Kysymys Scalextric-autoradoista

Timon äippä

Olisi tarkoitus ostaa poitsulle lahjaksi kyseinen rata ja olen nyt hiukan niitä katsellut. Kannattaako ostaa digitalinen? Jos vaihtoehtoina on digitalinen kierroslaskuri TAI digitalinen varikko niin kumpi parempi? Mitä tuo digitalinen varikko tarkoittaanekaan? Olen nyt katsonut kahta mallia: TRIPLE CUP tai tämä käsittääkseni uusin PRO GT, kumpi olisi parempi vai olisiko joku muu kenties? Ihmetyttää kun näitä ratoja niin kehutaan mutta ovat aika hakusassa, netistä loppu tai varastossa 1kpl eikä jyväskylän kaupoistakaan löydy (ei taida muut myyvänkään kun toysRus). Olisi hienoa jos joku jelppisi kun en näistä radoista mitään oikein ymmärrä, ovat kuitenkin niiiin kalliita.

12

3444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap

      Niin ja sen verran vielä kyselisin että onko kyseinen rata työläs koota, eli pitäisikö sen olla jatkuvasti lattialla? Sen suhteen olisi tietty parempi se lyhyempi rata...

    • halitulivei

      Me ostimme lapsille perus-silverstonen, sen ihan perinteisen. Ongelmaksi huomattiin kaasun säännöstely, lapset vähän painauttavat kaasua ja auto on seinässä, McLarenista on jo takasiipi poikki, 3 päivän jälkeen. Tuollaisen digitaalisen laskurin voi kyllä itsekin tilaustaitoinen parin kennon avulla rakentaa. Toki vaatii tietsikan ja softan tekoa.

      • Perinteinen meillä

        Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?


      • Kotona analoginenr.
        Perinteinen meillä kirjoitti:

        Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?

        Aina kun virtalähde on pieni (lue: peruspakkausten yksi virtalähde) ja toinen auto ajaa ulos, saa jäljelle jäänyt auto ylimääräisen enrgian ja kiihdyttää vauhtia ajaen ulos sekin.
        Tilanteeseen on kaksi ratkaisua, joko ahnkkimalla riittävän voimakkaan virtalähteen johon kuormitus ei sanottavammin vaikuta, tai analogisesa radassa kummallekin radalle oma virtalähde.
        Digitaaliradan ongelma on tuo kokonaisuuden yhdistäminen, eli virtalähteen voima on aina jokaisella raiteella ja siis yhden auton suistuminen vaikuttaa jäljelle jääneen energian saantiin.
        Sinänsä digitaalisen radan ero analogiseen on se, että virta on koko ajan täysillä, ja ajonopeutta säädellään kullekin autolle digitaalisesti.
        Kun kullakin autolla on oma digitaalinen osoite, voi sitä ohjata toisesta riippumatta ja käydä mm varikolla ilman että toisen auton liikkuminen mitenkään häiritsee.
        Samoin voi digitaalisella radalla ajaa kaksi autoa peräkkäin omilla säätimillään, mikä on mahdotonta analogisessa käytössä.


      • slot KING
        Perinteinen meillä kirjoitti:

        Voiko noissa digeissä muuten säännöstellä kaasua?

        Joissa on säätimet kaasun voimakkuudelle, huippunopeudelle, ostettava erikseen, maksavat maltaita, myydään vain erikois liikkeissä, ATALA jne.

        Itse opetin 5v. poikamme pitämään yhtä sormea kaasun alla jolloin kaasu sormen osuessa toiseen kaasu on puolessa vielä ja auton vauhti ei nouse liian kovaksi... tuon ikäinen poitsu oppi muutamassa kuukaudessa hallitsemaan kaasua ja hilltsemään vauhtia kurviin tultaessa. Nyt se jo hakkaa isänsä aika ajoissa ;/ PRRRKLE.

        Mikä tahansa uusista radoista on helppo koota (clik vaan), radan lyhyys vaan rajoittaa vauhdin hurmaa ja pian ollaan mankumassa radalle lisää mittaa, esim- huuutonetissä myydään jatkuvasti kohtuu hinnalla jatko osia ratoihin.
        Autoja saa halvalla esim. saksasta tilaamalla .. http://www.slotbox.de/

        Schnaeppchenecke - tarjoukset
        Neuheiten - uutuudet
        1/32 Fahrzeuge - autot lueteltuna valmistajittain .. siis kyseessä 1/32 koko luokka

        http://www.finslot.net/forum/index.php?sid=51a38f327654ca28425c4d376fc29814 .. suomalainen foorumi


    • Isukki80

      Kyllä niitä suomestakin saa :) Morrise Shopista ollaan oma rata tilattu ja tammikuussa tuli pari autoa lisää. Nyt näyttäis olevan vielä alennusmyynnit käynnissä :)
      http://www.morrise.fi/tuotteet.html?id=21/

    • scalextric start

      suosittelen scalextric start settejä ne ovat kestäviä ja nopeutta voi säätää.ne on myös halpoja ja voit liittää ne yksinkertaisesti normaaliin rataan hankkimalla liitospalan.

    • Tilaa riittää

      Hei, tietääkö kukaan kuinka pitkää rataa normivirtalähde jaksaa pyörittää ? Radan pidentäminen olisi mielessä. Voiko kahdesta radasta ( 2 x n.10m ) rakentaa yhden ?

      • Äiti-Turku

        Meillä pojalla on kaksi perus-ratapakkausta (Scalextric) ja hän yhdisti ne. Hyvin toimii ja tuli pitkä hieno rata.


    • Scale
    • virtuaaliautoilua

      mitäs jos ostaisitte pojalle pleikkarin ja gran turismo 6 autopelin, ei ainakaan radan pituudesta ihan heti valiteta, esim. Nürburgringillä yksi versio on 25km pitkä per kierros, autoja 1200kpl ja ratoja äkkiä muistellen kymmeniä eri variaatioineen.
      Jos hankkii vielä rattiohjaimen polkimineen vaihdekepin niin autoilusimulaatio on paljon todenmukaisempi kuin jollain autoradalla mutta kyllä vakio-ohjaimellakin voi ajaa ja käyttää pyyhkijöitä, kauko-/lähivaloja sekä äänimerkkiä.

      • oikeita leikkejä -70

        Joo, sinne vaan tietokoneelle ettei turhaan tuu mitään konkreettista kokemusta, esim. kun auto suistuu radalta, voi vaan katsella virtuaalisesti sen palaavan radalle.
        meillä ainakin lapset on riittävästi koneella muutenkin.
        Scalextrixin koonnin jälkeen on huomattu että pitää i t s e nostaa se peffa ylös ja i t s e nostaa auto radalle, oli ensin vähän vaikeeta ymmärtää että ei se auto sieltä
        radalle tuu jonkun muun toimesta, mutta se joku muu kyllä ajaa perhanan kauas karkuun kierroksia jos ei nosta äkkiä autoaan radalle.
        on se kaasun käyttökin nähtävissä oikeana liikkeenä ja kiihtyvyytenä, eikä vaan kuvan vilinä nopeudu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe