Junalla Australiassa...

mkjg

Moi!. Australian reissu suunniteilla. Minkälaiset junat Ausseissa on?. Suunniteltu että mennään Sydney-Melbourne ja Melbourne- Alice Spring väli junalla, onko järkevää?. Kauanko nuo mainitut matkat kestää ja minkä hintaisia ovat?. Kiitos asiallisista vastauksista.

4

1556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MIR2

      Esim palvelusta www.railmaps.com.au löytyy tietoja noista yhteyksistä.
      Kyllänuo etapit oat mahdollisia junalla. Sydney - Melbourne ja Melbourne - Adelaide yleensä tosin lennetään. Adelaide - Alice Springs onkin sitten suositumpi myös junalla ihan eksotiikan vuoksi.

    • autsie

      Junalla matkustaminen on monesti kalliimpaa kuin lentäminen. Junissa laitetaan lentojen tapaan laukut eri paikkaan, eli käsimatkatavaroihin jotain pientä evästä yms. Junat ovat olleet aina täynnä kun olen muutaman kerran käyttänyt, joten ennakkoon lipun ostaminen kannattaa. Yöjunissa lämmöt pistetään alas joten siellä on todella kylmä vaikka olisi kuumin aika vuodesta! En suosittelisi junalla matkustamista, välimatkat on todella pitkiä eikä juna ole edullinen tai mukava.

    • Down Under

      Muutama vuosi sitten matkustimme Perthistä Adelaideen IP:n Holiday Classicissa. Matka kesti vajaat 20 tuntia ja maksoi silloin 640AUD per nenä.
      Kabinetti oli varustettu pesukopilla ja kahdella makuusijalla, joista toinen oli nostettava ylös päivän ajaksi. Vessa ja suihku olivat käytävän perällä.
      Tuohon luokkaan kuului pääsy ravintolavaunuun, missä sai syödä ihan oikeaa ruokaa. Siellä saattoi myös seurustella muiden matkalaisten kanssa, jos halusi laajentaa tietopiiriään.
      Matkan ostimme Aktiv Resorilta, jonne se myös maksettiin etukäteen.

      Matkan varrella ei juuri ollut mitään nähtävää, joten en suosittele kaikkein halvinta luokkaa ainakaan noin pitkälle matkalle. Meille se oli enemmänkin kuriositetti kuin elämys, joskin matkaseuran koimme positiivisena. Lähes kaikki, joiden kanssa juttelimme, olivat muualta kuin Ausseista.
      Kun on oma kabinetti käytössä, siellä voi olla omassa rauhassa, ja poistuttaessa tavarat voivat jäädä sellaisenaan lukitun oven taakse. Ja seinätöpselistä tuli 240V mm. läppärin lataukseen. Tökkeli oli normaali aussireikä, mitä varten täytyy olla vastaava adapteri.
      Sitten vielä pieni nyanssi. Kännykkä ei sitten toimi noilla etapeilla kuin kaupunkipaikoissa.

      • Down Under

        Epähuomiossa tarkastelin vain junamatkan lähtö- ja tuloaikoja, jolloin yksi vuorokausi jäi kokonaismatka-ajasta pois. Matka Perthistä Adelaideen kesti siis vajaat 44 tuntia. Niin ja luokka oli siis Holiday Class eikä Classic.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe