vastauksia kaipaava..

tytöntyllerö_

Eli mulla ei siis minkään näköistä tietoa et miten nä lakipykälät menee, en oo luullu tarviivani =/
Eli menin kesällä naimisiin ja en tehny avioehtoa ja nyt näyttää siltä et todella tarvisin sellasen... Eli ilman avioehtoa, mikä kaikki on yhteistä?? Ennen avioliittoa otetut lainat?
Muu omaisuus mikä on hommattu ennen avioliittoa? vai vasta avioliitonaikana hommattu omaisuus? Ja entä jos tekee avioehdon niin voiko sen tehdä jälkikäteen vaan omalla nimmarilla?
Mulla vaan siitä surkee tilanne et satun omistamaan upouuden omakotitalon jonka lainaa aloin lyhentää kesällä. Ja itseasias mies ei oo siihen lainan lyhennykseen osallistunut yhtään. Eli kiinnostais tietää et onko asia tosiaan niin et laina on mun harteilla mut mies omistaa puolet talosta?? vai miten?
Jostain kuulin myös et jos omaisuudet on tosi selkeitä (meilläkin ku oltu puol vuotta naimisis) niin saattaa olla et ne oikeudessa jaetaan niin että molemmat omistaa sen mitä ennenkin.
Todella inhottava tilanne ku mies uhkailee et vie puolet mun omaisuudesta jos tulee ero... voi raukkamaisuus sanon minä =/ kuitenkin hän ite omistaa omistusasunnon..ja ei oo senttiikään maksanu talosta jossa asumme mut ottaa kyl vuokratulot itelleen omasta kämpästään...
please help me!

16

742

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mk

   Koska jos ei ole avioehtoa niin joudut maksamaan tasinkoa miehellesi eron tullessa. Tee semmoinen avioehto että se omaisuus mikä maksetaan ja hankitaan puoliksi on yhteistä ja se omaisuus mikä on vain toisen nimissä ja olet itse maksanut lainat on myös hänen. Laina on sen kenen nimissä se on. Mies ei omista talosta mitään jos se on vain sinun nimissä ja jos lainat ovat sinun maksettava niin äkkiä avioehtoa tekemaan ja rekisteröinti maistraattiin. Rajaa myös avioehdolla ettei mahdolliset perinnöt kuulu avioehdon piiriin ja niin edelleen. Koska olet niin vähän aikaa ollut naimisissa niin ei se talo puoliksi ole koska naimisissa pitää olla vähintään viisi vuotta että saa tasinkoa koska on niin sanottu hankkimispykälä joka tarkoitta sitä jos omaisuus on hankittu ennen kun olet mennyt naimisiin niin omaisuus on sinun.

  • happypahh

   Omaisuudesta vähennetään ensin velat, ennenkuin aletaan tasingon suuruutta määrittämään. Jos ette tehneet minkäänlaista avioehtoa, niin myös miehen omaisuus otetaan huomioon.
   Karkeasti se menee näin: Sinun omaisuudesta vähennetään sinun velat ja miehesi omaisuudesta miehen velat. Se kummalle tuon jälkeen jää enemmän, maksaa toiselle tasinkoa.

  • 1+8=57

   vaati aina molempien osapuolten suostumuksen ja allekirjoitukset. Jos miehesi ei siä allekirjoita niin sitten avioehtoa ei tule.

  • puttesetä

   Avioliitto ei muuta omistussuhteitanne.
   Avioerokaan ei muuta omistussuhteitanne.
   Avioehtosopimus on sopimus, jonka molemmat allekirjoittavat (tai eivät allekirjoita).

   Jos omaisuutenne on puolisosi velaton asunto ja sinun lähes koko arvostaan velkainen asunto, niin erotapauksessa puolisosi joutuu maksamaan sinulle tasinkoa noin puolet asuntonsa arvosta (edellyttäen tietenkin että asuntonne ovat samanarvoiset).
   Kuten arvelitkin, koska avioliittonne on kovin lyhytaikainen, voisi ositusta sovitella puolisosi hyväksi niin, ettei hänen tarvitsisi maksaa tasinkoa sinulle, koska muuten saisit ansiotonta hyötyä.

  • mk

   Vähintään viisi vuotta naimisissa ettö omaisuus menee puoliksi ja jos mies uhkaileen niin heti ero vireille ja hanki kunnon asianajaja ja pystyt vielä näyttämään että olet omilla rahoilasi hankkunut omaisuutesi niin mehesi jää ´kuin nalli kalliolle. Maksat kunnon lakimiehelle muutama sata euroa niin hän laatiiin kunnon avioehtosopimiksen ja jos miehesi ei allekirjoita sitä niin heti ero vireille niin hän ei saamitään kun olette olleet niin vähän aikaa naimisissa.

  • kuhanvaan

   Sait jo oikeat tiedot, että avio-oikeudestanne huolimatta omistatte edelleen kumpikin omanne ja miten ositus ja mahdollinen tasinko menee avioliiton päättyessä. Avioliiton lyhyys on tasingon sovittelun peruste, mutta mitään viiden vuoden tai muuta ehdotonta rajaa en tiedä laissa olevan. Avioliittosi keston ja puolisosi ilmaiseman omistus-/erouhkan joudut itse arvioimaan, koska ok. parisuhteessa voi huultakin heittää.

   Lisäykseni eo. vastauksiin on, että puolisosi voi myydä oman asuntonsa sinua kuulematta ja "pahnata" rahat ennen ositusta, mutta sinä et voi myydä taloasi ilman puolisosi suostumusta jos talo on nyt yhteisenä kotinanne. Niin ja oletko tietoinen, että onko puolisosi saanut asuntonsa lahjakirjalla tai testamentilla, jossa voi olla määräys puolison avio-oikeuden kumoamisesta. Et maininnut oman talosi vastaavaa saantoa.

  • mk

   Myös miehen omaisuudesta puolet ja säästöistä puolet. Ei muuta kuin avioehdon tekoon ja semmoinen että se omaisuus on hönen kenen nimissä omaisuus on ja vain yhdessä hankittu ja maksettu omaisuus menee jakoon. Rajaatte myös perinnöt pois avio.oikeuden piiristä.

  • vastauksia kaipaava

   Kiitoksia vinkeistä!
   Tilannettani selventääkseni, miehelläni on yksiö ja lainaa ehkä n. 40 000e, mulla lainaa reilu 120 000 e ja talo valmistui keväällä. Miehellä kuitenkin 10 000e kalliimpi auto ja käteistä varaa enemmän. jos omaisuutemme lainojen jälkeen laitettais tasan puoliksi niin saattaa olla et mulla olis enemmän omaisuutta mut lähiunnä se kiinnostikin että jos tulee nyt avioero niin joudunko maksamaan miehelleni jotain vaikka mulla on selvää näyttöä että oon ainut ketä on maksanut yhteisestä kodistamme ja talo ja laina ovat mun nimellä...toisaalta...jos haluaisin olla veemäinen niin pystynkö väittämään että tämä ei ole yhteinen kotimme, mieheni kun ei ole vielä missään vaiheessa tehnyt muuttoilmoitusta tähän osoitteeseen...?

   • puttesetä

    >>...jos omaisuutemme lainojen jälkeen laitettais tasan puoliksi niin saattaa olla et mulla olis enemmän omaisuutta...>...vaikka mulla on selvää näyttöä että oon ainut ketä on maksanut yhteisestä kodistamme ja talo ja laina ovat mun nimellä...>jos haluaisin olla veemäinen niin pystynkö väittämään että tämä ei ole yhteinen kotimme...


   • mk

    Jäät saamapuolelle eli miehesi maksaa sinulle tasinkoa kun sinulla on enemmän velkaa ja tällä pointilla voit saada miehesi tekemään avioehdon kun säästöistäkin joutuu tasinkoa maksamaan. Ei muuta kun avioehtoa tekemään niin avioliitto on paremmalla pohjalla kun raha ei kummittele taustalla.


   • Sinun omakotitalossa koska ei ole siellä virallisesti kirjoilla ja se selventää asioita huomattavasti ja miehsi säästöt menevät myös puolisksi koska kaikki omaisuus selvitetään kummaltakin ja siitä vähennetään velat ja sillä jolle jää enemmän maksaa tasinkoa toiselle kummalle jä enemmän ja se voi olla myös miehesi kuka joutuu maksamaan. Teeppä itsellesi kunnon selvitys omaisuudestasi ja miehsi omaisuudesta ja sääsätöistä ja sen jälkeen esität asian siten miehellesi että hän joutuu maksaman sinulle tasinkoa niin sitten miehesikin rupeaa ajattelemaan ja suostuu avioehdon tekoon ja siten että se omaisuus on hänen kenen nimissä se on mahdollisen avioeron sattuessa ja vain se omaisuus mikä on yhdessä hankittu ja maksettu kuuluu avio-oikeuden piiriin ja niin edelleen.


  • vastauksiin

   siinä mielessä, että jos miehesi ei vielä asu asunnossasi, älä anna hänen myöskään muuttaa kirjojaat sinne, ennen kuin asia on selvä tai avioehto tehty. Joku aiempi kirjoittaja mainitsi aivan oikein, että et voi omaa taloasi myydä ilman miehesi lupaa mikäli se on teidän yhteinen koti ts. molemmat ovat siinä kirjoilla - sitä vastoin hän voi kyllä myydä oman kämppänsä ilman sinun lupaasi jos ette kerran siinä yhdessä asu. Näin hän pystyy kiusaa tekemään ja vaikka pahimmassa tapauksessa myymään kämppänsä ja hävittämään rahat, jotta saa sinulta tasingon. Nyt välittömästi lakimiehen puheille, maksat sen muutoman satasen ja teetät avioehdon jossa mieluiten kummallakaan ei ole mitään oikeutta toistensa omaisuuteen, nykyiseen, tulevaan tai entiseen, erossa ->kuolemassa kyllä. Toivottavasti talosi on yksin sinun nimissäsi, kuten lainasikin. Älä missään tapauksessa ota miestä millekkään osuudelle sitä omistamaan missään vaiheessa (ts. hän "ostaisi" sinulta jonkin osuuden tai maksaisi lainaasi tms.)
   Onpa kurja tilanne, perusajatuhan olisi että avioparit yhdessä rakentavat tulevaisuuttaan eikä tuollaisia uhkauksia tarvitse kuunnella, mutta tuo kyllä kuullostaa kammottavalta (miehesi uhkailut). Toimi, ennen kuin joudut katumaan.

   • 659

    tarvitsee kuitenkin molempien puolisoitten allekirjoituksen ollakseen pätevä. Asunnon arvo huomoidaan osituksessa, vaikka ei olisikaan yhteinen koti.


  • mk

   Niin ei olosi mitään ongelmia koska avoliitossa omaisuus erotessa on sen kenen nimissä se ja toisen osapuolen pitää pystyä näyttämään toteen että on maksanut sitä omaisuutta. Nykyisessä avioliittolaissa on niin sanottu hankkimispykälä joka tarkoitta sitä että lyhyen avioliitossa omaisuutta joka on toisen nimissä niin siitä ei makseta tasinkoa ettei toinen osapuoli saa kohtuutonta hyötyä. Laskeppa omaisuutesi arvo ja vähennä siitä velat ja käske miehesi myös laskea omaisuutensa ja kaikki säästö ja siitä miinus velat ja katsotte kummallee jää enemmän omaisuutta niin se maksaa tasinkoa jolle jää senemmän velatonta omaisuutta. Jos sinulle jää 30000€ ja miehellesi 40000e arvosta velatonta omaisuutta niin miehesi maksaa sinulla 5000e tasinkoa ja sitten jos omaisuudet menevät tasan niin ehdotat miehellesi avioehdon tekemistä ettei kummallakaan ole erotilanteessa oikeutta toisen omaisuuteen ja vain yhdessä hankittu ja maksettu omaisuus menee jakoon.
   Jos auto on miehellesi tärkeä niin sanoppa miehellesi että autosta tulee myös puolet sinulle niin mihesi voi ruveta ajattelemaan että taitaa sittenkin olla hyvä tehdä avioehto. Yksi vaihtoehto on että annat vaikka lapsille jos on niin ennakkoperintönä 19999€ talosta jonka voi antaa ilman perintöveroseuraamiksia niin omaisuus jää sukuun enemmän.

  • näin on

   Rukoile Jumalaa pelastamaan avioliittosi, muuten menetät kaiken.

   • ite piru...

    tilanteessa voi kaikkia jättää Herran haltuun, sitte ainakin menee puolet herralle....


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   118
   1216
  2. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1116
  3. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   44
   999
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   57
   894
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   105
   831
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   814
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   799
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   617
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   614
  10. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   610
  Aihe