MIKSI ?

todella ihmeissäni

Hankitte valtavasti lapsia ?

Miten rahat riittävät ?

Miten jaksatte lasten aihe aiheuttamaa melua ja työtä ?

Ettekö halua olla rauhassa ?

Miksi 1-2 lasta ei riitä ?

35

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sossusta irtoaa

      Vähemmällä porukalla jäisi vanhemmille enemmän aikaa olla keskenäänkin, kuin, että kokoajan mamma on maha tanassa ja uutta lasta putkahtaa. Usein huonotuloiset ja vähillä työhaluilla varustetut hankkivat suurimmat perheet. Voivat olla kotona ja valittaa. Paras oli Vantaan Sanomissa oleva perhe, jossa se nainen poiki jatkuvasti ja valitti, kun eivät saa 8. makkaria. On se niin väärin.

      • istukukka

        vastata siulle, ne on jyystämässä lisää populaa perheisiinsä


      • iloiset antajat
        istukukka kirjoitti:

        vastata siulle, ne on jyystämässä lisää populaa perheisiinsä

        Suurperheen miehet haluavat lapsia joukoittain. Muut miehet, etenkin tuppukylissä pitävät näitä sitten tosimiehinä. " Taas on Toropaisen muijalla pulla uunissa, tää on 12."


    • Anna35

      Lasten määrä on ainakin meidän perheessä ihan harkittu "rikos". Viidennen lapsen syntymän jälkeen joku lapseton sukulaisperhe olisi halunnut adoptoida meiltä yhden lapsen. Emme edes kertoneet omille lapsille tuollaista ehdotusta. Kuitenkin nämä sukulaiset olivat "valinneet" vanhimman tyttären, joka oli silloin kahdeksan ikäinen. Eivät olleet edes kummeja. He olivat kysyneet suoraan tyttäreltä, haluaisiko hän tulla heille kokonaan asumaan. Tyttö tuli kotiin itkien ja sai vihdoin kysytyksi: Miksi te minut pois annatte?

      Se oli pitkän keskustelun paikka sekä noiden sukulaisten, että tytön kanssa. Sanoimme viimein heille, että jos vielä ehdottavat tuollaista, niin teemme rikosilmoituksen. Myöhemmin vielä sanoimme, että mikäli tytölle tulee jotain psykkisiä oireita tuon jupakan takia, niin silloin otetaan asia vakavammin. Tyttö oli jonkin aikaa arka ja liiankin kiltti, mutta on nyt reipas murkku ja uskoo olevansa ihan yhtä haluttu lapsi kuin muut sisarukset. Ainoastakaan en luopuisi. Olen terve ja kohta nelikymppinen. Meille riittää tämä määrä ja kyllä meillä on ihan tarpeeksi aikaa olla rauhassa, mitä se sitten tarkoittaakin. Meteliä ei meillä ole niin paljon, että sen takia korvatulppia tarvitaan. Parempi niin, että lapset ovat kaikki terveitä ja sosiaalisia. Leikkivät keskenään kotona ja kouluun mennessä saavat uusia kavereita. Kaverit tulevat meille kyläilemään. Istuvat ruoka-aikana pöytään kuin omat lapset. Sekään ei meitä häiritse. Vastaavasti meidän lapset vierailevat heidän kodeissaan.

      Uskonnolla ei ole mitään tekemistä siihen, että meillä on yhdeksän omaa lasta. Siihen ei kannata puuttua.

      Olihan tässä ihan hiljattain joku onneton ihminen, joka "keksi" itselleen suurperheen. Lapsettomuus on monelle parille ja jopa yksinäiselle ihmiselle niin kipeä ongelma, että siitä ei pitäisi edes uteliaisuuttaan kysellä. Sama tilanne on suurperheiden kohdalla. Syyllistetään kaikki, joilla on enemmän kuin "normien" mukainen määrä lapsia. Myönnän sen, että on olemassa ongelmaperheitä, mutta niitä on aina. Ei siihen syy ole, että lapsia on liikaa.

      • tuore vaimo

        hehheh, mikä juttu !


      • wilma60
        tuore vaimo kirjoitti:

        hehheh, mikä juttu !

        Eivät kaikki lapsettomat ole onnettomia mutta jos lapsia oikein kovasti toivotaan niin kyllä lapsettomuus on hyvin suuri kriisi ja itkun paikka. Sitä tuskaa ei voi ymmärtää kukaan muu kuin toinen lapseton. Kun kuukaudesta toiseen tulee pettymys, hoidot epäonnistuvat niin täytyy myöntää että välillä tuntui ettei elämällä ole mitään tarkoitusta. Tuntuu, että on ainoa epäonnistunut ihminen maailmassa joka ei pysty edes niin "yksinkertaiseen asiaan kuin lapsien tekemiseen". Ainakin minulta elämän tarkoitus katosi vuosiksi kun surin lapsettomuuttani ja itkin kurjaa kohtaloani. Mutta lapsettomuus pitää läpikäydä ja kun on asian käisitellyt omassa mielessään niin on taas huomattavasti vahvempi jatkamaan tätä elämää. Mutta lapsettomuuden tuskaa ja surua ei pidä kenenkään aliarvioida tai mitätöidä.


    • Anna35
      • lanne liikkuu

        Elämää ole ilman lapsiparveakin. Tuntuisi kaoottiselle sellainen legioona lapsia. Taatusti miehen ja naisen välinen elämä jää väliin, paitsi siemennys toki.


      • ???????

        piti löytyä?


      • ateer
        ??????? kirjoitti:

        piti löytyä?

        Iltalehden numerossa joskus 25.11. paikkeilla oli juttu naisesta, joka oli keksinyt itselleen suurperheen. Oli lähettänyt paikallislehteen ilmoituksia lasten syntymästä. No nehän ovat ilmaisia. Kiinni jäi vasta, kun lähetti maksullisen ilmoituksen lapsen kummisedän kuolemasta. Oliko keksitty nimi vai mitä, mutta asiaa alkoi joku tuttava penkoa, ilmoitti poliisille. Onneksi tätä naisparkaa ei pantu syytteeseen, koska satujen kertominen on sallittua. Poliisi ei voinut asialle mitään, koska ei ollut huijannut poliisia.

        Asiasta kertoivat sitten päivälehdetkin. Hän oli vieraillut näilläkin palstoilla. Aika moni ihmetteli hänen kertomuksiaan, mutta ei täällä ole kenelläkään oikeutta syyllistää häntä.

        Noita kysymyksiä: Montako lasta perheessänne on? ilmestyy ajoittain ja jos niihin vastaa, niin yleensä saa paheksuntaa ja solvauksia. Jos ei osaa elää omaa elämäänsä, niin onko pakko tirkistellä vaikka näillä palstoilla? Täällä on monenlaisia surperheitä, keskustellaan asiallisesti millaista on elää ison perheen kanssa. Kaikilla ei ole ihan hyvin asiat, mutta eteenpäin mennään.


    • wilma60

      Minusta lapset ovat elämän suurta rikkautta. Lapset eivät ainoastaan vie vanhempiensa aikaa ja rahaa vaan lapsilta vanhemmat saa tosi paljon. Voin sanoa suoraan, että jos minulla ei olisi yhtään lasta niin olisin todella itsekäs ja omaan napaan tuijottava ihminen joka ajattelisi kaiken rahalla.

      Minulla ei ole valtavasti lapsia, vain kolme. Itse olen kasvanut perheen ainokaisena ja muistan ´miten jo hyvin pienenä ajattelin että minulla itselläni on kyllä enemmän lapsia. Jokainen lapsi ansaitsee sisaruksen jonka kanssa harjoittelee tätä maailman menoa. Nyt aikuisena toivon myös sisaruksia huolehtimaan vanhoista vanhemmistani. Toki tiedän että voisi käydä niin että olisin siitä huolimatta se ainoa, joka käy siivoamassa ja muutenkin katsoo vanhempien perään. Mutta kuitenkin kuvittelen että olisi mukava jakaa lapsuusmuistoja ja omaa elettyä elämää jonkun toisen kanssa joka on elänyt siinä vierellä. Nyt kun iäkkäät vanhempani kuolevat niin olen ihan yksin tässä maailmassa. Omia läheisiä on onneksi lapset mutta ei ketään muuta. Onneksi on olemassa ystävät jotka olen adoptoinut omaan perheeseeni kuuluvaksi.

      Rahat riittävät siihen minkä kokee itse tarpeelliseksi. Meillä ei ole juuri ylimääräistä rahaa emmekä esim. käy koskaan ulkomaanmatkoilla. Mutta joka päivä syömme ja meillä on oma koti. Se riittää meille ja olemme siihen tyytyväisiä. Lapsilla ei ole ihan sitä kaikkea roinaa mitä kavereilla mutta eivät he sitä tarvitsekaan. En tiedä miten tulisimme toimeen jos lapsia olisi enemmän mutta minulla on aina ollut mielessä mummoni sanat. Jokaisen naisen pitää hankkia lapsia sen verran jonka pystyy itse huolehtimaan. Miehistä kun ei voi koskaan tietää... Miten oikeassa mummoni olikaan!!!

    • Vain 8(9) eli siihen osuuteen en osaa sanoa.

      Rahat riittävät vaihtelevasti. Töitä joutuu toki tekemään aika lailla eikä liikoja jää käteen, mutta itse pidän elintasoamme ihan riittävänä. Jos rahaa olisi enemmän, niin luultavasti matkailisimme enemmän, mutta toisaalta ehkä se arkipäiväistyessään menettäisi osan viehtätyksestään...
      Ja toisaalta matkailu hupina on varsin rankkaa ilmastolle ja luonnolle, joten toisilla elämänvalinnoilla me kenties saastuttaisimme ja kuluttaisimme paljon enemmän.
      Hyvä siis näin.

      En koe lapsista aiheutuvan mitään erityistä melua. Pidän elämisen äänistä ja ajoittaisesta tohinasta kotona, mutta välillä on kivaa sekin kun on hiljaista ja rauhallista. Normaaliin arkeen mahtuu molempia.

      Kotityöt eivät mielestäni merkittävästi enää lisäänny lapsimäärän kasvaessa. Menee jotakuinkin sama aika keittää ruokaa 2:lle kuin 12:llekin. Toisaalta 12 kokkaaminen tuntuu kieltämättä usein mielekkäämmälle. Se on myös syöjää kohden edullisempaa ja ekologisempaa. Nautin myös päivällisistä sosiaalisena tapahtumana, jolloin perheenjäsenet vaihtavat kuulumisia ja keskustelevat monenmoisista asioista.

      Isossa perheessä on toki myös tekijöitä enemmän kuin pienessä, jossa vaikuttaa hommat usein kasautuvan perheenäidin niskaan. Erityisesti nyt kun minun aikuistuneilla lapsillanikin on jo perhettä, tuntuu, että moniin touhuihin olisi tekijöitä jopa enemmän kuin tehtävää. Väliin lapsenhoitovuoroista (esim. etuoikeudesta esim viedä lapsia keilaamaan, uimaan, ratsastamaan, muskariin jne) melkein kinataan.

      Rauhassa on tietenkin kiva joskus olla. Oletan että voisin henkisesti huonommin ellei minulla olisi mahdollisuutta viettää ajoittain aikaa yksinkin. Toisaalta varmasti aikanaan joutuu olemaan paljonkin yksin ja hiljaisuudessa. Sitä ennen haluan kuitenkin elää toisellakin lailla, enkä hypätä suoraan vanhuusvaiheeseen.

      1-2 lasta on varmasti riittävä määrä monelle. Ja on paljon sellaisia ihmisiä jotka eivät halua ollenkaankaan lapsia. Ihmiset ovat kovin erilaisia ja heidän käsityksensä hyvästä, onnellisesta elämästä vaihtelee. Minusta on hienoa, että meillä Suomessa on monenlaisia mahdollisuuksia valita ja tavoitella sitä onnea elämäänsä. Sellainen dikatuuri jossa kaikille "määrättäisiin" 2 tai 6 lasta lisäisi varmasti onnettomien (niin lasten kuin aikuistenkin) määrää valtavasti.

      • on näitäkin

        on 4 lasta ja ihmeen rauhallisia ovat. Maalla osataan kasvattaa lapsia. Eivät ole seelaisia kirkusäkkejä, kuin pääkaupungissa ja sen lähellä


    • Yhden äiti

      Minua on aina kummastuttanut perheet, joissa on lapsia neljä tai enemmän. Mikä ihme panee ihmiset lisääntymään city-kanien tavoin? Voihan seksiä harrastaa myös käyttämällä ehkäisyäkin!

      Suurperheiden kodit ovat usein siivottomia ja ymmärtäähän sen, kun kaikkea on valtavasti. Vaatteita, leluja, kirjoja, astioita yms. yms. Näissä asunnoissa usein myös haisee pahalta, tosin se on aika luonnollista, kun porukkaa on paljon. Myös ruuan haju on jatkuvasti läsnä eikä se ole minkään gourmet-ruuan tuoksua, vaan sipulia ja jauhelihaa, makkaraa ja makaronia. Meteli ja huuto ovatkin luku sinänsä, ääntä eivät aiheuta pelkästään asukkaat, vaan myös TV:t, radiot, soittimet ja tietokoneet, joita on tietenkin...valtavasti. Elämä tuollaisessa asunnossa ei varmaankaan ole kovin rentouttavaa ja voimia antavaa, koska koskaan et saa olla yksin ja rauhassa. Ikinä ei voi nauttia hiljaisuuden tuomasta rauhasta. Onhan tutkittu, että ihmisen psyyke vaatii joka päivä muutaman tunnin rauhan ja hiljaisuuden, ajan "itselle"!

      Olisi todella mielenkiintoista tietää oikeasti, miksi jotkut ihmiset haluavat lisääntyä, kopioida niitä omia, verrattomia geenejään. Jos ei välitä jälkeläisistään, voisi vähän miettiä ekologisia seikkoja ja ylikansoitusta. En lähde kuitenkaan Pentti Linkolan jäljille eliminoimaan liikaa väestöä, mutta jos ihminen ei itse tajua olla lisääntymättä liikaa, pitäisi se kieltää lailla. Kenelläkään ei voi olla lupaa tuhota maapalloa!

      • Myös yhden äiti

        Minua ihmetyttää joidenkin pienperheellisten sairaalloinen tarve roikkua täällä kritisoimassa suurperheellisiä. Heidän kirjoituksistaan saa kuvan, että (esimerkiksi edellinen kirjoittaja) vihaa syvästi omaa elämäänsä ja kadehtii kamalasti ihmisiä,jotka uskaltavat elää tahtomallaan tavalla.Siksi hän keksii yhä uusia ja uusia typeriä juttuja suurperheistä eikä pysty pysymään poissa kuvitellen,että tyhmillä puheillaan jotenkin onnistuu vähentämään muiden onnea ja kiskomaan nämä lähemmäksi omaa kurjuuttaan.
        Meille ei ole ainakaan vielä suurta perhettä suotu,mutta käyn mielelläni lukemassa suurperheellistenkin elämästä.Ikävää kuitenkin lukea noita elämäänsä vihaavien ruikutuksia.Sääli sellaisia ainoita lapsia,joiden vanhemmat ovat noin katkeria.Ei todellakaan voi olla hyvä lapsen elää sellaisessa kodissa!


      • Yhden äiti
        Myös yhden äiti kirjoitti:

        Minua ihmetyttää joidenkin pienperheellisten sairaalloinen tarve roikkua täällä kritisoimassa suurperheellisiä. Heidän kirjoituksistaan saa kuvan, että (esimerkiksi edellinen kirjoittaja) vihaa syvästi omaa elämäänsä ja kadehtii kamalasti ihmisiä,jotka uskaltavat elää tahtomallaan tavalla.Siksi hän keksii yhä uusia ja uusia typeriä juttuja suurperheistä eikä pysty pysymään poissa kuvitellen,että tyhmillä puheillaan jotenkin onnistuu vähentämään muiden onnea ja kiskomaan nämä lähemmäksi omaa kurjuuttaan.
        Meille ei ole ainakaan vielä suurta perhettä suotu,mutta käyn mielelläni lukemassa suurperheellistenkin elämästä.Ikävää kuitenkin lukea noita elämäänsä vihaavien ruikutuksia.Sääli sellaisia ainoita lapsia,joiden vanhemmat ovat noin katkeria.Ei todellakaan voi olla hyvä lapsen elää sellaisessa kodissa!

        Jos välittää läheistensä hyvinvoinnista, itsestään ja maapallon tilasta, onko se oman elämänsä vihaamista tai kateutta ns. huonompiosaisia kohtaan? Jos haluan omalle lapselleni ja aviopuolisolleni hyvän elämän, tekeekö se minusta huonon ihmisen? Voi hyvänen aika!!!

        Minä käyn lukemassa monia eri palstoja, haluan oppia eri asioista ja tietää myös elämän varjopuolista. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut ekologiasta ja kuinka sitä yksityinen ihminen voi edistää.

        Meistä kahdesta olet sinä se, joka vihaa elämäänsä ja varmaankin katkeruuttasi käyt tällä palstalla utelemassa, kun isojen perheiden äidit kehuskelevat mitä ihmeellisimmillä asioilla. Kun suurperheiden äitien kanssa juttelee kasvokkain, he usein myöntävät väsymyksensä ja kyllästymisensä, joten älä murehdi! Kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää.


      • hellanduudelis !
        Myös yhden äiti kirjoitti:

        Minua ihmetyttää joidenkin pienperheellisten sairaalloinen tarve roikkua täällä kritisoimassa suurperheellisiä. Heidän kirjoituksistaan saa kuvan, että (esimerkiksi edellinen kirjoittaja) vihaa syvästi omaa elämäänsä ja kadehtii kamalasti ihmisiä,jotka uskaltavat elää tahtomallaan tavalla.Siksi hän keksii yhä uusia ja uusia typeriä juttuja suurperheistä eikä pysty pysymään poissa kuvitellen,että tyhmillä puheillaan jotenkin onnistuu vähentämään muiden onnea ja kiskomaan nämä lähemmäksi omaa kurjuuttaan.
        Meille ei ole ainakaan vielä suurta perhettä suotu,mutta käyn mielelläni lukemassa suurperheellistenkin elämästä.Ikävää kuitenkin lukea noita elämäänsä vihaavien ruikutuksia.Sääli sellaisia ainoita lapsia,joiden vanhemmat ovat noin katkeria.Ei todellakaan voi olla hyvä lapsen elää sellaisessa kodissa!

        aika monikin varmaan pitää suurperheellisiä outona sakkina, jossa lisännytään holtittomasti ja vanhemmat vaan lorvivat kotona ( kun on niin paljon kakaroita hoidettavana, että pakkohan se on kotona nököttää ja tehdä niitä lisää.) Ihmettelen, jolleivät lapset häpeä koulussa himokkaita jänismäisiä vanhempiaan. Keksisivät vanhemmat muuta puuhaa lasten pullauttelun sijaan. Tulee näistä äipistä mieleen kuningatarmehiläinen. Voitte vetä herneen kärsään, mutta mielipiteeni on tämä.


      • Kyllästynyt.
        Yhden äiti kirjoitti:

        Jos välittää läheistensä hyvinvoinnista, itsestään ja maapallon tilasta, onko se oman elämänsä vihaamista tai kateutta ns. huonompiosaisia kohtaan? Jos haluan omalle lapselleni ja aviopuolisolleni hyvän elämän, tekeekö se minusta huonon ihmisen? Voi hyvänen aika!!!

        Minä käyn lukemassa monia eri palstoja, haluan oppia eri asioista ja tietää myös elämän varjopuolista. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut ekologiasta ja kuinka sitä yksityinen ihminen voi edistää.

        Meistä kahdesta olet sinä se, joka vihaa elämäänsä ja varmaankin katkeruuttasi käyt tällä palstalla utelemassa, kun isojen perheiden äidit kehuskelevat mitä ihmeellisimmillä asioilla. Kun suurperheiden äitien kanssa juttelee kasvokkain, he usein myöntävät väsymyksensä ja kyllästymisensä, joten älä murehdi! Kaikki ei ole aina sitä, miltä näyttää.

        Ja paskajutut sen kun jatkuvat. Toisaalta, mitäpä sinusta muutakaan saisi irti? Ei netissä eikä muuallakaan.(Tiedät hyvin,mistä puhun,vaikka tietenkin väität kohta,että et tajua yhtään.Kaikki muutkin tietävät.)Säälisin sitä lastasi,jos se olisi todellinen.Luulempa kuitenkin,että on samaa kuvitelmaa kuin muutkin tarinasi.Miten väitöskirja etenee?Oletko tänään suurperheen entinen lapsi vai valintaansa katuva teiniäiti,jonka mies jätti? Onko päivän "minäsi" vaimon vitusta valittava "isä" isien palstalla vai uusperheäiti,joka vuokraa jouluksi majan,johon miehen lapset ei mahdu? =))))))))))


      • Kyllästynyt.
        hellanduudelis ! kirjoitti:

        aika monikin varmaan pitää suurperheellisiä outona sakkina, jossa lisännytään holtittomasti ja vanhemmat vaan lorvivat kotona ( kun on niin paljon kakaroita hoidettavana, että pakkohan se on kotona nököttää ja tehdä niitä lisää.) Ihmettelen, jolleivät lapset häpeä koulussa himokkaita jänismäisiä vanhempiaan. Keksisivät vanhemmat muuta puuhaa lasten pullauttelun sijaan. Tulee näistä äipistä mieleen kuningatarmehiläinen. Voitte vetä herneen kärsään, mutta mielipiteeni on tämä.

        Hankkiutuisit hoitoon sen sijaan,että juttelisit itsellesi netissä!


      • jep-jep-jep
        Kyllästynyt. kirjoitti:

        Hankkiutuisit hoitoon sen sijaan,että juttelisit itsellesi netissä!

        Ja mistähän sä kenenkään IP:t tiedät. Jos yleensä ymmärrät IP:stä yhtikäs mitään!

        Mene vaan katkerana pyyhkimään yhden pyllyä ja vaihtamaan toiselle vaippaa! Ei suurperheen äiti jouda netissä surffaamaan :)


      • Myös yhden äiti.
        Kyllästynyt. kirjoitti:

        Ja paskajutut sen kun jatkuvat. Toisaalta, mitäpä sinusta muutakaan saisi irti? Ei netissä eikä muuallakaan.(Tiedät hyvin,mistä puhun,vaikka tietenkin väität kohta,että et tajua yhtään.Kaikki muutkin tietävät.)Säälisin sitä lastasi,jos se olisi todellinen.Luulempa kuitenkin,että on samaa kuvitelmaa kuin muutkin tarinasi.Miten väitöskirja etenee?Oletko tänään suurperheen entinen lapsi vai valintaansa katuva teiniäiti,jonka mies jätti? Onko päivän "minäsi" vaimon vitusta valittava "isä" isien palstalla vai uusperheäiti,joka vuokraa jouluksi majan,johon miehen lapset ei mahdu? =))))))))))

        Minäkin olin miettinyt,että onko se sama ihminen kaikkien niiden törkyviestien takana.
        Helpottavaa saada tietoon,ettei ole monia yhtä hulluja samalla palstalla!


      • kertoisiko joku
        Kyllästynyt. kirjoitti:

        Hankkiutuisit hoitoon sen sijaan,että juttelisit itsellesi netissä!

        En ole kuullutkaan ?


      • entä muista ?
        Kyllästynyt. kirjoitti:

        Hankkiutuisit hoitoon sen sijaan,että juttelisit itsellesi netissä!

        heti kun joku jotain kysyy, toinen vastaa. Sitten sitä ei kestetä. Huvittavaa ? Miksi ihmiset provosoituvat kaikesta ?


      • Yhden äiti
        Kyllästynyt. kirjoitti:

        Ja paskajutut sen kun jatkuvat. Toisaalta, mitäpä sinusta muutakaan saisi irti? Ei netissä eikä muuallakaan.(Tiedät hyvin,mistä puhun,vaikka tietenkin väität kohta,että et tajua yhtään.Kaikki muutkin tietävät.)Säälisin sitä lastasi,jos se olisi todellinen.Luulempa kuitenkin,että on samaa kuvitelmaa kuin muutkin tarinasi.Miten väitöskirja etenee?Oletko tänään suurperheen entinen lapsi vai valintaansa katuva teiniäiti,jonka mies jätti? Onko päivän "minäsi" vaimon vitusta valittava "isä" isien palstalla vai uusperheäiti,joka vuokraa jouluksi majan,johon miehen lapset ei mahdu? =))))))))))

        Eli paskajuttuja ovat ne, joissa ei ihannoida suurperheitä, vaan välitetään myös muista kuin omasta rakkaasta itsestä?

        Mutta kirjoituksestasi: se on todella sekava ja paranoidinen. Tai sitten se on niin sivistynyt ja monimuotoinen, etten tajunnut sen sisältöä. En ymmärtänyt puhettasi väitöskirjasta, teiniäidistä tai vaimon *sens*, mutta kaikki lienee ihan totta, kun sinä sen päästit ilmoille.

        *hymy*


      • vain itselleen
        Myös yhden äiti kirjoitti:

        Minua ihmetyttää joidenkin pienperheellisten sairaalloinen tarve roikkua täällä kritisoimassa suurperheellisiä. Heidän kirjoituksistaan saa kuvan, että (esimerkiksi edellinen kirjoittaja) vihaa syvästi omaa elämäänsä ja kadehtii kamalasti ihmisiä,jotka uskaltavat elää tahtomallaan tavalla.Siksi hän keksii yhä uusia ja uusia typeriä juttuja suurperheistä eikä pysty pysymään poissa kuvitellen,että tyhmillä puheillaan jotenkin onnistuu vähentämään muiden onnea ja kiskomaan nämä lähemmäksi omaa kurjuuttaan.
        Meille ei ole ainakaan vielä suurta perhettä suotu,mutta käyn mielelläni lukemassa suurperheellistenkin elämästä.Ikävää kuitenkin lukea noita elämäänsä vihaavien ruikutuksia.Sääli sellaisia ainoita lapsia,joiden vanhemmat ovat noin katkeria.Ei todellakaan voi olla hyvä lapsen elää sellaisessa kodissa!

        Jopa alkaaa raivokas raiku ja joiku kuulua suomensuomalaisen suurperheellisen itsekkäästä kidasta, kun tulee puhe suurperheellisten maahanmuuttajien tulosta. Köyhistä oloista tulevat Romanian romanit ollaan valmiita karkottamaan ja sodan jaloista tulevia muslimeja vieroksutaan. Suomessa eniten huomiota herättänyt ulkomaalaisperäinen muslimiryhmä eli Suomen somalit on loppujen lopuksi mitättömän pieni marginaalinen osa Suomen väestöstä. Vuoden 2008 lopussa Suomessa asui 10 647 Somalin kielen puhujaa, joista 4 919 oli Somalian kansalaisia. Tätä nykyä Somalin kielen puhujien lukumäärä Suomessa lisääntyy alle tuhannen ihmisen vuositahtia.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit

        Suomen väkiluku tiistaina 8.12.2009: 5 351 171.

        http://www.väestörekisterikeskus.fi/


      • lapsikeisarit
        vain itselleen kirjoitti:

        Jopa alkaaa raivokas raiku ja joiku kuulua suomensuomalaisen suurperheellisen itsekkäästä kidasta, kun tulee puhe suurperheellisten maahanmuuttajien tulosta. Köyhistä oloista tulevat Romanian romanit ollaan valmiita karkottamaan ja sodan jaloista tulevia muslimeja vieroksutaan. Suomessa eniten huomiota herättänyt ulkomaalaisperäinen muslimiryhmä eli Suomen somalit on loppujen lopuksi mitättömän pieni marginaalinen osa Suomen väestöstä. Vuoden 2008 lopussa Suomessa asui 10 647 Somalin kielen puhujaa, joista 4 919 oli Somalian kansalaisia. Tätä nykyä Somalin kielen puhujien lukumäärä Suomessa lisääntyy alle tuhannen ihmisen vuositahtia.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_somalit

        Suomen väkiluku tiistaina 8.12.2009: 5 351 171.

        http://www.väestörekisterikeskus.fi/

        suodaan vain itselle, kun omat laset ovat ne täydelliset.


      • ällikällä lyöty

        Miten yhden lapsen äiti voi sanoa, että suurperheiden kodit ovat usein siivottomia? Minua kiinnostaisi myös tietää mistä raaka-aineista saa valmistetuksi sellaista ruokaa, joka ei anna tuoksuja valmistusvaiheessa. Kyllä suurperheissä syödään muutakin kuin kuvaamiasi ruokia. Leipomispäivinä tuoksuvat sämpylät ja pulla. Karjalanpaisti ja muut liharuuat antavat oman tuoksunsa valmistusvaiheessa. Kerro toki mitä ruokaa saa hajuttomasti, vai pitäisikö syödä ravintolassa. Hui kun on jännää saada uutta tietoa.


    • kyselemään

      saman kaavan mukaan kyselemään tuonne autot ja liikenne palstalle esim.

      Miksi omistatte auton ?

      Miksi julkiset kulkuvälineet ei kelpaa ?

      Miten rahanne riittävät ? tms.

      Tai koti ja rakentaminen palstalle

      Miksi asutte omakotitalossa ?

      Miksi kerrostalo / rivitaloasuminen ei kelpaa ?

      Miksi pitää olla iso asunto ?

      Miksi pieni ei kelpaa ?

      Miten rahat riittävät ?

      Eikö nuokin ole samanlaisia valintoja omalla tasollaan kuin suurperhekin, jos sille linjalle halutaan lähteä?

      • 13+7

        Eikös keskustelupalstoilla olekin tarkoitus keskustella, kysellä ja kommentoida? Tämä suurperheellisten palsta on vaan siitä erikoinen, että jos tippaakaan arvostelet tai kyseenalaistat järjetöntä sikiämistä, saat heti haukut niskaasi!

        Ehkä suurperheissä ei ole totuttu siihen, että kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, sellaiseenkin, joka eroaa muiden ihmisten ajatusmaailmasta?


      • usein uskovaisia

        kun meitä kiinnostaa ! Emme oikein ymmärrä miksi ihmiset päätyvät tuollaiseen perhemuotoon, että on tupa pullollaan, mutta onhan se kiinnostavaa tietää ! Tulee tosiaan mehiläisyhdyskunta-ajatus siitä. Isä häärää & äiti tekee lisää ja lisää kunnes paikat pettävät tai ikää tulee. Näin "Jessepiireissä" kai on tai lestadiolaisissa ainakin. Miehellä on työ täyttää kotimökkiä, muut ilot taitavat heillä olla vähissä. On sentään siementämistä, siinä muijat huokaavat isäntänsä alla.


      • lisäälapsialisäälisä
        usein uskovaisia kirjoitti:

        kun meitä kiinnostaa ! Emme oikein ymmärrä miksi ihmiset päätyvät tuollaiseen perhemuotoon, että on tupa pullollaan, mutta onhan se kiinnostavaa tietää ! Tulee tosiaan mehiläisyhdyskunta-ajatus siitä. Isä häärää & äiti tekee lisää ja lisää kunnes paikat pettävät tai ikää tulee. Näin "Jessepiireissä" kai on tai lestadiolaisissa ainakin. Miehellä on työ täyttää kotimökkiä, muut ilot taitavat heillä olla vähissä. On sentään siementämistä, siinä muijat huokaavat isäntänsä alla.

        ei kärsitä eunukeista ukoista ! Aina on sarvi ojossa, kun muijan pylly pyörähtää ja kohta lapsi ulos vierähtää.


      • tämä suomi24
        13+7 kirjoitti:

        Eikös keskustelupalstoilla olekin tarkoitus keskustella, kysellä ja kommentoida? Tämä suurperheellisten palsta on vaan siitä erikoinen, että jos tippaakaan arvostelet tai kyseenalaistat järjetöntä sikiämistä, saat heti haukut niskaasi!

        Ehkä suurperheissä ei ole totuttu siihen, että kaikilla on oikeus mielipiteeseensä, sellaiseenkin, joka eroaa muiden ihmisten ajatusmaailmasta?

        keskustelufoorumi on sellanen, että kirjoitatpa tänne niin tai näin, aina saat haukut niskaasi.


      • keskustellaanko

        ne kun ketä kiinnostaa asuntoasiat, ne menee sille palstalle ja kysyy. Nyt kysyttiin näitä juttuja. Siksi tää on KESKUSTELUPALSTA!


      • tästä on kokemusta
        keskustellaanko kirjoitti:

        ne kun ketä kiinnostaa asuntoasiat, ne menee sille palstalle ja kysyy. Nyt kysyttiin näitä juttuja. Siksi tää on KESKUSTELUPALSTA!

        Näyttää olevan paljon maailmanparantajia tällä roskapostipalstalla. Maailma paranee huomattavasti, kun kielletään kaikki suurperheet. Mistä joku tietää miltä näyttää jossain kahden lapsen taloudessa, jossa molemmat vanhemmat tupakoivat ja kaljottelevat? Lapsia kasvatetaan huutamalla tai peräti pahoinpitelyllä. Tuntemani suurperheiden vanhemmat kasvattavat lapsensa hyvin. Ei niiden huusholli ole sen likaisempi tai pahemman hajuinen kuin "täydellisten" perheiden. Lapset leikkivät ja opetetaan siivoamaan omat huoneensa aika nuorena.
        Meteliä on, jos se sallitaan. Lapset eivät saa kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä olevaa. Se on enemmänkin tapa sellaisissa perheissä, joissa lasten rakastaminen korvataan suurilla lahjoilla = lahjuksilla.


    • 1 lapsen äiti

      Itse olen perheestä jossa oli 6 lasta. Äitini sittemmin on antanut meille yhden elämänohjeen "älkää tehkö paljon lapsia". Hänen ei edes tarvinnut sen tarkemmin asiaa tähdentää..me kyllä tiesimme tasan tarkkaa mitä hän tarkoitti, heh heh

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe