sotalelut

missä raja?

mitä mieltä vanhemmat olette pikkupoikien sotaleluista mm armeijän panssarivaunuista,aseista?
onko teistä ihan ok että lapsi leikki tappoleikkejä ja tuhoamisleikkejä?
kehittäkö se pikkupoikien psyykettä hyvällä vai pahalla tavalla?
antakaa mielipiteitä.

10

1034

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mustaa vaiko valkois

      Poikien terveeseen kehitykseen. Se on luonnonlaki, jota on kunnioitettava, ja siinä samalla kasvaa selkäytimeen taistelun tahto oman maan puolesta, pahuutta vastaan. Niistä asioista on vain puhuttava heille, että aseet on puolustaumista varten, jos kimppuumme joku hyökkää.

    • näin on

      Lapset eivät leiki sotaleluillaan aikuisten sotia vaan aika viattomia taisteluja joissa ratkaistaan kuka on paras. Ensin ukkelit vähän taistelee ja heittäytyy sitten matolle lepäämään ja paistaa sen jälkeen leikkinuotiolla makkarat koko porukalle. Näin ainakin meillä.

      Olin itse järkyttynyt, kun taisteluleikit alkoi noin 3vuotiaalla. Mutta niitä on ihan turha verrata mihinkään aikuisten sotiin. Ne on leikkiä ja lapsetkin tietää sen. Mitä se kertoisi pojalleni, jos pitäisin 90% hänen leikeistään hirveinä/kauheina/typerinä ja yrittäisin kitkeä niitä pois? Lapsen tehtävä on leikkiä ja useimmilla pojilla taistelut vaan tulee geeneistä.

    • ei leikki tapa

      Muistelen, että joskus 80-luvulla päiväkoteihin ei saanut esim. leulupäivänä viedä mitään asetta, tai taistelulelua. Kaikki sotaan ja taisteluihin liittyvät lelut karsittiin pois. Monet kieltivät kyseiset lelut lapsilta jopa kotonakin.

      Melko pian sitten huomattiin, ettei lapselta voi viedä sitä "omaa" pyssyä pois - se kun saattoi olla oma sormi tai puukeppi tai mikä vaan esine.

      Meillä on neöjä poikaa, jotka ovat omat sotansa lapsena leikkineet. Kaksi on jo armeijan käynyttä, ja kaksi menossa. Kaikki pojat ovat vakavasti pohtineet myös siviilipalvelukseen hakeutumista, mutta silti armeijaan päätyneet, ja ensi kesänä menevät nämä nuorimmaiset.

      • gg

        Minä leikin kavereiden kanssa AINA jatkosotaa,enkä mitään star warsia.Ja se sota mitä me leikimme on tismalleen niin kuin oikea sota,eli ei siis mitään laserpyssyjä.


    • asdasfasf

      meidän urposta tulee sivarihomo. saa pienenä leikkiä vaan äidin hameella.

    • ?!!!!!

      Mitä pahaa on muka siinä että pojat leikkii sotaa? Sehän kuuluu kasvamiseen ja onhan se ihan sama kun että tytöt leikkii brazeilla! Kun lapsi kuvittelee vihollisen ja taistelee sitä vastaan niin se on aika luovaa joka on hyvä asia. Ja kaiken lisäksi se on vain leikkiä että miksi mennä kieltämään leikki josta pojat pitävät?

    • /1/1/_111

      niinpä, sitä paitsi nykyään melkein kaikki poikien lelut on tarkoitettu kaikenmaailman sota leikkeihin, mutta ei se mikään pahakaan asia oo!

    • Peace

      No mutta kun eikös sota ole aivan hirveä asia maailmassa? Eikö sotiminen ja toisten tappaminen ole ihan yhtä kauheaa, kuin vaikkapa raiskaaminen? Olisiko se sitten ok, että lapset leikkisivät raiskaajaa? Mun mielestä se on sairasta, että vanhemmat ostavat lapsilleen aseita ja muita sotaleluja. Miksi vanhemmat haluaisivat tukea pienissä lapsissa sellaista ajatusmaailmaa, jossa aseet ovat kiva juttu ja tappamisen leikkiminen on hauskaa? Leikitään sitten saman tien sarjamurhaajaa, nistiä, kouluampujaa ja vaimonhakkaajaa.

    • PÄLLI123

      entä sotapelit esim. MW3 K-18!?

    • ÄLLI213

      joo, ja kieltäkää tytöiltä nukkeelikit, ei kai se nyt ole ihan normaalia että 5-vuotiaat tytöt leikkii että heillä olisi vauva, häh?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe