JAPAN AIRLINES?

osakaan

kertokaa kokemuksia. olen kuullut että aasialaiset lentoyhtiöt ovat "sata kertaa" korkeatasoisempia kuin lufthansat ja finnairit. olin tänään lähdössä cathay pacifikilla , mutta lento vaihtuikin ylihuomisen japan airlinesiin. selviäähän asia sinne koneeseen astumalla, mutta mikäs tässä ihmetellessä.

9

900

  Vastaukset

  • Taitaa olla Aasian suurin lentoyhtio. Palvelu on aasialaiseen tapaan hyvaa ja ystavallista. Talla hetkella suurissa taloudellisissa vaikeuksissa, mutta silla tuskin vaikutusta palveluun ja lentoosi. Itse lentanyt ko. yhtiolla usemman sata lentoa, ei valittmaista.

  • Kyllä varmaan nyt jo lennettyäsi itsekin sillä huomasit eron esim. Finskiin? :) Palvelu aivan eri luokkaa ja vaikka ei missikisoista kyse olekaan niin hlökunta kauniita ja työasut aivan jotain muuta ku Finskillä. Ym ym ym. Jallilla lentelisin jos ois niillä suorat lennot mutta Finskiin joutuu tyytymään kun haluaa matkustusajassa säästää. :)

  • Onko kukaan lentänyt JAL:n Dreamlinerilla Tokioon? Itse menen loppukesästä Tokioon ja tekisi mieli Finnairin lentojen sijaan mennä JALlilla. Minkälaisia kokemuksia tästä yhtiöstä?

   Toinen kysymys kuuluu, että uskaltaako näitä lentoja ylipäätänsä varata, kun Dreamlinerilla ollut niin paljon ongelmia yms. Entä jos lennot perutaan yms. niin miten sellaisissa tapauksissa uudelleenreititys tapahtuu, kokemuksia?

   • Omat kokemukset rajoittuu vain Japanin sisäisiin lentoihin, konetyyppeinä Boeing 767 ja 777. Henkilökunta on hyvin ystävällistä ja palvelussa ei ole ollut moitittavaa ainakaan näin länsimaalaisen silmin katsottuna. Muuten matkanteko on samanlaista kuin muillakin.

    Täsmällisyys on JAL:n Helsingin lennoilla ollut ihan hyvä. Kyllä he asiakkaistaan huolen pitävät, ei siitä kannata olla huolissaan.

    Dreamlinerista löytyy omakohtaista kokemusta toisen japanilaisen ANA:n puolelta. Matkustajalle se on sinänsä ihan samanlainen kuin muutkin koneet, mutta jos istut ikkunapaikalla niin isompi ikkuna on ihan kiva. Ainakin itse tykkäsin. Kone tuntui myös huomattavasti hiljaisemmalta kuin muut millä olen matkustanut (hiljaiseksi kehutusta A380-koneesta ei ole kokemusta, joten siihen en voi verrata). Varsin miellyttävä kokemus ja en epäröisi lentää kys. konetyypin kyydissä uudelleen.   • Halvat lennot - https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=fi
    Jetradar on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Jetradar hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.


  • Jos lennätte Tokioon. Japan Airlinesillä niin lentäkää Naritan kansainväliselle lentoasemalle. Sit Naritasta bussilla taikka junalla Tokioon (lyhyt matka).

   • Eipä Suomesta ainakaan toistaiseksi muita vaihtoehtoja olekaan kuin Narita, mitä Tokioon tulee. Itse pitäisin kyllä mielenkiintoisempana jos JAL lentäisi Helsingistä Naritan sijasta Hanedalle, joka on Japanin kotimaan liikenteen keskus. Sieltä olisi erittäin helppo jatkaa eri puolille Japania ja Tokion keskustaankaan ei olisi matkaa juuri mitään. Tuntuu hieman turhalta päällekkäisyydeltä kun sekä Finnair, että JAL lentävät molemmat samalle Naritan kentälle likimain samaan kellonaikaan.


   • FINJAL kirjoitti:

    Eipä Suomesta ainakaan toistaiseksi muita vaihtoehtoja olekaan kuin Narita, mitä Tokioon tulee. Itse pitäisin kyllä mielenkiintoisempana jos JAL lentäisi Helsingistä Naritan sijasta Hanedalle, joka on Japanin kotimaan liikenteen keskus. Sieltä olisi erittäin helppo jatkaa eri puolille Japania ja Tokion keskustaankaan ei olisi matkaa juuri mitään. Tuntuu hieman turhalta päällekkäisyydeltä kun sekä Finnair, että JAL lentävät molemmat samalle Naritan kentälle likimain samaan kellonaikaan.

    Tuo lentojen ajankohta on melkein ainoa järkevä jos haluaa, että lennot lähtevät ja saapuvat inhimillisiin aikoihin ja molemmissa päissä on jatkoyhteydet ilman yöpymisiä. Voisi sitä esimerkiksi tunnilla siirtää myöhemmäksi, mutta silloinkin siirtyisivät sekä Finnair että JAL Helsingin pään jatkoyhteyksien vuoksi.

    Naritaan lennetään sen takia, että Japanin hallitus ei ole myöntänyt liikennöintioikeuksia Hanedaan ja Helsingin välille. Hanedan lisääntyneen kapasiteetin ansiosta juuri myönsivät vuoroja Britanniaan ja Saksaan, mutta Suomi jäi ilman huolimatta siitä, että Finnair on yksi suurimmista liikennöitsijöistä Euroopan ja Japanin välillä. Sinänsä sen ansiosta Suomesta kyllä löytyy ihan hyvin vaihtoyhteyksiä muualle Japaniin, koska lennon voi ottaa myös Kansaihin tai Nagoyaan. Kansai tosin ei ole paljoakaan parempi kotimaanlentojen suhteen kuin Narita, koska Osakan kotimaanlentojen kenttä on Itami. Mutta kyllä noista kolmesta vaihtoehdosta yleensä joku järkevä löytyy ilman lentokentän vaihtoa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   683
   13924
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   115
   2268
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   111
   1215
  4. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   102
   1185
  5. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   59
   1010