.458WinMag, tuo kelvoton hirvikaliperi!

reguspatoff

Sen päihittää ainoastaan .45-70 US. Government.
Kuka mahtaa ensimmäisenä keretä aiheesta liukenemaan?

36

2446

  Vastaukset

  • Saamamiehet niitä hirviä kaataa kenttään, oli caliberi 45-70 (US. ???) Govt. tai vaikka 6,5x55 SE tai 7x57 taikka vaikka ylitehokas .458 winmagnumi. Caliberilla ei väliä kun mies pyssynsä tuntee ja osaa sillä ampua. Saamamiehet yleensä tuppaa olemaan niitä jotka siellä ampumaradalla viettää enemmänkin vuodessa kun vaan sen pakollisen hirvikokeen.
   Juttumiehet sitten on asia erikseen. Juttumiehet kitisee ja vollottaa ja saa itkupotkuraivareita netin keskustelupalstoilla kun itse eivät kykene niitä hirviä kaatamaan edes niillä iänikuisilla .308 (aina paras, ehdoton, ainoa hyväksyttävä, meidän seurassa ei muita saa käyttää, caliberia vaihtaa niin ampujassa vika, tällä on kaadettu suomessa miljoonia hirviä) win. caliberisilla pappapyssyillänsä. ampumaradalla tulee käytyä vaan joka toinen vuosi se pakollinen hirvikoe ampumasa (neljännellä yrittämällä läpi, kun lopulta selviää miten paljon kiikari heittää ylös ja vasemmalle).

   • Isäni ampu 40-50 luvulla kaheksan hirveä kaliperi 25-20. laokaos ns. kaenalokuoppaan parsia ei tarvinnu se oli laaki ja vaenaa, yhdellekkään ei ollut valtion lupaa mutta oli se vanaha tirrolaisen lupa. ruuasta oli pula mutta kylän yhteiseen palavisaonaan ne lihat kantovat ja jokkaenen sae osasa eikä kuoltu näläkään. vanaha sotaratsu ei kae tienny että nallipyssyllä ei hirvi kuole.


   • Voi sinua is samasaamamies.


  • Olishan se kiva tietää että millä tavalla .45-70 tuon päihittää...

   • 45-70 päihittää 458 vinmag.mennen tullen kelvottomuudessa.
    Voi näitä teinejä kun luettua tekstiä ei ymmärretä, en saattanut olla sanomatta.


   • reguspatoff kirjoitti:

    45-70 päihittää 458 vinmag.mennen tullen kelvottomuudessa.
    Voi näitä teinejä kun luettua tekstiä ei ymmärretä, en saattanut olla sanomatta.

    Voi sinua teini kun voisit hiukan treenata ulosantiasi parempaan terään. Kommunoinnin idis on nääs siinä että saadaan tieto ymmärrettäväksi, yksiselitteiseksi ja kuso kulkemaan. Turha syyttää yleisöä siitä jos sanoma ei kohtaa lukijaansa.


   • kerro kerro kuvastin kirjoitti:

    Voi sinua teini kun voisit hiukan treenata ulosantiasi parempaan terään. Kommunoinnin idis on nääs siinä että saadaan tieto ymmärrettäväksi, yksiselitteiseksi ja kuso kulkemaan. Turha syyttää yleisöä siitä jos sanoma ei kohtaa lukijaansa.

    Selekokielellekkö, ku typerillen konsanaa, pittää sulle yksinkertasemmattii juustot viäntee.


   • tsivklum kirjoitti:

    Selekokielellekkö, ku typerillen konsanaa, pittää sulle yksinkertasemmattii juustot viäntee.

    Esa Pakarinen sr: "Mitkähä mielpuolet.....?"
    Esa Pakarinen jr: "Varovasti, varovasti! Nämä ovat eralehti.fi-forumilta karanneita, jotka täällä nyt näkyvät mesovan.
    Esa Pakarinen sr: " Täätine sentää, kohtaha alakaa ottoo tosissa aevoo!"


   • Observator-outsider kirjoitti:

    Esa Pakarinen sr: "Mitkähä mielpuolet.....?"
    Esa Pakarinen jr: "Varovasti, varovasti! Nämä ovat eralehti.fi-forumilta karanneita, jotka täällä nyt näkyvät mesovan.
    Esa Pakarinen sr: " Täätine sentää, kohtaha alakaa ottoo tosissa aevoo!"

    ka, nämhän ne tuas olj asjalla. ku seuraavan kerra tulloovat tiäl päin poronpersjänkhällä käymhän, niin tungemma bananan pershuarukkaan ja kuhtumma bätmännin aphuun karhupumpun kans. ai hitto, niihän se männöötkin. niihä myö teemmä...


  • Kyllä se hirviparka aivan varmasti ymmärtää kuolla jos siihen tolkullisesti osuu ja ihan laillisella kalibeerilla. Pilkunnussija Viäneselle vielä tieto, että puhun luodista jolla on oikea paino ja riittävä osumaenergia.

   Jos tuntuu, että tämä ei riitä niin kaipa minun on mainostettava kaliberihulluille 23 mm ilmatorjuntatykin ammusta, kutsumanimi Sergei. Ampumaetäisyys vaakasuuntaan n. 2 km, räjähtävä ja hirvi kyllä kuolee, kunhan osuus edes johonkin kohtaan eläimestä.

   • On poistuttava, koska olen aivan liian viisas tähän populaan.


   • tsivklum kirjoitti:

    On poistuttava, koska olen aivan liian viisas tähän populaan.

    jos ee tuolija sullen tuvassa. Aenae
    vettä ja leepee luvassa. Tilanne näkkyy myöhemmi kännykkäkuvassa.


   • Populisti. kirjoitti:

    jos ee tuolija sullen tuvassa. Aenae
    vettä ja leepee luvassa. Tilanne näkkyy myöhemmi kännykkäkuvassa.

    Menkee vua jotkulat takas eralle nettii ja eralehtee.


  • Merkille pantavan paljon potaskaa tulikin esiin. Mikäli pitää paikkansa.
   .458 Win magia uunompaa patruunaa Suomessa hirvestämiseen, lukuunottamatta .45-70 US-Goovenm, vaikea keksiä. Todellisen suurriistan kaatoonkaan siitä ei ole kaliperiinsa nähden liian pienen hylsytilaavuutensa takia.
   Täten tulin ottaneeksi käyttöön ihkauuden nikinkin. Evä-lehden keskustelussa esim "reguspatoff"-nikin laskuun hilluivat muut kuin allekirjoittanut.

   • 458win mag parhaimpia ison elukan hengen vientiin.on kuulas massaa mitä ei nallipyssyis ole saatavilla,itellä 375h&h mag ja komiasti hirvi keikkoaa yhdellä laakilla!!!!


  • tana!
   nuori kakara oli saanut äitin rahoilla tuollaisen 458:n , poka oli tunkenu hylyn täyteen ruutia ja niin ison molon hylsyn tukkeeksi kuin oli löytänyt. poka tälläs vasaa kylkeen(tänä syksynä) niin oli siinä lahtivajassa siivoamista, että olis saanu jotakin talteen ja lihaa perheelle. Kerpele, oli vara RÄJÄHTÄNYT!! sisältä, että näin!!

   • Tiedän, että 308 päihittää muut. Minä tiedän, koska olen tietäjä eralehtiforumilta.
    .


  • Yksi laukaus...vain yksi ja hirvi...ja niin ettei lihaa pilannu...onnistuu piekkarilla ja norsupyssyllä eli se ei tärkeää vaan se että tuntee aseensa ja osaa ampua...itselläni ollu yks ja sama pyssy 40v ja nii o tullu linnut ja hirvet pataan... eli pyssyn kaliperi valitaan tarpeen mukaan..jos köyhä ja monta lajia niin joku pieni kaliperi hyvä..tai jos pyytää vaan hirviä ni vaikuttaa ammutko yleensä kauvas vai lähelle tiheikossa vai avomaastossa..eli tunne metsästysmaasi,tunne riistasi..ja mieti mikä vaikuttaa mihinkin kaliperia valitessa. Joka elukka kuolee millä kaliperilla vaan kuha osaa asiansa.

  • Itse käytän 700 nitro expressiä ja sillä kyllä ainakin kaatuu hirvi, kun lähietäisyydeltä pääsee täräyttämään. Ammuin joulukuussa sillä majavaa ja se myös kuoli, joten kyseessä on monikäyttöinen kaliberi. En vaihda enää takaisin 375 h&h:on.

   • 700 NE on säälittävä luikku 577 tyrannosauriin verrattuna.

    Katso video --> https://youtu.be/wrImp-ek3bI

    Tuota käytän niin jänikseen, teereen, kuin suurempiinkiin kohteisiin. Tosi hyvä yleiskaliiberi.


   • No jos todellisesta hirvikaliiberista puhutaan, niin 50 BMG. Tuolla lähtee vasat ja aikuiset. Onnistuu jopa mystinen kolme hirveä yhdellä laukauksella, kun ovat nätissä jonossa. Ja edestä ammuttuna, eli kahdesta pituussuunnassa läpi.


  • Meikäläiseltä ääni tälle 577 t-rexille. Mahtava kaliiberi ja varmasti kaatuu kaikki suomessa vastaantuleva saalis. Kattokaahan jetistä, videoita ja säälikää olkapäitä.

   • Siis netistä eikä jetistä. Älytabletti tekee virheitä, kun ollaan täällä jahdissa yöllä kahden aikaan. Ei tartte kuin laskea ääntä kohti, niin saalista tulee.


  • Niin kuin Tuntemattomassa Sotilaassa lausuttiin, sen pitää olla.

  • Kuka perkele sitä hirviä lihan takia ampuu. Hirvestämisen rimusta siellä käydään. Lihaa saa kaupasta mutta kunnon kaatoja vain ampumalla. Jos autolla pääsee passitornin viereen niin kyllä se hirvikin on syytä siihen tonin viereen kellistää.

  • Näemmä tätäkin ketjua nostellaan vuoden välein joten tässä 2017 mielipide. Itse vaihdoin 308:n 458 win mag kivääriksi kun tunsin tarvetta. Hirvipassissa viimeisin kohtaaminen oli sellainen, että karhu tuli aivan äänettömästi koiran ajamana sivulleni ja yritin sohia sitä kohti 308:n piipulla. Hieman orpo olo. Tuollaisessa tilanteessa saamamies ampuu hyvin tähdätyn laukauksen ja napakymppiin. Itselle tuo 1-2 sek aika karhun havainnoinnista karhun poistumiseen on liian lyhyt ja joskus voi tuossa tilanteessa tulla muutakin kuin saamamiehen laukaus. 308:n kanssa on ollut tuuri kun koiran hätyyttämä karhu on molemmilla kerroilla lähtenyt karkuun. Mitä jos se ei olisinkaan. niin sitä en edes mieti. Tässä oli syy, että etsin kivääriä jossa olisi mielellään 308:n lentorata ja tehoa niin paljon, että antaisi vähän anteeksi hätäpäissään ammuttua laukausta. Juuri tuo 458 Win Mag 300 gr tai 350 gr kuulalla on sitä. Lähes identtinen lentorata 308:n kanssa jolloin kiikareiden tehdasristikot sopivat ja huomattavasti isompi teho kuin 308:ssa. Kaupan patruunat kalliita mutta itse ladaten aivan kohtuuhintaisia ja saa haluamaansa kutia,

  • 45-70 kelpaa jotensakin koiramiehen aseeksi. Surkea ballistiikka.

   458 rekyyli heittää nurin nuo alaikäiset. Ohi ammuttaessa ei mikään magnum riitä. Noista isoista en ole ampunut muilla kuin .50 BMG'llä, McMillan, 16xLeupold Ultra päällä. Mutta olihan siinä tehokas suujarru ja bipod.
   308 ennätys haavakoissa. Syyt pieni hylsy, 12:1 ei stabililoi painavimpia luoteja.
   Näkyi joku ilmaisesti alaikäineen rekistöreineen (kopioineen) sen radial nimimerkin, Eli nykyinen käyttäjä kulkee lainahöyhenissä eikä osaa muuta. Käytän tåtå uutta nimimerkkiä vain tämän kerran. Eli jos joku käyttää näitä nimimerkkejä ei osaa mitään.

   • Kuinka kauas suomalainen hirvestäjä sitten ampuu kun 45/70 ballistiikka ei riitä? Todellisuudessa suurin osa ei ole armeijan jälkeen ampunut kuin sillä 70m hirviradalla. Suurimmalla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä paljonko 308 luoti tippuu jo 200 m kohdalla saati sitten paljonko 300 m kohdalla. Jutuissa ammutaan sitten lintua 300m sillä aseella joka on kohdistettu 70m. Saati sitten että yli sadan metrin ei ammuta hirveä joka liikkuu.

    Mutta on kyllä ihmeteltävä miten vähän Suomessa on 300m kivääti saati 500m shiluetti ratoja. Kivääriammunan harrastuksen mahdollisuudet ovat surkealla tolalla mikä tarkoitetaan muutakin kuin sitä iän ikuista 75m liikkuvaa pahvihirveä.

    Olen ampunut tuhansia laukauksia eri matkoilla ja tunnistan jo höpö jutut. Samaa sarjaa ovat nämä hirveä päähän ampuvat. Osun 100m pystyasennosta ilman tukea nyrkinkokoiselle alueelle mikä ei tietysti kilpa-ampujalle riitä mihinkään mutta sen tiedän että hirveä tähdätään keuhkojen alueelle. Jos joku kuvittelee osuvansa metsässä hirven aivoihin tai kaularankaan on silloin käsitys omista kyvyistä täysin epärealistinen.


  • Itsellä +190cm ja +100kg joten tuo 458:n rekyyli pätkävaimentimen kanssa ei juurikaan pelota. Olen ihastunut tuohon Mil dot ideaan kiikareissa jotka siis Picatinny kiskossa kiinni ja helposti vaihdettavissa tilanteen ja passin mukaan. Tuolla Mil dot kiikarilla on helppo korjata tuon .458 WM kaliiberin kaareva lentorata. Kun tuon tulppaa luodilla jonka BC on yli 0.4, niin homma hoituu. Kuten joku onkin jo todennut, niin 350 grainisella luodilla saa 308:n kanssa identtisen lentoradan joten nuo kommentit kelvottomasta lentoradasta voidaan sitten jättää 338 Lapua Magnum-miehille.

  • Keihäällä on pyydetty paljon enenmän hirviä kuin millään kaliiperilla . Kertalaakilla ja lihahukka minimaalista .

  • Lopettakaa nallipyssyillä sohiminen metsässä ja aroilla!

   577 t-rex on todellinen KALIIPERI suurristalle. Pysähtyy muflonit ja mammutit tarvittaessa. Jos mailmassa olisi dinosauriksia tyyliin jurasic park, ottaisin aina mukaani 577 t-rex:in. On nimittäin sellainen kaliiperi, että varmasti kaatuu karhu, eikä tule ampujalle paska housuun ainakaan siksi, ettei saa karhua hengiltä. Tosin tuon aseen laukaisu voi saada soosit housuun. Katsokaahan youtuubista videoita, miten aikamiesten aseella ammutaan, ei paljon tosi miehiä löydy rekyyliä hallitsemaan.

  • Vuoden 2019 päivitys tilanteeseen. Siis 458 WM on lähes huonoin vain 45-70 vielä huonompi. Toisaalta tuo 45-70 on saamamiehen ase kun nuo saamamiehet kaatoivat silla biisonit lähes sukupuuttoon. Ei vissiin näkynyt noita osaavia ja harkitsevia, laaki ja vainaa 308 miehiä noilla nurkilla silloin.

  • Tunnetaan pari tapausta, joissa on joku ampunut hirven 300:n metrin päästä pienoiskiväärillä. Vahingossa tosin, tarkoituksella pelotella niitä pois pelloilta. Yhdellä laukauksella kumoon.
   Kanadalaiset kuulemma käyttää melko yleisesti pienoiskiväärejä hirvenkaatoon. Ampuma matka kuitenkin vain joku kymmenen metriä ja tähdätään tiettyyn kohtaan.
   Taito se on joka jyllää, eikä koko.

   • Hvä metsämies ei käytä pienoiskivääriä suurikokoiseen riistaan, sillä hän tietää, että pienikin harhalaukaus tuottaa eläimelle tällöin paljon tuskaa ja työllistää jäljitysporukan pitkäksi aikaa. Patruunassa on hyvä olla sen verran tehoa, että kaato on varma vaikkei tulisi sitä kympin osumaa.


  • Eikö tuon hienon, nopeasti tappavan ja olemattoman lihanpilaajan käyttöä voi verrata vaikka siihen, että lähes kaikki automme kulkevat yli 120 km/h? Aseissa kuten autoissakin saa olla vähän pelivaraa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut