Ateistit ja kristityt ärsyttävät!

mietiskelijä*

En usko kristilliseen oppiin, mutta uskon yliluonnolliseen ja että on joku Jumala/jumalia. Henkimaailma on tullut tutuksi ja aina rukoilu ja muut kirkko jutut on olleet ns. pakko pullaa. Kuitenkin olen tavannut ateisteja, jotka vaan kiivaasti väittävät, että henkimaailma kokemukset nje. ovat mielisairauden syytä tai mielikuvituksen. Ateistit eivät ymmärrä, että he loukkaavat "toisen pyhää" näillä kommenteilla! Kaikilla on oma mielipide,mutta toisen pitää kunnioittaa!
Ja se on outoa, että useat kristityt eivät usko paranormaaliin, koska uskovat vain enkeleihin ja jumalaan, mutta eivät kuolleisiin henkiin jne. outoa! Ehkä se sitten on niin, että ihminen sulkee silmänsä kaikelta pahalta?

Niin ja sitten kristityt, olevinaan uskovat ja ovat niin niin ihania ja synnittömiä, enkeleitä ja lukevat raamattua jne,mutta sitten ilmenee kavalluksia ja muita ns. "syntejä". Kaikkihan tekevät syntiä, joojoo. Esim. jos olet ollut ylä-asteella kiusaaja, niin olet yhtä syntinen, kuin abortin tekijä, ellet jopa syntisempi! synti on vahva käsite ja raamatussa sanotaan, että voit vain pelastua jumalan avulla ja jos et halua pelastua, niin hups vaan tiput helvettiin! KUKAAN EI VOI TIETÄÄ TÄYSIN MIKÄ ON OIKEAA, SYNTISTÄ TAI VÄÄRÄÄ. Jotkut ateistit ovat sanoneet, että uskovat siihen, että tämä maanpäällinen elämä on helvetti, niin pahoja asioita täällä onkin. Mutta, entä jos ajatellaan, että jotkut ihmiset ovat pahoja? Kyllä, ihan syntyessään. Mutta, pahoista syntyy aina uusia pahoja. Esim. Lapsi on ollut orpo ja vaikka kokenut jotain todella traagista ja julmaa. On ruvennut vihaamaan, elämää ja ihmisiä, tullut pahaksi, kostanut esim. murhaamalla "elämän pilaajalleen" ja näin tullut pahaksi. Niin, ja miksi tämän lapsen olisi pitänyt vaan kestää tämä kaikki, kun kaikki muu on niin pahaa ja ikävää? Vaikea juttu. Sen, ainakin tiedämme että paha ruokkii pahaa. Ikinä, ei siis ikinä tämä maailma tule olemaan HYVÄ ja ONNELLINEN. Kun sanotaan, että ihmisellä on omatunto, niin kristityillä tämä omatunto on "jumalan pelko"ja "helvetin pelko". Jos,siis kristityt eivät ajattelisi: " Jos, nyt tapan tämän,vihaamani ihmisen, joudun helvettiin ja en voi pelastua", niin luultavasti koko maailman ihmiset tappaisivat vihaamansa tyypin. Joten, voinemme sanoa, että kristinusko tuo rauhaa, mutta tekopyhästi.

10

815

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vanha ateisti

   Kannattaako ateistille edes mainita uskovansa shamanismiin ja suuttua sitten siitä kun toinen sanoo että ei usko henkiolentoihin. Kannattaako ateistin kanssa edes keskustella omista näkemyksistä jos ei kestä kuulla ateistin näkemyksiä. Ei vissiin.

  • Urpis

   Raamatun opetuksen mukaan henkimaailman kanssa ei saa olla tekimisissä. On olemassa myös sielunvihollinen joukkoineen ja ns. paranormaalit jutut ovat yleensä lähtöisit pimeältä puolelta. Langennut ihminen ei pysty kontrolloimaan henkimaailmaa. Meille riittää vain se "turvallinen" tieto Raamatun sanan puitteissa!

   Uskon, mutta en seikkaile epämääräisillä reviireillä!

  • SyntinenOtus83

   Minua taas ärsyttää kaikenlainen ahdasmielisyys. Toivoisin, että ihmiset osaisivat ymmärtää toisiaan paremmin, ja hyväksyä erilaisuutta.

   Olen kristitty, mutten sulje pois henkien olemassaoloa. Ajattelen järjellä ja tunteella, enkä pidä kirjaimellisesti Raamatun joka sanaa totena. Uskon Jumalaan, mutten valkopartaisena miehenä vaan henkenä, tai jonain, jota ihmisjärki ei edes voi ymmärtää.

   Kunnioitan muiden ihmisten uskomuksia, ja siksi en yleensä edes mainitse omistani. Uskonasioista on nimittäin oman kokemukseni mukaan mahdoton puhua ilman kiistaa. Jokaiselle ne ovat niin henkilökohtaisia juttuja, että jokaisesta poikittaisesta sanasta ollaan vereslihalla.

   Sen tyypin ateistit, jotka eivät suostu edes harkitsemaan mitään, jota tiede ei ole vielä selvittänyt, harmittavat itseäni. He ivaavat niitä, jotka pitävät mielensä avoimena. Onneksi on olemassa myös hienotunteisia ateisteja.

   Itse taas en ymmärrä, miksi niin moni nykyään suorastaan VIHAA kristittyjä. Voin vakuuttaa, että on olemassa paljon kristittyjä, jotka eivät ylenkatso muita eivätkä pidä melua itsestään. Moni kristitty haluaa auttaa muita. Vaikka he toisin uskovien mielestä olisivatkin hölmöjä, niin ainakin he ovat hyväntahtoisia hölmöjä, uskokaa pois. Tosin on niitäkin, joide ego on liian paisunut. Tällaisia ihmisiä on joka lahkossa, joten sitäkään ei voi laittaa yksin kristittyjen syyksi.

   Elä ja anna toisten elää on minun mottoni. Ihmisten ei pitäisi riidellä näkemyseroista, vaan keskittyä elämään rauhassa. Minusta ei ole väliä sillä mihin uskoo, kunhan haluaa muillekin ihmisille hyvää ja luonnolle ja kaikelle elolliselle samoin. Silloin ei Jumala voi tuomita, jos elät mahdollisimman vilpittömästi ja herkän omatunnon mukaan.Me tiedämme yleiset moraalikoodit. Noudattakaamme niitä!

   Jokainen meistä on ikävä otus, jos olosuhteet ovat oikeanlaiset, ja siksi meidän tulisikin edes pyrkiä parempaan.

   • SyntinenOtus83

    Siis, älkää aina riidelkö. Keskustelupalstat ovat aika raadollisia paikkoja mitä olen seuranut. Yleensä en niille kirjoitakaan.

    En ymmärrä, miksi halutaan aina riidellä mitättömistä seikoista, kuten homoista, pilapiirroksista, syntisyyden asteista, aaveista,...

    Ihan sama, emme kuitenkaan saa selkoa ennen kuin kuolemme.Miksi siis riitelemme ja kurjistamme jokaisen oloa? Jokaisella vain on pöyhkeä halu vakuuttaa muut siitä, että juuri hän tietää miten maailma makaa.
    Se on se paljon puhuttu ylpeyden synti..


   • En tarkoita pahalla

    mutta näin fiksua tekstiä harvemmin kristityiltä saa. Ihan totta! Täälläkin foorumeilla jos menet ja sanot olevasi jotain toista mieltä heidän kanssaan, vaikka ihan vain esittääksesi oman teoriasi, sanotaan vaikka maailman synnystä, tulee sivu kaupalla copypastaa raamatusta. Tällainen on se ensimmäinen ajatus, mikä tulee mieleen. Toinen, mikä ainakin omaan mielikuvaan vaikuttaa, on niin sanotut "lapsuuden traumat". Samassa pihassa leikkikavereina oli pari helluntaiseurakuntaan kuuluvaa tyttöä, joista kaksi päätti sitten kertoa näin herkkäuskoiselle eläinrakkaalle, että koirat eivät pääse taivaaseen. Noh, siitähän nousi hirveä möly kun juoksin lähes itkien kotiin, että joudunko nyt minäkin sitten helvettiin, kun en tiedä uskonko vai en? Mutta se täytyy sanoa, että ihan ensimmäinen paras ystäväni kuului samaan lahkoon, eikä lähes koskaan juteltu uskon asioista, sen verran nuoriakin oltiin.

    Nykyään sitten, vähän enemmän tietysti nähneenä, on mielikuvat muuttuneet. On tullut vastaan sellaisia ihan "tavallisiakin" ihmisiä, jotka uskovat kristinuskon Jumalaan, ilman mitään kiihkoilua tai käännytystä. Se vaan on varmaan niin, että pintaan nousee ne pahat muistot ja ajatukset, vaikka siihen ei suurempia syitä olisikaan.
    Tuo luonnon arvostaminen on myös yksi niistä asioista, jotka tuntuvat monelta unohtuvan. Loi sen kuka hyvänsä, on meidän hyvä siitä pitää huolta. Niinkuin eläimistäkin, ja tietysti toisista ihmisistä.

    Tuohon riitelyyn on vain niin helppo ryhtyä mukaan, kun joku sanoo jotain, mihin itse on ihan eri mieltä. Sitä tahtoo vakuuttaa toisen, että hei, se voi olla näinkin, ja jos se toinen ei tahdo uskoa, niin se menee helposti riitelyksi. Kaipa sitä pitäisi vaan osata sulkea suu ajoissa, ennenkuin pahoittaa kenenkään mieltä, ja ajatella, että uskokoon ken tahtoo. :D


  • Umaga

   Olet kova tuomitsemaan muut kun nähtävästi vain sinä olet oikeassa ja muut väärässä. Umpimielistä ja pinnallista. Henkinen kasvusi on vielä kesken...

   • ..kyllästynyt..

    ..uskovaisten uskon tuputtamiseen. Kuten täällä joku sanoi; elä ja anna toisten elää.. En nyt ala täällä selittämään mihin uskon vai uskonko mihinkään, mutta sen sann, että minua ainakin loukkasi kovasti, kun entinen kaverini (joka on hellari btw) sanoi minulle ihan tyynen rauhallisesti: "säkin voisit olla niin paljon parempi ihminen, jos olisit uskovainen."

    ..Siis what? Mikä minusta sitten tekee huonon/pahan ihmisen?


  • matsuyama

   Mitäpä jos ottaisit selvää, mitä ateismi tarkoittaa. Typerää yleistystä, joka ei ikävä kyllä pidä paikkaansa.

  • krikatti-tikka

   olen kristitty ja tuo sattui. ='( en elä kirkon oppien mukaan. uskon siihen mihin itse haluan. en voi sille mitään, että olen tässä uskossa. minä vain olen. satun olemaan. ='( kun sanoit ihmisiä ilkeiksi, olet yksi heistä! mutta et voi sille mitään. tiesitkö, että uskonto tuo sotaa? siitä syntyy sotaa ennemmin tai myöhemmin.

   ihmiset, vaikka oma uskontonne kieltäisi, voitte tehdä ja uskoa mitä vain ja mihin vain! ette ole niin uusia sieluja! =D kun uskotte johonkin, uskokaa ensin itseenne! tikka on puhunut!

  • thorazine666666666

   lääkkeet naamariin hullu niin loppuu nuo harhat ja löpinät!!!!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3930
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   183
   3567
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   2464
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   53
   1607
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1605
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   69
   1587
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   205
   975
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   139
   868
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   812
  10. Rakastan sut

   pikkunallelle pikku suukko ja isommalle iso halaus ja tämä viesti. Se edellinen on jo täys. Nallestaan hehkuvalta.
   Ikävä
   142
   802
  Aihe