Florida vai Kalifornia?

Joulupukki matkaan

Hei!

Olemme miettimässä jälleen jonkinlaisen 1 kuukauden pituisen USA-autoilun tekemistä ensi keväänä.
Te, jotka olette käyneet molemmissa - Floridassa ja Kaliforniassa - voisitteko kommentoida eroja näiden alueiden suhteen.

Olemme olleet Floridassa ja pidämme sen kostean lämpimästä ilmasta ja palmuista jne. Mutta toisaalta kiinnostaisi nähdä länsirannikon luonnonnähtävyyksiä ja olemmekin miettineet pitäisikö matka aloittaa esim. San Franciscosta, Losista, Phoenixista...
Rannikolta rannikolle emme varsinaisesti halua ajaa, ajelut enemmänkin sen mukaan miltä tuntuu ja paluu voisi olla toisesta paikastakin. Itärannikon suunnassa käymme kuitenkin tuttavien vuoksi.

Lentoyhtiöillä näyttäisi olevan aika samat hinnat nykyisin sen suhteen ottaako meno-paluun vai lähdön eri kaupungeista. Voisiko joku siten myös antaa vinkkiä paljonko autonvuokrauksessa tekee lisämaksua auton jättäminen toiseen paikkaan? Yleensä käyttämässämme vuokrausfirmassa kun se tieto varmistetaan vasta varauksen jälkeen.

4

1230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulup...

      jättömaksusta joka oli toisessa firmassa $250-500 riippuen auton vuokrahinnasta vero (mitä kalliimpi vuokraushinta sitä vähemmän jättömaksua = sama hinta eri autoluokille). Täytyy laskeskella ajopäiviä ja yöpymiskustannuksia.

    • Kalifornia on ehdottomasti paljon moni-ilmeisempi. Sieltä löytyy rannan lisäksi vuoristoa, viiniviljelyjä, erä- ja autiomaita ja paljon kaikenlaista nähtävää. Florida on tasainen rantapaikka, vaikka kyllä sielläkin hyvin viihtyy. Jos kuitenkin olette jo olleet Floridassa, niin kokeilisin Kaliforniaa. Kalifornia on kylläkin kallein osavaltio, joten asuminen ja eläminen on Floridaa kalliimpaa.
      San Francisco on kaupunki, joka kannattaa nähdä ja heti sen pohjoispuolella olevat punapyökkimetsät. Yosemiten kansallispuisto on siinä vieressä ja Death Valley ja jos siellä asti käy, niin kyllä Las Vegaskin kannattaa nähdä vaikka se Nevadan puolella onkin.
      Floridassa on lämpimämmät vedet, jos rantaelämä on tärkeää uimisen muodossa.

      • transatlantic

        Samaa mieltä muuten, mutta Kaliforniassa käydessä pitää ehdottomasti ajaa PCH:ä (Pacific Coast Highway, #1) pitkin San Franciscon ja San Diegon välin. Sen varrella on fantastisimmat maisemat ja useita nähtävyyksiä. Jos ei aika riitä, jättäisin Death Valleyn ja Las Vegasin ( Grand Canyon & Hoover Dam jne.) toiseksi omaksi reissukseen.


    • eli molempi

      parempi. Vilukissana Kalifornia ei ollut minun juttuni. Kesäkuussa hytisimme toppiksissa merituulessa 12-18 asteen lämpötilassa San Fransiscossa, vesi oli 12. Ei ihme, ettei Alcatratzista uiden paettu. No way José, maailmassa on halvempiakin paikkoja menneä palelemaan! Los Angelesissakaan ei tarennut meressä uida esim Santa Monicalla ja aallot olivat isot, mutta ilma sentään oli iltapäivisin hiukan 20 asteen paremmalla puolella. Tämä oli siis kokemuksemme kesältä 2007. Toki SF oli kaunis, mutta LA oli aika hajanainen ja siltä puuttui selkeä kaupunkirakenne niin kuin monelta muultakin jenkkilän kaupungilta, ja osa ns paremmistakin lähiloistä oli aika kulahtaneita. Hollywoodkin oli pian nähty, ja ns nähtävyyksiä ei muutenkaan ollut paljon.

      Floridasta taas pidimme aivan mielettömästi (kesällä 2009), ilmasto (30-40 astetta varjossa, jälkimmäinen Key Westin trooppisessa kosteudessa), merivesi 30, ihanat rannat, nähtävyydet, huvitukset, ostarit, ruoka, ihmiset. Sieltä voisi ostaa loma-asunnon!

      Mutta vaihtelu tietenkin virkistää, aina on nähtävä jotain uuttakin. Itse suunnittelemme nyt kiertomatkaa ensi kesälle, ennen kuin euron kurssi laskee niin paljon, että jenkkilän matkat eivät enää ole näin halpoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe