Vallox 95 sähkö patterin käyttö.

vallox

Terve.

Talo on 1.kers. 105m2/ 350m3.sähkölämmitys leivinuuni.
iv-kone vallox95.millä asteikolla kannattaa tuloilmaa lämmittää ettei mene sähkö syöpöksi.Eli miten lämmön talteen otto vaikuttaa asiaan??huonelämpötila on 21-18.

8

1163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähintään

      LTO kattaa normaalisti vähän reilu puolet tuloilman lämmöntarpeesta, esim. hyötysuhde (norm. käyttöteholla) 60 %, ulkoilma 0 °, tuloilman asetus 16 ja poistoilman lämpötila 20:

      1) LTO lämmittää ilman 0 -> 12 °C (~ilmaiseksi, poistoilman lämmöllä) (*

      2) koneen sähköinen jälkilämmitys lämmittää ilman 12 -> 16 °C, tähän menee vuodessa luokkaa 1000 kWh

      3) ilma lämpenee huoneessa 16 -> 18... 21 °C, lämpöenergia saadaan osittain sähkölämmityksestä, osittain takasta (=halvempaa energiaa)

      Kaikkein halvimmaksi tulisi kytkeä koneen jälkilämmitys kokonaan pois, mutta liian kylmä tuloilma aiheuttaa silloin vetohaittaa lerpahtaessaan suoraan tuloilmalaitteista lattialle. Normaalit tuloilmalaitteet sietävät 6, korkeintaan 8, astetta huoneilmaa viileämmän tuloilman, joten sinun tapauksessasi passeli asetus jälkilämmitystermostaatille on 15-16 °C.

      (* kovilla pakkasilla LTO:n osuus tuloilman lämmityksessä laskee, kun huurtumisenesto alkaa pätkiä (-10 °C kieppeillä) tuloilmapuhaltimen toimintaa ja osa tuloilmasta otetaankin tämän seurauksena rakenteiden läpi (tyyliin koneellisen poiston talot). Koko vuoden yli laskettuna LTO:lla ei siksi saakaan katettua 60 % tuloilman lämmöntarpeesta, vaan pikemminkin 50 %.

      • utut

        Itselläni on jälkilämmitysarvo asetettu 20C°:een, mutta välillä tuppaa jaloissa vedon tunnetta. Putkistossa ilma hiukan viilenee, joten oikean arvo tulee kokeilemalla! Ihmettelen miten jotkut kehuvat sillä, että heillä ei ole jälkilämitystä päällä ikinä. Onko heillä neljät villasukat jalassa???


      • jöööööö
        utut kirjoitti:

        Itselläni on jälkilämmitysarvo asetettu 20C°:een, mutta välillä tuppaa jaloissa vedon tunnetta. Putkistossa ilma hiukan viilenee, joten oikean arvo tulee kokeilemalla! Ihmettelen miten jotkut kehuvat sillä, että heillä ei ole jälkilämitystä päällä ikinä. Onko heillä neljät villasukat jalassa???

        jälkilämmitys ollenkaan päällä ja ei vedon tunnetta ole vielä tunnettu.


      • pööööööööööö
        jöööööö kirjoitti:

        jälkilämmitys ollenkaan päällä ja ei vedon tunnetta ole vielä tunnettu.

        Mittaas joutsessas miten kylmää tuloilma on venttiilin päästä.


    • Veetee50

      Viimeisin viesti vuodelta 2009 ja nyt heti perään 2019 kysyisin viisaammilta samaiseen aihealueeseen liittyvän kysymyksen jos tätä joku sattuu lukemaan. Eli napsautin Vallox 95 koneesta sähkölämmittimen nollille. Rivitaloasunnossa kun on kaukolämpö ja asumismuoto on vuokralainen niin sehän on aivan se ja sama pitää lattialämmitys niin isolla kuin tarvii ja IV koneen sähkölämmitys nollilla, kun sähkö pitää maksaa mutta kaukolämpö kuuluu kiinteään vuokraan.

      No nyt se napsautti pakkasukko 15 asteen pakkasen päälle, niin IV kone menee jatkuvasti sulatusmoodiin, jopa 5 minuutin välein. Kysymys kuuluu onko tästä jotain haittaa? Kärsiikö kone tms?

      • Veetee50

        Niin joo ja sellainen lisäys että sen takia napsautin sähkölämmittinen nollille kun tuli yllättävän iso sähkölasku, arvelin sen johtuvan tuosta kun tulikuumana hohkasi asetuksella 20 astetta. Mitään vedon tunnetta tai muutakaan haittaa en muuten havainnut, lähinnä tuo sulatusmoodi mietityttää.


      • termostaatit_pielessä

        Ei haittaa ja -15 C pakkasella kuuluukin sulatella.

        Tosin kannattaa tarkastaa ne todelliset lämpötilat. Asuin aiemmin kerrostalokämpässä, jossa oli Vallox75, mikä on käytännössä sama laite pienmpitehoisilla puhaltimilla.

        Siinä tuloilman lämpötilan asetuksella 16 tuloilman todellinen lämpötila pyörikin 20 kieppeillä (puolen asteen heiluntaa ylös/alas, koska sähköpatterin säätöhän on on/off) eli termostaatin säätönupin asteikko oli päin seiniä. Olinkin ihmetellyt, miksei kevätauringon lämmittämä kämppä jäähdy, vaikka laittoi lisää jenkaa koneeseen.

        Vielä pahempi ongelma oli huurteenestossa. Käyttöohjeen mukaan huurteeneston pitäisi käynnistyä, kun jäteilman lämpötila on 3. Jooei, puhaltimen takaa mitattu jäteilman lämpötila pyöri 9 asteen kieppeillä!

        Tuosta sitten seurasi, että LTO:n huurteen sulattelu alkoi jo kauan ennen todellista tarvetta, parin asteen pakkasilla ja -20 kelillä kone oli melkein jatkuvasti sulatustilassa. Siis lämpöä harakoille oikein kunnolla. Termostaatin uudelleenkoulutuksen jälkeen sulattelu alkoi vasta pakkasen kiristyttyä jonnekin -10 tienoille ja vielä -20 asteessakin tulopuhallin oli enemmän käynnissä kuin seis.

        Etenkin huurteenesto pitää säädellä koneeseen laitettavan loggerin tai lämpömittarin mukaan, koska säätönupissa ei ole edes asteikkoa omassa tapauksessani tehdasasetus oli "vain" 6 astetta pielessä.


      • InsinööriX

        Tuo jälkilämmityksen pois laittaminen voi aiheuttaa kosteusvaurion, jos tuloilmaputkisto kulkee alas lasketussa katossa kondenssieristämättömänä. Näin on yleensä kerrostalojen asuntokohtaisessa ilmanvaihdossa. Varsinkin kylpyhuoneessa ja keittiössä on näin talvellakin ajoittain sen verran kosteutta, että se tiivistyy sinne lähes nolla-asteiseen putkistoon ja vesi alkaa tippumaan sen katon alaslaskun päälle! Tulee kallis sähkön säästö!

        Parempi olisi säätää se jälkilämmitys "säästöasentoon" tuonne 12-15 C.

        Oman kokemukseni perusteella Vallox 95/75 jäätymisenesto kannattaa säätää (erillisellä mittarilla) noin 1-2 C. Tällöin se alkaa toimia (pätkiminen) tiiviissä talossa noin -15C ja harvemmassa vasta noin -20C kieppeillä, ja kenno pysyy silti sulana.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1253
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe