Avioeron keskeneräinen ositus

KKOKKO

Erosimme mieheni kanssa, osituksessa kuivuri ym rakennukset jäivät maatilaan, johon osituksessa sain ½ osuuden. Mieheni käyttää rakennuksia ja peltoa edelleen kuin omiaan, minua ne eivät hyödytä, kun olen muuttanut tilalta. Täytyykö pyytää maamittauslaitokselta kiinteistön ositus vai voiko rakennusten käytöstä vaatia korvauksia??

3

891

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Voisi-

   Sinulla on oikeus siihen tuotantotaloudelliseen hyötyyn jota tila tuottaa toki sinun pitää olla siinä rahallisesti mukana ostoissa esm. lannoitteet jne.
   Pää rakennuksen siis rakennus joka ei katsota yritys käytön rakennukseksi emä talo ( asuin talo ) niin sinun pitää maksaa puolet siihen kuluvista esm. korjauskustannuksista, tielle ostettu sepeli tai hiekka, jne .
   Maa mittaus insinöörin hankinta ei kerro tuottoa ( tuloja vaan kilot / litrat / kuutiot kertovat tulot ) joten jos ei tule kyseeseen ositus osuuteen jota tilan omistaja ei jatka ( ulkopuolella viljelysmaa koska viljelysmaata ei voida osittaa siten että ei sitä ketään viljelysmaaksi osta koska viljelysmaa kun on rekisteröity viljelysmaaksi ( lainhuudatettu elinkeinoon ) sitä ei voi myydä tontti maaksi ) .
   Maa mittaus ins. hankinta koskee lähinnä metsän ositusta ja tilan arvon arvioinnin tekee jokin arvioitsija jolla on siihen arviointiin tarvittava oikeus jne .

  • lakimies..

   itsellesi juristi joka on perehtynyt maatilan asioihin.

  • entinen emäntä

   hyvä asianajaja, että pääset tilasta eroon. Sinä et tule saamaan mitään tukia, asunto-, työttömyys, ynnä muita, joihin muuten olisit oikeutettu. Lisäksi verottaja tulee muistamaan sinua joka vuosi tilan tuloista lapuillaan, vaikka et olisi pennin hyrrää saanut itsellesi. Teidät katsotaan maatalousyhtymäksi verotuksessa.

   Lisäksi PK 25 eli tämä lakipykälä vaikeuttaa eroa, vaikka ei perinnöstä ole kysekään mutta maatilan avioerossa tämä pykälä nostetaan ylös käyttöön, jotta toinen osapuoli saa itselleen kohtuuttoman hyödyn ja toinen jää nuolemaan haavojaan. Maatiloja kun ei koske normaali avioerolaki, että kaikki puoliksi.
   http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1965/19650040

   Sinulla on oikeus vaatia vuokratuloa osuudestasi, niin asuintalosta, kuin pelloista, kuin muistakin rakennuksista, mutta siihen tarvitset lakimiehen joka tietää kaikki maatalouden konnankoukut ja osakkuudet ja pääomatulot. Jos saat vuokratulot, niin silloin maksat menoja eli esim. kiinteistöverosta puolet, jonka saat vähentää vuokranantajana verotuksessa, mutta vuokratuloista maksat pääomaveroa 28 % kaikkien vähennyksien jälkeen.

   Jos asiat eivät etene asianajajakaan kautta niin hae käräjäoikeudesta pesänjakaja. Se maksaa mutta pitkässä juoksussa paras vaihto-ehto.

   Onko ositus paperilla? Jos on, niin hae omalle osuudellesi lainhuuto 6 kuukauden sisällä, ettei tule sakkoja sen hakematta jättämisestä. Muista, että osituksessa saamasi tasinko on verovapaata sinulle, muista laittaa ositussopimukseen lauseen, saatu tasinkona erossa.

   Lisäksi on avioliito lainpykälä liiton kestosta, jos liitto on kestänyt alle viisi vuotta, on miehelläsi oikeus hakea käräjäoikeudesta osituksen kohtuullistamista.

   Onko teillä lapsia? Onko elatusmaksut sovittu ja vahvistettu?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   153
   1664
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   19
   1150
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1080
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1057
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   881
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   856
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   808
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   761
  Aihe