Tontin lunastus kaupungilta

Lisämaata mulle

Eli tilanne tämä, asutaan 1100neliön tontilla tien varrella asemakaava alueella. kulmatontilla. Kulmassa menee raja jonka toisen puolen omistaa kaupunki. Eli kaupungin omistama soiso on noin 150neliöö. Hyvin pieni siis. Tullut mieleen et jos saisi sen lunastettua itselle.Käyttöö olis. Kokemuksia onko millanen rumba? Kallis?

19

6977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lunastuksestahan ei ole kyse, vaan ostamisesta. Kaavamääräykset kertovat mitä tuolla kaupungin omistamalla pläntillä saa olla/saa tehdä.

      Mihin käyttöön sinä havittelet sitä, on sinulla jo ihan mukavan kokoinen tontti nykyiselläänkin?

      Kyseisen pläntin myynti sinulle on sitten poliittinen päätös, ja onnistumismahdollisuuksiin vaikuttaa siten kotikaupunkisi valtasuhteet, oikeisto enemmistönä saat ehkä ostettua, vasemmisto enemmistönä niin eivät myy ihan periaatteesta. Hinnan määrää myyjä, mutta kaikissa kunnissa on kiinteistötoimitusten uskottuja miehiä (tämä on ihan virallinen nimike), jotka ovat polittisesti valittuja ja joiden tehtävänä on määritellä maan käypä arvo kun kunta on lunastamassa maata itselleen. Ehkä nämä sitten antavat lausunnon myyntitilanteessakin, en oikeasti tiedä..

      • Saddu ;-)

        ...just juu... !?!
        Tuo on semmonen pihavajan pystytykseen sopiva koko...ei todellakaan talolle...siis tuo 1100m2 !?!
        Voi tahvot sentään jos te vaan itsenne näkisitte... ja turinoittanne kuulisitte !?!
        150m2 hehheh... korkeintaan koirankopin rakentamiseen soveltuva...josko sittenkään... ?!?
        Voi te raskaasti verotetut oravanpyöränpolkijat...te juuri tämän yhteiskuntamme kustannatte...ääliöt...!?!
        lol
        ;-)


    • lemmikkinorsu

      Meillä vähän vastaava tilanne. Kaupunki omistaa soirot tontin takana ja sivulla. Kaupunki ei suostunut myymään kun siitä olisi tullut niin hirveä paperisota ja jouduttu tekemään kaavamuutoksia jne. Ilmeisesti ei ole kaupunki pikkurahan puutteessa.

      • Pönttö-Einari

        Myyntihän olisi selkein vaihtoehto ja sillä saisi mahdollisesti lisää rakennusoikeuttakin tontille.

        Omalle kohdalleni osui takavuosina, että yhden tonttini kohdalle oli tullut mittausosastolla virhe ja samoin naapurille kadun toisella puolella. Naapurin kohdalla virhe oli vielä epäesteettisempi, mitä minun tonttini kohdalla sellainen kapea kaistale. Kaupunki ei suostunut näitä alueita meille kuitenkaan myymään, vedoten papereiden pyöritykseen, (mahdollisesti tämä myynti olisi aiheuttanut melkoisen valituskierteen ym. sählinkiä vielä) mutta saimme alueet käyttöömme.

        Rakentaa emme tietenkään saanneet niille, mutta esim. pensasaidan sai istuttaa sinne kaupungin puolelle ja tasata muuten alueen nurmikoksi tai muuksi piha-alueeksi (naapuri sai asuntovaunulleen hyvän paikan näin). Meille tämä kävi hyvin ja kaupungin virkamiehet pitivät heidän puoleltaan ratkaisua hyvänä, kun nämä kaistaleet tulivat hoidetuiksi.


    • htrtfhdt

      Kannattaa kysyä vuokraamista

    • ansaan...

      Kaverini omisti myös kulmatontin ja kaupungilla omisti ojat ja pientareet.

      Kaupunki teki tosi edullisen tarjouksen alueestaan joka oli n. 3m
      leveä ja kaikkiaan n.150m pitkä kaistale.

      Kaveri meni ja osti tuon kaistaleen ja seuraavana vuonna kaupungilta
      tuli ilmoitus:

      "Koska tonttinne on yli xxxx neliötä pitää tonttinne lohkaista kahdeksi tai
      rakentaa siihen toinen asuintalo.

      Kaveri ei antanut lohkaista, vaan otti lainaa ja rakensi toisen talon pojalleen.

      Kalliiksi kävi nuo ylimääräiset neliöt.

      ps. näin Vantaalla.

      • daadah

        Me ollaan mietitty samaa, sitä ihmetteln miksi pitäisi ostaa? JOs kaupunki aikoinaan lunasti kun tontille piti tulla tie ja nyt se tie menikin muualle niin olisi oikeudenmukaista saada se tontti lunastetuksi takaisin. Mutta Espoossa kaikki niin saatanan vaikeeta


      • Pönttö-Einari

        Jos tälläisellä kaupalla saa uuden tontin, niin mikä ettei! Ei varmaan maksanut tuo kaistale maltaita. Juuri tuon vuoksi mekään ei varmaan naapurin kanssa saatu ostaa noita kaistaleita kaupungilta tontteihimme, koska asiaa olisi puitu myöhemmin eri valituksin. Ei me mitään vuokraakaan jouduttu maksamaan niistä alueista, kun saatiin ne käyttöömme, kun kaupunki katsoi alueiden hoidettuna pitämisen riittävän ja näillä alueilla ei saatu lisää rakennusoikeutta tontteihin.


    • 1706

      missäpäin asut ja minkähintaista on tontti maa sielläpäin. Me saatiin se allepuolet normaalin tonttin neliöhinnasta, koska kunta ei sillä palalla mitään tehnyt. siihen tulee hinnanpäälle maksuja lainhuudatuksesta ja tontin lohkomisesta. Meillä oli samanlainen juttu viimevuoden puolella. Mutta kannatti. Samoin kulmatontti ja aikatavalla samankokoinen pala oli meilläkin kysymyksessä. muita kuluja tontin hinnan päälle tuli noin 1000 euroa, en tarkkaa hintaa muista. Eikä se ollut mitenkään iso rumba. Hyvin kivuttomasti se hoitui. Lohkominen varmaan suoritettaisiin sinullakin vasta ensikeväänä lumien sulettua. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Mukavaa ja rauhallista vuoden jatkoa sinulle ja perheelle.

      • Maan hintaa ei koskaan lasketa sen pinta-alan mukaan, vaan rakennusoikeuden, tai tuottoarvon mukaan (jälkimmäinen koskee esim. peltomaata ja metsätiloja). Joten, jos et saanut samalla lisää rakennusoikeutta, niin maan arvo on rahallisesti luokkaa 1-2 € m2. Sinun tapauksessa osto varmasti kannatti, jouhtuen lähinnä jo olemassa olevan kiinteistösi arvonnoususta kaupan jälkeen (käyttöarvon nousu).

        P.S. On hauska kuulla että löytyy kuntia joissa asiat hoidetaan sujuvasti, ja järkevästi. Useimmissa kunnissa toteutetaan teesiä "byrokratian tehtävänä on ylläpitää byrokratiaa"... :/


      • 1706
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Maan hintaa ei koskaan lasketa sen pinta-alan mukaan, vaan rakennusoikeuden, tai tuottoarvon mukaan (jälkimmäinen koskee esim. peltomaata ja metsätiloja). Joten, jos et saanut samalla lisää rakennusoikeutta, niin maan arvo on rahallisesti luokkaa 1-2 € m2. Sinun tapauksessa osto varmasti kannatti, jouhtuen lähinnä jo olemassa olevan kiinteistösi arvonnoususta kaupan jälkeen (käyttöarvon nousu).

        P.S. On hauska kuulla että löytyy kuntia joissa asiat hoidetaan sujuvasti, ja järkevästi. Useimmissa kunnissa toteutetaan teesiä "byrokratian tehtävänä on ylläpitää byrokratiaa"... :/

        Kuten kerroin, meillä kannatti ostaa tuo toista sataa neliötä ja saatiin rakennusoikeuttakin vielä lisää. Näin täällä Pohjois- Pohjanmaalla toimitaan. Kunta kun ei sillä palalla mitään tehnyt,siihen ei olis voinut rakentaa mitään, ainoastaan Viereisten tonttien omistajat saivat sen ostaa itselleen joka halusi. Täällä tuo byrokratia ei ole niin julmaa kuin etelä suomessa. Täällä sujuu monet muutkin asiat hyvin jouhevasti. Esim. terv.kesk. palvelut yms....


    • ippiirbg

      kun jo on niin sepä melkein kertoo tilanteen. Mitä siihen soirolle on piirretty? Pyörätie, puisto, onko osa tulevaa tonttia?

    • tt

      Ei muuta ku rahaa tiskiin!!

    • sadfg

      jos ei, oikea rajan paikka kannattaa mitata, joten saatat jo omistaa osan siitä palasta. gps peliin, ja koordinaatit saa teknisestä virastosta

      • Kaistale lisää

        Tiedän tapauksen jossa talo rakennettu poikkeusluvalla joskus muinoin lähes kiinni rajaan. Sittemmin kaupunki puuttunut rajalle rakentamiseen ja tarjoutunut myymään lisämaata sen verran kun LAKI vaatii. Eli sen 4m rajasta taloon. Tässätapauksessa hintakin jäi alle tonniin.


      • suomimummo

        Nykyisin kovin yleiseltä vaikuttava hukkatauti vaivaa näitä virallisia asiapapereitakin. Jos kysyy, sanovat ettei sellaisia löydy. Mutta silloin jostain kyllä löytyy sellainen, että mahdollisesti ne tonttisi rajat ovatkin pienemmät kuin mitä sinulle sanottiin tontin myymisen vaiheessa. Meneehän se paremmin kaupaksi, kun rajoja hiukkasen suurennetaan, vähän kuin naapureilta salaa. Ja kenties viranomaisiltakin salaa. Eikä kukaan uskalla tunnustaa, mitä ja missä on toiminut väärin, huijannut tai hukannut papereita.


    • tomaattimies

      olisi varmaan kaupungilta typerä toimi myydä maat yksityiselle kun lumenkerääntymisalue pienenee ja yksityisen rakentaessa aidan kapenisi näkyvyys risteyksessä ja siellä voi olla infraa maan sisässä joka olisi tonttinne alla sitten tai siitä on suunniteltu kulkua takana olevaan puistometsään ymsyms.

      en tosin tiedä, kuinka teillä siellä se kulmatontti muodostuu. onko kaupungin maat risteyksessä vai tonttien välissä vai missä. oletteko kaivaneet rajapyykit esiin?

    • suomimummo

      Rahalla ostetaan, hevosella pääsee, lunastamisesta en osaa tiedä. Minä kun väistyn aina näiden pörssikeinottelijoiden tieltä, tavalla tai toisella.

    • frangrabba

      minä joskus ostin lisämaata kaupungilta 180 neliöö,ei kauhea paperisota ja hinta oli silloi 5mk/neliö

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe