JÄTTILÄISIÄ

ukkeli....

JÄTTILÄISISTÄ kerrotaan ensimmäisen kerran 1.Ms. kirjan 6.luvussa näin:
”Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä, ja heille syntyi tyttäriä, huomasivat jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikkia, jotka he parhaaksi katsoivat”. (1.Ms.6:1-2) Jumalan pojat ovat Raamatun tutkijoitten mukaan langenneita enkeleitä.
Tämän jälkeen tekstissä kerrotaan, että Jumala sääti ihmisen eliniäksi 120 vuotta, koska Hän ei halunnut Henkensä asuvan ihmisessä iankaikkisesti.
Tarina jättiläisistä jatkuu:
”Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.” (1.Ms.6:5)
Kun Mooseksen lähettämät vakoojat palasivat Kanaanin maalta, he kertoivat näin:
”Näimmepä siellä jättiläisiäkin, Anakin jättiläisheimon jälkeläisiä, ja me olimme mielestämme kuin heinäsirkkoja, ja sellaisina me heistäkin olimme.” (4.Ms.13:34)
Israelilaiset tapasivat yhden tällaisen jättiläisen matkallaan erämaasta luvattuun maahansa.
Viides Mooseksen kirja kertoo heidän kulkeneen Baasanin tietä, kun Baasabin kuningas Oog lähti kaikkine sotaväkineen taistelemaan heitä vastaan Edreihin. Israelilaiset voittivat heidät ja he saivat käsiinsä myös Oogin, heidän kuninkaansa.
Oogista kerrotaan seuraavaa:
”Sillä Baasanin kuningas Oog oli yksin jäljellä muinaisista refalaisista. Hänen basaltista tehty ruumisarkkunsa on vieläkin ammonilaisten kaupungissa Rabbassa, ja se on yhdeksän kyynärää pitkä ja neljä kyynärää leveä, mitattuna tavallisella kyynärämitalla.” (5.Ms.3:11)
Tämä kohta esitetään toisin englantilaisessa käännöksessä:
”Sillä vain Og, Baasanin kuningas oli jäljellä jättiläisten jäännöksistä, ja hänen sänkynsä oli raudasta, ja eikö se olekin Ammonin lasten Rabbassa? yhdeksän kyynärää oli sen pituus ja neljä kyynärää sen leveys, ihmisen kyynärämitan mukaan.”
Nämä mitat ovat n. 18 jalkaa 9 tuumaa x 8 jalkaa 4 tuumaa (563.5 x 250 sm).
Tällaisten jättiläisten mittasuhteita tavalliseen ihmiseen voi katsella seuraavasta osoitteesta:
http://www.stevequayle.com/ Sen kotisivulla on tavallisen kokoinen mies kahden jättiläisen välissä. Mies ulottuu hädin tuskin jättiläisen rinnan korkeudelle.
JÄTTILÄISIÄ kutsutaan Raamatun kirjoissa hepreaksi nimellä ”nephil”, monikko ”nephilim”. Se tarkoittaa jättiläistä, rehentelijää ja tyrannia. Heidän tuntomerkkeinään oli epätavallisen suuri koko ja suuret ruumiinvoimat. Joskus heistä käytetään heprealaista sanaa ”gibbor”, joka tarkoittaa sankaria, voimakasta, jättiläistä. (4.Ms.13:33, Job.16:14)
Jättiläisheimoja olivat anakilaiset, emiitit ja zamzummit, jotka asuivat varsinkin Ammanin läheisyydessä. Baasania kutsuttiin jättiläisten maaksi.
Kun Joosua valloitti Kanaanin maata, hän kohtasi siellä myös jättiläisiä, joita he hävittivät. Nämä jättiläiset (refaim) pakenivat silloin itään ja länteen filistealaisten pariin, joista David kohtasi Goljatin taistelukentällä surmaten hänet. (1.Sam.17)
Joosuan kirjassa mainitaan ”Jättiläisten laakso”, joka on sama kuin ”Refalaisten laakso”. Refalaiset (refaim) olivat yksi jättiläisten haara. (Jos.15:8; 18:16) Sana ”refaim” on Raamatun teksteissä käännetty useimmiten sanalla ”jättiläinen”, ”haamu” tai ”kuollut”. Varsinkin käännös ”haamu” voi aiheuttaa sekaannusta ja hämärtää tekstin tarkoituksen.
Seuraavassa muutamia Raamatun paikkoja, joissa sana esiintyy.
- ”Teetkö Sinä ihmeitä kuolleille, nousevatko haamut Sinua kiittämään? Sela.” (Ps.88:11) Sana ”haamut” on alkukielessä ”refaim”.
- ” Hänen huoneensa kallistuu kohti kuolemaa, hänen tiensä haamuja kohti”. (Sn.2:18)
Sana ”haamuja” on alkukielessä ”refaim”.
- ”Eikä toinen tiedä, että haamuja on siellä, että hänen kutsuvieraansa ovat tuonelan laaksoissa.” (Sn.9:18) Sana ”haamuja” on alkukielessä ”refaim”.
- ”Ihminen, joka eksyy taidon tieltä, joutuu lepäämään haamujen seuraan”. (Sn.21:16) Sana ”haamujen” on alkukielessä ”refaim”.
- ”Haamut alhaalla värisevät, vetten ja niitten asukasten alla”. (Job.26:5) Tämä on suomalaisena käännöksenä outo. Kuningas Jaakon käännös: ”Kuolleet on muotoiltu vesien alla, samoin sen asukkaat”. Septuaginta: ”Nousevatko jättiläiset veden alta ja sen ympäristöstä?” Moffart: ”Hänen edessään muinaiset jättiläiset vääntelehtivät, vedenalaisessa vankilassaan. Alamaailma on avoin Hänen edessään”. Fenton: ”Refamilaiset tuhottiin, ja lepäävät veden alla.” Eri käännökset käyttävät sanoja ”kuolleet”, ”jättiläiset” ja ”haamut”. Alkukielessä sana on ”refaim”.
- ”Tuonela tuolla alhaalla liikkuu sinun tähtesi ottaaksensa sinut vastaan, kun tulet. Se herättää haamut sinun tähtesi, kaikki maan johtomiehet, nostattaa valtaistuimiltansa, kaikki kansojen kuninkaat”. (Jes.14:9) sana ”haamut” on alkukielessä ”refaim”.

10

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ukkeli....

      Tässä Jesaja kertoo Israelin ja oman ruumiinsa nousemisesta kuolleista, mikä ei koske noita jättiläisiä, refaim, vaikka heidätkin tuodaan esiin lopullista tuomiota varten.
      Raamatun kirjoitusten mukaan näitä jättiläisiä, isokokoisia ihmisiä, eli maapallolla sekä ennen että jälkeen vedenpaisumuksen. Vaikka heillä ei ole ruumiillista ylösnousemusta, he joutuvat tuomittaviksi, kun aika tulee, kuten Juudan kirjassa kerrotaan.
      ”Vaikka jo kerran olette saaneet tiedon, tahdon kuitenkin muistuttaa teitä siitä, että Herra, joka oli lunastanut kansan Egyptistä, toisella kerralla hukutti ne, jotka eivät uskoneet, ja että Hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon.” (Juuda.5-6)
      Barukin kirjassa kerrotaan jättiläisistä näin:
      ”Miten suuri, oi Israel, on Jumalan asuinpaikka, kuinka valtava hänen alueensa laajuus!. Suuri se on, rajaton, avara ja mittaamaton. Siellä muinaisina aikoina syntyivät jättiläiset, kuuluisa rotu, suurikokoisia, eteviä sodassa. Mutta nämä ihmiset eivät olleet Jumalan valitsemia, eikä heille oltu osoitettu tiedon teitä. Siksi heidän rotunsa kuoli, koska heillä ei ollut ymmärrystä; heiltä puuttui taito säilyä hengissä.” (Baruch 25-26)
      ENOKIN KIRJASSA, jota ei ole sisällytetty nykyisiin Raamatun kirjoihin, kerrotaan muinaisista jättiläisistä, sen 10. luvussa, miten heidät, jota WND:n asiaa käsittelevässä artikkelissa kutsutaan nimellä ”Watchers” (vartija, tarkkalija), tuomittiin vedenpaisumuksen yhteydessä, säilytettäviksi sidottuina maan kukkuloitten alla 70 sukupolven ajaksi tuomiopäivään saakka, jolloin heidät päästetään vapaiksi noista paikoista ja heitetään tuleen pätsiin kärsimään ja elämään vankiloissa, joissa he pysyvät loputtomiin. (Katso osoite alla)
      Mutta kirjan 15. luvussa kerrotaan näitten menehtyneitten jättiläisten jälkeläisistä (nephilim), että ”heidät piilotetaan eivätkä he nouse ihmisen lapsia vastaan, ennen kuin he tulevat esiin tuhon ja hävityksen päivinä”. Mutta miksi tämä kiinnostaisi meitä?
      Artikkelissa suoritetaan seuraava laskutoimitus.
      Vedenpaisumuksen arvioidaan tapahtuneen 2 800 – 2 900 vuotta eKr. Kun lähdetään Ps.90:10 ilmoituksen mukaan siitä, että sukupolven ikä on 70 vuotta, Enokin ilmoittamat 70 sukupolvea antavat tulokseksi 4 900 vuotta. Kun tästä vähennetään aika veden-paisumuksesta ajanlaskumme alkuun, pääsemme omaan aikaamme 2000 – 2 100. Artikkelissa viitataan Jesajan lukuun 13:3, jossa kerrotaan näin: ”Minä ole antanut käskyn vihkiytyneilleni ja kutsunut urhoni vihani työhön, ylvääni, riemuitsevaiseni.” (Jes.13:3) Kuningas Jaakon käännös: ”Olen komentanut pyhitettyni, olen kutsunut urhoni vihassani, ne, jotka iloitsevat suuruudessani”. (Joel.2:7-9; 2.Tess.1:7-10

      • ukkeli....

        WND:n artikkelissa oletetaan, että näillä urhoilla voidaan tarkoittaa sitä, miten jättiläisten jälkeläiset päästetään hetkeksi vapaaksi riehumaan ihmisten joukossa.
        Useimmiten tuo Jesajan kohta ymmärretään tarkoittavan sitä, että Kristus tulee pyhiensä ja enkeliensä kanssa pelastamaan kansansa täydelliseltä tuholta.
        WND:n artikkeli perustuu Thomas Hornin kirjaan ”Nephilim, Strargates”, vuosi 2012 ja vartijoitten (watchers) paluu.
        http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=76099
        ME ELÄMME hyvin epätavallisena aikana ja kohtaamme jatkuvasti hyvin epätavallisia ilmiöitä. Meitä on myös varoitettu uskomasta kaikkea, mitä eteemme annetaan, sillä vääriä profeettoja ja vääriä Kristuksia esiintyy monin paikoin eksyttääkseen, jos mahdollista, valitutkin. (Mt.24:5, 23,24;
        Siksi meidän tulee koetella henget, sillä ei jokainen henki ole Jumalasta. (1.Jh.4:1)
        Daavidin surmatessa lingollaan filistealaisten joukoissa taistelevan jättiläiskokoisen Goljatin, elettiin vahvaa rauta-aikaa. Filistealaisilla oli rautasulattamoita Gazan lähellä, ja Israelin kuningas Salomolla vielä suurempia Aqaban kaupungin lähellä nykyisessä Jordaniassa.
        Jättiläiskokoisia ihmisiä syntyy silloin tällöin omana aikanammekin, mutta tutkijat sanovat niiden johtuvan kasvuhormonin viallisesta toiminnasta. Tosin toiset tutkijat selittävät, ettei kasvua säätele hormonit vaan kemialliset prosessit (entsyymit) määrätyissä aivokeskuksissa.
        Esimerkki tällaisesta epänormaalista kasvusta on kiinalainen koripallon pelaaja, joka on lähes 240 sm pitkä. Yleensä tällaiset ihmiset ovat kömpelöitä ja kuin sopeutumattomia ympäristöönsä, mutta tämä kiinalainen koripalloilija on maailman huippuja.
        Jättiläiskokoisten ihmisten luurankoja ja löydetty monin paikoin maailmalta, myös Amerikan intiaanien haudoista. Joillakin näistä luurangoista on oudosti pitkulaiseksi muotoutunut pääkallo, lieneekö muodin sanelema pakottaminen vai rotutunnus. Toinen niihin liittyvä ominaisuus oli kuusi sormea kussakin kädessä ja kuusi varvasta kummassakin jalassa.
        http://www.newswithviews.com/Horn/thomas10.htm


      • ukkeli....
        ukkeli.... kirjoitti:

        WND:n artikkelissa oletetaan, että näillä urhoilla voidaan tarkoittaa sitä, miten jättiläisten jälkeläiset päästetään hetkeksi vapaaksi riehumaan ihmisten joukossa.
        Useimmiten tuo Jesajan kohta ymmärretään tarkoittavan sitä, että Kristus tulee pyhiensä ja enkeliensä kanssa pelastamaan kansansa täydelliseltä tuholta.
        WND:n artikkeli perustuu Thomas Hornin kirjaan ”Nephilim, Strargates”, vuosi 2012 ja vartijoitten (watchers) paluu.
        http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=76099
        ME ELÄMME hyvin epätavallisena aikana ja kohtaamme jatkuvasti hyvin epätavallisia ilmiöitä. Meitä on myös varoitettu uskomasta kaikkea, mitä eteemme annetaan, sillä vääriä profeettoja ja vääriä Kristuksia esiintyy monin paikoin eksyttääkseen, jos mahdollista, valitutkin. (Mt.24:5, 23,24;
        Siksi meidän tulee koetella henget, sillä ei jokainen henki ole Jumalasta. (1.Jh.4:1)
        Daavidin surmatessa lingollaan filistealaisten joukoissa taistelevan jättiläiskokoisen Goljatin, elettiin vahvaa rauta-aikaa. Filistealaisilla oli rautasulattamoita Gazan lähellä, ja Israelin kuningas Salomolla vielä suurempia Aqaban kaupungin lähellä nykyisessä Jordaniassa.
        Jättiläiskokoisia ihmisiä syntyy silloin tällöin omana aikanammekin, mutta tutkijat sanovat niiden johtuvan kasvuhormonin viallisesta toiminnasta. Tosin toiset tutkijat selittävät, ettei kasvua säätele hormonit vaan kemialliset prosessit (entsyymit) määrätyissä aivokeskuksissa.
        Esimerkki tällaisesta epänormaalista kasvusta on kiinalainen koripallon pelaaja, joka on lähes 240 sm pitkä. Yleensä tällaiset ihmiset ovat kömpelöitä ja kuin sopeutumattomia ympäristöönsä, mutta tämä kiinalainen koripalloilija on maailman huippuja.
        Jättiläiskokoisten ihmisten luurankoja ja löydetty monin paikoin maailmalta, myös Amerikan intiaanien haudoista. Joillakin näistä luurangoista on oudosti pitkulaiseksi muotoutunut pääkallo, lieneekö muodin sanelema pakottaminen vai rotutunnus. Toinen niihin liittyvä ominaisuus oli kuusi sormea kussakin kädessä ja kuusi varvasta kummassakin jalassa.
        http://www.newswithviews.com/Horn/thomas10.htm

        Geenitutkimusten parissa työskentelevät tiedemiehet ovat todistelleet, että ihmisen kloonaaminen on periaatteessa teknisesti hallittavissa. Eräs uutinen Yhdysvalloista kertoi tohtori Panayiotis Zavotista, joka oli saanut ihmisen 14 laboratoriossa hedelmöitettyä kantasolua valmistetuksi kuntoon, jossa ne olivat valmiit siirrettäviksi ihmiskohtuun. Hänellä oli neljä naista, jotka olivat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi kokeeseen. Koe epäonnistui, mutta tutkija sanoi kokeen osoittavan, että on vain ajan kysymys, kun ihminen pystytään kloonaamaan. http://www.health24.com/news/Genetics/1-916,50549.asp
        TAPAUS ON jouduttanut keskusteluja ihmisen kloonauksen moraalisista ja eettisistä kysymyksistä. USA:n presidentti Baruch Obama kumosi Bushin vahvistaman lain, jolla tällaiset kokeet oli kielletty. Se tarkoittaa sitä, että tutkijat voivat saada hallituksen varoja tutkimuksiinsa. Näyttää taas kerran käyvän niin, että lainlaatijat ovat pahasti myöhässä.
        Eräät tutkijat ovat ilmaisseet halunsa kokeilla sukupuuttoon kuolleitten eläinten kloonaamista. Ensimmäisinä ehdokkaina ovat Siperiassa ja Amerikan pohjoisosasta löydetyt mammutit, joita on löydetty lähes täydellisinä yksilöinä. Niiden DNA on myöskin säilynyt, sillä ne syväjäädytettiin tuntemattoman katastrofin seurauksena niin nopeasti, etteivät niiden verisolut ehtineet aloittaa hajoamistaan. Tutkijat olettavat, että eräs Siperiasta äskettäin löydetty nuori mammutinpoikanen tarjoaa juuri sopivat kantasolut, joita voitaisiin siirtää norsun tyhjäksi puhallettuun sukusoluihin. Englannissa kloonattu Dolly-lammas saa seuraajia.
        Toinen tiedemiehiä kiinnostava eläin on Tasmanian pussihukka, jonka DNA on myös käytettävissä. Tuore uutinen kertoi Etelä Korealaisesta kloonauksesta, jossa tuotettiin onnistuneesti neljä buudelin pentua kloonaamalla. http://www.newscientist.com/article/dn17003-fluorescent-puppy-is-worlds-first-transgenic-dog.html Näiden pentujen erikoisuutena on, että ne hohtavat pimeässä.
        ON KUITENKIN ryhmä tutkijoita, joiden sormet syyhyävät päästä kokeilemaan. olisiko mahdollista kloonata muinoin eläneitä jättiläisiä. Suurin ongelma tässä on DNA-aineisto, jonka löytäminen luurangoista ei ole yksinkertaista. Tutkijat väittävät, että tekniikka tunnetaan.
        MAAILMAN JOHTAJAT ovat kaikkina aikoina haaveilleet voivansa kehittää superrodun, josta muodostuisi hallitseva luokka yhteiskuntaan. Siitä haaveili Hitler aikoinaan. Hänen geenitutkijansa saivat melkein rajattomat taloudelliset mahdollisuudet tutkimuksilleen, ja tutkimusaineistoa heillä oli ehtymätön varasto, pääasiassa juutalaisia. Näitten tutkimusten tarkoituksena oli luoda kuuliainen orjaluokka, joka ei koskaan lakkoilisi. Näitä tutkimuksia johti pääasiassa tri Mengele, joka oli kiinnostunut varsinkin kaksosista, joita erotettiin vankijoukoista, ja joilla hän teetti lukuisia hyvinkin arveluttavia kokeita.


    • 0000

      0000

    • Valde

      Olisiko tuon asian voinut kirjoittaa vähän lyhkäsenpänä, vai korvaako määrä laadun ?
      Näitä kirjasta kopioituja juttuja tulee tänne palstalle aivan liikaa, eli jokainen joka on aiheesta kiinnostunut voi niitä itsekkin lukea suoraan kirjasta.

      • ukkeli...

        Ja - valde, sinun ei ole pakko lukee tätä, jos ei mielydä, eikö niin ?


      • ukkeli.........

        Että mistä kirjasta ? Aapisestako, vai mistä ? Voipi olla, että viel tulet tapamaan heidä, jos elät taepeeksi vanhaksi.


      • Valde...
        ukkeli......... kirjoitti:

        Että mistä kirjasta ? Aapisestako, vai mistä ? Voipi olla, että viel tulet tapamaan heidä, jos elät taepeeksi vanhaksi.

        "piip"


      • okkigaam
        Valde... kirjoitti:

        "piip"

        Kun ihmislapset istutettiin tänne planeetalle.
        Meidät on tuotu tuolta jostain tähtien takaa.... Niin nämä tuojat kävivät katsomassa testinsä tulosta.
        Se jättiläinen ei tarkoita suurta, se kertoo heidän älykkyydestään, he kun antoivat perimänä yhtyessään maan tyttäriin sitä geeniperimäänsä-kin.
        Joskus vastaus on hyvin yksinkertainen sillä sana jäättiläinen tarkoitti heillä, heille silloin suurta tiedoissaan.
        Maagikko


      • 0000
        okkigaam kirjoitti:

        Kun ihmislapset istutettiin tänne planeetalle.
        Meidät on tuotu tuolta jostain tähtien takaa.... Niin nämä tuojat kävivät katsomassa testinsä tulosta.
        Se jättiläinen ei tarkoita suurta, se kertoo heidän älykkyydestään, he kun antoivat perimänä yhtyessään maan tyttäriin sitä geeniperimäänsä-kin.
        Joskus vastaus on hyvin yksinkertainen sillä sana jäättiläinen tarkoitti heillä, heille silloin suurta tiedoissaan.
        Maagikko

        0000
        /0000/0000000/0000/00000000/000000/00000000,
        000000/000/0000000/000,
        *0000/000000/00000000*


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9045
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      130
      2410
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe