Syntymäpäiväjuhlat pilalla..

Raekissa

Järjestin 25-vuotisjuhlat hetki sitten. Asun nykyään aika kaukana sieltä, missä vietin lapsuuteni ja opiskeluvuoteni. Päätin järjestää juhlat alkuperäisessä kotipaikassani. Tarkoitus oli naisten kesken vietettävä rento ilta (mitä ei ole tapahtunut pitkään aikaan) Lapsuuden/nuoruuden ystäviä, vanhoja opiskelutovereita, mukavaa vanhojen muistelua jne.
Juhlat menivät mielestäni melko lailla pilalle vieraiden käytöksen takia. Tapahtui mm. seuraavaa:

Yli puolet vieraista kieltäytyi tulemasta paikalle ilman miehiään. Syynä muun muassa: "No kun ei meidän Pekalla ole sitten mitään tekemistä", "Kun ei me olla pitkään aikaan vietetty iltaa yhdessä"
????? Siis ymmärsinkö oikein, että mies ei yhtä iltaa pärjää ilman naistaan vaan kuolee tylsyyteen, vaikka joka päivä toisen näkee? Eikö hänellä ole omia ystäviä? Ja sitä yhteistä laatuaikaa on sitten pakko tulla viettämään minun syntymäpäivilleni? Varmasti ovat viettäneet yhdessä iltaa useammin kuin me naisporukalla, viime kerrasta kun on vuosia.
Tässä asiassa vielä joustin, ajattelin että tulkoot sitten, otan omankin mieheni mukaan (vaikka hänellä oli jo omia suunnitelmia, mutta en nyt kehdannut sitten itse olla ilman avecia).

Tiedän jokaisen ystäväni nauttivan alkoholia ainakin silloin tällöin, ja mainitsin kutsussa selkeästi, että juhlissa on tarkoitus nauttia alkoholia, niin minun kuin vieraidenkin. Heitin jopa vitsiä aiheesta, ettei minun syntymäpäivilläni sovi olla selvinpäin. No kuitenkin sitten muutama ihminen ilmoitti jo ovella ettei aio juoda, yhdellä oli pää kipeä, yksi valitti että hänen pitää ajaa kotiin (mainitsin tästäkin, että yöpaikka on mahdollinen, jos jollakin on vaikeuksia päästä kotiin) Eipä siinä, en minä voi pakottaa ketään juomaan, mutta illan aikana alkoi tuntua siltä että olisi pitänyt. Tämä päänsärkypotilas istui koko illan nurkassa, ei kelvannut särkylääke, ei mikään (alkoholiton) juotava, ei mikään. Kävi mielessä että miksi hän saapui edes paikalle tuossa kunnossa. Lisäksi muut selvinpäin olevat alkoivat illan aikana mököttää meidän muiden humalasta, nakkelivat niskojaan ja istuivat erillään muista. Yksi toteamus: "En mä pysy teidän juttujen perässä kun oon ite selvinpäin" Olin kyllä jokaisen kanssa yrittänyt jutella tasapuolisesti ja asiallisesti humalatilasta riippumatta.

Yksi häiritsevä asia oli muutaman vieraan pukeutuminen, ihan tavallisissa arkivaatteissa, ja minä kun olin käynyt kampaajalla ja laittanut itseni muutenkin tiptop. En minä mitään iltapukuja vaadi, mutta kyllä nyt juhlia tulisi sen verran kunnioittaa ja asiallista olisi heittää edes joku hame päälle tai jotain parempaa vaatetta. Ja turha on vedota siihen ettei ole juhlavaatteita, kai nyt jokainen 25 ikävuoteen mennessä on joutunut edes jotain parempaa kaappiin ostamaan, kai tuohon ikään mennessä on jossain häissä/ristiäisissä/kihlajaisissa/rippijuhlissa jne. käynyt.

Tarjottavat tuottivat seuraavaksi päänvaivaa (tarjolla oli erilaista suolaista ja makeaa buffetpöytä-muodossa) Aloimme nauttia pöydän antimista heti kun kaikki olivat paikalla, sitten vasta itse ilta alkoi. Vieraat kiersivät kuin korpit pöytää ympäri, näykkivät jotain sieltä täältä, rypistelivät kulmiaan ja käyttäytyivät muutenkin niin kuin nirsot lapset tai niin kuin ruuissa olisi ollut jotain vikaa. Yksi vieras nosti metelin allergiastaan, kyseistä allergisoivaa ainetta oli vain voileipäkakun koristeissa kakun keskellä, muu kakku ei ollut kyseistä ainetta nähnytkään. Yritin tätä kovasti selittää, mutta silti hän loukkaantuneella äänensävyllä ilmoitti ettei voi syödä kakkua.

Illan aikana tapahtui paljon muutakin sellaista, että minun tunnelmani oli jo alkuillasta pilalla. Esim. muutama naispuolinen ihminen sulkeutui vessaan lukkojen taakse keskustelemaan, yksi hajotti lasin (vahingossa kylläkin) ja marssi sen jälkeen tyynesti tupakalle, ei pahoitteluita, ei puhettakaan siivoamisesta.
Yksi tivasi hyvin negatiiviseen äänensävyyn, koska aiomme hankkia lapsia, vaikka hän itse on saman ikäinen ja myös lapseton. Lähtiessään monet hätinä hyvästelivät, yksikin pariskunta veti jo ulkovaatteita päälle eteisessä ennen kuin huomasin heidät ja sitten alettiin hätäisesti selittää jotain lähtemisestä. Ja paljon muuta. Huhhuh.

Ei tuon illan jälkeen voinut muuta kuin ihmetellä, mitä oli tapahtunut niille ihmisille, joita kutsuin joskus ystävikseni, ja ennen kaikkea: missä ihmisten käytöstavat ovat nykyään?? Tuolle porukalle en enää koskaan juhlia järjestä, se on varma. Minusta oli todella loukkaavaa, että itse matkustan useamman sata kilometriä kotipaikalleni ja järjestän toisille juhlat, ja sitten ei mikään kelpaa eikä mitään tunnuta arvostavan.
Todella paha mieli jäi ja menee kyllä tovi, ennen kuin vilkaisenkaan kotipaikkaani päin.

6

4421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfasdfasdf

      Sellaista se on, lapsuuden ystävät eivät vanhemmiten enää välttämättä ole niin hyviä ystäviä. Joistain tulee moukkia ja joistain sellaisia jotka olettavat muiden olevan kauhean kiinnostuneita omista tekemisistään. Voi olla että ne ystävät eivät ole siellä kotopaikkakunnalla vain odottaneet että voi että kun se Raekissa tulisi käymään täällä, kun tylsää on ilman sitä. Mies jutut ja muut ymmärtää, koska tuossa iässä on se näyttämisen halu niin kova (tekstistä päätellen sinullakin.) Jättäkää moiset muistelot sikseen ja järjestäkää niitä sitten kun on oikeasti kulunut aikaa siitä kun olette viimeksi nähneet. Se että on muutaman vuoden jossain opiskelemassa ja palaa puhuen huonoa stadin slangia ei ole vielä pitkä aika.

    • MissDivet

      .. mahtavat puhua juhlistasi selän takana? Ikävää käytöstä tuollainen. Itse olen juhlissa usein selvinpäin tai juon vain hiukan alkoholia. Monet ystäväni tietävät sen eikä siitä tule koskaan sanomista. Minä en juhlissa valita enkä mökötä, ystäväni eivät patista minua juomaan. Kaikki ovat tyytyväisiä :)

      Unohda tuollaiset ystävät, ovatko ystäviä lainkaan. Harmi että juhlasi menivät pilalle mutta toivottavasti sitten 30-vuotis pippalot onnistuvat paremmin :) Onneksi on piiiiiiiiiiiitkä aika suunnitella niitä ja sitä ketä niihin kutsutaan ;)

      • xxx x

        Jos on allerginen kakun jollekin koristeelle, niin silloin on viisasta jättää koko kakku rauhaan, eli kysessä ei todellakaan ole mikään nipottaminen. Muuten kirjoituksesta päätellen juhlakalu ja vieraat taitavat olla ihmisinä hyvinkin erilaisia. Sellaista sattuu, kun aikuistutaan ja kaikille tulee elämään omanlaisensa kuviot. Voi olla raskastakin huomata, että entiset hyvätkin ystävät ovat erilaisia kuin ennen. Sinäkin olet varmasti erilainen heidän mielestään. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Kyse on siitä, että kannattaa alkaa etsiä niitä "omia" ihmisiä, niitä joilla on samat arvot ja mielenkiinnon kohteet kuin sinulla.


    • happy birthday

      Tietysti on jaloa ja epäitsekästä järjestää suurelle joukolle entisiä "ystäviään" bileet - eikä järin halpaakaan. Tässä nyt näyttää olleen aloittajalla ylisuuret odotukset ja vierailla enemmän "käy ja käänny" -tyyppinen lähestyminen. Ts. kuten joku sanoikin jo, elämä on kuljettanut erilleen ja jokainen muuttunut. Tulipa testattua. Sanoisin vielä, että aika riskialtista lähteä noinkin isoon hankkeeseen, ellei ole pitänyt useampaankin frendiin tiiviisti yhteyttä.
      Kyllä minä lentäisin pyrstölleni, jos joku nuoruuden ystävä kutsuisi syntymäpäivilleen, jos edellisestä tapaamisesta on vuosia.
      Sääli, tapauksesta jäi aloittajalle varmasti kurja fiilis, mutta ehkä hieman voisi niitä omia ylisuuria odotuksia myös tuulettaa. Olisiko ollut fiksumpaa pyytää porukka kaljalla, tarjota pari kierrosta niille, jotka tulevat (ovat kiinnostuneita tapaamaan) ja sitten jatkaa iltaa joko yksin tai yhdessä. Ilman mitään sitoumuksia.

    • aerghr

      Voi voi...

      En halua sanoa ilkeästi, mutta mitä oikein odotit? Ei omista lapsuudenkavereistani ainakaan kovin moni kiinnostuisi ryypiskelemään iltaa kanssani vain siksi että on 25-vuotissynttärini, enkä itse innostuisi heidän juhlistaan. Ehkä luokkakokouksessa 20 vuoden päästä sitten. Ilmeisestikin vanhoilla kavereillasi on arvot muuttuneet.

      Mitä tulee päänsärkyä kärsineeseen ja alkoholin välttelijöihin - jos ei tee mieli, ei tee mieli. Et varmaan olisi kovasti arvostanut jos he olisivat ilmoittaneet jättävänsä priskeesi väliin koska ei kiinnosta alkoholi.

      Sakki oli kovin nuorta ja tarkoituksena oli juoda alkoholia. Oletusarvoisesti itsekin kuvittelisin kyseessä olevan rennon kokoontumisen, enkä välttämättä pukeutuisi mekkoon.

      Älä jää miettimään moista liiaksi. Ensi kerralla tiedät paremmin pitää vain rakkaille ihmisille juhlat. :)

    • pihlajapuu2

      Näin se vaan on, monikin ikääntyessään luulee, et ne "joskus hyviä kavereita olleet" ovat yhä niitä hyviä kavereita. Jokaisen elämässä tapahtuu kaikenlaista, ja yksikään ei ole sama kuin silloin 10-15 v. sitten.

      Jos on unohtanut itse pitää yhteyttä, tai kukaan muukaan ei ole pitänyt yhteyttä pitkään aikaan, tarkoittaa se sitä, että eivät ole enää hyviä kavereita. Itse juhliin pyytäjä elää harhassa itsensä kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe