Koh Chang - Kambodza

Omatoimisesti

Onko kenelläkään kokemuksia Koh Changilta - Kambodza reitiltä?
Suunnitellaan matkaa sinnepäin ja reitti on vielä vähän epäselvä.
Lennot on ensin Bangkokiin, siitä ajattelimme jatkaa muutaman päivän kuluttua Koh Changiin joko lentäen tai bussilla. Onko vinkkejä kumpi kannattaa? Rahalle ei nyt ole hirveästi merkitystä, mutta ajattelimme että onko lento loppujenlopuksi paljonkin nopempi ottaen huomioon kaikki odottelut yms?
Koh changilta ajattelimme mennä joko Angor watiin tai Sikhouvilleen. Ja vielä loppujen lopuksi pitäisi päästä Pho Pheniin.

Yritämme olla tehokkaita siirtymisissä kun matka-aikaa meillä on vain vajaa 3 viikkoa. Eli mitenkä saisimme kaikki järkeiltyä samaan pakettiin.

Mitenkä viisumit Kambodzaan, pitääkö ne hommata etukäteen suomessa vai saako rajalta ostettua?

6

2483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AsianLover1

      Itse menimme Koh Changiin autolla ja tulimme takaisin pienellä potkuriturbiini koneellla. Lentokenttä oli saaren ulkopuolella,mutta sinne ajoi puolessa tunnissa. Erittäin pieni kenttä jossa kaikki pelasi nopeasti.

      Suosittelen ehdottomasti lentokonetta...

    • jonttumasa

      Keväällä käytiin tuollaisella omatoimi matkalla Thaimaassa ja Kambodzassa (4vkoa). Lennettiin Bangkokiin josta minibussilla Pattayalle, Koh Sametille ja Koh Changin kautta Sihanoukvilleen. Vietettiin aina pari yötä jossain saaressa ja sitten matka jatkui. Kambodzan rajalta saa viisumin mutta varautukaa siihen että kaiken maailman ihmiset koetta auttaa teitä ja myös haluaa maksun avustaan. Muistakaa pyytää kuitti viisumin ostosta muuten teitä huijataan...eli tuplamaksut tiedossa. Viisumi maksetaan Thaimaan batheilla ja vain käteinen kelpaa. Koettakaa myös Thaimaan puolelta selvittää kulkuneuvot millä jatkaa rajan toisella puolella esim. Sihanoukvilleen. Muuten paikalliset pyytää private carista n.70 taalaa mikä on aivan liikaa. Rajalta lähtee vissiin yksi bussi päivässä Sihanoukvilleen. Kulttuurishokki on taattu! Kambodza on hyvin köyhä maa jopa Thaimaahan verrattuna.
      Sih. vietimme viitisen päivää. Rannat aika likaiset ja kovasti väkeä. Ostettavaa sieltä ei löydy eikä juuri muutakaan.
      Tästä matka jatkui meidän osalta minibussilla Phonm Pheniin jossa vietimme pari erittäin mielenkiintoista päivää historian merkeissä. Kannattaa siis tutustua Killing Fieldseihin ja Pol Potin aikakauden muistomerkkeihin...joitain ostoskeskuksiakin sieltä löytyy.
      Ja sitten riisipeltoja kattelen matkamme jatkui Siem Reapiin ja Ankor Watin. Siem Reap on mukava pieni kaupunki josta löytyy edullisia hotelleja ja paljon ravintoloita. Vuokratkaa kuljettaja ja tutustukaa hänen opastuksella temppeleihin. Mahtava paikka!
      Lentäminen Siem Reapista Bangkokiin on hyvin kallista joten päätimme vuokrata private carin joka sitten vei meidät rajalle. Se vanha tie joka kuulemma ennen oli aivan sietämätön oli juuri kunnostettu ja matkanteko sujui hyvin. Rajalla meillä oli kaveri vastassa joka ohjasi meidät passintarkastuksen läpi ja sitten näytti kuka meidän thaikuski oli. Kuski käytti meidät ensimmäisellä 7/11 joka tuli vastaan ja oi taivas kun tuntui mahtavalta olla taas sivistyksen parissa. Siitä matka jatkui reipasta vauhtia Bangkokiin josta lensimme Koh Samuille rentoutumaan viikoksi ennen kotiin lähtöä.
      Aika menee nopeasti mutta kyllä kolmessa viikossa ehtii jo aika paljon...lungnisti vain etiäpäin päivä kerrallaan.

      Hauskaa matkaa ja muistakaa tinkiä vähintään 75% hinnasta pois AINA!

      • Eifio

        Puoltoista vuotta sitten Suvatnaburista mentiin minivanillä changille(lonley beach resortille) n.4000bhatilla auto oli ainoastaan meitin käytössä ja hintaan sisälty lautta ynnä muut maksut jos niitä ny olikaan....topattiin ajoissa kauppaan mistä sai bissee matkalle nimittäin ainakin osa 7/11 kaupoista kieltäytyi myymästä autossa olijoillekaan alkohoolia lakiin vedoten. Hoidettiin toi kyyti itte Suomesta soittamalla...

        Tos 3kk. sitten lähettiin Bkksta Swilleen...ja tehtiin se tyhmästi ja kalliisti eli mentiin dösällä Trattiin sieltä lavataksilla rajalle n.70km...rajalla Thaimaasta normisti ulos ja Kampulan rajalla alko härdelli...joku tyyppi nappas passin singahti taloon saapu onneksi takaisin ja sit mentiin pöydän ääreen maksettiin 20taalaa viranomaselle saatiin 1kk. viisumia, sit maksettiin täl tyypille paritaalaa ostettii kartsa röökii Lm 300bhatia aikas halpaa:) sitten neuvoteltiin taksi Swilleen ja maksettiin n.80taalaa mikä oli liikaa mut ei jaksettu ihmetellä koko päivää haettiin bissee ja mentiin n.3.5 tuntia komeissa maisemissa valosan aikaan tietty.

        Noi khmeerit ei tykkää ajaa pimeällä ja jos ajaa niin ajaa todella hiljaa....henkiä ynnä muita nääs:)
        Tosin tos maassa niitä lieneekin sitten julmetusti...Koko tämän reissun ois saanu yhellä bussillä Bkk-Swille ja halvalla, mut me tehtiin tälläi hankalasti ja maksettiinkin siittä vielä:)

        Kampulassa Swille on sit aika turha mesta eurooppalaisine alkoholisteineen jokka on tullu sinne kuoleen maksakirrosiin Jointti huulessa...Rannat keskitasoo...majotukset 5.dollarista 3000.dollariin joten mitä ihminen halajaa, ehdoton plussa on halpa ruoka ja alkohooli...annokset on isoja tosin toisinaan aikas tylsiä ainaskin Thaikkulan jälkeen...
        Sielt mentiin PPeehen( kaupunki ilman kohokohtia, paitti ihan liikaa motoja) 40.dollarilla mina vaimo ja meitin kaiffari matka aika tais olla n:4.tuntia meinaan syötiin puolessa matkassa...Autot siis taksit on järjestään 90luvun Camryja joten hyvin mahtuu...dösällä hinta ois olluna 6-12dollaria matkaaika luonnollisesti pidempi.
        PPeestä heilahdettii SiemReppiin n:6tunnissa hintaa 10taalaa nenä...Reppi itessään on Ok turistikaupunki
        halvalla bissellä ja ruualla ryyditettyna majotukset melko keskinkertasia ainakin meillä ja hintakin lieni n.25taalaa yö eli ei halpa joskaan kalliskaan Angorwattiin kolme päivää ja pohjusta tietojasi ennen menemistä niin saat paaaljon enemmän irti, komee paikka.
        Myös Kalastajakylä paaluilla Tonkle leapin järven alueella ja sotamuseo on ihan OK.
        Khmer kulttuurikeskus sen sijaan aikas Hohhoijaa. täält pääsee Takas Thaikkulaan helpoten ehkä lentämällä vaikka Air Asialla N.60-80 taalaa suunta per pärstä...Ja todellakin tuntu Thaikkula tyyriiltä ku takas palattiin...mut köyhälle kaikki on kallista:)
        Hauskaa ja turvallista reissua!!


    • Ent. talonvuokraaja

      Palasimme juuri Lae Mai Phimpistä, josta ei ollut pitkä Koh Changille. Tarkotus oli käydä Changilla, mutt toisin kävi. Olimme vuokranneet talon Mae Phimpistä, vartioidulta ja "turvalliselta" alueelta ja ensinmäisenä yönä meidät huumattiin yöllä ilm. jollain suihkeella ja ryöstettiin törkeästi omista makuuhuoneista. Meitä oli 5 hlöä ja kaikilta varastettiin rahat ja kultakorut. Olkaa kovin varovaisia sillä alueella, koska siellä kova huumeongelma johtuen Kanbodzan läheisyydestä. Rannoilla myös huumepiikkejä ja ruiskuja.
      Muuten alue edullinen ja ihmiset ystävällisiä.

      • flygaalla

        Miksi lentää Koh Changinlle Bangkokista..ei ymmärrä...


      • flygaalla kirjoitti:

        Miksi lentää Koh Changinlle Bangkokista..ei ymmärrä...

        niin miksi ei


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2505
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1867
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1631
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1585
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1538
    8. 73
      1446
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      100
      1355
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe