Ajatuksia...

särkynyt123

Olen niin kateellinen suomalaisille, jotka ovat "päässeet" Suomesta pois, vaikkeivat he itse sitä niin ajattelisikaan. Ihmisten kylmyys, kateus ja ahdasmielisyys täällä on jokapäiväistä. Sitä ei välttämättä kaikki edes huomaa, ja ehkeivät kaikki joudu em. asioiden kohteeksi samalla lailla. Ihmiset täällä osaavat olla todella ilkeitä ja tosiaan tuo kateuden määrä on jotain ihan uskomatonta. En ole koskaan asunut ulkomailla, joten ehkä se on enemmän tai vähemmän kaikkialla samanlaista, ehkä haukun väärää puuta. Toisaalta tuntemani Suomessa käyneet ulkomaalaiset ihmiset (vaihtarit, au-pairit ym.) ovat huomanneet saman asian kuin minäkin.

Noh, tämä oli tällainen avautuminen. Hyvää joulun odotusta!

9

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MIR2

      Suomastahan ei "paasta" pois vaan sitla saa ihan vapaaehtoisesti ja milloin tahansa lahtea.
      Jarjestelemista ja rahaa se vaatii vahan etta paasee matkaan ja alkuun uudessa paikassa mutta jokainen on vapaa menemaan ja tulemaan halunsa mukaan. Matkaan vaan siis, jos mieli tekee kokeilla asumista muualla.

      • (aloittaja)

        Niin, jotenkin vain sukulaisten ja ystävien jättäminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta... turha kyllä sitten valittaakaan. :)


    • Poismuuttaja

      Suomalaiseen perusluonteeseen on kateus juurtunut syvälle. Kenenkään puolesta ei osata vilpittömästi iloita, eikä kiitoksia tai kehuja ainakaan liian usein kuule.

      Suomalaisten kanssa on myöskin todella turhauttavaa yrittää rakentaa keskustelua, kun pitkään ja huolella miettyihin virkkeisiin saa vastaukseksi puolikkaan sanan tai epämääräisen ynähdyksen.

      Mutta mikäs sinua estää pois muuttamasta? Muistathan vaan pitää mielessäsi, että mikään maa ei ole täydellinen. Jos etsii maanpäällistä paratiisia, tulee varmasti pettymään.

    • Home Homeland

      Jotenkin kirjoituksesi paljastaa eetä taidat olla aika nuori - iältäsi ?

      Minusta sinun olisi hyvä alkaa miettiä että minkä maalaisena ajattelin elää elämäsi ? Siis mitä tapaa aiot elää / mitä arvoja viedä elämässäsi eteenpäin ja mitä opettaa tuleville sukupolville.

      Muuttamisessa kun on se että joudut omaksumaan kaiken maailma tapoja - jotka poikkeavat omistasi ja niistä mitä Suomessa opetetaan. MAASSA MAAN tavalla tapoja jne jne...

      Näillä sivuilla tapaa jos minkälaista hiihtäjää, jotka luulevat että ulkomailla minäkin olisin päässyt parempiin hommiin ja saanut parempia kavereita... mutta täällä sentää joku kuuntelee ja ymmärtää että mitä koetat heille kertoa.

      Voin 10vuoden kokemuksella kertoa että ulkomailla asuminen vaatii - todella paljon. Mutta naisethan tässä vain menevät naimisiin ja saavat lapset jne jne...

    • ...Sun

      Olen edellisten kirjoittajien kanssa samaa mieltä. On hyvä miettiä millaisen elämän haluaa itse elää, mitä järjestelyitä se vaatii ja muistaa että uuden kulttuurin oppiminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

      Sukulaisia ei voi valita kuten ystäviä. Ovatko ystäväsi todellisia ystäviä, jotka tulevat apuun kun tarvitset vai tuttuja, jotka kateellisina, silmiesi alla vähättelevät valintojasi koska olettavat sinun kopioivan heidän elämäntyylinsä ja ovat lähelläsi vain silloin kuin heille se sopii?


      Ulkomailla kohtaat ensin itsesi, kykysi selviytyä eri tilanteista, rakennat kaiken itse. Elämä ei ole ulkomailla asuvien julkkisten elämää, jota olettavat ne Suomeen jääneet "ystävät" voivat rauhassa kadehtia kun väittävät olet valinnut ulkomailla asumisen erikoisuutta etsien...
      Uusia ystäviä löytyy ja siteet sukulaisiin pysyvät.

      Muista: sinä rakennat oman elämäsi !

    • Manhattan Projekti

      Laivalla taitaa päästä Tallinnaan 20 eurolla. Ei siis mikään kallis juttu !

      Itse esin sinuna miettisin ja opettelisin kielen ensiksi. Hankksin maasta ystävia ja tuttuja - ja sitten vasta ajattelisin muuttaa sinne jos on todella parempi kuin tämä nykyinen !

      Miten olisi jos vaihtaisit kavereitasi nyt - ja siten voisi piirin vaihto auttaa alkuun ?

    • lumika

      maassa maan tavalla... jokaisessa kultturissa on omat negatiiviset puolensa, eikä niitä pääse pakoon maata vaihtamalla. suomesta PÄÄSEE pois, joten hyppää junaan näkemään maailmaa. jos pysähdyt pidemmäksi aikaa yhteen maahan ja pääset elämään kiinni, huomaat että samaa arkea se on kaikkialla, yhtälailla syödään, nukutaan ja käydään töissä:) ruoho saattaa olla vihreämpää, etenkin jos asetut maahan jossa on aina aurinkoa;) mutta sen voin sanoa muissa kulttuureissa asuneena (ja yhä poissa suomesta) että jokaisessa kulttuurissa kohtaat johonkin nurjaan puoleen, on vain itsestä kiinni miten sen kanssa pärjää. rohkeasti matkaan vaan!

    • x-suomalainen

      Ala suunnitella asumista muualla, ainakin kokeeksi, muutama kuukausi tai vuosi. Voisitko vaikka opiskella "paremmassa" maassa ja sitä kautta löytää paikkasi uudessa kulttuurissa?

      Vuosikaudet yritettyäni sopeutua nykyiseen ihanaan kotimaahani päätin etsiä suomalaisen kumppanin, että voisimme yhdessä ainakin puhua sujuvasti ja pällistellä ihmeellisisä vieraita tapoja, joita ihmisillä täällä on. Vaikka Suomesta tuomani ihminen on suomalaisittain puhelias ja älykäs ja ystävällinen, eikä juo, on hänen seurassaan kuitenkin kuin lapsen kanssa olisi. Me suomalaiset olemme jotenkin vajavaisia henkisesti. Itsekin tosiaan olen, ja sen takia nyt tunnen olevani kahden kulttuurin välissä; en kelpaa paikallisille enkä ymmärrä heitä, ja Suomen suomalaiset eivät ymmärrä minua eivätkä kiinnosta minua. Silti olen onnellisen, että silloin nuorena läksin. Täällä on parempi yksinäisenäkin kuin Suomessa sukulaisten seurassa.

      Elämä on hyvin lyhyt, ja se on sellainen tee-se-itse -juttu. Tee elämästäsi sellainen, jossa sinun on hyvä elää. Muualla asuneena vaikka palattuasi Suomeen olet osaltasi rikastuttamassa Suomen ilmapiiriä. Älä jää paikoillesi. Ala säästää rahaa, opetella kieltä (todella hyvin) ja suunnitella. Hanki ammatti ensin, halvalla, Suomesta, sellainen, jolle on kysyntää maailmalla. Sitten menoksi, jos siltä tuntuu.

    • LauriVi

      Haaveilin ja suunnittelin lähtöä Suomesta varmaan 7 vuotta. Lopulta tulin lähteneeksi kaverin kanssa matkaan suuntana Thaimaa ja en ole mitään koti-ikävää kokenut täällä kertaakaan 10kk aikana. Ajattelin että sitä tulisi varmaan kaipaamaan takaisin, kunhan ensimmäinen 3kk on mennyt, eli ns. "honeymoon" on ohi. Mutta eipä näin käynytkään ja nyt ajatus Suomeen lähdöstä tuntuisi todella ahdistavalle.

      Jokaisessa maassa omat heikkoutensa, Suomessa mm. nuo mainitsemasi jutut jotka on kyllä tuttuja itsellekin. Se kateellisten määrä vasta saavutti huippunsa kun kerroin lähteväni pois Suomesta ;)
      Suosittelen ottamaan vaikka kolmen kuukauden kesäloman jossain ihan muualla, kaukana "meidän" kulttuurista. Jos joku halvan hintatason maa kiinnostaa niin tämä ei tule sen kalliimmaksi kuin asuminen Suomessa, ehkä jopa päin vastoin.

      - Lauri / http://www.hyppyoravanpyorasta.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1659
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1461
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1129
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1091
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      950
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      944
    Aihe