Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Väitöskirjan keskeyttäminen

Voihan..

Olen nyt epätoivoissani ilmoittautunut väitöskirjatyöntekijäksi, vaikka en ole lainkaan varma. Saan tästä huonohkoa palkkaa (toki parempaa kuin mistään hanttihommista) ja sopimus on ensin vuodeksi. Olinh vuoden työttömänä valmistuttuani. Suunnittelemme mieheni kanssa lasta ja jos tulen nyt raskaaksi saan enemmän äitiysrahaa kuin työttömänä ollessani.

Tällä alalla ei soikein ole töitä maisterina, tuskin tohtorinakaan. Väitöskirjassa on vaan hirveästi töitä, pitäisi verkostoitua, olla kansainvälinen, sosiaalinen, esiintymiskykyinen ja palkkana apurahojen haku ja epävarmuus. Tutkijan työ ei kiinnosta tulevaisuudessa ja vain harvat pääsee tällä alalla heti muihin hommiin valmistuttuaan tohtoriksi.

Suunnittelin hakevani muualle töihin tai uuteen opiskelupaikkaan. Tosin nyt kun olen töissä ei ole aikaa lukea pääsykokeisiin... Toisaalta siitä tulee epäonnistumisen olo..väitöskirjan tekeminen tuntuisi enemmän edistymiseltä. Toivottavasti jään pian raskaaksi ja saan lisää ajatteluaikaa. Työnantaja varmaan tykkää tosi paljon jos keskeytän väitöskirjatyön ja kirjoittaa hyvät suosittelut uuteen työpaikkaan ;).

3

2761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiero

      Itsekin olen monesti harkinnut väikkärin keskeyttämistä, mutta muista syistä kuin sinulla. Ajattelen niin, että elämä on vaan valintoja eikä väikkärin aloittaminen ole mikään maailmanlopun asia, kuten ei sen keskeyttäminenkään. Tilanteet muuttuvat ja elämä voi yllättää, joten ei väikkärin valmistumisesta voi kukaan ihan satavarma olla. Monesti tulee tärkeämpiä asioita kuin koulutus ja eteneminen, töitä saa vähemmälläkin. Itsellä on kuitenkin kummallinen tilanne, jossa olen ikään kuin vahingossa päätynyt tilanteeseen, johon moni haluaisi ja taistelee verissä päin saadakseen tämän leiviskän mikä minulla on. Oli tuurista kiinni. Ajattelin, että jos elämä näin selvästi johdattaa, niin pakkohan se on tarttua tilaisuuteen ja kun kerran hommasta maksetaankin.

      Tohtorina ei työnsaanti ole kovin hääviä, kukaan ei tahdo palkata, mutta en jaksa murehtia tulevaa. Olenkin miettinyt, että valehtelen työnantajalle olevani maisteri enkä puhu tohtoroinneista mitään, että saisin edes jotain työtä.

      • mmzX

        Mene sinne töihin ja jos käy tuuri ja pääset pian äippälomalle, niin nauti siitä korkeemmasta äitiyspv.rahasta, ja sen jälkeen jätätkin väikkärin kesken ja haet paremmin työllistävälle alalle;)


    • vakavasti

      siltä kantilta että olenko valmis uhraamaan elämästäni monta vuotta väitöskirjaprojektiin, jolle ei sinänsä ole töideni kannalta merkitystä. Olisihan se mukavaa kekkuloida tohtorin tittelillä mutta toisaalta elämässä on paljon muutakin koettavaa kuin laittaa kaikki vapaa-aika tutkielmatyöhön. Minun vaihtoehtoni siis olisi ollut väsätä sitä työn ohessa, taloudellinen tilanne ei kestä enää täyspäiväistä tutkielmatyötä vuosikausien ajan. Hylkäsin homman.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2384
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      60
      2114
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1951
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1682
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1602
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe