Dobermannin pentuja tulossa

Dobberin omistaja.

On kyllä hulinaa ja vilinää tiedossa, kun ensi kesäksi on pennut teetetään. Kevään juoksusta astutetaan meidän kolme vuotta keväällä täyttävä narttumme. On vain tullut mieleeni, että mitenköhän suuri menestys pennuille tulee kun ovat valitettavasti paperittomia, sillä oma koiramme on alkujaan venäjän puolelta (kylläkin suomessa syntynyt) ja tulevalla isällä on kilpirauhasten liikatoiminta (kylläkin periytymätön) plussaa on toki se, että upea luontoisia molemmat, eivät arkoja eivätkä dominoivia. Eli mahti luonteen geenit tulossa! Ja varsin kaunis on oma koiramme oikeastaan malli yksilöksi voisi kutsua, täydellisesti muotoutunut pää ja vartalo, uroksella sama homma, mutta hieman pienehköt ja nousevat korvat, sekä taudin vuoksi lääkitys on nostanut koiralle painoa. Mitä mieltä olette??

22

1821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • = sekarotuinen

      Huono selitys paperittomuudelle "oma koiramme on alkujaan venäjän puolelta (kylläkin suomessa syntynyt)". Onko emä siis rekisterissä ollenkaan? Suomen tai venäjän? Myöskään kilpirauhasen liikatoiminta ei estä rekisteröintiä, onko isä rekisterissä?
      Oma koirahan on aina omissa silmissä malliyksilö ;) En kyllä suosittele tällaista pentuetta teettämään. Kannattaa muistaa, että "pennutus" on aina riski nartulle, se voi pahimmassa tapauksessa kuolla synnytykseen tai sen jälkeisiin komplikaatioihin, en siis ottaisi turhia riskejä tällaisilla "turhilla" pennuilla.

      Mikä on motiivina tälle pentueelle? Raha?

    • Hukka-Musti

      Tautien vuoksi emä joutunut ottamaan lääkitystä?

      Miten niin kilpirauhasen liikatoiminta on periytymätöntä?

      Paperittomia?

      Suosittelisin hankkimaan mielummin rekisteröidyn ja täysin terveen koiran jalostukseen. Varmasti paperillisen pennut menevät muutenkin paremmin kaupaksi.

      • minä vaan

        Siis mä ainakin käsitin että ISÄ on joutunut ottamaan sen kilpirauhasen liikatoiminnan vuoksi lääkkeitä. "uroksella sama homma, mutta hieman pienehköt ja nousevat korvat, sekä taudin vuoksi lääkitys on nostanut koiralle painoa."
        Muuten olen kanssasi täysin samaa mieltä.

        Ja mietin myös, että millä se on todistettu/todettu ettei tuo uroksen kilpirauhasen liikatoiminta ole perinnöllinen???


      • dopperin omistaja

        Varmasti paperillisen pennut menevät muutenkin paremmin kaupaksi

        ei muuten mene paperittomat koirat menee paremmin kaupaksi kuin paperilla olevat elipäs puhuta paskaa.


    • Tässä olis!

      "On kyllä hulinaa ja vilinää tiedossa, kun ensi kesäksi on pennut teetetään. Kevään juoksusta astutetaan meidän kolme vuotta keväällä täyttävä narttumme."

      Totta! Pentujen kanssa on hulinaa ja vilinää ja kasvattajalle se ei ole helppoa. Vastuuntuntoiset kasvattajat viettävät vähintään ensimmäiset kaksi viikkoa pentujen synnyttyä kotona valvomassa, että kaikki menee hyvin. Tämä tarkoittaa joko oman kesäloman uhraamista tai palkatonta vapaata!

      "On vain tullut mieleeni, että mitenköhän suuri menestys pennuille tulee kun ovat valitettavasti paperittomia,"

      Hyvin suuri, etenkin kun kyseessä on PK-rotu. Ei ole paperittomilla asiaa PK-harrastusten pariin ja mielestäni sen tulisi olla jokaisen dobermannin syntymäoikeus!

      "sillä oma koiramme on alkujaan venäjän puolelta (kylläkin suomessa syntynyt)"

      Hetkinen? Taidan tietää pentueen ja ko. rekkausfiaskohan tehtiin aikanaan pentueen emän D-lonkkien vuoksi, sillä D-lonkkaisethan eivät Suomessa saa pentuja rekisteriin? Jos kyseessä on sama pentue, niin oletko kuvauttanut narttusi lonkat?

      "ja tulevalla isällä on kilpirauhasten liikatoiminta (kylläkin periytymätön)"

      Eli sairas on siis tuleva isäkin. Nuo vaivat harvoin on hankittuja, eli perimässä saattaa sielläkin puolella olla jotakin!

      "plussaa on toki se, että upea luontoisia molemmat, eivät arkoja eivätkä dominoivia."

      Se on toki kiva asia. Olethan tutustunut myös isovanhempien ja mahdollisten kertausten luonteeseen, luonneperiyttämiseen yms?

      "Eli mahti luonteen geenit tulossa!"

      Sitä et valitettavasti voi tietää, sillä genetiikka on paljon monimutkaisempaa. Omat koiranne on geenien antama pohja teidän kasvatustyönne. Lisäksi koirillanne on niinsanotusti piilossa osa geeneistä. Puhutaankin genotyypistä, eli geneettisestä materiaalista ja fenotyypistä, eli päällepäin näkyvästä geneettisestä materiaalista, johon oman säväyksensä antaa myös kasvatustyö. Yksikään kasvattaja ei voi antaa luonnetakuuta!

      "Ja varsin kaunis on oma koiramme oikeastaan malli yksilöksi voisi kutsua, täydellisesti muotoutunut pää ja vartalo, uroksella sama homma, mutta hieman pienehköt ja nousevat korvat, sekä taudin vuoksi lääkitys on nostanut koiralle painoa."

      Mitä ne koiranne tekevät dobermannin ulkonäöllä, jos eivät dobermanneja kuitenkaan ole?

      "Mitä mieltä olette??"

      Tulee ensimmäisenä mieleen helpon rahan himo, ihmisten kusetus ja typeryys, tietämättömyys ja ajattelemattomuus. Toisena tulee mieleen sokeus oman koiran virheille ja oman koiran täydellisenä pitäminen ja harhaluulo, että se oma koira voisi jättää jälkeensä jotakin mitä joku paperillinen (tai paperillisia pentuja kasvattava kasvattaja) ei kykenisi jättämään. Kolmantena tulee mieleen provo. Neljäntenä lapsellisuus ja täydellinen arvostuksen puute niitä ihmisiä kohtaan, jotka tämän rodun ovat luoneet! Sinullakaan ei olisi dobermannia ilman heitä, ja jos pidät siitä mitä sinulla on, olet rodun luojille ja todellisen dobermannin ylläpitäjille, eli kasvattajille velkaa sen, ettet ala tekemään halpoja piraattikopioita dobermannista, vaan arvostat rotua ja haluat itsekin joskus kasvattaa IHAN OIKEITA dobbereita.

      • Paras ystävä

        Ihme homma ettei koiraa pidetä tärkeännä ilman papereita! Meillä koira on perheen jäsen, ei mikään näyttely kapistus!! Tuntuu siltä ettei tänne voi kirjoittaa mitään ilman moitteita!


      • rotupuhdas

        Tuon paremmin ei asiaa olisi voinut sanoa. Sen ymmärsi jokainen.


      • :-)
        Paras ystävä kirjoitti:

        Ihme homma ettei koiraa pidetä tärkeännä ilman papereita! Meillä koira on perheen jäsen, ei mikään näyttely kapistus!! Tuntuu siltä ettei tänne voi kirjoittaa mitään ilman moitteita!

        Kyllä tänne voi kirjoittaa paljonkin asiaa ilman moitteita. Esimerkiksi asioita dobermannin koulutuksesta, sen rodunomaisesta taipumuksesta nauttia treenaamisesta ja omistajan kanssa puuhailusta ja muista dobberimaisista asioista. Moitteita toki tulee, jos meinaa teettää pentuja, joilta heti alkuunsa evätään kaikki mahdollisuudet olla elämäänsä täysin tyytyväinen ja onnellinen dobermann. Paperiton koira ei voi osallistua PK-kokeisiin ja näinollen myös treeniryhmään pääseminen on hankalaa. Kyllä sen ostaja tietää ja siksi sellaiselle ihmiselle, joka ei edes halua kouluttaa dobermanniaan kelpaa paperitonkin. Mitäpä niillä papereilla, kun sohvakoiraa itselleni haen? Dobermann ei kuitenkaan sovellu sohvakoiraksi ja siksi on kasvattajalta edesvastuutonta myydä dobermann ihmiselle, joka ei edes halua harrastaa palveluskoiransa kanssa. On edesvastuutonta edes tehdä pentue, jonka kohtalona tulee olemaan olla sohvakoiria dobberin kuoressa. Yleensä tästä seuraa pelkkiä hankaluuksia ja ongelmia ja lopulta koirat päätyvät joko piikille tai kiertoon. Jos sellaista tulevaisuutta hellästi hoivaamillesi pennuille toivot, niin olet samanlainen julmuri kun ne ihmiset, jotka ostavat sinulta pennun, jättävät sen kouluttamatta ja lopulta luopuvat siitä ongelmien tullen. Etkö halua kasvateillesi hyvää loppuelämää? Ajatteletko yhtään napaasi pidemmälle? Jos haavesi on kasvattaa, niin aloita harrastamalla koirien KOULUTTAMISTA! Dobermann ei ole mikään näyttelykoira, jolla paperit ovat vain ja ainoastaan pääsylippu näyttelyyn. Se on palveluskoira ja sen tulee antaa sellainen olla! Kouluta siis nykyistä koiraasi ja harjoittele sen kanssa kaikkea mahdollista mitä vaan paperittoman kanssa voit. Tulevaisuudessa hankit sitten itsellesi hyvän paperillisen palveluskoiran, jolle koulutat oikein tulokset ja sen voit sitten astuttaa hyvällä paperillisella uroksella ja lopputuloksena saat toivottavasti hyvän ja rekisteröidyn pentueen. Todennäköisesti ostajakuntakin niillä pennuilla on valveutuneempaa ja valistuneempaa kuin paperittomilla pennuilla. Näinollen takaat siis hellästi hoivaamillesi pienille koiranaluille parhaat mahdolliset eväät palveluskoiranelämään ja voit itse tuntea, että olet tehnyt parhaasi!


      • tttttk
        rotupuhdas kirjoitti:

        Tuon paremmin ei asiaa olisi voinut sanoa. Sen ymmärsi jokainen.

        Täynnä yleistyksiä, mutua ja löpinää se oli.


    • Neandra

      Ihan asiallisesti haluaisin sanoa että ei ole hyvä idea. Terveys jutuista en enään edes viitsi sanoa kun niistä tässä on juttua jo ollutkin. Ei ne paperit koiralla turhat ole vaikka ei mitään näyttelyitä yms harrastaisikaan, ne on muutakin kun pala paperia. Dobberi todellakin on harrastuskoira ja siihen tarkoitukseen se sopii, ei pelkäksi sohvakoristeeksi joten sinulla tulisi olemaan erittäin suuri vastuu ja työ valita tuleville pennuillesi aktiivinen koti. Ei "oikeat" kasvattajatkaan pentujaan kenelle tahansa myy ja jos joku haluaa ostaa paperittoman koiran pitää olla erityisen tarkkana miksi hän ei hanki paperillista koiraa. Ethän halua myydä pentujasi sellaiselle joka ottaa vaativan koiran kun halvemmalla saa ja se on vain hieno. Kyllä harrastaa ja koiraansa aktivoida voi ilman koiran rekisteröintiä, en tarkoita että olisi huono koiranomistaja jos paperittoman pennun on ottanut. Pointtini vaan on se että sinun tulisi olla vielä erityisen tarkka miksi koiraasi ostavalle kelpaa paperiton. Ja sinun tulisi olla valmis sanomaan "en myy" kun joku haluaa ostaa pennun ja sanoo jotain esim. "joo dobberi on niin pelottava et sopis hyvin tohon pihavahdiks". Entäs sitten kun jaloissasi pyörii monta kasiviikkoista penikkaa ja et ole löytänyt kotia kaikille. Sitten hinnasta tingitään ja myydään kelle vaan. Ja sitten saadaan iltalehdestä taas lukee kun dobermann hyökkäsi etc. Vastuu on aina tietenkin koiran omistajalla, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

      • minä ihtteen

        Miten osaat neuvoa uusia omistajia jos he soittavat vuoden ikäisestä koirasta, että se murisee ja ärisee ja räyhää yms? Mitä vastaat kun joku kysyy, että miksi tämä piippaa niin paljon? Miksi tämä on niin energinen?

        Toisaalta tuolla dobberifoorumilla on aika moni ollut sitä mieltä, että kyseessä on helppo koira ja tarvitaan vain maalaisjärkeä ja vastuullisuutta.
        "Vastuullinen ihminen osaa kasvattaa dobberin yhteiskuntakelpoiseksi". Onko sinulla silmää yrittää arvioida tulevan omistajan kykyjä? No ei kellään ole ja sehän näkyy.

        Se mitä voit tehdä, muistuta ostajille, että pentua aletaan opettaa heti, eikä vasta puolen vuoden iässä tai vasta sitten kun murkkuikä on yllättänyt ja kellään ei olekaan enää hauskaa.
        Opetellaan luoksetuloa ja hihnassa nätisti kävelyä.

        Tiesitkö, että uros on monesti huomattavasti dominoivampi? Minulla on ollut uros- ja narttu dobberit eriaikaan ja narttu on ollut aivan älyttömän helppo. Uroksen kanssa sai tehdä töitäkin ja oli välillä jopa hankalia tilanteita.


    • pohdittavaa

      Mikä tässä pennutuksessa on se pääpointti?
      - Mitään jalostuksellistahan ajatusta tässä ei ole, kun kyseessä on paperiton pentue. Perusteluiksi ei riitä "mutta kun mä haluun" tai "tää narttu on niin upee". Mitä annettavaa paperittomilla pennuilla on ylipäätään rodulle?

      Ajatellaanko rodun parasta?
      - Tuskin, koska rodun parasta ajattelevat eivät edes mieti paperittomien tehtailua. Ei edes silloin vaikka se oma koira olisi kuinka rakas. Rakkaus perheenjäsentä ja rotua kohtaan on myös sitä, että ymmärtää olla lisäännyttämättä sitä, vaikka omasta mielestään kyseessä olisi "huippuyksilö", etenkin kun kyseessä on paperittomat koirat. Hyvän kasvattajan tunnistaa ennenkaikkea tästä, paperittomia tarkoituksella teettävät voitaneen luetella kastiin "pentutehtailijat". Koira voi olla rakastettu perheenjäsen myös ilman lisääntymistä.

      Onko vanhemmat terveystutkittu?
      - Tässähän ei kerrottu edes rodun PEVISA:n vaatimista tutkimustuloksista, puhumattakaan vapaaehtoisista, kuten sydäntutkimus, vwd tai selän/niskan kuvaus.

      Onko huomioitu kasvattajan vastuu ja korvauskysymykset?
      - Nykypäivänä kasvattajan vastuuta ei voi vähätellä, ja siihen sitoutuu myös rahallisesti, jos pennunostaja tietää oikeutensa paremmin kuin "kasvattaja". Jos vanhemmille ei ole terveystutkimuksia tehty eikä "kasvattaja" osaa kertoa perinnöllisyyden merkityksestä, on hän vielä enemmän vastuussa tuottamastaan "materiaalista", myös rahallisesti.

      Onko kasvattajana sitouduttu pentujen uudelleenkotiuttamisiin?
      - Tälläkin hetkellä moni dobermanni etsii uutta kotia. "Kasvattajan" vastuu on myös tässä, että auttaa koiria löytämään uuden kodin. Tunnollinen kasvattaja ottaa takaisin luokseen tällaiset koirat ja etsii niille uuden kodin.

      Onko pennuille jo riittävästi etukäteisiä varauksia?
      - Tunnollinen kasvattaja ei lähde edes astuttamaan, mikäli valmiiksi ei ole koteja pentuja odottamassa. Tälläkin hetkellä on ihan rekisteröityjä pentuja tulossa riittävästi. Rekisteröityjä, jalostukseen kelpaamattomia, mutta elinkelpoisia pentuja saa jo 500 eurolla. Paperiton pentu ei ole edes tämän arvoinen. Vain kokemattomat ja höynäytettävät ihmiset maksavat paperittomista samoja hintoja.

      Miten "mahti luonteen geenit" on todettu? Onko vanhemmilla näyttöä tuloksista? Pystyykö vanhempien omistajat esittelemään koiriensa "ylivertaisuuden"? Onko "täydellisesti muotoutuneista" vanhemmista luettavissa ulkomuotoarvosteluita näyttelyistä? Vai ovatko nämä vain pennuttajan omia mielipiteitä? Onko pennuttaja opiskellut kasvatuksesta, rodusta, sairauksista ja koulutuksesta etukäteen riittävästi, jotta pystyy seuraavan kymmenen vuotta auttamaan, opastamaan ja neuvomaan tuotostensa omistajia? Mikä on pennuttajan kokemus löytää pennuille arvoisensa kodit? Siinä vähän mietittävää...

      • Dobbernainen

        1,5 vuotta sitten etsin itselleni uutta dobberinarttua.Ostin sen ns.kennelistä.Oli se järkyttävä paikka.Erirotuisia koiria oli monia kymmeniä.Osa ulkotarhoissa,loput sisällä pienissä häkeissä.Maksoin siitä tonnin ja nopiasti kohti kotia..Ongelmallista oli saada kasvattajalta paperit.Aina oli kuulemma kennelliitossa vika.Loppujen lopuksi kyllä sain paprut..Tää dobbereitten aktiivisuus josta monet puhuvat..Meidän koirille ei heitellä palloja eikä muitakaan esineitä..On tosi rauhallinen kotikoira mikä ei sinkoile paikasta paikkaan.Vartiointi vietti on ihan satasessa ja niin sen pitää ollakin.Omassa pihapiirissä on pysyny aina.Kertaakaan ei oo karannu.Pienestä pitäen oon opettanu meidän tontin rajat..Itselläni on ny toinen dobberi kierroksessa ja ihania koiria ovat.Jos koira puree niin kyllä se on kasvattajan vika.Omasta en vois ikinä kuvitella että nappais jostain ihmisestä kiinni.Siis sitten varmasti nappaa jos joku uhkailisi minua..
        Tää jalostus ja näyttelytoiminta on ihan hanurista.Narttuja astutellaan omilla isillä ja sukulaisilla.Ja tätä harrastetaan tosi paljon tanskandogeilla.
        Ei ne paperit tee valioyksilöä pelkästään..Ja siis kennelihmiset näitä pentutehtailijoita ovat..


      • :-)
        Dobbernainen kirjoitti:

        1,5 vuotta sitten etsin itselleni uutta dobberinarttua.Ostin sen ns.kennelistä.Oli se järkyttävä paikka.Erirotuisia koiria oli monia kymmeniä.Osa ulkotarhoissa,loput sisällä pienissä häkeissä.Maksoin siitä tonnin ja nopiasti kohti kotia..Ongelmallista oli saada kasvattajalta paperit.Aina oli kuulemma kennelliitossa vika.Loppujen lopuksi kyllä sain paprut..Tää dobbereitten aktiivisuus josta monet puhuvat..Meidän koirille ei heitellä palloja eikä muitakaan esineitä..On tosi rauhallinen kotikoira mikä ei sinkoile paikasta paikkaan.Vartiointi vietti on ihan satasessa ja niin sen pitää ollakin.Omassa pihapiirissä on pysyny aina.Kertaakaan ei oo karannu.Pienestä pitäen oon opettanu meidän tontin rajat..Itselläni on ny toinen dobberi kierroksessa ja ihania koiria ovat.Jos koira puree niin kyllä se on kasvattajan vika.Omasta en vois ikinä kuvitella että nappais jostain ihmisestä kiinni.Siis sitten varmasti nappaa jos joku uhkailisi minua..
        Tää jalostus ja näyttelytoiminta on ihan hanurista.Narttuja astutellaan omilla isillä ja sukulaisilla.Ja tätä harrastetaan tosi paljon tanskandogeilla.
        Ei ne paperit tee valioyksilöä pelkästään..Ja siis kennelihmiset näitä pentutehtailijoita ovat..

        "1,5 vuotta sitten etsin itselleni uutta dobberinarttua.Ostin sen ns.kennelistä.Oli se järkyttävä paikka.Erirotuisia koiria oli monia kymmeniä.Osa ulkotarhoissa,loput sisällä pienissä häkeissä.Maksoin siitä tonnin ja nopiasti kohti kotia..Ongelmallista oli saada kasvattajalta paperit.Aina oli kuulemma kennelliitossa vika.Loppujen lopuksi kyllä sain paprut.."

        Miksi ihmeessä ostit koiran tuollaisesta paikasta? Ymmärrätkö, että jättämäsi tonni vaan rohkaisee kyseistä "kasvattajaa" jatkamaan toimintaansa. Teitkö edes ilmoitusta eläinsuojeluun noista häkeissä pidettävistä koirista? Vai kiinnostiko sinua tosiaankin van saada se oma pentu sieltä pian pois? Ajattelitko laisinkaan, että sillä pennulla on siellä emä, jolla mahdollisesti ei ole asiat ihan niin hyvin, jos kerran kuvaamasilaisessa järkyttävässä paikassa eli?

        "Tää dobbereitten aktiivisuus josta monet puhuvat..Meidän koirille ei heitellä palloja eikä muitakaan esineitä..On tosi rauhallinen kotikoira mikä ei sinkoile paikasta paikkaan."

        Rauhallinen vai täysin ilman saalisviettiä? Jos heität pallon, niin kiinnostuuhan se edes siitä? Kyllä normaalin dobermannin tulee olla aktiivinen ja kiinnostua, jos heität sille palloa. Itse en voisi kuvitellakaan omistavani sellaista dobermannia, jolla ei ole kunnon saalisviettiä. Se on yksi niistä koulutuksessa eteenpäinkantavista voimista, joita voi hyödyntää monin tavoin!

        "Vartiointi vietti on ihan satasessa ja niin sen pitää ollakin."

        Totta. Vahtiminen kuuluu dobberin luonteeseen, kuten saalisviettikin!

        "Jos koira puree niin kyllä se on kasvattajan vika."

        Kovin olisi epäreilua ensin kohdella koiraa huonosti, ahdistaa se nurkkaan ja sen lopulta puolustauduttua syyttää siitä kasvattajaa. Ensinnäkin epäreilua koiralle ja toisekseen kasvattajalle. Kasvattaja koittaa toki parhaansa, mutta ei kuitenkaan voi aina tietää millainen se mukavalta vaikuttava ostaja todellisuudessa onkaan!

        "Tää jalostus ja näyttelytoiminta on ihan hanurista.Narttuja astutellaan omilla isillä ja sukulaisilla.Ja tätä harrastetaan tosi paljon tanskandogeilla."

        Ilman jalostusta sinullakaan ei olisi dobermannia. Nykypäivän dobermann on vuosikymmenten jalostuksen tulos. Näyttelyt on yhdentekeviä, mutta kyllä dobberilla on rodunomainen ulkonäkökin oltava!

        "Ei ne paperit tee valioyksilöä pelkästään.."

        Juu ei. Siihen vaaditaan myös sertejä näyttelyistä tai koetuloksia kentiltä. Kun tarvittavat on kasassa voi paperillisesta koirasta tulla joko muoto- tai käyttövalio. Paperittomasta valitettavasti ei ole edes koittamaan mokomia titteleitä!


      • pohdittavaa.

        Itse asiassa paperillisten pennutus perustuu usein tuohon mainitsemaasi tää on niin upee. hokemaan. Koirien missikisoista on saatu palkintoja, niin pitäähän sillä pennut teettää. Mitä sillä nyt on väliä, jos luonne onkin hanurista, eikä terveyskään kovin hyvä. Kunhan vaan on upee ja saa nauhoja.

        Tuo "rodun paras" on kovin kulunut klisee. Mistä muuten keksit tehtailun vetää tähän?

        Terveystutkimuksista olen samaa mieltä. Pevisa-tutkimukset kuntoon ja kulut mukaan hintaan.

        Vastuullinen kasvattaja auttaa uuden kodin etsinnässä, jos omistaja niin haluaa. Nythän on paperillisten kohdalla kovin usein valitettava tilanne, sillä kasvattajat pyrkivät sekaantumaan asioihin pyytämättä.

        Etukäteisvarauksia on turha tehdä. Pentujen lukumäärää ei ennalta tiedä ja varaukset ovat epävarmoja.

        Koiran rekisteröinti ei koiraa muuta yhtään paremmaksi. Mistä muuten saa paperillisia pentuja 500€ hintaan. Ai niin, ei mistään.

        Ulkomuotoseikat ovat aina mielipidekysymyksiä. Näyttelytuomareiden mielipiteet ja arvostelut samasta koirasta voivat vaihdella suuresti. Sairauksia varten ovat eläinlääkärit. Kasvattajien ei tule puoskaroida asiassa, jota he eivät hallitse, jos eivät eläinlääkäreitä satu olemaan.


      • rehellisyys
        pohdittavaa. kirjoitti:

        Itse asiassa paperillisten pennutus perustuu usein tuohon mainitsemaasi tää on niin upee. hokemaan. Koirien missikisoista on saatu palkintoja, niin pitäähän sillä pennut teettää. Mitä sillä nyt on väliä, jos luonne onkin hanurista, eikä terveyskään kovin hyvä. Kunhan vaan on upee ja saa nauhoja.

        Tuo "rodun paras" on kovin kulunut klisee. Mistä muuten keksit tehtailun vetää tähän?

        Terveystutkimuksista olen samaa mieltä. Pevisa-tutkimukset kuntoon ja kulut mukaan hintaan.

        Vastuullinen kasvattaja auttaa uuden kodin etsinnässä, jos omistaja niin haluaa. Nythän on paperillisten kohdalla kovin usein valitettava tilanne, sillä kasvattajat pyrkivät sekaantumaan asioihin pyytämättä.

        Etukäteisvarauksia on turha tehdä. Pentujen lukumäärää ei ennalta tiedä ja varaukset ovat epävarmoja.

        Koiran rekisteröinti ei koiraa muuta yhtään paremmaksi. Mistä muuten saa paperillisia pentuja 500€ hintaan. Ai niin, ei mistään.

        Ulkomuotoseikat ovat aina mielipidekysymyksiä. Näyttelytuomareiden mielipiteet ja arvostelut samasta koirasta voivat vaihdella suuresti. Sairauksia varten ovat eläinlääkärit. Kasvattajien ei tule puoskaroida asiassa, jota he eivät hallitse, jos eivät eläinlääkäreitä satu olemaan.

        vielä kerran plaa.
        Näistä jutuista varoitetaan jopa eläinsuojeluyhdistyksissä. Sanotaan näitä paperittomia muka rotupuhtaita petueita teettävien olevan puhelahjoiltaan kuin markkinoiden helppoheikit.
        Rupeapa kertomaan stooriasi rodun sopimuskasvattajille.

        http://www.sdy.fi

        Alottaja provoilee


      • sulta tuon
        rehellisyys kirjoitti:

        vielä kerran plaa.
        Näistä jutuista varoitetaan jopa eläinsuojeluyhdistyksissä. Sanotaan näitä paperittomia muka rotupuhtaita petueita teettävien olevan puhelahjoiltaan kuin markkinoiden helppoheikit.
        Rupeapa kertomaan stooriasi rodun sopimuskasvattajille.

        http://www.sdy.fi

        Alottaja provoilee

        kummempaa kommenttia löydy, niin olisit jättänyt kirjoittamatta.


      • :-)
        sulta tuon kirjoitti:

        kummempaa kommenttia löydy, niin olisit jättänyt kirjoittamatta.

        itsellesi!

        Mä en tajua miksi ihmiset luulevat papereiden olevan pelkästään yhteydessä näyttelyihin ja ulkonäköön? Tai että se edes olisi dobermannien kohdalla se tärkein syy miksi pennulla tulisi olla paperit. Väännetään sitten niin, että lapsikin sen tajuaa....

        Paperit on dobermannin syntymäoikeus. Kukaan todellinen harrastaja ei halua paperitonta dobberia. Paperittomien kohtalona on siis päätyä sellaisille ihmisille, joiden mielestä paperit eivät ole tärkeitä. En sano, että kaikki sellaiset omistajat olisivat missään nimessä huonoja, mutta jos rotuun tutustut ja vähääkään olet dobermannin käyttötarkoituksesta kiinnostunut, niin ymmärrät, että se on aktiivinen rotu, joka tarvitsee koulutuksen ja aktiivisen omistajan. Harrastajan! Harva harrastaja haluaa sitä paperitonta, joten aktiivisia ja hyviä omistajia on vaikea paperittomille pennuille löytää! Ja eikö siihen tulisi kuitenkin pyrkiä, että pennut saataisiin harrastaviin ja aktiivisiin koteihin. Voisiko dobermann onnellinen muunlaisessa kodissa ollakaan? Tai ainakaan oikea ja rodunomainen dobermann, johon kai tämäkin paperittomien tehtailu pyrkii, kun kerran tärkeää tuntuu olevan, että molemmat vanhemmat olisivat dobermanneja. Miksi siis tietentahtoen tehdä pentue, jonka tulevat omistajat eivät todennäköisesti dobberinomistajan vaatimuksia täytä, ainakaan jokainen? Onko se reilua tuleville koirille, joilla kuitenkin virtaa suonissa palveluskoiran veri, paperittomuudesta huolimatta? Enkä siis sano, että nyt jokainen paperillinenkaan dobermann arvoisessaan kodissa eläisi, mutta todennäköisempää on paperillisen koiran päätyä hyvään ja harrastavaan kotiin kun paperittoman.


      • paperillinen
        :-) kirjoitti:

        itsellesi!

        Mä en tajua miksi ihmiset luulevat papereiden olevan pelkästään yhteydessä näyttelyihin ja ulkonäköön? Tai että se edes olisi dobermannien kohdalla se tärkein syy miksi pennulla tulisi olla paperit. Väännetään sitten niin, että lapsikin sen tajuaa....

        Paperit on dobermannin syntymäoikeus. Kukaan todellinen harrastaja ei halua paperitonta dobberia. Paperittomien kohtalona on siis päätyä sellaisille ihmisille, joiden mielestä paperit eivät ole tärkeitä. En sano, että kaikki sellaiset omistajat olisivat missään nimessä huonoja, mutta jos rotuun tutustut ja vähääkään olet dobermannin käyttötarkoituksesta kiinnostunut, niin ymmärrät, että se on aktiivinen rotu, joka tarvitsee koulutuksen ja aktiivisen omistajan. Harrastajan! Harva harrastaja haluaa sitä paperitonta, joten aktiivisia ja hyviä omistajia on vaikea paperittomille pennuille löytää! Ja eikö siihen tulisi kuitenkin pyrkiä, että pennut saataisiin harrastaviin ja aktiivisiin koteihin. Voisiko dobermann onnellinen muunlaisessa kodissa ollakaan? Tai ainakaan oikea ja rodunomainen dobermann, johon kai tämäkin paperittomien tehtailu pyrkii, kun kerran tärkeää tuntuu olevan, että molemmat vanhemmat olisivat dobermanneja. Miksi siis tietentahtoen tehdä pentue, jonka tulevat omistajat eivät todennäköisesti dobberinomistajan vaatimuksia täytä, ainakaan jokainen? Onko se reilua tuleville koirille, joilla kuitenkin virtaa suonissa palveluskoiran veri, paperittomuudesta huolimatta? Enkä siis sano, että nyt jokainen paperillinenkaan dobermann arvoisessaan kodissa eläisi, mutta todennäköisempää on paperillisen koiran päätyä hyvään ja harrastavaan kotiin kun paperittoman.

        Paperittomuus on hälyttävä merkki aina. Varsinkin palveluskoira puolella. Järkytttyneenä odotan milloin alkaa paperittomien laumanvartijoiden tehtailu.


      • ai-jaa
        paperillinen kirjoitti:

        Paperittomuus on hälyttävä merkki aina. Varsinkin palveluskoira puolella. Järkytttyneenä odotan milloin alkaa paperittomien laumanvartijoiden tehtailu.

        näiden tulossa olevien paperittomien pentujen tarve on yhtä epämääräinen kuin mitä on(suurimmassa osassa) tulossa olevien paperillisten pentujenkin tarve.


    • mielipide2

      vajaatoimintako muka periytymätön? Taitaa olla periytyvä... Jättäisin ostamatta, koska terveystulokset puuttuvat samoin paperit. Tuloksena luultavasti sairaita yksilöitä, joille parempi olisi olla syntymättä niin ei tarvitse turhaan kitua.

      Onko tämä sama yhdistelmä mitä mainostettiin tällä palstalla että isä A Dreamsin uros ja narttu paperiton venäjän tuonti?

      • Surettaa

        Klpirauhasen vajaatoiminta ON periytyvää ja sen lisäksi nämä pennuttajat eivät tunnu ymmärtävän, että nartun paperittomuuden syy EI ole suinkaan se, että nartun emä on Venäjältä. Paljon on sellaisia koiria rekisterissä joiden emä tai isä on Venäjältä. Se ei ole paperittomuuden syy. Paperittomuuden syy on yleensä se, että yhdistelmä ei vastaa Suomen Kennelliiton terveysvaatimuksia, eli on joltakin osin sairas! Näillä sitten teetellään pentuja! Sissus siunakkoon mitä touhua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe