Takkaleivinuuni tiilestä

qwertyuiopåäölkj

Tarkoitus oli laittaa uudistaloon Tiilerin funkkis lauri. Mieli muuttui ja haluaisimmekin takka-leivinuunin jossa leivinuuni luukku on takan "takapuolella". Tähän tarkoitukseen saa vain Tyyne takan joka on hirveän kokoinen möhkäle.
Löytyyköhän mistään valmistakkatoimittajaa (tiili) jolta saisi sopu-kokoisen takkaleivinuunin (leivinuuni takapuolella) ja mahdollisesti hormi takan päältä?

13

1946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsafafsdaf

      muuratut tulisijat -vihko, siinä on lukuisia rakennusohjeita eri tulisijoille, että voi vaikka itse lähteä muuraamaan. Vihkon sain tiilikauppiaalta.

      • aikansa eläny

        se opas on viimeks ilmestyny 90 luvun alussa. Hiuka on retro meininkiä.. Ja sanoisin et ohjeet on aika suuntaa-antavia. Jos ei oo muuraillu ja ite lähtee tekee ni kyllä ongelmia tulee. Suosittelen kuitenkin sitä Tiileriä.


    • 3124234

      näissä on se, ettei tällaisissa yhdistelmissä leivinuuni oikeesti ole mikään leivinuuni. sen arinalle ei jää tilaa, rakentaa sellaista arinaa, jolla voisi ruislepää paistaa, muuta kuin ehkä sen yhden kappaleen. Leiviuuni tarvitsee massaa, että siitä tulee toimiva vanhanajan uuni, missä samalla lämmityksellä tehtiin vaikka minkälaiset ruoat. Tuollaisella uunilla ei pysty edes kinkkua paistamaan, ilman, että pitää välillä lämmittää.

      • liul

        Siinä on ensimmäinen fiksu vastaus.Totta,jos ostaa takka/leivinuunin saa kaks huonoa uunia.Teho ei riitä kummassakaa.Ei lämmitykseen eikä paistoon.


      • Terhi rules!
        liul kirjoitti:

        Siinä on ensimmäinen fiksu vastaus.Totta,jos ostaa takka/leivinuunin saa kaks huonoa uunia.Teho ei riitä kummassakaa.Ei lämmitykseen eikä paistoon.

        Olen sikäli samaa mieltä, että jos aikoisi käyttää tulisijaa pitkään jatkuvaan monen leipälajin leipomiseen ja sen päälle vielä pataruoan hauduttamiseen, niin siihen ei takkaleivinuunilla päästä, vaan kannattaa satsata oikeaan leivinuuniin.

        Mutta jos tarpeet ovat nykyaikaisemmat: tupakeittiössä ei ole tilaa möhkälemäiselle tiilikuutiolle ja tuntikausia jatkuvat leivontaturnajaiset eivät ole tavoitteena, vaan tarkoituksena on paistaa pellillinen tai pari sämpylöitä tai pullaa tai tehdä juuri se 2 - 4 leipää kerralla jne. pienimuotoisempaa ruokataloustoimenpidettä, niin kyllä takkaleivinuunilla pärjää mainiosti, kunhan se vain on sellainen, jossa oikeasti poltetaan puita eikä sellainen kuin esim. monilla vuolukivitakkaleivinuuneilla, että leivinuuniosa on suljettu koppero, joka lämpenee vain takan lämmöstä ja jossa ei voi polttaa puita lainkaan.

        Tiilerin takkaleivinuuneissa voi käsittääkseni kaikissa polttaa puita leivinuunissakin ja kyllä ne ovat ihan riittävän kokoisia sisältä, ja tästä minulla on laajalti käytännön kokemusta, sillä vanhemmillani on Titta, mieheni veljen perheessä Tytti, kaverillani Tyyne - ja meillä itsellä on Terhi. Se on aika uusi malli Tiileriltä, huomattavasti sirompi rakenteeltaan kuin Tyyne, massaa on kuitenkin yhtä paljon, hintaa on hieman enemmän - uuni on takan vastakkaisella puolella ja mallia saa molemman kätisenä. Tiileri on myös sikäli hyvä että se ei häiriköi lattialämmitystä vaan pitää huonelämmön tasaisena niin että vaikka sitä lämpöä tulee, niin olo ei käy tukalaksi, kun tulisija luovuttaa hitaasti lämpönsä. Meillä Terhin leivinuunin saa 200-asteiseksi ihan vaan sillä, että polttaa takassa pari pesällistä puita - siis ei polta leivinuunissa lainkaan. Leivinuunissa polttamalla pääsee kovempiin lämpötiloihin. (Tässä vaiheessa uusavuttomuuden varalle vinkki että se lämpö nousee sitten vasta kun pellit on olleet kiinni jonkin aikaa.)

        Ihan ehdottomasti jos ei ole ammattilaisleipuruus mielessä, niin suosittelen takkaleivinuunia. Itse en halunnut Tyyneä myös sen möhkälemäisyyden takia, voin suositella Terhiä. Itselläni se on tummilla koristetiilillä mutta valkoiseksi rapattuna.


      • ei tiiltä
        Terhi rules! kirjoitti:

        Olen sikäli samaa mieltä, että jos aikoisi käyttää tulisijaa pitkään jatkuvaan monen leipälajin leipomiseen ja sen päälle vielä pataruoan hauduttamiseen, niin siihen ei takkaleivinuunilla päästä, vaan kannattaa satsata oikeaan leivinuuniin.

        Mutta jos tarpeet ovat nykyaikaisemmat: tupakeittiössä ei ole tilaa möhkälemäiselle tiilikuutiolle ja tuntikausia jatkuvat leivontaturnajaiset eivät ole tavoitteena, vaan tarkoituksena on paistaa pellillinen tai pari sämpylöitä tai pullaa tai tehdä juuri se 2 - 4 leipää kerralla jne. pienimuotoisempaa ruokataloustoimenpidettä, niin kyllä takkaleivinuunilla pärjää mainiosti, kunhan se vain on sellainen, jossa oikeasti poltetaan puita eikä sellainen kuin esim. monilla vuolukivitakkaleivinuuneilla, että leivinuuniosa on suljettu koppero, joka lämpenee vain takan lämmöstä ja jossa ei voi polttaa puita lainkaan.

        Tiilerin takkaleivinuuneissa voi käsittääkseni kaikissa polttaa puita leivinuunissakin ja kyllä ne ovat ihan riittävän kokoisia sisältä, ja tästä minulla on laajalti käytännön kokemusta, sillä vanhemmillani on Titta, mieheni veljen perheessä Tytti, kaverillani Tyyne - ja meillä itsellä on Terhi. Se on aika uusi malli Tiileriltä, huomattavasti sirompi rakenteeltaan kuin Tyyne, massaa on kuitenkin yhtä paljon, hintaa on hieman enemmän - uuni on takan vastakkaisella puolella ja mallia saa molemman kätisenä. Tiileri on myös sikäli hyvä että se ei häiriköi lattialämmitystä vaan pitää huonelämmön tasaisena niin että vaikka sitä lämpöä tulee, niin olo ei käy tukalaksi, kun tulisija luovuttaa hitaasti lämpönsä. Meillä Terhin leivinuunin saa 200-asteiseksi ihan vaan sillä, että polttaa takassa pari pesällistä puita - siis ei polta leivinuunissa lainkaan. Leivinuunissa polttamalla pääsee kovempiin lämpötiloihin. (Tässä vaiheessa uusavuttomuuden varalle vinkki että se lämpö nousee sitten vasta kun pellit on olleet kiinni jonkin aikaa.)

        Ihan ehdottomasti jos ei ole ammattilaisleipuruus mielessä, niin suosittelen takkaleivinuunia. Itse en halunnut Tyyneä myös sen möhkälemäisyyden takia, voin suositella Terhiä. Itselläni se on tummilla koristetiilillä mutta valkoiseksi rapattuna.

        unohda tiili kokonaan.


      • Tiili-Terhin om.
        ei tiiltä kirjoitti:

        unohda tiili kokonaan.

        Ja näitähän riittää näitä "ei-ei-miehiä". Perusteluja näiltä et saa.

        Tiili on varsin hyvä. Miksei vuolukivikin voi olla hyvä, samoin kuin erilaiset posliinimurskasta sun muusta tehdyt elementtitulisijat, mikäli niillä on tarpeeksi massaa, johon lämpöä varata. Massa on kaiken a ja o varaavissa tulisijoissa, olipa ne tehty mistä hyvänsä. Sitä pitää olla riittävästi, jolloin lämpöä varautuu ja tulisija luovuttaa sitä hitaasti. Ne on kesämökkitakkoja sellaiset räpsyt, joilla saadaan nopeasti kämppä tulikuumaksi ja joihin saa jatkuvasti halkoja olla mättämässä. Massiivinen varaava tulisija lämpiää vasta seuraavaksi aamuksi (eli ei sovellu kylmälle mökille nopeaksi lämmittimeksi) ja luovuttaa lämpöään miellyttävästi, ei tee olosta tukalaa mutta pienentää kummasti sähkölaskua.

        Tiileritkin, vaikka ovatkin valmiita paketteja, ovat kuitenkin melko edullisia verrattuna moniin muunlaisiin tulisijoihin - ja sillä hinnalla saa kuitenkin monesti huomattavasti paremmin käytännössä toimivan tulisijan kuin samalla hinnalla saisi jostain elementtitakasta. Tiilitulisijat soveltuvat käytännössä hyvin nykyaikaisen talotekniikan rinnalle juuri maltillisen lämmönluovutusnopeutensa takia. Tiilitulisija on mahdollista toteuttaa hyvin monenlaisilla ulkonäöillä, sen voi myös laatoittaa.

        Parilla tutulla on noita vuolukivitulisijoita, joiden kanssa siellä sitten hikoillaan - eikä toivoakaan että tulisija olisi enää seuraavana aamuna lämmin. Tyytyväisiä ovat taas ne tuttuni joilla on tiilitulisija, se lämmittää pari vuorokauttakin. Tyytyväinen olen itsekin.


      • aarrgh
        Tiili-Terhin om. kirjoitti:

        Ja näitähän riittää näitä "ei-ei-miehiä". Perusteluja näiltä et saa.

        Tiili on varsin hyvä. Miksei vuolukivikin voi olla hyvä, samoin kuin erilaiset posliinimurskasta sun muusta tehdyt elementtitulisijat, mikäli niillä on tarpeeksi massaa, johon lämpöä varata. Massa on kaiken a ja o varaavissa tulisijoissa, olipa ne tehty mistä hyvänsä. Sitä pitää olla riittävästi, jolloin lämpöä varautuu ja tulisija luovuttaa sitä hitaasti. Ne on kesämökkitakkoja sellaiset räpsyt, joilla saadaan nopeasti kämppä tulikuumaksi ja joihin saa jatkuvasti halkoja olla mättämässä. Massiivinen varaava tulisija lämpiää vasta seuraavaksi aamuksi (eli ei sovellu kylmälle mökille nopeaksi lämmittimeksi) ja luovuttaa lämpöään miellyttävästi, ei tee olosta tukalaa mutta pienentää kummasti sähkölaskua.

        Tiileritkin, vaikka ovatkin valmiita paketteja, ovat kuitenkin melko edullisia verrattuna moniin muunlaisiin tulisijoihin - ja sillä hinnalla saa kuitenkin monesti huomattavasti paremmin käytännössä toimivan tulisijan kuin samalla hinnalla saisi jostain elementtitakasta. Tiilitulisijat soveltuvat käytännössä hyvin nykyaikaisen talotekniikan rinnalle juuri maltillisen lämmönluovutusnopeutensa takia. Tiilitulisija on mahdollista toteuttaa hyvin monenlaisilla ulkonäöillä, sen voi myös laatoittaa.

        Parilla tutulla on noita vuolukivitulisijoita, joiden kanssa siellä sitten hikoillaan - eikä toivoakaan että tulisija olisi enää seuraavana aamuna lämmin. Tyytyväisiä ovat taas ne tuttuni joilla on tiilitulisija, se lämmittää pari vuorokauttakin. Tyytyväinen olen itsekin.

        Säälittävää vuodatusta. Kyllä meillä ainakin....yhyy...
        Tiilerillä ei ole yhtään tyylikästä/hienoa mallia. Rumia 80-luvun jäänteitä.


      • aarrgh
        Tiili-Terhin om. kirjoitti:

        Ja näitähän riittää näitä "ei-ei-miehiä". Perusteluja näiltä et saa.

        Tiili on varsin hyvä. Miksei vuolukivikin voi olla hyvä, samoin kuin erilaiset posliinimurskasta sun muusta tehdyt elementtitulisijat, mikäli niillä on tarpeeksi massaa, johon lämpöä varata. Massa on kaiken a ja o varaavissa tulisijoissa, olipa ne tehty mistä hyvänsä. Sitä pitää olla riittävästi, jolloin lämpöä varautuu ja tulisija luovuttaa sitä hitaasti. Ne on kesämökkitakkoja sellaiset räpsyt, joilla saadaan nopeasti kämppä tulikuumaksi ja joihin saa jatkuvasti halkoja olla mättämässä. Massiivinen varaava tulisija lämpiää vasta seuraavaksi aamuksi (eli ei sovellu kylmälle mökille nopeaksi lämmittimeksi) ja luovuttaa lämpöään miellyttävästi, ei tee olosta tukalaa mutta pienentää kummasti sähkölaskua.

        Tiileritkin, vaikka ovatkin valmiita paketteja, ovat kuitenkin melko edullisia verrattuna moniin muunlaisiin tulisijoihin - ja sillä hinnalla saa kuitenkin monesti huomattavasti paremmin käytännössä toimivan tulisijan kuin samalla hinnalla saisi jostain elementtitakasta. Tiilitulisijat soveltuvat käytännössä hyvin nykyaikaisen talotekniikan rinnalle juuri maltillisen lämmönluovutusnopeutensa takia. Tiilitulisija on mahdollista toteuttaa hyvin monenlaisilla ulkonäöillä, sen voi myös laatoittaa.

        Parilla tutulla on noita vuolukivitulisijoita, joiden kanssa siellä sitten hikoillaan - eikä toivoakaan että tulisija olisi enää seuraavana aamuna lämmin. Tyytyväisiä ovat taas ne tuttuni joilla on tiilitulisija, se lämmittää pari vuorokauttakin. Tyytyväinen olen itsekin.

        Sä unohdit vielä mainita et tiilerissä piirakoista tulee kaikkein parhaat.


      • skeptikko
        Terhi rules! kirjoitti:

        Olen sikäli samaa mieltä, että jos aikoisi käyttää tulisijaa pitkään jatkuvaan monen leipälajin leipomiseen ja sen päälle vielä pataruoan hauduttamiseen, niin siihen ei takkaleivinuunilla päästä, vaan kannattaa satsata oikeaan leivinuuniin.

        Mutta jos tarpeet ovat nykyaikaisemmat: tupakeittiössä ei ole tilaa möhkälemäiselle tiilikuutiolle ja tuntikausia jatkuvat leivontaturnajaiset eivät ole tavoitteena, vaan tarkoituksena on paistaa pellillinen tai pari sämpylöitä tai pullaa tai tehdä juuri se 2 - 4 leipää kerralla jne. pienimuotoisempaa ruokataloustoimenpidettä, niin kyllä takkaleivinuunilla pärjää mainiosti, kunhan se vain on sellainen, jossa oikeasti poltetaan puita eikä sellainen kuin esim. monilla vuolukivitakkaleivinuuneilla, että leivinuuniosa on suljettu koppero, joka lämpenee vain takan lämmöstä ja jossa ei voi polttaa puita lainkaan.

        Tiilerin takkaleivinuuneissa voi käsittääkseni kaikissa polttaa puita leivinuunissakin ja kyllä ne ovat ihan riittävän kokoisia sisältä, ja tästä minulla on laajalti käytännön kokemusta, sillä vanhemmillani on Titta, mieheni veljen perheessä Tytti, kaverillani Tyyne - ja meillä itsellä on Terhi. Se on aika uusi malli Tiileriltä, huomattavasti sirompi rakenteeltaan kuin Tyyne, massaa on kuitenkin yhtä paljon, hintaa on hieman enemmän - uuni on takan vastakkaisella puolella ja mallia saa molemman kätisenä. Tiileri on myös sikäli hyvä että se ei häiriköi lattialämmitystä vaan pitää huonelämmön tasaisena niin että vaikka sitä lämpöä tulee, niin olo ei käy tukalaksi, kun tulisija luovuttaa hitaasti lämpönsä. Meillä Terhin leivinuunin saa 200-asteiseksi ihan vaan sillä, että polttaa takassa pari pesällistä puita - siis ei polta leivinuunissa lainkaan. Leivinuunissa polttamalla pääsee kovempiin lämpötiloihin. (Tässä vaiheessa uusavuttomuuden varalle vinkki että se lämpö nousee sitten vasta kun pellit on olleet kiinni jonkin aikaa.)

        Ihan ehdottomasti jos ei ole ammattilaisleipuruus mielessä, niin suosittelen takkaleivinuunia. Itse en halunnut Tyyneä myös sen möhkälemäisyyden takia, voin suositella Terhiä. Itselläni se on tummilla koristetiilillä mutta valkoiseksi rapattuna.

        Jaa että tiileri ei häiriköi lattialämmitystä? Kerropa miten se muitten uunien/takkojen lämpö sitten häiriköi?
        Ja miten se tiilerin lämpö on sitten erilaista?


      • ei meille
        skeptikko kirjoitti:

        Jaa että tiileri ei häiriköi lattialämmitystä? Kerropa miten se muitten uunien/takkojen lämpö sitten häiriköi?
        Ja miten se tiilerin lämpö on sitten erilaista?

        unohda se" häirikkö" ja koko tiileri.


    • kgnrioläkgnmklers

      Unohda tiilitakat ja hanki Kerman saven takkaleivinuuni. Kerman saven takan "runkokivet" on tehty erittäin tasalaatuisesta materiaalista valmistetuista runkopalikoista toisin kuin tiilet -> Ei halkeile lämpölaajenemisen takia kun kaikki osat "elävät" samalla tavalla. Lisäksi saat takalle kokonaan laatoitetun pinnan, joka on hierrettyyn pintaan verrattuna helppohoitoinen puhdistuksen kannalta. Ja onpa hienon näköinen! Leivinuunin luukun voi valita eteen, sivulle tai taakse. Takan mitat 1000mm x 800mm. Ja korkeuden voi valita 1900mm, 2100mm tai 2300mm väliltä.

      Olen tyytyväinen omaan Kerman saven takkaleivinuuniin.

    • Rakentaja36

      Muurarihan muuraa sinulle juuri sellaisen takan kuin haluat, eli ei ole mikään ongelma. Aloita siis uunin hankinta nimenomaan luotettavan ja osaavan muurarin etsimisellä, hän on projektisi tärkein henkilö. Jos löydät hyvän, kannattaa maksaa vähän enemmänkin, sillä silloin saat juuri haluamasi uunin ja hän osaa vielä antaa hyviä vinkkejä kaupan päälle. Näin meillä toimittiin, ja lopputulemana täydellinen takka-leivinuuni, jossa juurikin leivinuuni toisella puolella. Ja verrattuna näihin vuolukivihirvityksiin sun muihin, niin samaan hintaan saatiin vielä kunnon tiilihormi, joka myös varaa lämpöä, toisin kuin nämä valmispiiput.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3362
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3157
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      120
      2610
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1465
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1179
    Aihe