Ihmettelenpä vaan...

W.T.F.???

"http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1854180

Kaasuräjähdyksessä palanut jumissa Egyptissä - ei varaa ambulanssilentoon 05.01.2010 11:36

13-vuotiaan laukaalaistytön äidille kävi miltei pahin mahdollinen uudenvuodenaattona Egyptissä. Vuokra-asunnon kaasuliesi räjähti kesken ruuanlaiton, nainen sai vakavia palovammoja ja makaa nyt tehohoidossa Sharm El Sheikhissä Egyptissä.

- Ovivahti kuuli räjähdyksen ja toimitti hänet sairaalaan, naisen Laukaassa asuva äiti kertoo.

Räjähdys herätti suurta huomiota naapurustossa, paukahdus kuului kauas ja liekit iskivät.

- Kaikki hävisi, omaisuus ja tavarat, äiti sanoo. Hätä on perheessä suuri.
- Olen varovaisesti kertonut tästä tyttäreni tytölle. Hän onkin toiveikas äitinsä paluusta Suomeen, laukaalaisnaisen äiti kertoo.

38-vuotias nainen pitäisi lennättää hoitoon Koti-Suomeen kiireesti, mutta se maksaisi 42000 euroa. Matkavakuutusta ei ole, valtio ei ambulanssilentoa kustanna konsulikyytinä, eikä omaisilla ole varaa maksaa lentoa omasta pussistaan.

Kotikunta Laukaa ja sikäläinen seurakunta ovat keskustelleet yhteensä 8000 euron kädenojennuksesta lentolaskuun, mutta päätöksiä ei ole. Naisen kuusikymppisellä äidillä on kova hätä tyttärensä puolesta.

- Hän ei kykene kävelemään ja puhuu juuri ja juuri. Hän alkaa olla henkisesti aika loppu, äiti kertoo.
- Ei hän parane siellä, ne eivät pysty siellä enempää tekemään ja sairaalassa ovat jo kirjoittamassa häntä ulos sieltä. Suomeen saanti on ainut vaihtoehto. Auttakaa tyttäreni Suomeen! hän vetoaa kaikkiin.

Äidin mukaan nyt olisi tärkeintä saada takaus ambulanssilennon laskun maksamisesta. Muuten ei ambulanssilento nouse Helsinki-Vantaalta kohti Egyptiä tyttärenhakuun. Hän oli maanantaiaamuna vielä epätoivoinen lennon järjestymisestä, mutta alkuillasta ääni oli jo pirteämpi. Varovaisia lupauksia avusta oli saatu.

- Toiveet ovat korkealla.

Silti rahoitus oli auki vielä maanantai-iltana. Laukaalaisnainen oli miltei muuttanut asumaan Sharm El Sheikhiin. Hän on viettänyt siellä kuluneen vuoden aikana pitkiä aikoja ja nytkin hän on ollut siellä syyskuun lopusta saakka.

- Hänen piti tulla kotiin heti vuodenvaihteen jälkeen ja sitten kävi näin.

Nainen etsi alueelta töitä ja oli jo jotain tehnytkin. Rahat olivat silti tiukassa. Tytär on ollut isänsä hoteissa Laukaassa koko ajan lyhyitä Egyptin-visiittejä lukuunottamatta. Suomalainen sairaanhoitaja antaa lohduttoman kuvan laukaalaisnaisen kunnosta. Sharm El Sheikhissa lomaileva hoitaja kävi katsomassa häntä sairaalassa.

- Hän on palanut kauttaaltaan päästä varpaisiin. Iho punottaa ja näyttää pöhöttyneeltä ja turvonneelta, II- ja III-luokan palovammoja. Selkä ja takapuoli selvisivät räjähdyksessä vähemmällä."

En nyt halua todellakaan olla ilkeä tai vääntää veistä haavassa, mutta mikä ihme saa 13-vuotiaan tytön äidin jättämään tyttärensä ja lähtemään etsimään töitä EGYPTIstä??? Kyseessä tuskin on esim. matkaopas koskapa millä tahansa matkatoimistolla olisi ollut työntekijälleen vakuutukset. Veikkaisinkin kyseessä olevan nk. "omatoiminen onnen etsijä". Ihmetyttää vain.

12

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväksikäyttö

      Ja miksiköhän ei ole matkavakuutusta? Jos on varaa matkustaa niin pitää myös löytyä muutama kymppi vakuutukseen ettei tarvitsisi sitten itkeä apua!

      • ?????????

        Ei yhteiskunta korvaa muidenkaan onnettomuuksia, eikä pidäkkään korvata.
        Vakuutukset ovat ko.tapauksia varten, sen tietää jokainen.
        Matkustajavakuutus ei ole kallis kustannus matkabudjetissa,
        on todella tyhmää nuukailua jättää vakuuttamatta itsensä.


      • Take care
        ????????? kirjoitti:

        Ei yhteiskunta korvaa muidenkaan onnettomuuksia, eikä pidäkkään korvata.
        Vakuutukset ovat ko.tapauksia varten, sen tietää jokainen.
        Matkustajavakuutus ei ole kallis kustannus matkabudjetissa,
        on todella tyhmää nuukailua jättää vakuuttamatta itsensä.

        Itselläni on kaksi matkavakuutusta, koska matkustan jatkuvasti. Lääkärikoneet näyttävät olevan korkeita kustannuksiltaan ja palovammat vaativat erityiskuljetusta, varsinkin jos kyseessä on 2-3 asteen palovammat. Kannattaa ottaa vakuutus aina - minulla ovat kaksi vuoden ympäri ja 50km jälkeen ne toimii.
        En löydä ratkaisua mielessäni tähän ongelmaan.


      • pakollinen
        Take care kirjoitti:

        Itselläni on kaksi matkavakuutusta, koska matkustan jatkuvasti. Lääkärikoneet näyttävät olevan korkeita kustannuksiltaan ja palovammat vaativat erityiskuljetusta, varsinkin jos kyseessä on 2-3 asteen palovammat. Kannattaa ottaa vakuutus aina - minulla ovat kaksi vuoden ympäri ja 50km jälkeen ne toimii.
        En löydä ratkaisua mielessäni tähän ongelmaan.

        Samaa mieltä, aina matkalle lähdettäessä oltava vakuutus. Ja jos noin pitkiä aikoja yhteenmenoon ulkomailla ei muutakuin jatkuva matkavakuutus jos mielii saada kunnon hoitoa tapaturman sattuessa. Nyt on mun mielestä vähän myöhäistä itkeä. Itse en kyllä lähtis ilman vakuutusta.


      • pitäisi kustantaa
        pakollinen kirjoitti:

        Samaa mieltä, aina matkalle lähdettäessä oltava vakuutus. Ja jos noin pitkiä aikoja yhteenmenoon ulkomailla ei muutakuin jatkuva matkavakuutus jos mielii saada kunnon hoitoa tapaturman sattuessa. Nyt on mun mielestä vähän myöhäistä itkeä. Itse en kyllä lähtis ilman vakuutusta.

        mutta perittäisiin rahat sitten myöhemmin pois.


      • perus suomalainen
        pitäisi kustantaa kirjoitti:

        mutta perittäisiin rahat sitten myöhemmin pois.

        Kyllä tuossa tapauksessa pitäsi suomen auttaa kansalaistaan. Mitään rikostakaan ei ole tapahtunut. ottaisi se suomi kantaa (auttaisi) siihenkin, jos suomalaista oltaisiin teloittamassa jossain päin maailmaa rikkeidensä takia. Rahaa ajatellaan enemmän, kun ihmishenkiä nykyään. 42000 ihmistä vaikka lahjoitasi euron, jälkeen tai ennen suomen valtion reagointia. Eihän toi voi noin vaikeaa olla.


    • "töitä hakemaan"?

      Kukaan järkevä ihminen ei sinne mene töitä hakemaan, ainakaan rehellistä ....palkkataso on sitä mitä se on, vai kiinnostaako ne kikkarapäät kamelin ratsastajat.....monenlaisia onnen onkijoita on, mutta jättää äitinsä hoidettavaksi tyttärensä !!!!!!!!!!!!!!1

      • kamelillapääsee

        ne kamelikuskit ole todennäköinen syy, miksi suominainen menisi sinne töitä hakemaan. Ihan kuin ei sielläkin olisi työttömiä omasta takaa kylliksi. Mutta että jättää murrosikäisen tyttärensä muiden hoiviin, sitä ei
        voi millään ymmärtää.


      • auts!!

        Jokaisen oma asia mistä hakee töitä ja varmaan ihan rehellistä töitä on hakenutkin. Juuri tuosta kirjoituksestasi paistaa suomalainen kateus ja vahingonilo ja katkeruus. Meillä jokaisella on oma elämä ja kaikki eivät elä niinkuin sinä. Minäkin voisi hakea töitä Egyptistä, mutta en minkään "kikkarapapäisen kamelinratsastajan" takia, vaan ihan muuten vaan. Sitäpaitsi Egyptissä on muunkinlaisia ihmisiä kuin mainitsemiasi jne. Kannattaa avartaa maailmaa muutoinkin kuin istumalla sohvan perukalla ja tölliä töllöttelemessä, niin ajatuksenjuoksukin olisi toisenlaista ja ennakkoluulot häviäisivät.

        Olen samaa mieltä kuin eräs toinenkin kirjoittaja, että Punaisen Ristin pitäisi hakea hänet turvaan Suomeen ennenkuin kustannukset nousevat liian suuriksi. Hädän hetkellä pitäisi auttaa ennenkaikkea oman maan kansalaisia!!


    • 7+9

      Tällä onneaan etsineellä äidillä on ollut jutun mukaan rahat tiukassa. Eli voidaanko arvailla, että on ajatellut jättää matkavakuutuksen ottamatta rahaa säästääkseen. Ikävä juttu, mutta: "niin makaa kuin petaa" - pätee kuitenkin tässäkin tapauksessa, vai?

    • onko ketään kotona

      Ei kovin fiksua alkaa arvostelemaan ihan ekana miten olisi pitänyt tehdä, ja en ymmärrä-kommentteja. Mikä hinku se on heittäytyä niin viisaaksi kun ihminen on avun tarpeessa. Varmaan moni viisastelija kaipaisi tapaturman sattuessa itselleen aivan enisimmäisenä paikalle sattuneilta kommentteja ja arvauksia miksi hän on joutunut tilanteeseen. Tuskin hän odottaisi apua ensi hätiin.

      Sanoisin etten itsekkään tiedä syitä miksi, mutta ei heti tuu mieleen miettiä syitä, vaan enenmminkin kuinka nyt tilanteessa edetään että saataisiin apu naiselle. Vaikka tuon yhden ehdottama euron lahjoitus käyntiin kuulosti jo yritykseltä auttaa.

      Voisiko kenekään päähän pälkähtää et vakuutukset ovat voimassa VAIN kolme kuukautta ULKOMAILLA yhtäjaksoisesti ellei tee välillä pyrähdystä kotimaassa ja näin saa vakuuksen uudelleen voimaan. Entä jos ei ole varaa noin vain pyrähtää kotona.
      Kerran oma oleskeluni kesti yli kolmen kuukauden ja anoin yhdelle ylimääräiselle kuukaudelle lisämaksusta ettei olisi tarvinnut matkustaa sitä varten kotimaahan jolloin vakuutus ( tapauksessani ympärivuoden voimassa oleva) olisi voimassa automaattisesti.
      Yllätys oli melkoinen kun en saanutkaan lisävakuutusta en vaikka olisin maksanut lisämaksua. Minkäänlaisia perusteluja en saanut.

    • kohtuus kaikessa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe