vai että lataajat laitoksiin

järki käteen

Joku uhosi haluavansa kaikki lataajat vankilaan ja mielisairaaloihin. Kukahan nekin vankilat kustantaisi, mihin ne miljoona suomalaista piraattia pitäisi sitten sulkea? Mielisairaalat ovat jo resurssiensa äärirajoilla ihan muista syistä kuin piraattien takia, yhteiskunnalla kun ei ole varaa hoitaa edes oikeasti sairaita ihmisiä. Avohoito on tänäpäivänä muotia, valitettavasti.

Vankilajärjestelmä Suomessa toimii tällä hetkellä kapasiteettinsa ylärajoilla. Yhteiskunta ei kykene pitämään yllä enempää vankeja eikä vankiloita. Sakkovankeus poistettiin jotta vankilamenoja saataisiin kavennettua ja vankilapaikkoja auki ihan oikeille rikollisille (pedofiilit, murhaajat, raiskarit).

USA:ssa on menty siihen, että joka puolella on super max-laitoksia, joiden ylläpito maksaa sitten maltaita koko ajan. Sittemmin super maxeja on muutettu alemman turvatason laitoksiksi, mutta koko systeemi on silti kuralla koska vankeja on yksinkertaisesti liikaa. Edes varsin maltillisesti käytetty kuolemantuomio ei lyhennä vankilapaikkajonoja. ainoa ratkaisu olisi lainsäädännön höllääminen ja rangaistuskynnyksen nostaminen huomattavasti. Nykyään jo sinänsä harmittomasta marisätkän polttelusta voi jenkeissä päätyä vankilaan.

Piratismi pitäisi laillistaa kokonaan. Se vähentäisi Suomessa rikollismäärää miljoonalla ja poistaa kalliit piratismin vastaisesta taistelusta syntyvät kulut. Poliisinkin ylimääräinen kuormitus teostorikosten tutkinnalla loppuisi.

Kas kun piraattien vankilaan sulkemista vaatinut "älyn jättiläinen" ei vaatinut samantien kaikkien rikollisten sulkemista keskitysleireihin ja hävittämistä. Sitäkin mallia kokeiltiin Saksassa ja pieleen meni.

Se on Suomessa ihan naurettavaa, että piraatteja ja omassa käytössään pilveä polttavia hamppuaktivisteja jahdataan ja lyödään rikoslailla päähän kuin vierasta sikaa. Mietoja huumeita käyttävä ei ole vaaraksi kenellekään, ei edes itselleen, eikä piratismi vahingoita ketään, jos nyt hieman rokottaa ökyrikkaiden tuloja palauttaen tulotasapainoa paremmaksi.

Suurin osa tämän palstan kirjoittajista on ajanut joskus päin punaisia tai ajanut autoa oikein kunnolla kännissä. Niin olen minäkin. Rikollista se on sekin, mitä sitten? Demokratiaan ja vapauteen kuuluu myös yhteiskunnan sietokyky pientä rikollisuuttakin kohtaan.

7

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maketzy

      Hieno puhe! Täyttä asiaa. On selvää, ettei nykyinen vankilajärjestelmämme tule kestämään ikuisuuksiin. Päättäjien täytyisi ymmärtää asioiden tärkeysjärjestys, eikä puuttua liikaa ihmisten pieniin erheisiin tai mm. ''marikokeiluihin' ja panostaa niitä rahoja oikeasti tärkeisiin asioihin, kuten yhteiskunnassa vallitsevan masennuksen ehkäisemiseen.

      Mielestäni 'lataaminen', warettaminen ja tiedostojen jakaminen internetissä pitäisi laillistaa. Uskon, että lataamisen laillistaminen Suomessa johtaisi myös muiden maiden asiasta kiinnostumiseen ja valtion kulujen vähenemiseen.

    • louily

      Koko uhoamisesi typeryys tiivistyy hyvin tässä yhdessä lauseessa:

      "Mietoja huumeita käyttävä ei ole vaaraksi kenellekään, ei edes itselleen, eikä piratismi vahingoita ketään, jos nyt hieman rokottaa ökyrikkaiden tuloja palauttaen tulotasapainoa paremmaksi."

      Esität kaksi väitettä, jotka molemmat ovat aivan pielessä.

      1. "Mietoja huumeita käyttävä ei ole vaaraksi kenellekään, ei edes itselleen"

      Joka vuosi liikenteessä kuolee muutama sivullinen kun joku mietojen huumeiden ystävä on päättänyt lähteä myssypäissään autoilemaan. Puhumattakaan siitä kuinka paljon parisuhde- ja perheongelmia mietojen huumeidenkin käytöstä aiheutuu. Toki jotain kannabista voi kohtuukäyttää ihan ok, mutta valtaosa käyttäjistä on kuitenkin ääliöitä joilta homma lähtee lapasesta.

      2. "eikä piratismi vahingoita ketään, jos nyt hieman rokottaa ökyrikkaiden tuloja palauttaen tulotasapainoa paremmaksi."

      Piratismi vahingoittaa menetettyjen tulojen muodossa suoraan yksittäisiä ihmisiä (artistit) sekä kokonaisia teollisuuden aloja (musiikki, elokuva, peli, ohjelmisto) ja alan näivettymisen myötä katoaa huimat määrät alan työpaikkoja ja taas yksittäiset ihmiset (alan työntekijät) kärsivät joutuessaan kortistoon. Jos muutama ökyrikas vähän menettäisikin tulojaan, niin asia ei olisi kovin ikävä. Mutta kun oikeasti piratismista eniten kärsivät juuri nuo tuhannet työpaikkansa menettävät alan työntekijät ja he ovat ihan tavallisia työläisiä, eivät mitään ökyrikkaita.

      Tilanne on siis se, että et ymmärrä lainkaan ongelmien luonnetta ja niiden vaikutuksia. Olet jostain luonut itsellesi rajatun näkemyksen vaikutuksista, ja nyt tätä näkemystä julistat virallisena totuutena ja oikeutuksena kaikkeen minkä itse koet kivaksi.

      Mutta ikävä kyllä, näkemyksesi on täysin pielessä ja totuuden vastainen.

      • ()

        louily puhuu järkee! Täällä aina uhotaan, että piratismi on järkevää ja laillista, mutta kaikki eivät ole samaa mieltä...


      • fgjkjghk

        Autolla ajo on kielletty jopa tarpeeksi alkoholi nauttineilta, eli perustelusi ensimmäiseen ontuu. Huumeissa on jopa nollatoleranssi liikenteessä.


      • louily
        fgjkjghk kirjoitti:

        Autolla ajo on kielletty jopa tarpeeksi alkoholi nauttineilta, eli perustelusi ensimmäiseen ontuu. Huumeissa on jopa nollatoleranssi liikenteessä.

        Sinun ajatuksenjuoksusi ontuu...

        Aloittaja esitti väitteen että mietojen huumeiden käyttäjät eivät ole vaaraksi kenellekään ja minä kumosin väitteen esittelemällä perustellusti että kyllä ne vaan nyt vaan ovat vaaraksi. Se mitä toleransseja alkoholin tai huumeiden suhteen liikenteessä sovelletaan, ei liity asiaan millään tavalla.


      • aloittaja
        louily kirjoitti:

        Sinun ajatuksenjuoksusi ontuu...

        Aloittaja esitti väitteen että mietojen huumeiden käyttäjät eivät ole vaaraksi kenellekään ja minä kumosin väitteen esittelemällä perustellusti että kyllä ne vaan nyt vaan ovat vaaraksi. Se mitä toleransseja alkoholin tai huumeiden suhteen liikenteessä sovelletaan, ei liity asiaan millään tavalla.

        Mietojen huumeiden käyttäjä EI ole vaaraksi kenellekään. Naapurissani asui hyvin rauhallinen pilveä poltteleva kaveri, joka ei koskaan tehnyt mitään väkivaltaista, päinvastoin. Alkoholi on paljon vaarallisempi huume kuin joku hampputuote, josta tulee käyttäjälleen vain hyvä olo, mutta ei agressiota.

        Huumeiden ja alkoholin kanssa on niin, että näitä aineita joko osaa tai ei osaa käyttää oikein. Kohtuukäytöllä mikään aine ei ole vaaraksi kenellekään. Siksipä rauhassa pilveä polttavia ihmisiä ei pidä vainota.

        Liikenteen toleransseilla ei tosiaan asian suhteen ole paskankaan merkitystä. Olen itse ajanut autoa niin tuhannen viinapäissäni ettei mitään määrää, mutta kun osaa ajaa pääsee perille vaikka olisi miten kaatokunnossa tahansa. Toiset eivät vaan osaa. Tulen jatkossakin ajelemaan päissäni, koska ajamiseni ei yksinkertaisesti kuulu tämän holhousyhteiskunnan kukkahattutädeille. Jokainen päättää itse missä kunnossa menee rattiin. Minä en välitä paskan vertaa tekijänoikeuslaista enkä kyllä tieliikennelaistakaan. Itse asiassa olen syyllistynyt liikennejuopumukseen satoja ja taas satoja kertoja tässä vuosien varrella. Mitä sitten?

        Piratismi ei vahingoita ketään vaan on yhteistä kulttuurin jakamista ja jokaisen perusoikeus, koska kaikkeen ei ole rahaa. En minä maksa 195 euroa jostain pelistä, vaan varastan sen ja ostan sillä säästyvällä rahalla ruokaa.


      • hfgfgjh
        louily kirjoitti:

        Sinun ajatuksenjuoksusi ontuu...

        Aloittaja esitti väitteen että mietojen huumeiden käyttäjät eivät ole vaaraksi kenellekään ja minä kumosin väitteen esittelemällä perustellusti että kyllä ne vaan nyt vaan ovat vaaraksi. Se mitä toleransseja alkoholin tai huumeiden suhteen liikenteessä sovelletaan, ei liity asiaan millään tavalla.

        Ilman hengittäjätkin tappavat ihmisiä??? ???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe