tinnitus pahenee makuulla

unetonna

Onko tämä tavallista tinnituksessa? Tinnitusta ollut noin 3 vuotta, en tiedä mistä alkoi.
Välillä on koko päivän ettei kuule sitä, mutta sitten kun laskee pään tyynyyn niin parissa minuutissa se takuulla alkaa. Ei siis ole kyse siitä, että sen silloin huomaisi, vaan se todella yhtäkkiä alkaa.
Joskus onnistuu pienet päivätorkut, mutta yöt melkeen valvon.

17

7201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimimerkkkki

      Jos olet varma en epäile sitä hirveästi. Sanoisin riippuu jotenkin asennostasi oletan makuulla joku kohtaa puristuu/painuu niin ongelma tulee siitä.

      • unetonna

        Siis että se ei ole tavallista muilla joilla tinnitusta on?


      • Nimimerkkkki
        unetonna kirjoitti:

        Siis että se ei ole tavallista muilla joilla tinnitusta on?

        Ei ainakaan minulla ole noin ja uskoisin että tuo selittää sen mistä se johtuu vaikka olisi yleistäkin mutta syy on silloin mielestäni muualla kuin korvassa tai aivoissa. Eli selässä tai niskassa voi joku kohta painua ja ei tarvitse painoa paljon vaan just tietyllä tapaa....


    • mikles

      kerrokko mikä on tinnutus? Haluasin tietää.

      • ..................

        googlaa tinnitus


    • Tere888685

      Moi,

      tiiän et on vanha palsta mut mulla on sama ongelma! Päivän saattaa olla pois ja sitten illalla kun menee sänkyyn niin alkaa 5 minuutin sisään. Jos luet tätä, niin olisi mielenkiintoista tietää ootko saanut apua!

      Mulla lähti toissailtana kun pistin voltarenia niskalle/kaulalle. Viikon päästä on hieroja, katotaan mitä tapahtuu... aika ressaava juttu tämä.

      Toivottavasti vastaat vielä!

    • tensiontension

      Mulla kans! Sama homma! Tinnitus makuulla eritoten, mutta kyllä myös muissa asennoissa. Pahenee vaan makuulla, etenkin selällään. Korvat oli ok ja kuulo erinomainen. Oikee puoli soi, vasen on normaali. Oikeen puolen niska on varmaan jonkinlaisessa kroonisessa jännityksessä, siihen koitan saada apua. Fysioterapeutti sai vaimenemaan viikoksi manipulaatiolla, varaan ajan taas parin viikon päähän. Toivottavasti oot saanut apua, tää on kyllä jo vanha viestiketju van kö ei ollu tuoreempaa :)

      • aloittaja, luulen

        Luulen että aloitus on minun, ainakin se tuntuu niin tutulta. Tilanne nyt ei ole ihan huono, eli tinni on tasaantunut niin että sitä kuuluu kyllä usein, mutta ääni on hiljennyt ja muuttunut matalammaksi huminaksi, sydämenrytmi siinä kyllä on. Niskalle ei ole tehty mitään paitsi se on vähän vanhentunut!
        Pystyn nukkumaan öisin kun menen nukkumaan vasta kun olen hyvin väsynyt.
        Nukun kyllä liian vähän, ainakin paljon vähemmän kuin silloin, kun tinni ei vielä häirinnyt.
        Siis: ääntä on useammin mutta se on hiljaisempaa.
        Miksi tulee herkästi makuulla, luulen että syy ei niskassa eikä selässä, vaan nuo kaikki ontelot ja tiehyeet joutuvat makuulla erilaiseen asentoon, ehkä jokin painaa jonkun ontelon makuuasennossa kiinni.
        OIKEASTI edelleenkin on ihan vaille selitystä minun tinni.


    • tensiontension

      Okei. Hyvä homma että kuitenkin hiljentynyt. Itteä ei sihinät tai suhinat haittaisi, mutta kun tuntuu että piippaa niin jumalattomalla voluumilla ettei tuu mistään mitään. Mulla oli kuukauden pois, mutta ilmeisesti nukuin huonossa asennossa ja taas on luja ääni samaisessa korvassa.

      Mutta kuulemma tämmöset korvaongelmat lähtevät ajan kanssa itsestään pois, näin mulle on kerrottu. Uskokaamme siihen! :)

      • 12 21

        Uskotaan pois lähtemiseen, muttei ruveta elämään mitään sitkun -elämää vaan eletä'än nyt ja tässä koettaen jaksaa keksiä jotain vaihtelua ja kiinnostavuutta.


    • usein aamuisin

      kun herää niin tinnitus kuuluu voimakkaimmin

    • tensiontension

      Totta turiset 12 21, olemma tässä ja nyt!! :) Se on kyllä niin totta, että kun tekee omia juttuja ja tapaa ihmisiä niin vaikka välillä kuuluukin ylimääräisiä soundeja, niin sitä ei jaksa enään välittää. Olokoot, soikoot jos on soidakseen! Voimia kaikille kanssaeläjille, en ois uskonu että oon tässä pisteessä jo puolen vuoden päästä vaivasta "kärsineenä" :D Ei tää olekkaan niin paha miltä alussa vaikutti. Muistakaa tehä asioita tinnittäjät, elekääkä kuunnelko koko ajan, kuten mä alussa, että kuuluuko se vaiko ei. Kun lopetin tuon kuuntelemisen ja "tarkistelun", homma meni eteenpäin huomattavasti.

      Liikunta on muuten auttanut tosi paljon tähän hommaan, suosittelen kaikille!
      Kirjotelkaa kuulumisia, kirjaimellisesti :-D Ihania kesäpäiviä kaikille!

    • hpop

      Reilu vuosi on mennyt tinnityksen kanssa ja voin vaan todeta, että en hulluksia olekkaan tullut. Vaan ottanut tilanteen haltuun ja hyväksynyt kyseisen taudin. Välillä on mennyt jopa viikko siihen, ettei edes olu koko tinnityksestä ollut tietoakaan. mutta sieltä se vaan tulee taustalle välillä huutamaan. Toisaalta elämä on sujunut entiseen malliin kaikkine tinnityksineen.

    • Korvaongelmia jo 20v

      Tinnitus tulee voimakkaampana ainakin minulle heti kun sitä miettii.

      Yleensä sänkyyn mennessä tulee mietittyä, että tuleekohan se taas voimakkaampana ja tuleehan se sitten.

    • Antsu1953

      Vanha ketju mutta minulle uusi. Minulla alkoi vasen korva suhista ja vinkua, vaikka en tarkkaan tiedä milloin. Noin 6 kk. sitten. Ehkä.

      Viikko sitten alkoi humina vaivata oikeen kunnolla ja tuntui, että tulppa korvassa, enkä kuule korkeita ääniä vasemmalla ollenkaan.

      Tänään sitten 22.08.2013 menin yksityislääkäriin joka putsasi korvat ja kertoi, että sitkeetä näyttää olevan vaikku, vaan ei sitä aivan hirveästi ole. Enempikin on nähty. Putsatessa muuten lääkäri suihkutti suolaliuosta korvaan niin vauhdilla, että alkoi horisontti heilua, eli pyörrytti.

      Korvat puhtaana kävelin kotiin ja eipä suhissut eikä vinkunut. Vaan otin iltapäivällä pitkät tirsat, kun yöllä on riivannut pahiten viimeaikoina. Kun heitin tuohon kyljelleen, selkä aivan sökö 4 x leikattu, alkoi suhina ja vinkuna taas. Ja jatkuu nyt pystyssäkin tätä kirjoitettaessa. Kuten ennen puhdistusta.

      Ps. Kerroin lääkärille joka ei ollut aivan nuori ja kokematon ja jolla oli aikaa, että kuuntelen musiikkia usein lentokoneessa, kun minulla on kaksi kotimaata. Saksa ja Suomi. - Ei johdu siitä, jos siinä ei ole hirveitä desibelejä tarjolla. Sattui olemaan mukana ja koskaan en kuuntele "nupit kaakossa". Se ei kuulemma aiheuta tätä.

      ps1. Niitä Remo-Wax ja muita suihkeita mitä saa apteekista ilman reseptiä ja reseptilläkin, ei pitäisi itse käyttää, koska niiden käyttöä ei pysty itse hoitamaankunnolla ja ne määrät ovat aivan liian pieniä. Jää puhdistus ikäänkuin puoliväliin ja siinä käy nopeesti niin, että korvassa on vielä sitkeempi tulppa, joka täytyy miltei kaivaa "taltalla" pois.

      Suhinaa tässä kuunnellaan, vaikka yleensä jo tässä kirjoitusasennossa hellittää. Pitänee mennä uudestaan vastaanotolle, kuten pyydettiin. Suljetaan pois se, että korvassa ei ole kasvainta pelotteli lääkäri. Sekä se, että esim. leukanivelessä ei ole tulehdusta tai jotain muuta vikaa. Ajelin 12 vuotta sitten autolla kolarin, jonka jälkeen Saksassa lääkäri totesi, että ei ole ketään sellaisesta toistaiseksi nähnyt liikkuvaksi ja päällisinpuolin terveeksi tulevan. Moottoritiellä tuli pakettiauto vastaan samalla kaistalla. Onneksi oli iso auto lainassa. Muuten en tässä kirjoittelisi.

      Kaikkea hyvää tuossa jo edellä kirjoittaneille ja jotka tämän luette. Elämä on lahja, joka päivä.

    • Jepsuli89

      Onko löytynyt syitä kyseisiin hinnityksiin ??

    • Niska

      Tuo riippuu siitä, minkä laatuinen on tinnituksen aiheuttaja. Lihasperäinen tinnitus vai kuulosta johtuva.

      Oma lihasperäinen tinnitus on muuttunut ujeltavasta jatkuvasta piippauksesta silloin tällöin vasemmassa korvassa kuuluvaksi sihinäksi, josta olen iloinen sillä se kiusaa minua enää harvoin.

      Mutta olen tehnyt tyydyttävän tilanteeni eteen hieman töitä. Tässä muutama vinkki, joista voi olla apua.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10859808#comment-60056977

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10859808#comment-57760300

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10859808#comment-59262597

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10859808#comment-63024256

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4849
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe