Vaihtoehdot ekonomille?

ei keksi ei..

Olen viittä vaille valmis kauppatieteiden maisteri (laskentatoimi). Työkokemusta on tilitoimistosta mm. reskontrahommista ja erilaisista projekteista, sisältäen myös jonkin verran kirjanpitotöitä. Opiskelukaverini miltei poikkeuksitta pyrkivät tilintarkastajaksi, mutta tällä kyseisellä paikkakunnalla nuo tilintarkastajan paikat näyttävät olevan hieman tiukassa (kyseessä ei siis ole pk-seutu).

Tuo tilintarkastajan homma minullakin on käynyt mielessä, mutta parista harjoittelupaikasta taistelu ei oikein innosta, kun hakijoita näyttää olevan todella paljon yhtä paikkaa kohden. Mitä muita vaihtoehtoja laskentatoimen opiskelijalla on? Periaatteessa ihan sama mitä työ olisi kunhan se edes jotenkin vastaisi koulutustani ja palkkaus olisi sellainen, että sillä asuntolainaa makselisi. Mihin siis voin laittaa hakemuksia? Yritysten talouspuolet on niin ulkoistettuja, että niissä ei laskentatoimen ihmisille taida olla kysyntää..

8

1091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosissasi?

      Muutama kysymys sinulle takaisin:

      Missä oppilaitoksessa oikein opiskelet, jos ei oman koulusi rekrytointipalvelut (jollainen on jo joka ikisessä yliopistossa ja korkeakoulussa ollut vuosia!) ole pystynyt tuon paremmin sinulle tietoa jakamaan, tai pikemminkin, miten SINÄ ITSE et ole sitä osannut heiltä kysyä, sillä kyllä korkeakouluopiskelijalla pitäisi vähän enemmän omatoimisuutta olla? Ja lisäksi, miten et ole osannut kysellä näistä asioista omalta laitokseltasi, tai seurannut työpaikkasivustoja, joilta näkyy millaisiin tehtäviin halutaan laskentaekonomeja? Vielä uudelleen, suurella mielenkiinnolla kysyn: missä ihmeen oppilaitoksessa oikein opiskelet?

      Ei millään pahalla, mutta tässä tapauksessa näkyy erinomaisen järkyttävällä tavalla se, miten ihmisiä koulutetaan vuositolkulla teoriatietoon, ja sitten kun tulee aika tarttua tosielämän toimiin ja vaikkapa vain hakea töitä, niin ollaan ihan sormi suussa ja toinen sanonko missä... Surullisesti se sama näkyy myös työelämässä, millaisia työntekijöitä nämä nykyiset korkeakoulutetut ovat, jotka eivät osaa itselleen edes töitä hakea. Osataan (ehkä) se oma kapea viipale asiaa mikä on opiskeltu, mutta elämänkokemusta ei ole, eikä käytännön monipuolista osaamista, jota työnantaja kuin työnantaja vaatii.

      Järkyttävää, ja surullista. En mitenkään ymmärrä, miten "viittä vaille valmis kauppatieteiden maisteri" voi vuosien korkeakouluopintojen ajan välttyä näin olennaiselta ja tärkeältä omaan elämäänsä liittyvältä tiedolta - työnhakutiedolta. Pitää todella olla kulkenut laput silmillä ja korvilla, eikä ummikkous selity siltikään.

      Kaikesta huolimatta, onnea työnhakuun...

      • aloittaja

        Ilmeisesti ilmaisin asiani ensimmäisessä viestissä hieman epäselvästi. Kaupungissa jossa opiskelen, hyvin monet yritykset ovat ulkoistaneet taloushallinnon tilitoimistoille. Suuret yritykset, joita täällä myöskin on, ovat keskittäneet kaiken laskentatoimeen liittyvän pääkonttoreilleen pk-seudulle. Tilitoimistosta minulla on jo kokemusta (kuten alkupostauksessa mainitsinkin) eikä kyseinen työympäristö kiinnosta minua enää lainkaan, vaikka minulle on tarjottu myös koulutustani vastaavaa työtä tilitoimistosta. Tältä kyseiseltä paikkakunnalta en työn perässä ole lähtemässä.

        Olen suorittanut maisteriopinnot vuodessa kiitettävin arvosanoin (en siis ole jauhanut teoriaa vuositolkulla). Yliopistomme rekrypalvelut pääsääntöisesti tarjoavat työpaikkoja ulkomailla tai mikäli tällä paikkakunnalla, niin työtehtävät edellyttävät yleensä ihan eri alan, esim. DI:n koulutusta. Lisäksi tarjolla on alipalkattuja tallennushommia ja jopa puhelinmyyntiä. En tiedä muista, mutta ainakaan meidän yliopistossa eivät työnantajat paljoa kuuluttele.

        Ja siitä elämänkokemuksesta. Tässä tapauksessa kyseessä ei siis ole 25 vee elämänkokematon nuori. Jos olisit lukenut aloituspostaukseni tarkemmin, olisit ehkä havainnut että minulla on usean vuoden ajalta työkokemusta laskentatoimen alalta, ja monta vuotta muilta aloilta. Lisäksi minulla on vuosien mittaan suoritetut monipuoliset opinnot. Maisteriopinnot aloittaessani (vuosi sitten) ajattelin tilintarkastuksen olevan se minun juttu, mutta taidan olla nykyään toista mieltä. Siksi kysyinkin tältä forumilta vinkkejä, mutta vastaukseksi sainkin vain jonkun alamittaisen (-ikäisen) avautumista. Sinulle jos jollekin voi vain toivottaa onnea ja menestystä elämään, sillä minä en ainakaan hetkeäkään katsoisi käytöstäsi alamaisteni keskuudessa. Kuinkahan kohtelet työtovereitasi, kun anonyyminä purat turhautumistasi foorumilla, etkä osaa suhtautua ihmisten postituksiin tyynen rauhallisesti. Tässä esimerkkiä: "onko yliopistollasi rekrypalveluita? Pestipäiviä? Voisiko joltain kysyä vinkkejä? Vrt. omaan sävyysi.


    • tietääääääääää

      palkkaus tosin aika kehno verrattuna omalla alalla työskentelyyn, mutta toisaalta on toimittajien palkkaeliittiä. Tutkimusten mukaan tienasivat eniten erilaisista toimittajaryhmistä, peruspalkka bruttona n. 3500 e/kk ja siihen tulee sitten vuorolisät ja mahdollisesti henkilökohtaiset lisät päälle.

      • kirjanpitoja

        "...sillä minä en ainakaan hetkeäkään katsoisi käytöstäsi alamaisteni keskuudessa."

        Nytkö ne oikein kuninkaita ovat ruvenneet kouluttamaan siellä yliopistossa, kun alamaisia haikaillaan? Kannattanee ottaa terminologia (alainen) haltuun ennen kuin hakee ainakaan mihinkään esimiestehtäviin.


      • jouluseimi
        kirjanpitoja kirjoitti:

        "...sillä minä en ainakaan hetkeäkään katsoisi käytöstäsi alamaisteni keskuudessa."

        Nytkö ne oikein kuninkaita ovat ruvenneet kouluttamaan siellä yliopistossa, kun alamaisia haikaillaan? Kannattanee ottaa terminologia (alainen) haltuun ennen kuin hakee ainakaan mihinkään esimiestehtäviin.

        Yllä oleva ketju on esimerkki suomalaisesta keskustelukulttuurirsta. Kun ollaan viimeiset 40 vuotta asuttu kaupunkiympäristössä eikä tajuta small talkista h*von p*skaa. Eli tässäkin viestiketjussa koulutettu ihminen ystävällisesti tiedustelee asiassaan ja ei kun p*skaa niskaan. Ja sitten vielä ihmetellään, kun ihmiset voi huonosti. Hyvää joulua vaan kaikille...


      • aloittaja..
        kirjanpitoja kirjoitti:

        "...sillä minä en ainakaan hetkeäkään katsoisi käytöstäsi alamaisteni keskuudessa."

        Nytkö ne oikein kuninkaita ovat ruvenneet kouluttamaan siellä yliopistossa, kun alamaisia haikaillaan? Kannattanee ottaa terminologia (alainen) haltuun ennen kuin hakee ainakaan mihinkään esimiestehtäviin.

        Netissä on näköjään turha yrittää saada aikaiseksi mitään asiallista keskustelunalkua, kun tekstistä poimitaan taatusti ne epäolennaisuudet ja aletaan rakastelemaan pilkkua, noin sivistyneesti sanottuna.

        Hyvää joulua minunkin puolestani kaikille.


    • mkoo0

      Ite oon muutama vuosi sitten valmistunut ekonomi.

      Oon tehnyt pääomasijoitustoimintaa omalla yhtiöllä ja henkilökohtaisissa nimissä. Voin sanoa ent. keskitasoisena opiskelijana, että kiven alla ovat nuo ns. hyvät duunit. En oo niitä onnistunut saamaan vaan määräaikaisia. Ehkä onneakin on ollut sillä elätän itteni tolla omalla firmalla, en silti väitä olevani mikään rikas.

      Sen verran voin sanoa että noi tilintarkastusalan työt ovat Helsingissäkin nykään aika tiukassa, eräs iso ketju palkkasi ennen 20/20, nyt 2/20 harjoittelijasta.

      Kyllä se on niin, että kannattaa vaikka tässä taloustilanteessa mennä tekemään kirjanpitoa ja tehdä vaikka laajempaa konsernia ja oppia sitä kautta. Näillä työkokemuksilla on todella paljon apua mahdollisessa myöhemmässä tilintarkastajan työssä.

      Kun markkinat on kyllästetyt, niin se vaan jokaisen osattava luovia ja mennä eteenpäin. Vaikuttaa siltä, että saa olla tyytyväinen melkein duunista kuin duunista.

      Toisaalta duunia on Helsingissäkin monesti vaan keino elättää itsensä ja maksaa laskut.

      Todellinen irtiotto on tehtävä jossain muussa kuin perus palkkaduunissa, johon kaikki fiksuimmat yliopiston käyneet ajautuvat/pyrkivät tai päätyvät.

      • kirjanpito on kivaa

        Täytyypä olla sitten kiitollinen omasta osastaan, kun ei ole työttömänä tarvinnut olla päivääkään ja aina on voinut seuraavan työpaikan valita useampien tarjokkaiden joukosta, kun on halunnut vaihtelua ja lisää haasteita. Mutta toisaalta en olekaan kuin tradenomi ja teen juuri niitä kamalia kirjanpitohommia tilitoimistossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2552
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      304
      2289
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2103
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1804
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1717
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1678
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1570
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1387
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1383
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1351
    Aihe