Wizzairin matkatavarat(ja varauksen maksamisesta)

Puolaanko?

Morjesta!

Taitaa olla vähän tyhmiä kysymyksiä, mutta ei juurikaan ole matkusteltua tullut niin "varmistetaan" asiat nyt näin viisaammilta ja kokeneemmilta reissaajilta.

Eli olisi tarkoitus lähteä parin kaverin kanssa viikonlopuksi Turusta Gdanskiin Wizzairin lennoilla. Ei tuo englanti erityisen hyvin taitu niin jäi hieman epäselväksi, että veloitetaanko myös käsimatkatavaroista jotakin vai kuuluvatko ne lipun hintaan? Ruumaan ei olisi tarkoitus laittaa mitään, joten selvitäänkö pelkät reput mukana tuolla perushinnalla? Pienen budjetin matka olisi tarkoitus olla.

Lippujen maksamisessa ainut vaihtoehto olisi nettipankin kautta kun ei luottokorttia löydy. Kenelläkään kokemuksia tästä? Luotettavuus ? Kun noita sivuja selaili niin tilinumerot ym. näyttivät melko oudoille :o

Lopuksi vielä hieman offtopiccia, mutta mistä kannattaisi hotellia lähteä varaamaan kun tilanne siis on se, että luottokorttia EI ole. Maksu siis joko verkkopankissa ennakkoon tai respaan check-inin yhteydessä(parempi vaihtoehto tietenkin).

Suuri kiitos jos joku vaivautuisi auttamaan!

25

6120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkustettu on

      Ihan asianmukainen firma se Wizzair, sujui hyvin.

      Kyllä vain, käsimatkatavaran kuljetus on ilmainen (1kpl, sen koko ei yli 55x40x20cm ja paino max. 10 kg).

      Pankkitilille - no problem, tili on suomalaisessa pankissa. Silloin kun maksoin sain laskun ruudulle, piti maksaa 24 tunnin sisällä. Tämän jälkeen lopullinen vahvistus tulee sähköpostitse. Tilinumero jolle maksoin oli FI08 8129 9710 0004 31 ja onnistui se, toki tuo vahvistus on tullut vasta 6 päivän päästä (luvataankin sen tapahtuvan viikon sisällä).

      Halpa nuoriso/perhehotelli, joka ei edellytä luottokortin käyttöä on esim. tämä: http://www.ssm.gda.pl/index3.php?lang=gb&par=filia0

    • kujkuku

      On sinänsä harmi, ettei Wizzair ole vielä panostanut Suomen markkinointiinsa suomenkielisin sivuin, vaikka ruotsiakin on tarjolla, mutta toisaalta pieni lentelyn englanti ei olisi pahitteeksi opetella.

      Ja nämä ohjeet nyt ihan yleisesti kaikille, ei mitenkään pottuilun vuoksi. Kaikki meistä eivät ole lentäneet ekaa kertaa vanhempien kanssa.

      Check-in = lähtöselvitys (tiski jolta liput lunastetaan ja laukut luovutetaan)
      Arrivals = saapuvat
      Departures = lähtevät
      Gate/s =portti/portit
      Domestic flights = kotimaanlennot
      International flights = ulkomaanlennot
      Continuing flights = jatkolennot
      Security control = turvatarkastus
      Customs = tulli
      --- matkustaja alueelta poistuttaessa ---
      Baggage claim = Laukkujen nouto piste
      Nothing to Declare = ei tullattavaa
      Goods to Declare = tullattavaa
      --- kentältä postuttaessa ---
      Exit = ulos ;)


      Valituksia virheistä ei oteta vastaan ;)

    • ddssss

      Jos ihan vinkiksi, Wizz käyttää terminaalia 2 eli ei terminaalia josta esim. Finncomm, Blue1, SAS jne käyttävät. On meinaa aika normimenoa että matkustajat tulevat taksilla tai omalla autolla terminaali ykköseen ja sitten lähdetään kävellen tarpomaan pakkasessa ja hangessa kakkosterminaaliin kun ei tiedytty oikeaa terminaalia.

      Kakkosterminaali on vanha huoltorakennus ja se ei ihan priima kunnossa ole. ;)

    • wizzman

      Eli tosiaan jos ei ole maksanut lisää matkatavaroista, ei sinne ruumaan myöskään saa laitettua sitä tavaraa (ja kentällä sen matkatavaran ostaminen on kalliimpaa kuin ennakkoon netissä). Itse olen käyttänyt kaksi edestakaista lentoa Wizzillä Turku - Gdansk ja kummallakin kerralla vain käsimatkatavaroilla. Toisella kerralla olen maksanut halvemman hinnan vuoksi lennot pankkisiirrolla, tilinumerot ovat näitä uusia SEPA-muotoisia ja ensimmäiseen viestikenttään tulee tosiaan laittaa tuo lennon varausnro (muistaakseni). Ja hyvin on homma toiminut.

      Ja tuohon Turun terminaali 2:een, se ei tosiaan ole tämä Finskin etc. käyttämä, vaan kentän laidalla oleva vanha työmaakoppi (joka on ennen ollut matkustajaterminaali). Sinne pääsee kohtalaisesti myös paikallisilla busseilla ja vieläpä ihan oven eteen. Sitäkin olen käyttänyt, muutamat vuorot kulkevat tuonne asti ja jos tulee kauempaa julkisilla, niin tämä paikallisbussi nro 1 lentoasemalle lähtee satamasta ja kulkee kauppatorin sekä kaukoliikenteen bussiaseman kautta suoraan lentokentälle, hinta 2,50 € / nuppi. Ja aikataulut ko. linjalle löytyy osoitteesta www.turku.fi/bussit

      Hyvää matkaa!

      • aloittaja

        Sinunlaisiasi pitäisi olla enemmän, hyvä ja perusteellinen vastaus. Kiitos! :)


      • wizzman
        aloittaja kirjoitti:

        Sinunlaisiasi pitäisi olla enemmän, hyvä ja perusteellinen vastaus. Kiitos! :)

        Olen tuon edellisen viestin laittaja ja mainittakoon vielä, että olen itse kummallakin reissullani varannut hotellit tuolta Wizz Airin sivujen kautta. Nyt on tulossa taas reissu tuohon kohteeseen ja huomasin että Wizzin nettisivujen hotellivälitysfirma on vaihtunut. Aiemmin piti maksaa hotelopialle koko summa heti ja muutokset olivat kankeita. Nyt tuo on mennyt paremmaksi, itse ainakin varasin ja luottokorttinumero otettiin takeeksi ettei tule nk. no-show tilannetta. Eli luottokortti tarvitaan jos tuolta aikoo hotellia varata. Sitten voi ottaa toki suoraankin hotellien / hostellien sivuilta, näitä löytyy googlettamalla.


      • Juho554
        wizzman kirjoitti:

        Olen tuon edellisen viestin laittaja ja mainittakoon vielä, että olen itse kummallakin reissullani varannut hotellit tuolta Wizz Airin sivujen kautta. Nyt on tulossa taas reissu tuohon kohteeseen ja huomasin että Wizzin nettisivujen hotellivälitysfirma on vaihtunut. Aiemmin piti maksaa hotelopialle koko summa heti ja muutokset olivat kankeita. Nyt tuo on mennyt paremmaksi, itse ainakin varasin ja luottokorttinumero otettiin takeeksi ettei tule nk. no-show tilannetta. Eli luottokortti tarvitaan jos tuolta aikoo hotellia varata. Sitten voi ottaa toki suoraankin hotellien / hostellien sivuilta, näitä löytyy googlettamalla.

        Tuleeko Wizzairilla tosiaan 10 euroa lisämaksua jos maksat lennot pankkisiirrolla?


      • ww
        Juho554 kirjoitti:

        Tuleeko Wizzairilla tosiaan 10 euroa lisämaksua jos maksat lennot pankkisiirrolla?

        Wizzairilla tulee lipun hinnan päälle

        2,5 € / lento pankkisiirrolla
        eli menopaluusta 5 €

        Jos maksat Visalla / Visa Electronilla tulee 5 € / 10 € (m-p)


    • Piki5

      Olen varaamassa lentoa, mutta henkilötietojen puhelinumerokenttään ei hyväksy mitään. Aina herjaa mobile phone number you have is valid. Onko kellään tietoa, miten pääsisi eteenpäin

    • Hei me lennetään

      Täällä kans yksi ketä matkustaa toista kertaa nyt wizzairilla. Viimeksi maksoin luottokortilla ja nyt pankkisiirrolla. Sivulla on todella huonot ohjeet pankkisiirrolle. Esimerkiksi se että suomen tilinumero-kohdassa on kaksi tilinumeroa: kotimaan ja kansainvälinen tilinumero. Noh sinne kotimaan tilille se sitten kuulemma maksetaa (Sen verran saisn selvää huonosti englantia puhuvalta äijjältä) Niin ja toinen asia: ei viitenumeroa tai valmista laskupohjaa? Sinun täytyy hoitaa siis kaikki itse. Sen verran voin sanoa että viesti kenttään kun pistää maksua menemään niin kannattaa pistää se varausnumero (Mahtaakohan olla jopa pakollinen) No kuitenkin varasin pari päivää sitten matkan ja nyt sitten odotellaan sitä vahvistusta. Pikkasen kumminki jännittää ettei opiskelijan rahat nyt kaivoon menny :D

    • Turku-Gdansk

      Aika järkyttävä englannin kielen taito meinaa on wizzairin lentoemoilla. Välillä unohtuu miten konsonantit lausutaan ja välillä nielaistaan puolet kirjaimista pois sanan keskeltä tai lopusta. Kuten vaikka passengers kuulostaa heidän suusta tältä: pazzssrrs.

      Mutta muuten mitään matkatavaroiden kokoja ne ei tarkastelleet ja lentokoneesta sai valita minkä paikan haluaa.

      • Turku-Gdansk

        Tosiaan ruumaan menevät matkatavarat saavat painaa enintään 15 kiloa(käsimatkatavara 10kg). Vaikka wizzair sivuillaan kertookin sen 32kiloa mikä on oikeasti vasta se luku mitä laukut eivät saa painaa. Jos sun laukkus painaa 32 kiloa joudut maksamaan about sata euroa lisää siihen 15 euroon mitä yhdestä laukusta maksoit!


    • hoxhox123456

      En nyt saanut ihan yhdenmukaista käsitystä. Eli mitä sinne lennolle saa ottaa mukaan ilmaiseksi? Yhden minikokoisen kässärin? Matkalaukkua ei saa ottaa ilmaiseksi`?

      • laiska makkara

        Yhden pienen matkalaukun saa ottaa, joka mahtuu edessä olevan penkin alle. Käsilaukut ja pienemmät reput kannattaa tunkea tämän laukun sisälle, niin ei tule epäselvyyksiä.


    • Ppaska

      Turuusta ottavat lisämaksun 30 jos ei oo matkustusasiakirjoja. Enemmänku lento. Ohjeet vaan englanniks.matkatoimiston suomen kielisis ei mainintaa ja app mukaan chekkaus sisään on ok. Silti siis 30e lisämaksu. Top kymppi matkajärjestäjä

      • valju

        osaako joku neuvoa miten matkatavarat varataan tilausta tehdessä? en löydä kohtaa mstä varata.


      • jikj

        Kun syötät henkilön tietoja niin silloin sai varattua myös matkatavaran; jos siis olet Wizzairin omalla sivulla.


    • Seepee

      Moro nääs!
      Huhtikuussa varasin Turku - Gdanski matkan touko-kesäkuun vaihteeseen.
      Varaus ja maksu toimi ok.
      Hyvissä ajoin ennen lähtö yritin buukkausta netin kautta ei toiminut. Yritin samaa useaan kertaan eri koneilla vielä lähtöpäivänäkin. Ei mennyt läpi.
      Turussa sitten tuo 30 € lisähinta "käsin" buukkauksesta.
      Rattoisa loma Gdanskissa ja ja buukkausta yritin jälleen. Ei rabota. Hotellin respakin koitti ja ei.
      Sama maksu paluumatkallakin.
      Se siitä halvasta lennosta.
      Lento yms. toimi kyllä hyvin.

    • Ekaa_kertaa_Gdanskiin

      Nonnii täällä kun nyt terminaalissa istun, niin päivitystä joka taatusti pitää paikkansa - ainakin 1.1.2018

      Polakit ainakin tulee koneeseen kännykkää näyttämällä, vaikka wizz sivustonsa mukaan hyväksyy Turussa vain paperisen ”boarding pass:in”

      Suomalainen urpo pariskunta aiheutti jonon täydellisen seisokin 10minuutiks ilman paperista bp:tä - ei printata kannattaa paperi kotona..

      Wizz pyysi kentälle jo 0940 vaikka lento lähtee 1240. Oltiin 1030 ja ei todellakaan mikään kiire ole tulla aiemmin.

      Turvatarkastus ja sen jälkeen odotus alakerran virikkeettömässä tilassa..sinne ei kannata hoppuilla..meilläkin tässä vielä tunti lähtöön, onneksi lukemista ja lapsilla padit. Ihastuttavan moni pienten lasten kanssa ilman mitään tekemistä..itkua, ulinaa ja juoksua. Harmillista, että kaikki ameebat saakin lisääntyä ;)

      Ja joo, matkustamoon saa viedä normikokoisen max 10kg lentolaukun.

    • Sama_jeppe

      Ja jos ei osaa tehdä kotona online check-in:niä, niin tuskin kannattaa kotiovea kauemmas lähteä..wizz appiin tuli paluulennon boardingpassit nätisti samalla kertaa..tämä plussana moneen muuhun lentofirmaan verrattuna, eli jos paluu oliko max 2 viikkoa menosta, saa paluumatkan check innin tehtyä samalla..jostain syystä ei mulla kyllä wizzin apista liput siirtyneet iphonen omaan wallettiin, mutta väliäkö tuolla.

      Ja istuimet tuli automaattisesti vierekkäin check in:nin yhteydessä.

    • 10xreissu_vuodessa

      Tuohan on hienoa jos Wizzairilla on nykyään paikkaliput. Me kun käytiin Gdanskissa muutama vuosi takaperin niin ei saanut buukattua istumapaikkoja, vaan jokainen otti omansa koneeseen noustessa. Saatat kuvitella mikä ryysis oli lähtöportilla... oli järkyttävä kokemus. Gdanskin vanha kaupunki itsessään hieno paikka.

    • Reissaajaap

      Moikka! Varasin siis juuri matkan wizzairilla gdanskiin.. Minulta ei kysytty varatessa matkustajien ikää eikö muita tietoja kuin nimi ja että onko mies vai nainen. Eikö ne todella tarvitse niitä tietoja?

    • W61752

      Ei Euroopan lennoilla noita tietoja välttämättä tarvita. Riippuen lentoyhtiöstä, lentokentästä ja lähtöselvitystavasta ei edes henkilöllisyyttä tarkasteta missään vaiheessa.

      • Reissaajaap

        Okei, kiitos paljon vaustaukseta! :)


    • väsynytmatkustajaaa

      Moikka!
      Onkohan täällä ketään vielä jolla on vuoden 2018 ajalta kokemusta... Juuri aloitti Wizz-air lennot Liettuan Kaunasiin, ja sinne olisi tarkoitus suunnata. Mitenkäs se hotellien varaaminen samalla lentojen kanssa? Toimiiko edelleen ihan huolettomasti, vai onko tosiaan annettava luottokortin tiedot? Ei meinaan luottokorttia ole, niin jospa ihan vain pankkisiirrolla onnistuisi koko homma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      238
      5411
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      124
      4363
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2122
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1563
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1452
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1205
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      179
      1080
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      929
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      837
    10. 46
      813
    Aihe