Miksi olet muuttanut ulkomaille?

kyselyikä

Musta on kiva aina lukea ja kuulla kertomuksia ulkomaille muuttamisesta, ja ennen kaikkea koska tää on mulle ajankohtainen aihe itsellenikin, niin olis kiva kuulla miksi ja mihin maahan olette Suomenmaalta lähteneet aikoinaan, ja minkä ikäisiä olitte silloin, ja mitä sitten ikinä tahdottekin kertoa itsestänne!

11

953

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Q

      Vastaisin kysymykseesi kuten tuossa "Ajatuksia..." keskustelussa.

    • MIR2

      Meilla lahdon syy oli selkea: tutkimus paikallisessa yliopistossa.

      Kyse on enemmankin siita, miksi olemme jaaneet tanne pidemmaksi aikaa kuin alunperin oli puhe?
      Paremmat tyo- ja etenemismahdollisuudet.
      Loistavasti paljon parempi ilmasto.
      Ystavalliset ihmiset, lasten tasapainoista kasvua tukeva sosiaalinen ymparisto.
      Vaihteleva luonto.
      Parempi elintaso.

      • aloittaja

        MIR2, missä päin maailmaa asut? :)


    • kanada80

      Me muutettiin kanadaan reilu vuosi sitten miehen tyon vuoksi eli mina,mies ja kaksi 7.v ja 4.v lapset.
      Ilmasto on talvella kylmempi kuin suomessa ja kesalla kuumempi. Ihmiset on oikesti ihan taysia idootteja nyt kun on oppinut taalla elamaan ja asumaan. Elin taso on halpaa tietyissa asioissa. Kielitaito on parantunut huomattavasti ja lapsit on oppineet aika hyvin englannin vaikka eivat tieneet sanakaan kun muutettiin tanne.

      • Sivistystä joo

        "Ihmiset on oikesti ihan taysia idootteja nyt kun on oppinut taalla elamaan ja asumaan"

        Tämä kommentti, varsinkin noin ilman minkäänlaisia perusteluja heitettynä, puhuu karua kieltään ihan omista älynlahjoistasi ja sivistyksesi tasosta... Mutta kivaa jatkoa vaan sinne kotirouvan elämään, idioottien keskelle....


      • MIR2

        Tuo kommenttisi paikallisista ihmisistä vaatii ehdottomasti vähän lihaa luun ympärille: millä tavalla se idioottimaisuus ilmenee?

        Ja saanko samaan hengenvetoon kysyä, kuinka paljon kyse on asioista, jotka siellä tehdään eri tavalla kuin Suomessa? Kuinka paljon on sitten ihan selkeästi ihmisten henkilökohtaista huonoa tai tyhmää käytöstä hyvissäkin asioissa?


      • utelias-usko

        Tässä ketjussa mainitset ihmisten olevan idiootteja ja toisessa (oletan) ilmaiset epäilysi mustia kohtaan. Voi kerro minulle, miksi ihmeessä muutit Kanadaan ?


    • uber-jurpo

      Useimmat suomalaiset muuttavat ulkomaille avioliiton tai tyon takia.

      Amerikkaan muuttaminen on vaikeampaa kuin useimpiin maihin, vaaditaan joko avioliitto alkuasukkaan kanssa tai sopiva yliopistotason koulutus seka jalkimmaisessa tapauksessa tyonantaja joka haluaa maksaa tallaisen akateemisen halpatyovoiman tuonnista koituvat kulut.

      On myos erikoistapauksia, kuten tutkijat, urheilijat ja valokuvamallit, joille tuo on helpompaa.

      Usein syy lahtoon on seikkailunhalu tai rahallinen hyoty. Omalla kohdalla oli halu muuttaa Yhdysvaltoihin joka silloin tuntui sopivalta asuinmaalta ja kaukokaipuu. Sain viisumin koulutuksen ja tyopaikan perusteella. 10 vuotta on taalla mennyt ja ei aina ole ollut helppoa, itse en ole katunut mutta en suosittelisi tavalliselle ihmiselle.

    • Ervi

      Olen kahden maan kansalainen, henkisesti. Vietän Puolassa aikaa niin paljon kuin voin, perhesyyt pitävät ankkurin Suomessa. Näin on oikeastaan hyvä. Välimatkakaan ei ole pitkä ja matkustaminen suhteellisen halpaa.
      Itsepäistä Puolaa voi selittää yhtä vähän kuin Venäjää. Kaikkialta voi löytää jälkiä rajoista, jotka ovat koko ajan siirtyneet ja koko valtiokin lakannut olemasta, nykyään olen eniten kiinnostunut Luoteis-Puolasta ja sen saksalais-preussilaisesta perimästä. Jonka löytää mm. sikäläisen luterilaisen kirkon virsistä ja tietenkin rakennuksista. Ei siis ole mitään aivan erityistä ruokaa, hintatasoa, maisemaa, konserttitaloa, työtä tai ylipäänsä syytä, joka vetää minua Puolaan ja sen raja-alueille.
      Suomesta minua ajaa poispäin kahden kauppaketjun monopoliasema ja vihreiksi itseään nimittävien yhä räävittömämmäksi käyvä hyökkääminen erityisesti lasten ja tavallista vaatimatonta elämää elävien ihmisten kimppuun sekä amerikkalaisen kulttuurin silmitön ihannointi. Finlandia-hymniä en voi kuunnella liikuttumatta, nationalistia se ei minusta tee. Olen suomalainen ja seuraava oleskeluni Puolassa kestää yli kuukauden.

      • Usassa

        Olen asunut teksasissa alle 1v asti. Tanne lahdin perheeni kanssa silloin, koska isani on taalta kotoisin. Taalla olen viihtynyt hyvin, mutta joskus tulee ikava Suomea. Aitini joka on suomalainen on kertonut paljon Suomesta ja olen kaynyt siella usein.


      • lähes espanjatar
        Usassa kirjoitti:

        Olen asunut teksasissa alle 1v asti. Tanne lahdin perheeni kanssa silloin, koska isani on taalta kotoisin. Taalla olen viihtynyt hyvin, mutta joskus tulee ikava Suomea. Aitini joka on suomalainen on kertonut paljon Suomesta ja olen kaynyt siella usein.

        lähes 10- vuoden ajan Valencian maakunnassa ja viihdyin todella. Koti on siellä vieläkin ja nyt vain lomailemme. Elämäntilanteet muuttuivat, joten palasimme takaisin Suomeen. Haikailen joka päivä siellä vietettyjä hetkiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe