Välimatkoista ja Porta Portesen markkinoista

mmj_

Hei,
Ollaan helmikuun alussa lähdössä pitkäksi viikonlopuksi Roomaan. Itse kävin siellä viimeksi 7-vuotiaana, eli muistikuvat eivät ole häävit. Hotelli on nimeltään Prime Villa Torlonia(Villa Torlonian lähistöllä, Terminiltä pohjoiseen/koilliseen), eikä siis sijaitse ihan keskustassa.
Molemmat reissaajat on nuoria ja hyväkuntoisia ja mietinkin nyt, että onko kannattavaa edes hankkia monen päivän metro-/bussi-/ratikkalippuja. Kuinka pitkät ovat välimatkat Villa Torlonialta vaikkapa Pantheoniin, Vatikaaniin, Trastevereen?


Toinen kysymys liittyy Porta Portesen sunnuntaimarkkinoihin. Pariisissa mahtavaksi kehuttu "kirpputori" osoittautui feikkilaukkuja, muita piraatteja ja taskuvarkaita kuhisevaksi paikaksi. Onko Porta Portesen sunnuntaimarkkinat tälläiset samanlaiset vai onko kyseessä ihan oikea kirpputori? Löytyykö ruokaa, sisustuskrääsää tai (käytettyjä) vaatteita ja asusteita?

Ai niin ja tietenkin kokemuksia ja kommentteja hotellista kaivataan!

4

1639

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rooman rouva

      Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella. Siinä on puistoaluetta, ministeriöitä ja jokunen suurlähetystökin lähellä sekä iso sairaala-alue joten ambulanssien äänet saattaa häiritä yöaikaan. Toivottavsti ei. Hotelli sijaitsee reilut puoli kilometriä kaupunginmuurin ulkopuolella ja kaupunginmuurista on noin kaksi kilometriä Pantheonille. Siitä noin 1,5 kilometriä Vatikaanin torille riippuen minkä sillan kautta kulkee sinne. Pantheonilta on noin kilometri Trastevereen, siis Tiberin joen toiselle rannalle..

      Via Nomentanan katu on erittäin vilkasliikenteinen jota kannattaa välttää jos vain mahdollista. Samoin Via Venti Settembren katu. Mutta toisaalta suorin reitti keskikaupungille kulkee noita katuja pitkin. Via Nomentanaa pitkin kulkee monta bussia, kuten esimerkiksi 61 ja 62, ja molemmilla pääsee keskikaupungille.

      Mielestäni teidän ehkä kannattaa ostaa kolmen vuorokauden liput BTI , hinta 11 euroa. Voimassa kolme vuorokautta ja leimaataan vain kerran silloin kun ensimmäisen kerran sillä matkustaa. Se antaa leimauksen yhteydessä päivämäärän ja kelloajan koska lipun voimassaolo päättyy. Pitää muistaa että lippua kannattaa alkaa käyttämään ( leimataan) niin aikaisin aamusta kuin mahdollista sillä jos sen leimaa vasta iltapäivällä tai illalla niin sen voimassaolo päättyy silti kolmantena päivänä keskiyöllä. Siinä siis voi menettää kokonaisen päivän aikaa jos leimaa sen myöhemmin päivällä tai illalla.

      Toisaalta jos teillä on voimia ja aikaa kävellä niin voitte vaikka kävellä menosuuntaan ja ostaa kertalipun 1 euro takaisinpäin kun olette lopen uupuuneita. Niin minä teen usein.

      Melko lähellä hotellia on Castro Pretorion metroasema josta voitte ottaa bussin 492 Vatikaanin museon lähelle. Se kiemurtelee pitkin keskikaupunkia meneessään Vatikaaniin. Toinen bussi 75 joka lähtee Piazza Indipendenza nimiseltä pieneltä torilta aivan kivenheitto Castro Pretorion metroasemalta kaupunkiin päin ja kulkee Via Cavouria pitkin Collosseolle ja siitä Circo Massimon ja Piramidin kautta Trastevereen. Ensimmäinen pysäkki heti Tiberin joen ylitettyä on Porta Portese. Trastevereen pääse myös mukavasti raitiovaunulla Largo Torre Argentinalta. Bussi 492 pysähtyy Largo Totte Argentinalla.

      Nyt en mene vannomaan että bussit kulkevat vielä nykyään juuri noin kuin kerroin sillä muutoksia linjoihin on voitu tehty.

      Porta Portesen kirpputorilla myydään kaikkea mahdollista roinaa, ruosteisista nauloista eläviin eläimiin ja kaikkea siltä väliltä. Paljon varastettua tavaraa on myös myynnissä. Vastahan ne poliisit teksivät razzian sinne ja pidättivät joitakin henkilöitä. Torilla liikkuu myös taskuvarkaita, mikäs sen otollisempi paikka olisikaan kuin ihmistungoksessa... Lain mukaan myyjien olisi annettava kuitti ostoksista ja kuitti olisi säilytettävä mahdollista tarkastusta varten mutta eihän niitä kuitteja taida kovin hevillä irrota. Eikä poliisitkaan ehdi yhtenään olla kyttäämässä kun on paljon muutakin tärkeänpää. Feikkitavaroiden myynti ja osto (HUOM!) on ehdottomasti laissa kiellettyä. Siitä rapsahtaa mahtavat sakot niin paikallisille kuin turisteillekkin. Kannattaa varoa siis. Minua ei Porta Portese houkuttele henkilökohtaisesti.

      Osa Porta Portesen myynnistä on arkipäivisin Piazza Sonniolla, metroaseman San Giovanni Lateranon lähellä. Etenkin vaatteita ja vastaavaa myydään.

      Ruokatavaroiden myyntiä on taas monilla tavallisilla toreilla ympäri Roomaa, varsinkin aamupäivisin. Campo dei Fiorilla myydään yhtä sun toista... Torimyynti päättyy siinä kello 13.

    • OiRoomaRooma

      en osaa sanoa, mutta Rooman keskusta on mielestäni kävellen hallittavissa, välimatkat ovat lyhyitä, varsinkin jos ootte nuoria ja hyväkuntoisia. Illalla voi tietysti tehdä mieli ajaa metrolla hotellille.

      Vuosi sitten metro/bussilippu maksoi tasan euron, joten jos muutaman ostaakin ennakkoon, kun niin eihän se iso raha ole. Kätevintä on varmaan ostaa tabaccheriasta tai kioskilta muutama lippu valmiiksi, ne ovat sellaisia kertaleimattavia pahvilippuja.

      Päivälippujen vaihtoehdot ovat tietääkseni 3 pvää (hinta 11? e) tai 7 pvää.'

      Pantheon on aika lähellä, Trastevereen tai Vatikaanin kannattaa ottaa jokin vempain. Ratikkakin on hauska, menee esim. Trastevereen.

      Onnellista matkaa!

      • mmj_

        Kiitos paljon teille vastauksista :) Luultavasti teemme juuri noin kuin Rooman rouvakin, eli kävelemme minne jaksamme ja otamme bussin/ratikan/metron, kun jalat ei enää kanna. Matkapäiviä on kuitenkin niin vähän ja välimatkat ilmeisesti sen verran lyhyet, että ei varmaan kuitenkaan käytetä 11 euron arvosta julkista liikennettä(siis niin että sitä 3päivän lippua kannattaisi ostaa).

        Porta Portesesta olen lukenut nyt viime päivinä ei niin mairittelevia kommentteja, joten voi olla, että nukumme sunnuntaiaamuna vain pitkään ja nautimme Trasteverestä vasta illemmalla. Päivällä suunta on kohti Stadio Olimpicoa ja Lazion matsia.

        Matkakuume on jo valtava!!!


      • Toinen nonno
        mmj_ kirjoitti:

        Kiitos paljon teille vastauksista :) Luultavasti teemme juuri noin kuin Rooman rouvakin, eli kävelemme minne jaksamme ja otamme bussin/ratikan/metron, kun jalat ei enää kanna. Matkapäiviä on kuitenkin niin vähän ja välimatkat ilmeisesti sen verran lyhyet, että ei varmaan kuitenkaan käytetä 11 euron arvosta julkista liikennettä(siis niin että sitä 3päivän lippua kannattaisi ostaa).

        Porta Portesesta olen lukenut nyt viime päivinä ei niin mairittelevia kommentteja, joten voi olla, että nukumme sunnuntaiaamuna vain pitkään ja nautimme Trasteverestä vasta illemmalla. Päivällä suunta on kohti Stadio Olimpicoa ja Lazion matsia.

        Matkakuume on jo valtava!!!

        Teinä harkitsisin vielä sitä kolmen päivän bussi/metrolippua. Se on siinä vaiheessa tosi kätevä kun pitäisi illalla tulla keskustasta kotihotellille ja kaikki tupakkakaupat ovat kiinni.

        Olette menossa Lazion peliin. Ehkä tiesittekin, mutta jos olette Lazion kannattajia, kannattaa liput ostaa pohjoispäähän kenttää. Eteläkaarre on AS Roman kannattajien pää (tai tässä tapauksessa Lazion vastustajien pääty). Liput on ostettava ennakkoon kaupungilta, kentältä ei lippuja enää saa.

        Olimpico on sen verran kaukana keskustasta, että sinne kannattaa mennä bussilla tai raitiovaunulla. Tarkemmat ohjeet voi kysyä liikennelaitoksen infokioskista Terminin edessä aukiolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe