Windows V openoffice

Emilia_1

Osaisko joku sano kumpi olis parempi?

Mietiskelin lähinnä sellaista näkökulmaa, että esim. koulumaailmassa jokainen työ on tehtävä windowsin ohjelmapaketilla, mutta entäpä jos sellaista ei ole? Toimiiko openoffice yhtä hyvin? Ja jos toimii, miksi sitä ei käytetä yleisesti. Openofficessa hinta on ainakin kohdalaan.

Perusteluja kiitos :)

Terveisin:
Blondi

6

502

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Open_Document

   Avoin tiedostomuoto on tulevaisuutta, mutta toki OpenOffice tukee myös Microsoftin suljettuja tiedostomuotoja. Vaikka opettajasi onkin jälkeenjäänyt, se ei todista koko koulumaailman puolesta, joka on siirtymässä avoimiin tiedostomuotoihin. Huom! Välttämättä ei siis OpenOfficeen.

  • mixei xei

   ristiin, tallenna wordiksi jos oo:lla kotonas teet.

  • tuttumies

   Jos katsotaan toimisto-ohjelmistojen hintoja ja sitten näiden ohjelmistojen kaupallisten käyttäjien peruskurssien hintoja, niin helpostikin peruskurssien hinnat ovat käytäjää kohti suuremmat kuin lisenssimaksut.

   Jos taas ajatellaan yritystä, joka olisi valitsemassa toimistoonsa ohjelmistoa, niin yrityksen pitää laskea mukaan sekä lisenssimaksut että koulutuskulut, muiden kulujen lisäksi.

   Tällä hetkellä Microsoft näytttää ystävällisesti delegoineen tavallisten ohjelmistojensa peruskäyttäjäkoulutuksen esim. Suomessa meidän veronmaksajien kustannettavaksi. Mielestäni tämä on erinomaisen viisasta tapa toimia, Microsoftin kannalta.

   Sitten yksittäisen oppilaitoksen kannalta pitää tarkastella sitä, että mikä on 1) yleisin toimisto-ohjelmisto työelämässä, 2) minkä ohjelman opettajat jo osaavat, 3) mikä ohjelma on pedagogisesti tehokas ja 4) lopuksi sitten katsotaan hintaa oppilaitokselle (ei suinkaan oppilaille). Tässäkin Microsoft pärjää varsin hyvin ainakin kahdessa ensimmäisessä kohdassa, tuskin häviää pahasti kolmannessakaan.

   Jos koulun käyttämille ohjelmistoille asetettaisiin myös esim. sellaisia vaatimuksia kuin toimivuus kolmessa yleisimmässä käyttöjärjestelmäperheeessä (Windows, Mac, linux), virallisen normin mukaiset tiedostomuodot, kaikille oppilaille äidinkielinen ohjelmistoversio jne. niin OpenOffice.org olisi aika vahvoilla.

   Joka tapauksessa yksittäisen ihmisen on vaikea kovin paljoa noihin vaikuttaa. Voit kysyä opettajaltasi, miten on hyvä menetellä, mutta jos digitaalinen työ on sellainen, ettei sitä enää tarvitse muokata, tallenna/vie ne OO.o:ssa PDF-muotoon. Tässä kuin muissakin tilanteissa kannattaa aina tallentaa aluksi OpenOffice.orgin oletusmuotoon, eli ODF-tiedostoksi. Jos opettaja vaatii esim. .xls- tai .doc-muotoisia tiedostoja, niin yleensä nekin onnistuvat ihan hyvin OO.o:lla. Valitettavasti melko yleinen .rtf-muoto ei ole kovin hyvin luettavissa OpenOffice.orgissa, vaikka ilmeisesti sillä tallennetut .rtf-tiedostot ovat avattavissa muissa ohjelmissa. Tämä johtunee mm. siitä, että Microsoft on tuonut aina uusia rtf-versioita markkinoille, mutta näiden versioiden erottelua ei käyttäjä nää, siis ne kaikki näkyvät samalla tavalla RTF-tiedostoina. Ja johtunee siitäkin, että OO.o käyttänee jotain vanhempia rtf-spesifikaatiota.

  • Manmangler

   Jos teet open officella, voit avata tiedostot Microsoftin Office ohjelmistolla. Muista tallentaa joko Doc tai Rtf muodossa varmuuden vuoksi. Tietysti mikäli ei tarvitse muokata, kokeile PDF muotoa. Itse tallenna kaikissa kolmessa varmuuden vuoksi.

   Kaikki muotoilut eivät toimi suoraan,vaan sekoilevat Open Office ja MS-office välillä. Syy ettei käytetä enemmän on MS-officen valta-asema ja makrojen sekä niiden tuen puute. Lisäksi vanhemmissa OO versioissa tietokannat sekoilivat eivätkä olleet yhteensopivia jos oli tehty Windows Open Officella ja avattiin Linuxin open Officella sekä päinvastoi.

   Itse käytän hyvin paljon microsftin Officea ja vaadin makro ja hienompien muotoilujen sekä toimintojen tuen joka puuttuu Open officesta.

  • PeTTery

   Kannattaa aloittaa OpenOfficella samantien. Perusasiat toimivat molemmissa.
   Kun on oppinut ne perusjipot ja jos tuntee tarvitsevansa lisää muokkausvirityksiä,
   niin voi hankkia sen kaupallisen Officen.

   Itse pysyn OO:ssa. Lopullisen dokumentin muuttaminen suoraan PDF:ksi
   on kätsy ominaisuus.

  • PeTTery

   OpenOffice toimii myös muistitikulta. Koulumaailmassa näppärä
   juttu, kun voi kirjoittaa millä koneella vaan, joka huolii tikun.
   Siihen ei kaupalliset Officet veny.

   Valtion virastot ja kunnat käyttävät tätä suomenkielistä painosta:
   http://wiki.kuntait.fi/tiki-index.php?page=Sovellukset

   OOP3 paketissa on myös suomenkieliset käyttöohjeet, mallilomakkeita
   ym. esimerkkejä mukana. Hyödyllistä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   3103
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2750
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   105
   1502
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1477
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   1224
  6. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   85
   1207
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   54
   1166
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1058
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   81
   1010
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   905
  Aihe