Laavua / Kotaa Rukalla?

jayts

Hei,

olemme menossa viikoksi uudenvuoden tienoilla rukalle. Haluaisimme järjestää ystävillemme ruokailun laavulla tai kodassa. Olemme ensimmäistä kertaa pohjoisessa ja ehkä joku osaisi neuvoa. Ohjelmapalveluthan järjestävät näitä mutta niin uskomattomaan hintaan.

Omistatko kodan? Ehkä haluat vuokrata sen illaksi sopuhintaan?

Laavut? Niitä on ilmeisesti muutama rukalla. Polttopuut vietävä itse mukana?

Vinkkejä ja tarjouksia otetaan vastaan myös spostilla: [email protected]

Kiitos etukäteen!

8

7057

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tV
    • kepponen.

      polttopuut ja sytyketarpeet pitää itse hommata, laavuja vain pari kappaletta jossain korvessa, kotia ei rukalla ole, tai sitten niitä ei kukaan vuokraile. Yksityisillä saattaa olla, mutta niistähän ei kukaan luovu mistään hinnasta jostakin syystä. Menkää tahkolle, siellä on laavuja ja sytyketarpeet on paikallaan ja kaikki on kuin valmiiksi katettu turisteille, yleensä pääsee valmiille nuotiolle :)

    • Kotaa löytyy

      Rukan alueella ja Kuusamossa ylipäätään löytyy paljon laavuja ja kotaa. Helpoin paikka saavuttaa laavu on Rukan takarinteiden puolella. Siellä on kolmelta puolelta suojattu laavu aivan rinteiden äärellä, sen keskellä nuotiopaikka ja puut ym löytyvät valmiiksi pilkottuina. Ja aivan ilmaiseksi jokaisen käytettävissä. Aivan vieressä on myös lämmin huoneisto Saaruan tupa takkoineen, säsävessoineen myös ilmaiseksi, vapaasti käytettävissä.

      Jos enemmän erätunnelmaa haluaa viettää tähtitaivaan alla, niin n.100-200m vuosselin ohi menevästä tiestä sijaitsee Uuuttusuon tupa. Sinne löytää, kun pysäköi auton tien varteen ja lähtee kävelemään latuja pitkin vasemmalle (latu tulee tien yli). Ladun varressa on kota, jonka oven saa kiinni. Lähellä katoksen alla on valmiiksi pilkotut puut. Kodan keskellä on grillauspaikat, jossa voi vaikka keittää kahvit, grillata makkaraa tai laittaa savukalaa. Nuotiopaikkaa kiertää penkit, joilla porontaljat. Mennessä kannattaa viedä tuikkuja, joita poltetaan siellä olevilla hyllyillä.

      Enemmän kotia, laavuja löytyy esim. latukartoista Rukan etusivun kodasta: kartat. Lisää tietoa ja valmiita karttoja, joissa laavut ja kodat on hyvin merkitty, voi kysyä Kuusamon matkailukeskus Karhuntassusta (harmaa rakennus liikenneympyrän vieressä (Kuusamoon tultaessa ennen Citymarkettia samalla puolella).

      • jayts

        kiitoksia informatiivisesta vastauksesta! Eiköhän tällä mennä eteenpäin...


      • Pese mahorkka pois!

        Kaikki on ilmaista, ei tarvitse maksaa kalliita polttopuitakaan! Olin Kuopion lähellä pienessä rinteessä takolla. Siellä kyllä suolattiin asikkaat hinnoilla. Polttopuut jotta voi paistaa makkarat 10€ / pikkupussi!
        No siellä saa maksaa kun asikkaat ovat venäläisiä!
        En mene enää sinne! Saa riittää se kokemus, menen oikeaan hiihtokeskukseen!


    • gooogle

      Oli se niin järkyttävä kokemus, asiakaspalvelu oli siis TODELLA ala-arvoista joka paikassa melkein, rinteet oli tosi surkeet, lapset eivät päässeet paistamaan makkaraa koska laavuja ei näkynyt missään, kaikki reitistöt ja patikka paikat oli merkitty ihan miten sattuu, todella surkeeta meininkiä, nytten mennään tahkolle.

      • Aina Rukalle!

        Tosiaan itä-Rukalta löytyy laavuja läheltä Bistroa sekä Saaruan ala-asemalta. Ala-asemalla on oiken hieno rakennus jossa voi olla ulkona tai sisällä. Puut on valmiina Kuusamon kaupunki huolehtii niistä sinne.
        Bistron lähellä on laavun vieressä kota myös vapaassa käytössä. Sielläkin on polttopuut valmiina. Ota mukaan tuikkuja niistä saa upean tunnelman sinne. Vaikka on pakkanen siellä tarkenee hyvin. Illalla kiva olla katsella hienoja rinteitä.
        Näihin paikkoihin pääset autolla ihan viereen tai sitten tilaa rinnetaksi se on huippupeli! Sen voit tilata puh 040-5329852 sillä on kiva ajaa 20-04 välillä rinteillä ja katsella sieltä näkymiä. Saa hienon ohjelmanumeron siitä vieraille. Soita hyvissä ajoin ja varaa ajelu. Sillä saa myös kyydin Rukakeskuksesta sinne kodalle ja laavulle rinteiden yli. Käy laittamassa valmiiksi jo sinne tulet ja vieraat vaikka rinnetaksilla sinne!
        Oiken hyvää lomaa Suomen parhaassa hiihtokeskuksessa! Siellä on kaikki kunnossa!


      • googleeeeee

        Kyllä tahkon keisaria harmittaa! Ei lunta ei suomalaisia! Vain muutama venakko! Oletko katkera? Kaikki tietää sinut!
        Mee kyttämään sinne jos joku puhuisi suomea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe