Käsitteitä

hakusalla

Mitähän tarkoittaa kun kaivureita on myynnissä ja ilmoituksessa lukee että sukset ja ketjut uusittu? Nuo sukset ehkä aavistan, ehkä telastossa olevat jutut jotka tukevat systeemiä?
Nuo ketjut on jo enempi hebreaa vai olisivatko ne sittenkin vaan telalappuja??
Mikäs on sitten NTP10? Taas aavistus, olisiko joku kiinnityssysteemi kauhalle?
Mikäs on rototiltti ja sit taas engontiltti? Oma aavistus taas, olisiko joku pyöritysjuttu ja onko nuo samoja juttuja mutta vaan eri valmistajan omia nimikkeitä samalle jutulle?
Koneenomistajalle varmaan selviä juttuja mutta muuten vaan kiinnostuneelle vähän arvauksen varassa. Täällä kuitenkin kehtaa kysyä kun ei päin naamaa tulla nauramaan.
Sit ois sellanen juttu kun ilmoitetaan lisähydrauliikasta puomissa niin tuli mieleen että voisko sillä käyttää esim. hydraulihalkojaa tai ehkä muita laitteita joihin yleensä tarvitaan traktori? Siis riittääkö pumpun tuotto jne?
Olis kyllä paljonkin kysymyksiä mutta juuri nyt ei muista kaikkia. Vastailkaapa aluksi noihin ja ihan asiapohjalta..

4

905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ole hyvä

      Sukset ovat todellakin tukemassa leveillä teloilla olevaa rakennetta. Ketju on sellainen kuin polkypyörän ketjua muistuttava rakenne, mutta ainakin sata kertaa järeämpi. Niihin on telalaput poltattu kiinni. Jos telalaput ovat leveita, voi maaston esteet väännättä ketjua punokselle, siksi on koneissa sukset. Tasaisella maalla sukset ei kosketa telalappuja, mutta esteiden kohdalla lappu hankaa voimakkaasti suksea, usein laitetaan kulutus palat telelappuihin suksen linjalle, ja suksen pohjaan myös kovaa kulutusterästä. Usein vanhoja ojia kaivaessa koko ajan paino on ulommaisilla suksilla, kova teräs on liukkaampaa ja kone etenee hieman kevyemmin.

      NTP-10 on kauhan pikakiinnitys elin,, kuten etukuormaajassa on valtraa, vilaa, ym. jos on kauha jossa on ntp-10 sopii se sitten tuohon koneeseen. se on tavallaan standardia. On muitakin esim NTP-20, Gjerstad, ja monia muita. Ennen vanhaan oli kauhat suoraan tapilla kiinni. ja oli suuri töistä vaihtaa kauha ja vedellä rasvaisia tappeja, kohdistaa reikä ja työntää taas tappi takaisin. Nyt jos on hydraulinen kiinnike ei tarvitse koneesta nousta ollenkaan vaihtaessa kauhaa. Ilman hydrauliikkaa pitää kaydä avaamassa lukitus ja jälleen sulkea lukitus kun kauha on vaihdettu.

      Tiltti sana viittaa todellakin puomin päässä olevaan lisälaitteeseen, joka mahdollistaa kauhan pyörimisen, (vertaa, jos kauhan tilalla olisi jääkaira, voisit kairata reikiä, pyöritys määrä on rajaton)
      Usein on vielä pyörittimeen eli tilttiin yhdistetty kallistus ja laitteella voi kallistaa kauhaa.
      Lisähydrauliikka on on ylimääräiset nipat puomin päässä, jos koneessa on tiltti se tarvitsee niitä ylimääräisiä nippoja(lähtöjä). On luiskahydrauliikka, joka on tavalliset nipas joissa öljy virtaa kumpaan suuntaan tahansa. Sitten on vasara hydrauliikka, jossa on todella suuri virtaus yleensä yhteen suuntaan, (iskuvasara tarvitsee paljon virtausta).

      Pumpun tuotot ovat monin kertaisia tavallisiin traktoreihin verrattuna, myös painetta löytyy tuplat verrattuna traktoriin, halkoja toimisi vallan hyvin. Talvella ei tarvitseisi kun kauhaan asentaa terävän kynnen, ja laittaa pölkkyjä pystyyn, ja alkaa vain kauhalla painelemaan puita halki, kauhan kynsi riittää hyvin. (kesällä tahtoo puut painua maahan painamisen aikana. ellei satu olemaan tosi kova pihamaa.)

      • hakusalla

        Tuo oli mukavaa luettavaa. Kiitos sinulle. Enää ei ole käsitteet niin paljon hakusalla..


      • airfoil joka ei kirj
        hakusalla kirjoitti:

        Tuo oli mukavaa luettavaa. Kiitos sinulle. Enää ei ole käsitteet niin paljon hakusalla..

        Hyvää Joulua ja Uuttaa Vuotta 2010


    • Anonyymi

      "Tiltti sana viittaa todellakin puomin päässä olevaan lisälaitteeseen, joka mahdollistaa kauhan pyörimisen, (vertaa, jos kauhan tilalla olisi jääkaira, voisit kairata reikiä, pyöritys määrä on rajaton)
      Usein on vielä pyörittimeen eli tilttiin yhdistetty kallistus ja laitteella voi kallistaa kauhaa."
      Eikö tiltti ole kallistus? Vertaa esim. tilttiratti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe