Talo voimalinjan vierestä

Voimaton linja

Nyt kaivataan hyviä neuvoja.

Olisi tarjolla hyvä kuntoinen 160 neliön ok-talo 90 tuhannella eurolla. Ongelma on siinä, että talon nurkalta menee iso voimalinja, joka epäilyttää hieman.

Mielessä kummittelevat seuraavat kysymyset.

1. Onko voimalinjalla todettu olevan vaikutuksia ihmisten terveyteen?

2. Säilyttääkö talo arvonsa?

3. Miten talon saa kaupaksi? Löytyykö ostajia helposti vai pitääkö taloa kaupitella kauankin?

Kiitoksia kommenteista!

14

6903

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kauko

      Ainakin täällä meilläpäin (hesan läh.) sähköyhtiö antoi tontin just tällaiseen tarkoitukseen nimellisellä muutaman euron hinnalla, tontilla ei siis ole mitään arvoa. Terveellinen asuinpaikka se ei ole johtuen voimakkaista sähkökentistä. Jos sen menet ostamaan niin voi olla vaikeaa myydä silloin kun rahaa tarvitsisit, nimittäin syövän hoitoon...

    • hansku

      Pohdiskeltiin mekin muutama kk sitten samaa ja tultiin tulokseen, että ei kiitos. Netistä ei kyllä löytynyt suoraa vastausta siihen, kuinka lähelle voimalinjaa saa rakentaa. Ainoa hyvä puoli voimalinjan alla/vieressä asumisessa on, ettei tarvitse miettiä kännykän säteilyvaaraa! (Vieressä kun säteilee ziljoona kertaa enemmän)

      Kaikki mahdolliset ostajat miettii tuota samaa eli myynti on hankalaa. Ja onhan se linja rumakin.

    • tollo

      Kyllähän sitä on tutkittu ja ei se nyt niin vaarallista. Luulosairaiden höpötystä. Ja et kai sinä sitä taloa kaupiteltavaksi osta.

      • Toinen

        "Ei se nyt niin vaarallista ole" On tuokin vastaus. Mutta ei ole kuitenkaa esittää mitään faktoja,joten se siitä.
        Mielestäni voimalinja pirtin vieressä on H......n ruma ja vaikutuksista ei ole varmuutta.


    • Jocu

      Minäkään en ydinvoimalahenkilönä ostaisi tuota pirttiä. Linja indusoi, ja kenttä on joidenkin mielestä kiusallinen.
      Myynti voi tosiaan takkuilla.
      Mitään vaikutusta terveyteen voimalinjoilla ei ole todettu olevan, mutta mutu-puoli on kokonaan toinen juttu.

      • induktio

        Yhdyn edelliseen, terveydellisiä vaikutuksia tuskin on oikeasti mutta induktioon perustuvat ilmiöt voivat olla kiusallisia. Säkäreitä kun koskettaa metalliesineitä, karvat nousee pystyyn ja jopa tarpeeksi pitkä askel voimalinjan alla saattaa kehittää kehittää sähköä haarojen väliin! Voimalinja voi aiheuttaa myös radio- ja tv-häiriöitä kostealla ilmalla.


    • pölhö

      1. Onko voimalinjalla todettu olevan vaikutuksia ihmisten terveyteen?

      Oikeasti ei ole todettu. Toisaalta toinen juttu on, että myöskään syövän esiintymisistä/todentamisista maantieteellisesti jakautuen ei ole saatavilla julkista tietoa.

      Voimalinjan läheisyydessä vaikuttaa sähkökenttä ja magneettikenttä. Sähkökenttä vaimenee suoraan verrannollisesti etäisyyteen ja magneettokenttä etäisyyden neliöön (siis nopeammin kuin sähkökenttä). Se, että ei ole todettu vaikutusta ei tarkoita etteikö tulevaiuudessa todettaisi.

      On vaan pirun hankalaa jos todetaan haitalliseksi, koska yllätys yllätys taajamissa on ihan melko paljon kaapelia maan alla. Tulisi ongelmia.

      Todennäköisesti kännykkä lämmittää aivojasi enemmän kuin tuo voimalinja. Oleellista on, että se on vain jaksottaista ja voimalinja kenttä on puoli vuorokautta ympärillä.

      Muistaakseni laskennallisesti on todettavissa, että 100 metrin etäisyys linjasta vähentää kentät niin pieniksi, ettei siinä ole enää mainittavaa eroa sellaiseen ympäristöön missä voimalinjaa ei ole lähettyvillä. Mutta siis muistan ehkä väärin.

      Talon arvon säilymisestä en tiedä, riippunee ostajan ennakkoluuloista. Jos itse ostaisin pitäisin tuota sataa metriä jonkilaisena rajana. Toisaalta en ostaisi kännykkä linkinkään kohdalta, niitten sijainnista ei tosin saa tietoa muutakuin haja-asutusalueilla omilla silmillään.

    • fysiikkaa

      Nää on just niitä juttuja, että älä rakennä sinne ja tänne, kun on kaikkea (intiaanien hautausmaa) ollut siinä. En tosin tiedä, mikä on mainitsemasi "nurkalla" mutta sähkömagneettinen säteily (älä sekoita ydinsäteilyyn) vähenee väh. neliössä etäisyyden kasvaessa. Eli kodin sähköjohtimet seinissä ja katoissa kehittvät lähellä ollessaan suuremman kentän, kuin hieman kauempana olevat "linjat". Jos etsit kotia, osta. Jos taas stressaat kohta myynnillä, älä osta, sillä ihmiset ovat keskimäärin erittäin tyhmiä tällaisissa asioissa.

      • kemia

        Vittu, kerrankin on tällä palstalla järkevä kirjoitus!!!!!!!. Se menee juuri noin ja totta oli varsinkin viimeinen lause


      • vs. voimalinjat

        Ihan pikku detaljina se tieto, että kodin sähköpiuhoissa kuten maakapeleissakin johtimet ovat aivan vierekkäin ja eri suuntiin kulkevat virrat kumoavat toistensa mageneettikenttiä.
        Kun avolinjojen ja voimajohtojen vaihejohtimet ovat kauempana toisistaan, niiden haittavaikutukset tuntuvat siitäkin syystä etäämpänä.
        Silti voisi kuvitella, että 100m päässä haitat rajoittuvat korkeintaan taivaalta tippuviin helikoptereihin ;-) (Onhan niitä toisiaan voimalinjoihin seonnut!)


      • matematiikka
        kemia kirjoitti:

        Vittu, kerrankin on tällä palstalla järkevä kirjoitus!!!!!!!. Se menee juuri noin ja totta oli varsinkin viimeinen lause

        Vai että kodin sähköjohtimet (vi..u) On hieman eri asia jos 230 V johtimia on kotona ja niissä ajoittain kulkee virtaakin, kuin 300 000 volttia puskee valtakunnan verkkoon yötä päivää.
        Vinkiksi, että voimalinjan alla vallitsee niin voimakas sähkö/magneettikenttä, että sillä pirttinsä sähköt saisi ilmaiseksi, jos vain pystyisi tekniikan hallitsemaan.


    • sähkönkaveri

      Meillä mökki voimalinjan vieressä,melkein alla.Ei olla huomattu mitään ongelmaa eikä vaikutusta.Televisio ja puhelin ja netti toimivat tosi hyvin.Eikä olla huomattu mitään terveydellistä vaikutusta.Ainoa haitta kun oikein tuulee ja myrskyää niin linja vonkuu niinkuin muutkin johdot.Silmä tottui linjaan eikä siihen enää kiinnitä huomiota.Mitään sähkötuntemuksia ei ole ollut.

    • hidas_tappaja

      Aiheuttaa syöpää.

    • OstaPoisHeti

      Kannattaa ostaa jos vähän saa tigittyä...muutaman tonnin ainakin....lapsetkin ovat voimalinjojen alla kasvaneena terveempiä....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe