Vakoiluohjelmien poisto

apuaa

F-secure löysi koneeltani vaikka kuinka monta vakoiluohjelmaa ja poisti niistä osan, mutta ilmoittaa nyt että osaa ei pysty poistamaan? Miksi? Mitä asialle voi tehdä?

4

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ne tietoturvaohjelmistot tunnista kuin osan haittaohjelmista eikä silti osaa kaikille tehdä mitään mitä tunnistaa. Aina varma tapa on asentaa kone uusiksi.

      • -Apupyörät

        Unohtui !


      • apuaa
        -Apupyörät kirjoitti:

        Unohtui !

        Tiedän että kyselen ehkä teidän tietokoneasiantuntijoiden mielestä tyhmiä, mutta kaikki nyt vaan eivät ole eksperttejä näissä asioissa. Asentaa koko kone uusiksi, miten??


      • apuaa kirjoitti:

        Tiedän että kyselen ehkä teidän tietokoneasiantuntijoiden mielestä tyhmiä, mutta kaikki nyt vaan eivät ole eksperttejä näissä asioissa. Asentaa koko kone uusiksi, miten??

        Tämän operaation suosittelen jättämään ammattilaisen tehtäväksi mikäli ei ole palautusmediaa koneen tehdasasennukselle saamiseksi.

        Noin lyhyesti, varmista tiedostot, palautusmedialla kone tehdasasennukselle, päivitykset ja konfiguroinnit kuntoon ja asentaa tarvittavat lisäohjelmat ja ennenkaikkea varmistuu siitä, että kaikki verkkoa käyttävät ja vieraita tiedostoja avaavat lisäojelmat on täysin paikattuja ja sitten tiedostot takaisin varmistuksista. Koneen käyttöohjeet kertoo miten tehdään tehdasasennus.

        Toinen vaihtoehto on sitten uuden käyttöjärjestelmän hankinta, joko samaa merkkiä tai eri merkkiä ja samalla tavalla muuten kuin tehdasasetuksille laitettaessa. Siinä sitten olisi hyvä löytyä PC-tekniikan perusteiden tuntemusta, että selvittää onko tietokone yhteensopiva käyttöjärjestelmän kanssa ja sitten selvittää tarviiko hankkia jotain lisäohjelmia. Uusissa käyttöjärjestelmissä on yleensä enemmän valmiina toiminnallisuutta, että ei tarvitse lisäohjelmia mutta toisaalta yhteensopivuus aikaisemman käyttiksen kanssa muuttuu, että jotain ohjelmistoja saattaa joutua vaihtamaan.

        Sitten jatkossa huolehdit siitä, että käyttöjärjestelmän ohella kaikki lisäohjelmat jotka avaa vieraita tiedostoja tai jotka käyttää verkkoyhteyttä on päivitettynä ja se pitää tehdä kuukausittain. Jos lisäohjelman tai käyttöjärjestelmän päivityksiä ei enää tehdä, se pitää vaihtaa uuteen. Tämän lisäksi mitään vierasta ajettavaa ohjelmatiedostoa ei saa ajaa ikinä varmistumatta sen luotettavuudesta. Muuten se tietokone menee taas solmuun jos itse menee niitä tuntemattomia ohjelmia ajamaan tai laiminlyö päivitykset joko käyttöjärjestelmästä tai lisäohjelmista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe