Florida vai Kalifornia?

Joulupukki matkaan

Hei!

Olemme miettimässä jälleen jonkinlaisen 1 kuukauden pituisen USA-autoilun tekemistä ensi keväänä.
Te, jotka olette käyneet molemmissa - Floridassa ja Kaliforniassa - voisitteko kommentoida eroja näiden alueiden suhteen.

Olemme olleet Floridassa ja pidämme sen kostean lämpimästä ilmasta ja palmuista jne. Mutta toisaalta kiinnostaisi nähdä länsirannikon luonnonnähtävyyksiä ja olemmekin miettineet pitäisikö matka aloittaa esim. San Franciscosta, Losista, Phoenixista...
Rannikolta rannikolle emme varsinaisesti halua ajaa, ajelut enemmänkin sen mukaan miltä tuntuu ja paluu voisi olla toisesta paikastakin. Itärannikon suunnassa käymme kuitenkin tuttavien vuoksi.

Lentoyhtiöillä näyttäisi olevan aika samat hinnat nykyisin sen suhteen ottaako meno-paluun vai lähdön eri kaupungeista. Voisiko joku siten myös antaa vinkkiä paljonko autonvuokrauksessa tekee lisämaksua auton jättäminen toiseen paikkaan? Yleensä käyttämässämme vuokrausfirmassa kun se tieto varmistetaan vasta varauksen jälkeen.

4

1245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulup...

      jättömaksusta joka oli toisessa firmassa $250-500 riippuen auton vuokrahinnasta vero (mitä kalliimpi vuokraushinta sitä vähemmän jättömaksua = sama hinta eri autoluokille). Täytyy laskeskella ajopäiviä ja yöpymiskustannuksia.

    • Kalifornia on ehdottomasti paljon moni-ilmeisempi. Sieltä löytyy rannan lisäksi vuoristoa, viiniviljelyjä, erä- ja autiomaita ja paljon kaikenlaista nähtävää. Florida on tasainen rantapaikka, vaikka kyllä sielläkin hyvin viihtyy. Jos kuitenkin olette jo olleet Floridassa, niin kokeilisin Kaliforniaa. Kalifornia on kylläkin kallein osavaltio, joten asuminen ja eläminen on Floridaa kalliimpaa.
      San Francisco on kaupunki, joka kannattaa nähdä ja heti sen pohjoispuolella olevat punapyökkimetsät. Yosemiten kansallispuisto on siinä vieressä ja Death Valley ja jos siellä asti käy, niin kyllä Las Vegaskin kannattaa nähdä vaikka se Nevadan puolella onkin.
      Floridassa on lämpimämmät vedet, jos rantaelämä on tärkeää uimisen muodossa.

      • transatlantic

        Samaa mieltä muuten, mutta Kaliforniassa käydessä pitää ehdottomasti ajaa PCH:ä (Pacific Coast Highway, #1) pitkin San Franciscon ja San Diegon välin. Sen varrella on fantastisimmat maisemat ja useita nähtävyyksiä. Jos ei aika riitä, jättäisin Death Valleyn ja Las Vegasin ( Grand Canyon & Hoover Dam jne.) toiseksi omaksi reissukseen.


    • eli molempi

      parempi. Vilukissana Kalifornia ei ollut minun juttuni. Kesäkuussa hytisimme toppiksissa merituulessa 12-18 asteen lämpötilassa San Fransiscossa, vesi oli 12. Ei ihme, ettei Alcatratzista uiden paettu. No way José, maailmassa on halvempiakin paikkoja menneä palelemaan! Los Angelesissakaan ei tarennut meressä uida esim Santa Monicalla ja aallot olivat isot, mutta ilma sentään oli iltapäivisin hiukan 20 asteen paremmalla puolella. Tämä oli siis kokemuksemme kesältä 2007. Toki SF oli kaunis, mutta LA oli aika hajanainen ja siltä puuttui selkeä kaupunkirakenne niin kuin monelta muultakin jenkkilän kaupungilta, ja osa ns paremmistakin lähiloistä oli aika kulahtaneita. Hollywoodkin oli pian nähty, ja ns nähtävyyksiä ei muutenkaan ollut paljon.

      Floridasta taas pidimme aivan mielettömästi (kesällä 2009), ilmasto (30-40 astetta varjossa, jälkimmäinen Key Westin trooppisessa kosteudessa), merivesi 30, ihanat rannat, nähtävyydet, huvitukset, ostarit, ruoka, ihmiset. Sieltä voisi ostaa loma-asunnon!

      Mutta vaihtelu tietenkin virkistää, aina on nähtävä jotain uuttakin. Itse suunnittelemme nyt kiertomatkaa ensi kesälle, ennen kuin euron kurssi laskee niin paljon, että jenkkilän matkat eivät enää ole näin halpoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe