Lomalle Floridaan... Ehkä?

kk

Kauhea matkakuume ja lomalle pitäisi päästä... Matkakohde vain puuttuu...
Se voisi olla Miami... EHKÄ!

Apua tarvitaan siis:
- Mitä kaikkea Miamin lähialueilta löytyy?
- Sopiiko matkakohteeksi myös ihmisille jotka eivät jaksa ottaa aurinkoa tai shoppailla? (Miehet ovat huolissaan :-) )
- Mihin vuodenaikaan kannattaa matkustaa?
- Mihin vuodenaikaan siellä on pyörremyrskyjä tai jotain vastaavaa? (Matkassa mukana myös ihminen joka pelkää kaikkia luonnonkatastrofeja....)
- Miten kauan viisumin saaminen kestää? Ei varmaankaan onnistu netin kautta kuten esim Australiaan...

Kiitos etukäteen!

14

5300

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 20

   tarvita alle 90pv. matkalle. Hurrikaaniaika on kesalla ja syksylla. Miehia voisi kiinnostaa Everglades retki katsomaan alligaattoreita ja suuria kaarmeita.

  • Let`s go Lightning

   Miamin lähialueilta löytyy vaikka mitä kannattaa tutustua alueeseen netin kautta ja miettiä mitkä kohteet kiinnostavat. Kannattanee poiketa Evergladesilla, Nhl- pelissä jne. Harrastus mahdollisuudet ovat loistavat mikäli pelaatte esim golffia tai tennistä. Kannattaa vuokrata auto ja tehdä retkiä muuallekin kuin Miamin lähelle esim Key West, Cape Canaveral, Orlando ja Floridan länsirannikko esim. Naples, Venice, Ft. Myers tai St. Pete/Tampa.

   Omien kokemuksieni perusteella sinne kannattaa suunnata keväällä mikäli kesäkuussa alkava hurrikaanikausi pelottaa. Hurrikaanikausi jatkuu muistaakseni marraskuulle. Itse olen viettänyt paljon aikaa kesällä Osavaltion länsirannikolla jolloin turistikausi on ohi ja ihmispaljous helpottanut sekä hinnat halventuneet sesongista.

   Suomi kuuluu ns. Visa Waiver ohjelmaan ja tämän ansiosta ette tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Ennen matkaa tulee täyttää netissä ESTA-hakemus, lentoyhtiön nettisivuilla pitää varmistaa Sotu ja osoitetiedot. Jälkimmäinen on tähän asti onnistunut myös lähtöselvityksen yhteydessä kentällä. Mikäli päätätte lähteä matkaan varmistakaa vielä matkustussäädökset esim. Yhdysvaltain suurlähetystön sivuilta tai lentoyhtiöstä. Itse olen matkustanut ko.maahan viimeisen viiden vuoden aikana 10 kertaa enkä ole toistaiseksi törmännyt ongelmiin.

  • FL on 1

   Löytyy oikeastaan kaikkea muuta kuin lunta ja vuoristoa. Ja tarjontaa on paljon.

   Itse matkustan sinne juuri siksi, että en malta olla 2-3 h enempää rannalla päivässä. Siellä löytyy niin paljon kaikea muutakin, että perhekin haluaa rannalta mukaani (vuokra-autolla). Itse olen mies, ja Miehille Floridaa suosittelen.

   Jouluna, kuten nytkin, voi olla viileetä. Yleensä hiihtoloman aikana ilmat jo lämpöisiä (27-29) ja maaliskuun loppupuolella ei enää kylmiä (20 estetta) esiinny. Helmikuun lopussa voi huonolla tuurilla ilmat olla alle 25. Itse olen käynyt 7 kertaa 2viikoa. Niistä päivistä 2 ollut alle 20 astetta päivällä. Yöt vajaat 10 astetta vähemmän kuin päivällä.

   Ei tarvi viisumia. Tutki netistä, tai kysy matkatoimistosta käytännöstä.

   Floridaan ei kannata lähteä, jos haluaa ryypätä tai kulkea sikajuhlissa. Se on aktiivisten ihmisten lomapaikka. Etukäteen kannattaa tutkia paikkoja, sillä jostain syys siellä on vaikea löytää etsimäänsä (minun mielestä). Suosittelen navigaattoria auton vuokraajille. Omatoimimatkailu lyö sitten leiville: lennot 500-600e hengeltä, autovuorkra 200-600e /14 vrk, hotelli 2 aik. ja 2 lasta 800-1500e / 2vko.


   Loppukesä ja syksy on myrskyaikaa.

   • 20

    Orlandossa on ollut yopakkasia ja kylmaa koko osavaltiossa.


  • Florida06/10

   Olemme ajatelleet matkustaa noin 2viikoksi Floridaan kesäkuussa. Ajatus oli, että viettäisimme ensimmäiset päivät Orlandossa kaupunkilomalla ja sitten siirtyisimme rantalomalle Miamiin tai Key Westiin tai johonkin muuhun rantakohteeseen. Olemme myös miettineet viettämämme koko loman Daytona Beachissä, josta lyhyt matka Orlandoon.

   Mitä suosittelette, Daytona Beach vai Orlando joku muu kohde (mikä)? Onko kokemuksia Daytona Beachistä?

   • hj

    Ranta siellä on hieno, ja kilparata vielä hienompi. Trooppisen tunnelman kokeminen on kyllä niin ja näin. Lämmintä kyllä on tuolla ajankohdalla.
    Jos haluaa enemmän "karibia" tunnelmaa, niin alas Miamiin vain. Siellä on enemmän ns MIAMIa ja loistokkuutta.


  • Miksi aina Miamiin?

   Orlandossa ei mitään nähtävää, muuta kuin disney ja elokuvastudiot. Talvella kylmä ja saattaa sataa kaatamalla päivä tolkulla. Miami ei sekään mikään ihan must-paikka. Miamissa on kyllä nähtävää, mutta koko loman viettämistä siellä en suosittele. Tarvitsee vuokrata auto. Miami Beach on jonkun mielestä hieno, mutta samaa santaa on muuallakin. Fort Lauderdale on tällä hetkellä paljon varakkaampi ja tasokkaampi paikka kuin Miami. Ja kaunis. Suosittelen sen valitsemista tukikohdaksi. Ihanat kanavaristeilyt ym.

   • 39

    Samaa mieltä Orlandossa ei niin hirveästä nähtävää huvipuistojen lisäksi ole. Miamissa paljon esim. taidegallerioita ym. juttuja. Fort lauderdale itärannikon paras paikka ravintoloiden ja siisteyden johdosta. Länsirannikon puolella kannattaa ehdottomasti vierailla Naplesissa, upea biitsi ja todella hienoa ja varakasta kaikenkaikkiaan. Myös ravintoloita on paljon. Samantyyppinen kuin Fort Lauderdale. Naplesissa vuokrataan myös kämppiä, googleta.


  • Keywestiin ihastunut

   Kun en uskaltanut vuokrata autoa Miamissa, niin liikuin siellä julkisilla vehkeillä sekä hotellin retkillä. Bussilla tein omatoimimatkan (4 pv) Orlandoon.
   Miamissa käynti oli kokemus, jonka perusteella tiedän, ettei ole minun paikkani. Maaliskuulla jo liian kuumaa. Miami Beach tylsä ja pinnallinen paikka. Orlando on WD ja muita "maailmoita" haluaville. Ainoa paikka,jossa kuvittelisin viihtyväni 1-2 vkoa on Keywest. Siellä oli mahtava fiilis ja ihanat rannat sekä sopivasti säpinää.

   • Trumppi

    West Palnm beachia, nähtävää riittää, turvallinen ja siisti.


   • eka kerta

    Vuokrasimme huoneiston homeAway:n kautta. Huoneisto oli south beachillä, loistava sijainti ja mahtavat näkymät downtowniin. Lennot Lufthansalla. Maahantulomuodollisuuksilla ei kannata pelotella, sillä kaikki sujui ESTA:n myötä joutuisasti. Vaikka tullijonossa oli varmasti 1000 ihmistä (30 tullivirkailijaa!!) , olimme ulkona laukkuinemme 40 minuutissa. Autonvuokraus maksoi E-bookersin kautta Budjetilta 430€ ja bensan hnta on 1/3 S:n hinnasta. Jos vuokraa auton, on hyvä idea ottaa navigaattori Suomesta. Sillä on todella helppo ajella, kunhan huomaa erilaisen ajokulttuurin : 6:lla kaistalla ohitellaan ja pujotellaan kaikista mahdollisista rakosista. Nopeusrajoituksia ei noudata kukaan ja itsekin pärjää paremmin, kun menee samaa vauhtia kuin muut.Asiakaspalvelu on fantastista, kaikkialla tervehditään, toivotetaan hyvää päivän jatkoa, ravintolassa kysytään"onko kaikki ok?", kun olet aloittanut ruokailun. Ja joku näillä palstoilla väitti, ettei muka saa veristä pihviä, saa kyllä, kuin myös mediumin. Ruoka-annokset on isoja jopa niin, että jälkiruoan voi jakaa toisen kanssa.Sawgrass mills on ylimainostettu, Dolphin mall oli hyvä ja edullinen, mutta noihin paikkoihin kannattaa mennä AJOISSA, sillä iltapäivälla ihmisiä on törkeen paljon ja silloin ei ole enää kivaa,ellei pidä ruuhkassa vaeltelusta.
    Jos menee Kennedy Space centeriin, kannattaa varata huone Cocoa Beachiltä Hampton inn-hotellista, josta 2-hengen huoneen 190$:lla ja siihen sisältyi 2 kpl 41$:n lippua Space centeriin.
    3 viikon ajalta syömiseen ravintolassa ja ruokakauppaostoksiin kului kahdelta 1800€. ( Viini ja kuohuviini ovat Suomen Alkossa halvempia), eikä maa ole nii kallis kuin olimme pelänneeet, samaa tasoa kuin kaikissa muissakin lomakohteissa. Niin hyvä maku jäi matkasta,että tekee mieli tehdä reissu Usaan uudestaan.


  • Back to Florida

   Me tultiin just Floridasta ja oli hienoa! Vuokra-asunto oli loistava(www.lomallelforidaan.com), USAssa on kaikki halpaa ja ilmat kuten Suomen kesä. talvella siis.

   • Back to Florida

    no lipsahti osoite väärin eli ottakaa sieltä välistä ylimääräinen L-kirjain veks.


  • Floridaaah

   Ollaan oltu kolmasti, viimeksi vuoden vaihteessa (Fort Lauderdale-Riviera Beach). Tammikuun puolella oli muutama päivä viileämpää, n 20 astetta päivällä ja 10-15 yöllä. Ajelimme itärannikolta Tampaan tuona viileänä päivänä, yövyimme jossain kivassa hotellissa puolivälimatkan jälkeen ja aamulla aikaisin suuntasimme Bush Gardenin huvipuistoon Tampassa. Ja oli kyllä ihan mahtava paikka! Aivan ylivertainen Disneyhin verrattuna! Todella hurjia ja hienoja laitteita, oikea huvipuisto aikuiseenkin makuun. Valtava alue ja mukavuutta lisäsi yhdistetty eläintarha . Ja vaikka meille sattui paikallisten mielestä hyytävän kylmä päivä (päivällä kohosi sentään n 18 asteeseen) ja puistossa ei ollut meidän lisäksemme juuri ketään, niin uskon että lämpiminäkin päivinä alueella on väljempää ja rennompaa kuin Orlandon teemapuistoissa. Suosittelemme! Riviera Beach oli pettymys - liian kaukana Miamista, köyhää, rumaa ja rikollisuutta joka korttelissa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2800
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1453
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1007
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   900
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   856
  6. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   849
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   831
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   819
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   755
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   644
  Aihe