Rubikin kuutio (Fridrich- vai Petrus-metodi)

(C)über

Eli kumpi on parempi/nopeampi tapa ratkaista rubikin kuutio: Fridrich-metodi vai Petrus-metodi? Aloittelijan tavallahan tuo jo menee mutta kun se on niin auttamattoman hidas... Ja löytyykö mistään suomenkielisiä Fridrich-ohjeita? Itse en löytänyt...

4

2219

Vastaukset

 • Fridrich on varmempi keino ratkaista kuutio nopeasti kuin petrus. Petrus vaatii enemmän sellasta tajuamista kun taas fridrich toimii enemmän "itsestään". Nopeimmat ajat tehdään järjestään petruksella.

  Fridrichistä sen verran että sehän koostuu kolmesta osasta: F2L, OLL ja PLL
  - F2L on "first two layers" eli silää tekniikalla tehään kaks ekaa kerrosta. Tähän on olemassa algoritmit, mutta niitö ei käytä kukaan koska se on helpompi oppia ilman algoritmejä. Youtubeen vain hakuun "F2L no algorithms" tai vastaava. Ei vaadi mitään älytöntä englanninkielentaitoa.
  - OLL eli Orientating Last Layer eli viimeisen kerroksen kaikki palat käännetään eka sama puoli ylöspäin. OLL algoritmejä on jtn. 70 luokkaa eli niitä ei kannata lähteä opettelemaan ihan tuostanoin vaan, vaan opettele ensin nk. *"2-look-oll". Youtubesta löytyy loistavia ohjeita tähän.
  -PLL eli Permutating Last Layer eli orientoidut viimeisen kerroksen palat järjestetään niin että kuutio on ratkaistu. Tähän löytyy myös kevyempi versio, mikä kannattaa opetella ensiksi eli "2-look-pll". Jälleen youtube auki ja eiku opettelemaan. Suosittelen Youtubesta sellaisen käyttäjän ohjeita kuin "badmephisto". Erittäin hyvä opettaja, ei puhu kovin nopeaa englantia ja opettaa selkeästi.

  Siitä vain sitten opettelemaan. Oma ennätykseni on tällä hetkellä 15 sekunnin luokkaa ja käytän F2L, osaan puolet OLL algoritmeistä ja löhes kaikki PLL algoritmit :)

 • Niin että kannattais opetella mä en ite jaksa ps pelaatteko ow:ta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.