Kysymys Scalextric-autoradoista

Timon äippä

Olisi tarkoitus ostaa poitsulle lahjaksi kyseinen rata ja olen nyt hiukan niitä katsellut. Kannattaako ostaa digitalinen? Jos vaihtoehtoina on digitalinen kierroslaskuri TAI digitalinen varikko niin kumpi parempi? Mitä tuo digitalinen varikko tarkoittaanekaan? Olen nyt katsonut kahta mallia: TRIPLE CUP tai tämä käsittääkseni uusin PRO GT, kumpi olisi parempi vai olisiko joku muu kenties? Ihmetyttää kun näitä ratoja niin kehutaan mutta ovat aika hakusassa, netistä loppu tai varastossa 1kpl eikä jyväskylän kaupoistakaan löydy (ei taida muut myyvänkään kun toysRus). Olisi hienoa jos joku jelppisi kun en näistä radoista mitään oikein ymmärrä, ovat kuitenkin niiiin kalliita.

12

2756

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ap

   Niin ja sen verran vielä kyselisin että onko kyseinen rata työläs koota, eli pitäisikö sen olla jatkuvasti lattialla? Sen suhteen olisi tietty parempi se lyhyempi rata...

  • halitulivei

   Me ostimme lapsille perus-silverstonen, sen ihan perinteisen. Ongelmaksi huomattiin kaasun säännöstely, lapset vähän painauttavat kaasua ja auto on seinässä, McLarenista on jo takasiipi poikki, 3 päivän jälkeen. Tuollaisen digitaalisen laskurin voi kyllä itsekin tilaustaitoinen parin kennon avulla rakentaa. Toki vaatii tietsikan ja softan tekoa.

   • Perinteinen meillä

    Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?


   • Kotona analoginenr.
    Perinteinen meillä kirjoitti:

    Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?

    Aina kun virtalähde on pieni (lue: peruspakkausten yksi virtalähde) ja toinen auto ajaa ulos, saa jäljelle jäänyt auto ylimääräisen enrgian ja kiihdyttää vauhtia ajaen ulos sekin.
    Tilanteeseen on kaksi ratkaisua, joko ahnkkimalla riittävän voimakkaan virtalähteen johon kuormitus ei sanottavammin vaikuta, tai analogisesa radassa kummallekin radalle oma virtalähde.
    Digitaaliradan ongelma on tuo kokonaisuuden yhdistäminen, eli virtalähteen voima on aina jokaisella raiteella ja siis yhden auton suistuminen vaikuttaa jäljelle jääneen energian saantiin.
    Sinänsä digitaalisen radan ero analogiseen on se, että virta on koko ajan täysillä, ja ajonopeutta säädellään kullekin autolle digitaalisesti.
    Kun kullakin autolla on oma digitaalinen osoite, voi sitä ohjata toisesta riippumatta ja käydä mm varikolla ilman että toisen auton liikkuminen mitenkään häiritsee.
    Samoin voi digitaalisella radalla ajaa kaksi autoa peräkkäin omilla säätimillään, mikä on mahdotonta analogisessa käytössä.


   • slot KING
    Perinteinen meillä kirjoitti:

    Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?

    Joissa on säätimet kaasun voimakkuudelle, huippunopeudelle, ostettava erikseen, maksavat maltaita, myydään vain erikois liikkeissä, ATALA jne.

    Itse opetin 5v. poikamme pitämään yhtä sormea kaasun alla jolloin kaasu sormen osuessa toiseen kaasu on puolessa vielä ja auton vauhti ei nouse liian kovaksi... tuon ikäinen poitsu oppi muutamassa kuukaudessa hallitsemaan kaasua ja hilltsemään vauhtia kurviin tultaessa. Nyt se jo hakkaa isänsä aika ajoissa ;/ PRRRKLE.

    Mikä tahansa uusista radoista on helppo koota (clik vaan), radan lyhyys vaan rajoittaa vauhdin hurmaa ja pian ollaan mankumassa radalle lisää mittaa, esim- huuutonetissä myydään jatkuvasti kohtuu hinnalla jatko osia ratoihin.
    Autoja saa halvalla esim. saksasta tilaamalla .. http://www.slotbox.de/

    Schnaeppchenecke - tarjoukset
    Neuheiten - uutuudet
    1/32 Fahrzeuge - autot lueteltuna valmistajittain .. siis kyseessä 1/32 koko luokka

    http://www.finslot.net/forum/index.php?sid=51a38f327654ca28425c4d376fc29814 .. suomalainen foorumi


  • Isukki80

   Kyllä niitä suomestakin saa :) Morrise Shopista ollaan oma rata tilattu ja tammikuussa tuli pari autoa lisää. Nyt näyttäis olevan vielä alennusmyynnit käynnissä :)
   http://www.morrise.fi/tuotteet.html?id=21/

  • scalextric start

   suosittelen scalextric start settejä ne ovat kestäviä ja nopeutta voi säätää.ne on myös halpoja ja voit liittää ne yksinkertaisesti normaaliin rataan hankkimalla liitospalan.

  • Tilaa riittää

   Hei, tietääkö kukaan kuinka pitkää rataa normivirtalähde jaksaa pyörittää ? Radan pidentäminen olisi mielessä. Voiko kahdesta radasta ( 2 x n.10m ) rakentaa yhden ?

   • Äiti-Turku

    Meillä pojalla on kaksi perus-ratapakkausta (Scalextric) ja hän yhdisti ne. Hyvin toimii ja tuli pitkä hieno rata.


  • Scale
  • virtuaaliautoilua

   mitäs jos ostaisitte pojalle pleikkarin ja gran turismo 6 autopelin, ei ainakaan radan pituudesta ihan heti valiteta, esim. Nürburgringillä yksi versio on 25km pitkä per kierros, autoja 1200kpl ja ratoja äkkiä muistellen kymmeniä eri variaatioineen.
   Jos hankkii vielä rattiohjaimen polkimineen vaihdekepin niin autoilusimulaatio on paljon todenmukaisempi kuin jollain autoradalla mutta kyllä vakio-ohjaimellakin voi ajaa ja käyttää pyyhkijöitä, kauko-/lähivaloja sekä äänimerkkiä.

   • oikeita leikkejä -70

    Joo, sinne vaan tietokoneelle ettei turhaan tuu mitään konkreettista kokemusta, esim. kun auto suistuu radalta, voi vaan katsella virtuaalisesti sen palaavan radalle.
    meillä ainakin lapset on riittävästi koneella muutenkin.
    Scalextrixin koonnin jälkeen on huomattu että pitää i t s e nostaa se peffa ylös ja i t s e nostaa auto radalle, oli ensin vähän vaikeeta ymmärtää että ei se auto sieltä
    radalle tuu jonkun muun toimesta, mutta se joku muu kyllä ajaa perhanan kauas karkuun kierroksia jos ei nosta äkkiä autoaan radalle.
    on se kaasun käyttökin nähtävissä oikeana liikkeenä ja kiihtyvyytenä, eikä vaan kuvan vilinä nopeudu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   272
   6950
  2. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   285
   4484
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   4238
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1309
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   41
   1063
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   980
  7. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   959
  8. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   70
   885
  9. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   884
  Aihe