Avioeron keskeneräinen ositus

KKOKKO

Erosimme mieheni kanssa, osituksessa kuivuri ym rakennukset jäivät maatilaan, johon osituksessa sain ½ osuuden. Mieheni käyttää rakennuksia ja peltoa edelleen kuin omiaan, minua ne eivät hyödytä, kun olen muuttanut tilalta. Täytyykö pyytää maamittauslaitokselta kiinteistön ositus vai voiko rakennusten käytöstä vaatia korvauksia??

3

924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voisi-

      Sinulla on oikeus siihen tuotantotaloudelliseen hyötyyn jota tila tuottaa toki sinun pitää olla siinä rahallisesti mukana ostoissa esm. lannoitteet jne.
      Pää rakennuksen siis rakennus joka ei katsota yritys käytön rakennukseksi emä talo ( asuin talo ) niin sinun pitää maksaa puolet siihen kuluvista esm. korjauskustannuksista, tielle ostettu sepeli tai hiekka, jne .
      Maa mittaus insinöörin hankinta ei kerro tuottoa ( tuloja vaan kilot / litrat / kuutiot kertovat tulot ) joten jos ei tule kyseeseen ositus osuuteen jota tilan omistaja ei jatka ( ulkopuolella viljelysmaa koska viljelysmaata ei voida osittaa siten että ei sitä ketään viljelysmaaksi osta koska viljelysmaa kun on rekisteröity viljelysmaaksi ( lainhuudatettu elinkeinoon ) sitä ei voi myydä tontti maaksi ) .
      Maa mittaus ins. hankinta koskee lähinnä metsän ositusta ja tilan arvon arvioinnin tekee jokin arvioitsija jolla on siihen arviointiin tarvittava oikeus jne .

    • lakimies..

      itsellesi juristi joka on perehtynyt maatilan asioihin.

    • entinen emäntä

      hyvä asianajaja, että pääset tilasta eroon. Sinä et tule saamaan mitään tukia, asunto-, työttömyys, ynnä muita, joihin muuten olisit oikeutettu. Lisäksi verottaja tulee muistamaan sinua joka vuosi tilan tuloista lapuillaan, vaikka et olisi pennin hyrrää saanut itsellesi. Teidät katsotaan maatalousyhtymäksi verotuksessa.

      Lisäksi PK 25 eli tämä lakipykälä vaikeuttaa eroa, vaikka ei perinnöstä ole kysekään mutta maatilan avioerossa tämä pykälä nostetaan ylös käyttöön, jotta toinen osapuoli saa itselleen kohtuuttoman hyödyn ja toinen jää nuolemaan haavojaan. Maatiloja kun ei koske normaali avioerolaki, että kaikki puoliksi.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1965/19650040

      Sinulla on oikeus vaatia vuokratuloa osuudestasi, niin asuintalosta, kuin pelloista, kuin muistakin rakennuksista, mutta siihen tarvitset lakimiehen joka tietää kaikki maatalouden konnankoukut ja osakkuudet ja pääomatulot. Jos saat vuokratulot, niin silloin maksat menoja eli esim. kiinteistöverosta puolet, jonka saat vähentää vuokranantajana verotuksessa, mutta vuokratuloista maksat pääomaveroa 28 % kaikkien vähennyksien jälkeen.

      Jos asiat eivät etene asianajajakaan kautta niin hae käräjäoikeudesta pesänjakaja. Se maksaa mutta pitkässä juoksussa paras vaihto-ehto.

      Onko ositus paperilla? Jos on, niin hae omalle osuudellesi lainhuuto 6 kuukauden sisällä, ettei tule sakkoja sen hakematta jättämisestä. Muista, että osituksessa saamasi tasinko on verovapaata sinulle, muista laittaa ositussopimukseen lauseen, saatu tasinkona erossa.

      Lisäksi on avioliito lainpykälä liiton kestosta, jos liitto on kestänyt alle viisi vuotta, on miehelläsi oikeus hakea käräjäoikeudesta osituksen kohtuullistamista.

      Onko teillä lapsia? Onko elatusmaksut sovittu ja vahvistettu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe