Lomalle Floridaan... Ehkä?

kk

Kauhea matkakuume ja lomalle pitäisi päästä... Matkakohde vain puuttuu...
Se voisi olla Miami... EHKÄ!

Apua tarvitaan siis:
- Mitä kaikkea Miamin lähialueilta löytyy?
- Sopiiko matkakohteeksi myös ihmisille jotka eivät jaksa ottaa aurinkoa tai shoppailla? (Miehet ovat huolissaan :-) )
- Mihin vuodenaikaan kannattaa matkustaa?
- Mihin vuodenaikaan siellä on pyörremyrskyjä tai jotain vastaavaa? (Matkassa mukana myös ihminen joka pelkää kaikkia luonnonkatastrofeja....)
- Miten kauan viisumin saaminen kestää? Ei varmaankaan onnistu netin kautta kuten esim Australiaan...

Kiitos etukäteen!

14

5700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20

      tarvita alle 90pv. matkalle. Hurrikaaniaika on kesalla ja syksylla. Miehia voisi kiinnostaa Everglades retki katsomaan alligaattoreita ja suuria kaarmeita.

    • Let`s go Lightning

      Miamin lähialueilta löytyy vaikka mitä kannattaa tutustua alueeseen netin kautta ja miettiä mitkä kohteet kiinnostavat. Kannattanee poiketa Evergladesilla, Nhl- pelissä jne. Harrastus mahdollisuudet ovat loistavat mikäli pelaatte esim golffia tai tennistä. Kannattaa vuokrata auto ja tehdä retkiä muuallekin kuin Miamin lähelle esim Key West, Cape Canaveral, Orlando ja Floridan länsirannikko esim. Naples, Venice, Ft. Myers tai St. Pete/Tampa.

      Omien kokemuksieni perusteella sinne kannattaa suunnata keväällä mikäli kesäkuussa alkava hurrikaanikausi pelottaa. Hurrikaanikausi jatkuu muistaakseni marraskuulle. Itse olen viettänyt paljon aikaa kesällä Osavaltion länsirannikolla jolloin turistikausi on ohi ja ihmispaljous helpottanut sekä hinnat halventuneet sesongista.

      Suomi kuuluu ns. Visa Waiver ohjelmaan ja tämän ansiosta ette tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin. Ennen matkaa tulee täyttää netissä ESTA-hakemus, lentoyhtiön nettisivuilla pitää varmistaa Sotu ja osoitetiedot. Jälkimmäinen on tähän asti onnistunut myös lähtöselvityksen yhteydessä kentällä. Mikäli päätätte lähteä matkaan varmistakaa vielä matkustussäädökset esim. Yhdysvaltain suurlähetystön sivuilta tai lentoyhtiöstä. Itse olen matkustanut ko.maahan viimeisen viiden vuoden aikana 10 kertaa enkä ole toistaiseksi törmännyt ongelmiin.

    • FL on 1

      Löytyy oikeastaan kaikkea muuta kuin lunta ja vuoristoa. Ja tarjontaa on paljon.

      Itse matkustan sinne juuri siksi, että en malta olla 2-3 h enempää rannalla päivässä. Siellä löytyy niin paljon kaikea muutakin, että perhekin haluaa rannalta mukaani (vuokra-autolla). Itse olen mies, ja Miehille Floridaa suosittelen.

      Jouluna, kuten nytkin, voi olla viileetä. Yleensä hiihtoloman aikana ilmat jo lämpöisiä (27-29) ja maaliskuun loppupuolella ei enää kylmiä (20 estetta) esiinny. Helmikuun lopussa voi huonolla tuurilla ilmat olla alle 25. Itse olen käynyt 7 kertaa 2viikoa. Niistä päivistä 2 ollut alle 20 astetta päivällä. Yöt vajaat 10 astetta vähemmän kuin päivällä.

      Ei tarvi viisumia. Tutki netistä, tai kysy matkatoimistosta käytännöstä.

      Floridaan ei kannata lähteä, jos haluaa ryypätä tai kulkea sikajuhlissa. Se on aktiivisten ihmisten lomapaikka. Etukäteen kannattaa tutkia paikkoja, sillä jostain syys siellä on vaikea löytää etsimäänsä (minun mielestä). Suosittelen navigaattoria auton vuokraajille. Omatoimimatkailu lyö sitten leiville: lennot 500-600e hengeltä, autovuorkra 200-600e /14 vrk, hotelli 2 aik. ja 2 lasta 800-1500e / 2vko.


      Loppukesä ja syksy on myrskyaikaa.

      • 20

        Orlandossa on ollut yopakkasia ja kylmaa koko osavaltiossa.


    • Florida06/10

      Olemme ajatelleet matkustaa noin 2viikoksi Floridaan kesäkuussa. Ajatus oli, että viettäisimme ensimmäiset päivät Orlandossa kaupunkilomalla ja sitten siirtyisimme rantalomalle Miamiin tai Key Westiin tai johonkin muuhun rantakohteeseen. Olemme myös miettineet viettämämme koko loman Daytona Beachissä, josta lyhyt matka Orlandoon.

      Mitä suosittelette, Daytona Beach vai Orlando joku muu kohde (mikä)? Onko kokemuksia Daytona Beachistä?

      • hj

        Ranta siellä on hieno, ja kilparata vielä hienompi. Trooppisen tunnelman kokeminen on kyllä niin ja näin. Lämmintä kyllä on tuolla ajankohdalla.
        Jos haluaa enemmän "karibia" tunnelmaa, niin alas Miamiin vain. Siellä on enemmän ns MIAMIa ja loistokkuutta.


    • Miksi aina Miamiin?

      Orlandossa ei mitään nähtävää, muuta kuin disney ja elokuvastudiot. Talvella kylmä ja saattaa sataa kaatamalla päivä tolkulla. Miami ei sekään mikään ihan must-paikka. Miamissa on kyllä nähtävää, mutta koko loman viettämistä siellä en suosittele. Tarvitsee vuokrata auto. Miami Beach on jonkun mielestä hieno, mutta samaa santaa on muuallakin. Fort Lauderdale on tällä hetkellä paljon varakkaampi ja tasokkaampi paikka kuin Miami. Ja kaunis. Suosittelen sen valitsemista tukikohdaksi. Ihanat kanavaristeilyt ym.

      • 39

        Samaa mieltä Orlandossa ei niin hirveästä nähtävää huvipuistojen lisäksi ole. Miamissa paljon esim. taidegallerioita ym. juttuja. Fort lauderdale itärannikon paras paikka ravintoloiden ja siisteyden johdosta. Länsirannikon puolella kannattaa ehdottomasti vierailla Naplesissa, upea biitsi ja todella hienoa ja varakasta kaikenkaikkiaan. Myös ravintoloita on paljon. Samantyyppinen kuin Fort Lauderdale. Naplesissa vuokrataan myös kämppiä, googleta.


    • Keywestiin ihastunut

      Kun en uskaltanut vuokrata autoa Miamissa, niin liikuin siellä julkisilla vehkeillä sekä hotellin retkillä. Bussilla tein omatoimimatkan (4 pv) Orlandoon.
      Miamissa käynti oli kokemus, jonka perusteella tiedän, ettei ole minun paikkani. Maaliskuulla jo liian kuumaa. Miami Beach tylsä ja pinnallinen paikka. Orlando on WD ja muita "maailmoita" haluaville. Ainoa paikka,jossa kuvittelisin viihtyväni 1-2 vkoa on Keywest. Siellä oli mahtava fiilis ja ihanat rannat sekä sopivasti säpinää.

      • Trumppi

        West Palnm beachia, nähtävää riittää, turvallinen ja siisti.


      • eka kerta

        Vuokrasimme huoneiston homeAway:n kautta. Huoneisto oli south beachillä, loistava sijainti ja mahtavat näkymät downtowniin. Lennot Lufthansalla. Maahantulomuodollisuuksilla ei kannata pelotella, sillä kaikki sujui ESTA:n myötä joutuisasti. Vaikka tullijonossa oli varmasti 1000 ihmistä (30 tullivirkailijaa!!) , olimme ulkona laukkuinemme 40 minuutissa. Autonvuokraus maksoi E-bookersin kautta Budjetilta 430€ ja bensan hnta on 1/3 S:n hinnasta. Jos vuokraa auton, on hyvä idea ottaa navigaattori Suomesta. Sillä on todella helppo ajella, kunhan huomaa erilaisen ajokulttuurin : 6:lla kaistalla ohitellaan ja pujotellaan kaikista mahdollisista rakosista. Nopeusrajoituksia ei noudata kukaan ja itsekin pärjää paremmin, kun menee samaa vauhtia kuin muut.Asiakaspalvelu on fantastista, kaikkialla tervehditään, toivotetaan hyvää päivän jatkoa, ravintolassa kysytään"onko kaikki ok?", kun olet aloittanut ruokailun. Ja joku näillä palstoilla väitti, ettei muka saa veristä pihviä, saa kyllä, kuin myös mediumin. Ruoka-annokset on isoja jopa niin, että jälkiruoan voi jakaa toisen kanssa.Sawgrass mills on ylimainostettu, Dolphin mall oli hyvä ja edullinen, mutta noihin paikkoihin kannattaa mennä AJOISSA, sillä iltapäivälla ihmisiä on törkeen paljon ja silloin ei ole enää kivaa,ellei pidä ruuhkassa vaeltelusta.
        Jos menee Kennedy Space centeriin, kannattaa varata huone Cocoa Beachiltä Hampton inn-hotellista, josta 2-hengen huoneen 190$:lla ja siihen sisältyi 2 kpl 41$:n lippua Space centeriin.
        3 viikon ajalta syömiseen ravintolassa ja ruokakauppaostoksiin kului kahdelta 1800€. ( Viini ja kuohuviini ovat Suomen Alkossa halvempia), eikä maa ole nii kallis kuin olimme pelänneeet, samaa tasoa kuin kaikissa muissakin lomakohteissa. Niin hyvä maku jäi matkasta,että tekee mieli tehdä reissu Usaan uudestaan.


    • Back to Florida

      Me tultiin just Floridasta ja oli hienoa! Vuokra-asunto oli loistava(www.lomallelforidaan.com), USAssa on kaikki halpaa ja ilmat kuten Suomen kesä. talvella siis.

      • Back to Florida

        no lipsahti osoite väärin eli ottakaa sieltä välistä ylimääräinen L-kirjain veks.


    • Floridaaah

      Ollaan oltu kolmasti, viimeksi vuoden vaihteessa (Fort Lauderdale-Riviera Beach). Tammikuun puolella oli muutama päivä viileämpää, n 20 astetta päivällä ja 10-15 yöllä. Ajelimme itärannikolta Tampaan tuona viileänä päivänä, yövyimme jossain kivassa hotellissa puolivälimatkan jälkeen ja aamulla aikaisin suuntasimme Bush Gardenin huvipuistoon Tampassa. Ja oli kyllä ihan mahtava paikka! Aivan ylivertainen Disneyhin verrattuna! Todella hurjia ja hienoja laitteita, oikea huvipuisto aikuiseenkin makuun. Valtava alue ja mukavuutta lisäsi yhdistetty eläintarha . Ja vaikka meille sattui paikallisten mielestä hyytävän kylmä päivä (päivällä kohosi sentään n 18 asteeseen) ja puistossa ei ollut meidän lisäksemme juuri ketään, niin uskon että lämpiminäkin päivinä alueella on väljempää ja rennompaa kuin Orlandon teemapuistoissa. Suosittelemme! Riviera Beach oli pettymys - liian kaukana Miamista, köyhää, rumaa ja rikollisuutta joka korttelissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2663
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      72
      1432
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1431
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1189
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1141
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1089
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1070
    Aihe