saa torua missään nimessä!

      tuosta en kyllä tiiä, et missä iässä sen muisti alkaa kehittyä:) en usko, et se ihan ihan pienenä muistaa niin paljon, kuin aikuisena.

      jos vaikka lyöt koiraa, se muistaa sen koko ikänsä.

    • jssbvdbsnmamamma

      APUA!!! VOIKO JOKU KERTOA ETTÄ MUISTAAKO 4 KK VANHA KOIRAN PENTU HUONOJA ASIOITA
      LÄHETTIIN LENKILLE JA EN SAANUT KOIRAA MILLÄÄN YMMÄRTÄMÄÄN MITÄ HALUISIN SEN TEKEVÄN JA LENKKI MENI IHAN PÄIN MÄNTYÄ NYT KADUTTAA ETTÄ EDES MENIN

      VOIKO PENNULLE JÄÄDÄ TRAUMAT JOHKIN IHMISEEN



      HUOM! OLLAAN OLTU MUN KOIRAN KAA AINA IHAN TOSI LÄHEISII JA MEITÄ EI OO ETOTTANU MIKÄÄ VOIKO TOLLANEN PILATA KOKO JUTUN

      • enymmärtänytmitään

        Siis mitä siellä lenkillä sitten tapahtui?


      • OLETKORAJAKKI

        "VOIKO PENNULLE JÄÄDÄ TRAUMAT JOHKIN IHMISEEN"

        YMMÄRRÄTKÖ MUUYTEN SANAN "TRAUMA" MERKITYKSEN? NÄKÖJÄÄN ET, KOSKA TRAUMA VOI JÄÄDÄ JOLLEKIN, MUTTEI JOHONKIN


    • Blematis

      Mitä tarkoittaa "päin mäntyä"? Jos koira ei ole ymmärtänyt sinua, ei se sellaista muistele. Mutta jos olet turhautuneena kohdellut sitä huonosti niin että se on pelännyt tai tuntenut kipua, kyllä se sellaisen muistaa.

      Koiralla on hyvä muisti sellaisissa asioissa jotka ovat sille tärkeitä. Me ihmiset emme aina edes käsitä koiran elämää, koska kuvittelemme sen ajattelevan samoin kuin ihminen.
      Mutta ihmisten touhuissa on paljon sellaista, mitä koira ei käsitä eikä sitä voisi vähempää kiinnostaa. Siksi se ei niitä muistelekaan.
      Koira on sosiaalisesti älykäs eläin ja lukee ihmistä kuin avointa kirjaa. Koira kiintyy omistajaansa ja antaa anteeksi hölmötkin teot. Mutta hölmöilevää omistajaa ei kunnioiteta, vaan koira turvautuu mieluummin omaan ymmärrykseensä.

    • Siivoja

      Meillää on ollut kollie(lassie). Kerran se karkasi ja sitä haettiin pitkin kylää. Erältä mieheltä kysyin onko nähnyt meän koiraa. Tokaisi vihasesti ei ole nähnyt koiraa. Sama mies oli tulossa kylään niin koiramme näytti sille hampaita. Ikinä koiramme ei ollut vieraille hampaita näyttännyt. Kysyimme tältä mieheltä oletko lyönnyt koiraamme,tuumas olen vähän huitaissut. Silloin sanoimme saat tulla sisälle,mutta itse saat seurauksista vastata. Mies lähti meiltä,tuumas vaan helvetin rakki.

    • asiantuntija-

      Koira ei tunne häpeää paskoessaan lattialle, koska se ei ymmärrä asiaa.

    • näinkin

      Eihän nuo esimerkit mitenkään ole vertailukelpoisia.. Jos vieras on koiralle erityisen ystävällinen ja aiheuttaa toiminnallaan pysyvän muistijäljen, niin koira voi hyvinkin muistaa hänet vuosienkin päästä. Samoin koira voi muistaa vieraan, joka kohtelee sitä huonosti. Pointti on, että vuosienkin päästä koira muistaa ihmisen kokemustensa perusteella ja muistijälki on syntynyt, kun vieras on ollut tekemisissä koiran kanssa. Jos koira on tehnyt tarpeensa sisälle kaksi tuntia sitten ja sinun toruessa käyttäytyy pelokkaasti, kyllä koira silloin pelkää sinua eikä ymmärrä, että riehut kaksi tuntia sitten tapahtuneen asian takia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe