Mikä koira sopisi minulle?

etsitään n

Olen opiskeleva nuori ja olen etsimässä itselleni koiraa rivitaloauntoon. Ulkoilen aktiivisesti ja etsinkin aktiivista mutta rauhallista ja ystävällistä koiraa. Myös palveluhalukkuutta olisi hyvä olla. Mikä rotu olisi minulle hyvä? Koira tulee ensikoiraksi

8

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nellia32

      vaikka mikä eli riippuu kyvystäsi olla jämpti ja halustasi oppia jos tunnet itsesi niin tiedät mikä sopii luonteellesi..kaiken voi oppia mutta lähinnä tuo jämptiys on a ja o eli osaatko olla koirallesi aina johdonmukainen..jos et eli paapoat silloinkin kun olisi sanottava ehdoton ei niin ota helppo rotu joka kestää lauman johtajan puutteen eli ei ala dominoivaksi mutta älä välttämättä helppokoulutteista jotka vaatii enemmän aktiivisuutta koulutuksen suhteen. eli unohda esim bordercollie

      karrikoiden helppoja rotuja tipsu, cavaljeeri, sheltti etc..
      hiukan vaikeampia terrierit osa kyllä helppoja niissäkin esim dandy, cesky
      paremmin tunnettava vahtiviettiset, laumanvartijat joita en suosittele kovin mielellään ensikoiraksi ellet halua todella perehtyä rotuun.

      hyvä olisi aluksi ehkä pienehkö koira jonka hallitsee paremmin jos koulutus ei menekään ihan putkeen.

      ja sitten oma mielirotuni on aktiivinen moneen juttuun itse tokoilen mutta näyttelylinjainen rauhallisempi karkkari kettuterrieri..jos olet jämpti ihminen eli sen mitä sanot sen toteutat eli ei on ei aina ja kaikkialla...muuten kannattaa ottaa tiibetinspanieli japanin chin tms vastaava :) tämä oli minun ensikoirani 12v ja kakkoskoiranikin nyt aikuisiällä.

      http://www.foxterrier.fi/

    • koirakuisk.

      Edellinen olikin hyvin eritellyt tilanteen. En tässä kummempia lisää tai kysy, kuin että onko aloittaja sinulla mielessä joitain rotuja, joista olisit kiinnostunut? Vaikka koira tulee ensikoiraksi, niin on aivan tosiaan itsestäsi kiinni ja panostuksistasi, minkä koiran voisit ottaa.

      Luonteen perusteella hakusi osuisi ainakin ok noihin, mitä edellinenkin suositteli, niissä myös otettu huomioon "helppous". Lisäisin vielä hyvin ihastuttavan rodun mukaan, italianvinttikoiran, http://www.iosonocirneco.com/ joka on suloinen, ketterä, mukautuvainen ja ujo välillä mutta leikkisä kuitenkin. Tämän sanotaan yleistyksen tasolla käyvän mainiosti ensikoiraksi. Miellyttämisenhalua/palvelushalua tällä ei kuitenkaan liiemmin ole. Talvella takkia päälle.

      Tuossa samassa sivustossa on myös cirnecon esittelyt, hyvin kiinnostava rotu tämäkin, en vain ole henk koht vielä tavannut cirnecoita, harmikseni, joten vaikeampi laittaa näkemyksiä myös perustuen omiin kokemuksiin. Vaikuttaisi siltä että cirneco on hieman haastavampi tapaus kuin itikka, cirnecoa on verrattu faaraokoiraan ja nämähän monasti ovat jopa adhd-tapauksia aktiivisuudessa. Mutta paljon tuota cirnecoa on kehuttu tuollakin sivustolla älykkääksi. Jos jollain on cirneco, niin mielelläni kuulisin minäkin lisää tästä.

      Whippet käy myös luonteen helppouden takia oik.hyv. ensikoiraksi. Beagle myös mukava, ei tarvitse metsästyksiä, kun lenkkeilee ihan normisi vain ja seurakoirana viihtyy. Aika rauhallinen, kaikin puolin mukava ja sosiaalinen koira olisi sitten lagotto romagnolo.

      • etsitään n

        Itse olisin henk. koht. kiinnostunut paljon dalmatian koirasta, mahtaisikohan se sopia?


      • Hukka-Musti
        etsitään n kirjoitti:

        Itse olisin henk. koht. kiinnostunut paljon dalmatian koirasta, mahtaisikohan se sopia?

        Kunhan muistat, että dalmatiankoira ei välttämättä ole sellainen lemmenpesä kuin 101 dalmatialaista-elokuvassa, vaan dalmatiankoiralla voi olla melko paljon temperamenttia. Tämä ei kumminkaan tarkoita sitä, että dalmatiankoira olisi aggressiivinen, mutta pikkuisen osoitusta koira vaatii siitä, että sinä olet johtaja laumassa. Aloittelijalle voisinkin suositella narttua. Dalmatiankoira tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä ja täten sopii sinulle hyvin;-)


      • koirakuisk.
        etsitään n kirjoitti:

        Itse olisin henk. koht. kiinnostunut paljon dalmatian koirasta, mahtaisikohan se sopia?

        Dalmista pidän aika haastavana, mutta tämähän ei ole este koiran hankinnalle, jos on valmis panostamaan koira-asiaan.

        Dalmisten haastavuus on mielestäin niiden aktiivisuudessa ja joillain dominanssiakin riittää, vähän samaa kuin tossa yllä mainittiin. Dalmiksilla on myös hieman täystuhon mainetta silloin, jos eivät saa purettua aktiivisuuttaan kunnolla. Dalmis saattaa silloin turhautua.

        Mutta jos dalmiksesta olet kiinnostunut ja olet liikunnallinen ihminen, niin ei muuta kuin siihen lisää perehtymään ja vaikka kasvattajaan yhteyttä. Kyllähän kasvattajan kanssa sitten pennun mietintävaiheessa katsotaan mikä pentu olisi ok sinne, että jos ei dominoivinta halua vaan vähän rauhallisemman oloisen yms.


    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Bostoninterrieri on rauhallinen, älykäs ja ystävällinen seurakoira. Se on miellyttämisenhaluinen ja helppo kouluttaa. Bostoninterrierillä ei ole metsästysviettiä, joten se ei karkaa vaan pysyy omistajansa läheisyydessä.

      Rodun ominaisuuksiin kuuluu myös ilmiömäinen kyky tottua uusiin tilanteisiin eli rotu on hyvä vaihtoehto paljon matkustavalle.

      Bostoninterrierin kanssa voi harrastaa agilityä, tokoa, pelastusetsintää ja näyttelyitä. Bostoni viihtyy erinomaisesti myös ilman mitään harrastuksia, sillä sen alkuperäinenkin käyttötarkoitus on seurakoirana toimiminen.

      Bostoninterrieri on aktiivinen koira, ja se jaksaa juosta ja liikkua pitkätkin lenkit. Bostoninterrierillä ei ole aluskarvaa, joten kylmällä säällä ulkoillessa se tarvitsee takin päälle. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan ja pyyhitään kostealla liinalla tarvittaessa. Turkista ei irtoa karvaa.

      Bostoninterrierin hienolaatuinen karva on lyhyttä ja kiiltävää. Väriltään se on joko brindle, seal (musta, jossa on punainen vivahde) tai musta. Yleisin väri on brindle. Kaikissa väreissä tulee olla valkoiset symmetriset merkit.

      Bostoninterrieri on Suomessa melko harvinainen rotu, ja pentueet ovat pieniä, joten pentua voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Yhdysvalloissa bostoninterrieri on suosittu rotu, onhan se Yhdysvaltain kansalliskoira.

      Bostoninterrieri on melko terve ja pitkäikäinen rotu. Rodulla esiintyy allergioita, epilepsiaa ja polvilumpion sijoiltaanmenoa.

    • Anonyymi

      Tiibetinspanieli

    • Anonyymi

      Valmistu jo😆

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe