JAPAN AIRLINES?

osakaan

kertokaa kokemuksia. olen kuullut että aasialaiset lentoyhtiöt ovat "sata kertaa" korkeatasoisempia kuin lufthansat ja finnairit. olin tänään lähdössä cathay pacifikilla , mutta lento vaihtuikin ylihuomisen japan airlinesiin. selviäähän asia sinne koneeseen astumalla, mutta mikäs tässä ihmetellessä.

11

3632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Docomo

      Taitaa olla Aasian suurin lentoyhtio. Palvelu on aasialaiseen tapaan hyvaa ja ystavallista. Talla hetkella suurissa taloudellisissa vaikeuksissa, mutta silla tuskin vaikutusta palveluun ja lentoosi. Itse lentanyt ko. yhtiolla usemman sata lentoa, ei valittmaista.

    • io

      Kyllä varmaan nyt jo lennettyäsi itsekin sillä huomasit eron esim. Finskiin? :) Palvelu aivan eri luokkaa ja vaikka ei missikisoista kyse olekaan niin hlökunta kauniita ja työasut aivan jotain muuta ku Finskillä. Ym ym ym. Jallilla lentelisin jos ois niillä suorat lennot mutta Finskiin joutuu tyytymään kun haluaa matkustusajassa säästää. :)

    • dreamliner1

      Onko kukaan lentänyt JAL:n Dreamlinerilla Tokioon? Itse menen loppukesästä Tokioon ja tekisi mieli Finnairin lentojen sijaan mennä JALlilla. Minkälaisia kokemuksia tästä yhtiöstä?


      Toinen kysymys kuuluu, että uskaltaako näitä lentoja ylipäätänsä varata, kun Dreamlinerilla ollut niin paljon ongelmia yms. Entä jos lennot perutaan yms. niin miten sellaisissa tapauksissa uudelleenreititys tapahtuu, kokemuksia?

      • Molemmat ok.

        Omat kokemukset rajoittuu vain Japanin sisäisiin lentoihin, konetyyppeinä Boeing 767 ja 777. Henkilökunta on hyvin ystävällistä ja palvelussa ei ole ollut moitittavaa ainakaan näin länsimaalaisen silmin katsottuna. Muuten matkanteko on samanlaista kuin muillakin.

        Täsmällisyys on JAL:n Helsingin lennoilla ollut ihan hyvä. Kyllä he asiakkaistaan huolen pitävät, ei siitä kannata olla huolissaan.

        Dreamlinerista löytyy omakohtaista kokemusta toisen japanilaisen ANA:n puolelta. Matkustajalle se on sinänsä ihan samanlainen kuin muutkin koneet, mutta jos istut ikkunapaikalla niin isompi ikkuna on ihan kiva. Ainakin itse tykkäsin. Kone tuntui myös huomattavasti hiljaisemmalta kuin muut millä olen matkustanut (hiljaiseksi kehutusta A380-koneesta ei ole kokemusta, joten siihen en voi verrata). Varsin miellyttävä kokemus ja en epäröisi lentää kys. konetyypin kyydissä uudelleen.


      • Jallioliok

      • airlines

        Halvat lennot - https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=fi
        Jetradar on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Jetradar hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.


    • Naritaan

      Jos lennätte Tokioon. Japan Airlinesillä niin lentäkää Naritan kansainväliselle lentoasemalle. Sit Naritasta bussilla taikka junalla Tokioon (lyhyt matka).

      • FINJAL

        Eipä Suomesta ainakaan toistaiseksi muita vaihtoehtoja olekaan kuin Narita, mitä Tokioon tulee. Itse pitäisin kyllä mielenkiintoisempana jos JAL lentäisi Helsingistä Naritan sijasta Hanedalle, joka on Japanin kotimaan liikenteen keskus. Sieltä olisi erittäin helppo jatkaa eri puolille Japania ja Tokion keskustaankaan ei olisi matkaa juuri mitään. Tuntuu hieman turhalta päällekkäisyydeltä kun sekä Finnair, että JAL lentävät molemmat samalle Naritan kentälle likimain samaan kellonaikaan.


      • 17+13
        FINJAL kirjoitti:

        Eipä Suomesta ainakaan toistaiseksi muita vaihtoehtoja olekaan kuin Narita, mitä Tokioon tulee. Itse pitäisin kyllä mielenkiintoisempana jos JAL lentäisi Helsingistä Naritan sijasta Hanedalle, joka on Japanin kotimaan liikenteen keskus. Sieltä olisi erittäin helppo jatkaa eri puolille Japania ja Tokion keskustaankaan ei olisi matkaa juuri mitään. Tuntuu hieman turhalta päällekkäisyydeltä kun sekä Finnair, että JAL lentävät molemmat samalle Naritan kentälle likimain samaan kellonaikaan.

        Tuo lentojen ajankohta on melkein ainoa järkevä jos haluaa, että lennot lähtevät ja saapuvat inhimillisiin aikoihin ja molemmissa päissä on jatkoyhteydet ilman yöpymisiä. Voisi sitä esimerkiksi tunnilla siirtää myöhemmäksi, mutta silloinkin siirtyisivät sekä Finnair että JAL Helsingin pään jatkoyhteyksien vuoksi.

        Naritaan lennetään sen takia, että Japanin hallitus ei ole myöntänyt liikennöintioikeuksia Hanedaan ja Helsingin välille. Hanedan lisääntyneen kapasiteetin ansiosta juuri myönsivät vuoroja Britanniaan ja Saksaan, mutta Suomi jäi ilman huolimatta siitä, että Finnair on yksi suurimmista liikennöitsijöistä Euroopan ja Japanin välillä. Sinänsä sen ansiosta Suomesta kyllä löytyy ihan hyvin vaihtoyhteyksiä muualle Japaniin, koska lennon voi ottaa myös Kansaihin tai Nagoyaan. Kansai tosin ei ole paljoakaan parempi kotimaanlentojen suhteen kuin Narita, koska Osakan kotimaanlentojen kenttä on Itami. Mutta kyllä noista kolmesta vaihtoehdosta yleensä joku järkevä löytyy ilman lentokentän vaihtoa.


    • Anonyymi

      Ei kannata tiistain jälkeen kun jal syttyi tuleen

    • Anonyymi

      JAL'lla palvelu on aivan eri tasolla esim Finnairiin verrattuna, mutta niin on lennon hintakin, kun operoijana on JAL. Ruoka JAL'lla on japanilaista joka tarkoittaa pientä annoskokoa ja japanilaisia tuherruksia. Lentoemännät kulkevat käytävää edestakaisin koko lennon ajan ja valmiina palvelemaan. Tyrkyttävät teetä vähän liiankin innokkaasti. Siisteys erinomaista ja esim vessoja siivotaan koko ajan. Pitsku eräs markkinoiden pisimpiä. JAL'in lipulla voi saada jotain pientä extraa jos jatkaa Japanissa kotimaan lennolla. Jetstarilla sai tilata ostomuonaa tarvitsematta maksaa, koska JAL'n lippu. JAL'n kotimaan lennoilla saattaa saada upgreidin parilla kymmenellä eurolla kun käy tiskiltä kysymässä hintaa. Mannertenvälisellä upgreidiä ei ei käytännössä saa tai ei kannata ostaa. Homma menee niin että upgreidiä ostellessa alkuperäisen lipun hinta palautetaan, siltä osin mitä lennoista on käyttämättä ja ylemmän matkustusluokan lento maksetaan täyteen hintaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe