Latausveroa odotellessa...

Nettivero

Olisiko hyvä, että kaikki nettijakaminen ja lataaminen tehtäisiin lailliseksi ja jokaiselta perittäisiin pieni ''latausvero'', jolloin artistit ja yhtiöt saisivat omansa pois. Varmaan myös ostajia riittäisi siitä huolimatta, koska kaikki eivät halua nettiä. Näin data olisi yhteistä ja yleistä sekä kaikkien saatavilla samoin kuin monet palvelut. Olisiko hyvä idea? Mitä hyötyä/haittoja löytyy?

2

186

Vastaukset

 • Luulin että latausvero olisi sähköautoille.

 • Olet täysin väärillä jäljillä.

  Tekijänoikeudet kuuluu kaikille, eli ajatellaan vaikkapa mitä tahansa ammattia, niin jokaiseen tekemiseen on tekijänsä joten tekijän oikeudet ja niiden suojelu pitää koskea kaikkia tai vaihtoehtoisesti ei ketään.

  On hieman hullunkurista, että tekijän oikeudet kuuluisi vain ja ainoastaan määrätyille (rasismiako?) ja sitten jätettäisiin ne huomioimatta ne muut.

  Ajatellaan vaikkapa laivahitsaajaa, levyseppää, ilmastointiasentajaa, rakennusarkkitehtiä, siivoojaa, niin jokainen heistä on se tekijä, muut ovat heidän tekemisestään nauttijoita, niin tällä perusteella musiikinkuuntelija on tekijän tekemisestä nauttija, joka joutuu maksaan siitä, että saa nauttia musiikista, mutta ei se joka asuu, seilaa tai vastaavaa,, joka jonkun asian on tehnyt ei voi nauttia tekemästään mitään korvausta (yllä mainittu), niin tällöin tekijän oikeudet pitää ja pitäisi kuulua kaikille tekijöille taikka sitten ei ollenkaan kenellekkään.

  Onko teosto ja muut instanssit jokin rahankerääjä joka tulouttaa rahat jonnekkin, koska oikeammin tekijänoikeusmaksuista menee erittäin pieni prosentti todellisille tekijöille?

  Tässäpä vähän mietittävää.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.