Patti marsulla

...

Heips. Osaisittekohan auttaa?
Vanhemmalla >3v urosmarsullani on takapäässä, jalan luona ollut jo joitakin viikkoja patti, joka pikkuhiljaa kasvanut. Ajattelin sen olevan kasvain, eikä marsuni osoittanut sen olevan kipeä sitä tunnustellessani. Vanhempi marsu ja ei kipeä kasvain, en noiden takia ole ell ajatellut käydä. Nyt sitten tänään sitä kokeillessa ja pienesti puristaen siitä alkoi tulla samanlaista "töhnää" kuin ihmisten finneistä, tosin paljon enemmän. Pattia tyhjennellessä puristamalla alkoi marsukin jo osoittaa että kipeää tekee joten lopetin. Mikähän ihme tuo nyt on? Jollain sivulla netissä puhuttiin paiseista ja talipateista, olisikohan jompikumpi noista? Patti sellainen sormen pään kokoinen. Kiitos avusta.

8

3800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vEinE

      Juurikin sellainen paljon puhuttu rasvapatti. En ole eläinlääkäri vaan tietoni olen saanut muilta marsuttelijoilta lukemalla, sanomaani ei ole pakko uskoa. Kuitenkin aina tämmöisissä terveysasioissa pitäisi olla yhteydessä osaavaan pieneläinlääkäriin vaikka ei paikan päälle haluaisikaan/pystyisikään menemään, he kun osaavat puhelimitsekin neuvoa ensihoitoa.
      Aivan kuin finni ihmisellä, kasvaa ja puhkeaa todennäköisesti pian. Silloin sitä pitäisi varovaisesti puristella tyhjäksi jottei sinne jää kökköä tulehtumaan, ja puhdistaa huuhtomalla esim. lantratulla Betadinella tai Septidinellä (ei kirvele) muutaman kerran päivässä tulehduksen välttämiseksi, luonnollisesti häkin puhtaudesta on huolehdittava hyvin. Erään marsun kanssa kävi juurikin niin että patti puhkesi ja kotona suoritetusta hoidosta huolimatta patti/siitä jäänyt kolo ei parantunut ja marsu piti viedä lääkärille. Edessä oli kallis ja tietenkin riskialtis leikkaus ja antibioottikuureja jotta marsu säilyisi hengissä.

      Kannattaa siis miettiä mitä sen kanssa tekee, eläinlääkäri kun osaa parhaiten neuvoa. Marsu voi tarvita antibioottikuurinkin parantuakseen, ja sen saa vain lääkäristä. 3v. marsu ei ole vielä niin vanha että reissaamista/stressiä pitäisi välttää, ja harvemmin ne slaagia saavat pelkästään siitä että niihin koskee vieras ihminen. Eli jos marsu on muuten perusterve, syö hyvin, on sopivan kokoinen, c-vitamiinit on kunnossa jne niin ei pitäisi olla mitään estettä lääkärireissulle. On niitä 4-6 -vuotiaitakin marsuja syystä jos toisesta vielä leikelty ja hengissä ovat selvinneet.

      • ...

        Ajattelin tänne laittaa tiedoksi, jos jollakin samanlainen tulee eteen. Soitin eläinlääkärille sitten tänään, sanoi että tuo vasta jos tulehduksen merkkejä esiintyy. Tulee vaan puhdistaa desinfioivalla puhdistusaineella ja ei kauheasti sitä puristella. Eivät kuulemma kovin mielellään tuollaisia leikkele.


      • ?...?

        Nostin tämän, koska siitä voi olla hyötyä uuteen aloitukseen.


    • Handelees

      Omalla marsullani oli semmonen lähellä takapäässä. Se oli ensin pieni, mutta sitten se isoni ja menin eläinlääkäriin. Diagnoosi oli vaaraton rasvapatti. Pitkän ajan kuluttua siihen puhkesi reikä. Kokeilin pattia ja sieltä valui töhnää. Menin eläinlääkäriin ja hän sanoi sen olevan rasvapatti, ei mikään vaarallinen eikä kasvain. Marsuni sai antibioottikuurin. Sinun kannattaisi käydä eläinlääkärillä, jos marsusi tarvitsisi vaikka antibioottikuuria, sillä puhjennut patti voi tulehtua aika pahasti.
      Tarkista ettet ehkä syötä liian rasvaista ruokaa marsullesi, sillä se voi ehkä johtua siitä. Kannattaa varoa käyttämästä Osku-ruokaa marsullasi, sen on kerrottu olevan aika rasvasta. Pelletit on terveellisiä. Ps. Onko marsusi kenties Rex rotua? Karkeakarvainen marsu? Niille tulee herkästi rasvapatteja, joten oikea ruokavalio on tärkeä.

      • laura

        hei! meiän marsulla on sama ongelma muttta huomen marsumme pääsee eläinlääkärille. Se on 4.v ja sillä on pieni patti etujalan kuppeessa patti liikkuu ja ei arista pattia tiedättekö yhtään mikä se vois ollla keskustelu foorumill sanottiin että se vois ollla rasvapatti! Marsun nimi on Santtu


    • Handelees

      Korjaus edelliseen. Tarkoitin siis Osku herkkuruokapussia (se missä on kanin kuva, jyrsijöille tarkotettu), jota pitäisi hiukan välttää.

    • sofiku

      mul oli melkee sama ......mul se oli kuulemma marsun finni .

    • AMF

      Märkä paise luultavasti omilla hiirilläni oli ja sieltä tuli kelta valkoista mätää joten suosittelen puhdistamaan sitä niin omallani lähti pois😙

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe